Not in mood right now.

Den 2011-05-31, kl 23:26:50
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Tyvärr blev det inga bilder idag att ladda upp... mitt humör ändrades på en sekund till väldigt dåligt.. mår jättedåligt nu. Jätteledsen blev jag plötsligt utan orsak... not good. En sak som jag iallafall vet om att det är skitjobbigt och dåligt med ekonomin just nu. Ni ska veta att det INTE är lätt att försörja sig själv då jag inte har någon utbildning och inget jobb och måste betala precis ALLT SJÄLV.
Så är det med vuxenlivet ibland..och ännutill när jag inte får nåt stöd. Just nu får jag sjukdagpenning men allt går åt mina receptbelagda mediciner.. (dom är dyra trots den lilla ersättning jag får) och så blir det bara lite över för mat..Och nu när jag fått reda på att jag har keliaki (glutenintolerans) så är maten DUBBELT dyrare...jag får FPA stöd men det är bara 21euro (ca 210kr) i månaden och det räcker int långt... dem som är under 16 år får över 70€/700kr i månaden. Orättvist..

För er som inte vet så här i Finland får man välja mellan gymnasie&yrkesutbildning. Man blir liksom bara student men får inget yrke om man väljer gymnasiet och då hamnar du ytterligare gå 2-4 år en annan skola efter gymnasiet...men jag har inte gått nåndera. Eller jo,jag har gått i flere olika utbildningar men det har inte varit min grej och jag är en sådan som inte kan ta igenom utbildning som det visar sig att jag inte är intresserad för. Och sen gick jag ner i en stor mörk "grop" och varit sjukledig i ett år snart..
Förlåt så hemskt mycket men man orkar faktiskt int så rätt mycket när man är på skithumör :/
Gonatt!

Sunny day

Den 2011-05-31, kl 17:07:23
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
Har solat klart nu,blev att sola i ca 3 timmar och sen ytterligare fick jag gassande sol på mig efter det för var ute i solen och fotade igen. Kunde ju inte låta bli att fota trots att jag fotade också igår ;) Så går det när man är fotogalen som jag!
När jag gick i blomrabatten och fotade lite blommor så märkte vår hund Citzy mig och han började skälla på mig. Han tycker/tyckte det var fel att gå i rabatten xD Så verkade det som iallafall ;) 
Ni vet som man sku vara ett litet barn och vistas på ett ställe där man int får och ens förälder börja skälla på en att "bort därifrån" eller "där får man int vara"... ungefär lika gjorde Citzy med att skälla ut mig. Iallafall verkade det så xD Knashund!

Gick igenom bilderna nyss annars och ska sätta bilderna i skillt/skilda inlägg så blir det mera inlägg + lättare att kommentera bilderna sen, ha en bra kväll!


En ny bild på mig tagen idag! Vad tycks? (: 

Kram AmandaCatcha bruna!

Den 2011-05-31, kl 13:47:40
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
Har just lagt solkräm på kroppen och väntar på att det skall "suga" in i kroppen och sen ut och sola! :) Därför hinner jag blogga en stund såhär snabbt.
Är ca 22 grader varmt i skuggan och imorgon har dom lova närmare +26 grader! Skönt eller hur?
Idag skall jag bara lega i solen och njuta och läsa en bok, kanske flere böcker också,får se! Men nu skall jag kila iväg, min solstol kallar på mig! ;)

Kommer bilder senare på eftermiddagen/mot kvällen,ha de så bra, kram! :)Geting&blommor

Den 2011-05-30, kl 20:28:29
Filed in FOTO | Kommentarer: 6
Kamera: Sony dslr a300 kitobjektiv:18-70mm

En geting flög förbi!

Den 2011-05-30, kl 20:18:41
Filed in FOTO | Kommentarer: 1
Jag såg inte att en geting kom framför näsan på mig när jag skulle fota och när jag kollar på bilden i kameran så märkte jag getingen då först! Komiskt att den kom med eller hur? :D

Forget your worries

Den 2011-05-30, kl 19:58:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0

Foto&redigering: Jag (Amanda Lundkvist) Kamera: Sony dslr a300 objektiv 18-70mm

På ängen!

Den 2011-05-30, kl 19:02:08
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
På foto&fotat av: Jag (Amanda Lundkvist)
30.5.2011

Check lista

Den 2011-05-30, kl 16:24:22
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
 • Postat brev  (avgångsbetyg&arbetsintygs kopia till 3 skolor jag sökt till )  - CHECK
 • Förlängt sjukhusräkning en månad framåt - CHECK
 • Legat och solat på ängen - CHECK
 • Fotograferat - CHECK
 • Laddat upp bilderna till datorn - CHECK
Samtidit som jag for till posten tog jag kameran runt halsen och så fotade jag en hel del och for ut på en äng och solade&fotograferade mig själv. Blev en hel del bilder..kommer upp på bloggen lite bilder senare nånda sen när ja ha orka fixa bilderna :)

Ha en fin fortsättning på dagen!

Lunch på stan.

Den 2011-05-30, kl 12:09:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Är nyss hemkommen från att ha varit och hjälpstädat och efter det for jag på lunch med Barbro till Seniora :) 
Tror jag åt lite för mycket då jag har ont i magen nu men det håller på att gå över. Trodde att jag var hungrigare än jag egentligen var men det var jättegott med mat :D 
Nu har Sulkunens familj (som jag nämne om tidigare bara vid förnamn) flyttat till Jyväskylä, ni är redan saknade!
Har egentligen int så mycket annat att säga nu, ha en fin fortsättning på dagen :)
Kolla så matglad barnet är, och gulligt leende på heller hur? :D
bild från we♥it

Närmare 300 inlägg att läsa!

Den 2011-05-29, kl 23:25:42
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
Loggade in innan på bloglovin och hade ca 300 inlägg att läsa! Det tog en ganska lång stund innan jag fått läsa klart men det var jättebra läsning&tidsfördriv! :) Har också i flere dagar skjutit upp och sagt till mig själv "nej jag läser senare" och så har det sen inte blivit av, bara läst några få och sen inte hunnit eller orkat läsa men nu tog jag mig i kragen och läste igenom ALLT! Känner mig stolt :D

Nu skall jag gå och sova för imorgon är det tidig väckning och jag skall och hjälpstäda till en bekant vid namn Anne och jag brukar va barnvakt åt hennes barn men de ska flytta denna vecka (om jag minns i rätt) till Jyväskyla som ligger ca 400km härifrån så det är rätt långt. Kommer sakna dem enormt men är välkommen att hälsa på dom dit! :) Här är bild på Annes söta barn vid namn Silja&Aada. Vid denna bild sku dom bara fjanta sig,åtminståne Aada som ni ser åt höger ;) 


Och  så den yngsta vid namn Majsa :) Visst är hon ett sött charmtroll?!? <3

Fotoutmaning: Dag 11: Tokigt

Den 2011-05-29, kl 19:38:01
Filed in FOTO | Kommentarer: 4

Fullspäckad helg.

Den 2011-05-29, kl 18:02:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Som ni säkert märkt har jag inte bloggat så mycket under helgen, åtminståne nåt smått + tidsinställda inlägg men det är för att jag haft fullspäckad helg. Var nog längesen jag hade såhär fullspäckat!

I fredags så var jag HELA dagen med Kesia, igår till stan och handla mat&vara med en familj, man kan kalla det min "extra familj"/stödfamilj :) Och på lördags kväll på konferensmöte, likaså idag bara att idag var det på eftermiddagen.
Idag vaknade jag 12 tiden och hann bara tvätta håret,fixa mig och äta brunch och sedan kom skjutsen så for vi iväg på konferensen. Helt ok helg trots att det är tunga tider för mig.. är en sån period just nu. Och ännutill när man fått reda på att man har keliaki = glutenintolerans så är det ganska jobbigt då jag är sånt matvrak och nu får jag knappt äta nåt längre som jag är van med/tycker om att äta. Visst man vänjer sig men det är inte samma sak! Det är så begränsat nu med vad man stoppar i sig.. nå jag skall överleva!
Danni fråga just om vi ska fa ut och fota paraplybilder (regnar massvis) så nu skall jag gå ut och fota med henne, ha en bra fortsättning på dagen/kvällen! :)

Danni&Jag :)

Möte -check/Kompisproblem

Den 2011-05-28, kl 22:04:53
Filed in | Kommentarer: 5
Kom just från ett möte i stan. Oj vad många människor det var! Vi var närmare 200 säkert.. jag var egentligen där för att jag skötte tekniken, ljudet&texten på väggen. Det gick helt bra. Har ju skött det förut så det är en vanesak för mig :)

På väg hem började jag få grym ångest och blev helt nere. Men det är nästan alltid så när jag e på väg hem. För då börjar allt elände. Jag har ingen utbildning och pga det har jag svårt för att få jobb. Så är det här i Finland i den lilla stad jag bor i. Rättare sagt en liten by vid namn Tenala. Jag är nästan 24/7 ensam och det tar på krafterna skall ni veta.
Tänker int börja gå destu mer in på ämnet men iallafall detta vill ja säga;
När jag e borta hemifrån så är det som allt annat "glöms" bort och jag kan fokusera på nuet,men när jag kommer hem då kommer allt det dåliga. Jag trivs inte alls hemma. Det är för att jag är ensam. Jag har frågat mina kompisar om jag kan va me dom men det ända man får till svar "får se,kanske, jag vet int" och sen kan någon annan person komma därimellan och fråga om det kan träffas och då fastställer dom en dag då det passar för dem båda. Men när det gäller mig så är det är ett osäkert svar jag får VARENDA gång. Hur kul är det? Int ett dugg.
Och att flytta hemifrån hjälper int, jag är ju då också ensam... Jag har vänner men di bor så jättelångt ifrån så jag träffar dem ytterst sällan.
Om int annat får man väl bara ta och skaffa nya vänner!
Nu skall jag spela The Sims 3 ett tag innan läggdags och så att jag får lite annat och tänka på.
Godnatt från mig!

Lite fakta.

Den 2011-05-28, kl 15:41:38
Filed in | Kommentarer: 7
UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 175cm.
[x] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[] Jag har en tatuering.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[] Jag har glasögon/linser.
[har haft] Jag har mer än två piercingar.
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[] Jag har fräknar.
FAMILJ
[] Jag har rymt hemifrån.
[] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[] Jag har barn.
[] Jag har mist ett barn.
SKOLA/JOBB
[] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[] Jag har fått sparken.
SKAMLIGHETER
[] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[] Jag har pissat på mig av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.
HÄLSA
[] Jag föddes med en sjukdom.
[] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x] Jag har brutit ett ben.
[] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[] Mina visdomständer har tagits bort.
[] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[] Jag har haft/har astma.
RESANDE
[x] Jag har åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[] Jag har varit i Ryssland.
[] Jag har varit i Kina.
[] Jag har varit i England
[] Jag har varit i Japan.
[] Jag har varit i USA.
[] Jag har varit i Afrika.
[] Jag har varit i Asien.
ERFARENHETER
[] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[] Jag har sett en fallande stjärna.
[] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[] Jag har körkort.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[] Jag har sett norrskenet.
[] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[] Jag har åkt snowboard.
[] Jag har kört skoter och har skoterförarbevis.
FÖRHÅLLANDEN
[] Jag är singel.
[x] Jag är i ett förhållande.
[x] Jag är förlovad.
[] Jag är gift.
[] Jag har varit på en blind date.
[] Jag saknar någon just nu.
[] Jag är rädd för att bli övergiven.
[] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[] Jag har skiljt mig.
[] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.
DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[x] Jag kan inte svälja piller.
[] Jag röker.
[] Jag har blivit diagnostiserad med depression.
[] Jag tar mediciner mot depression.
[] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.
DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[] Jag hatar begravningar.
[] Jag har sett någon dö.
[] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[] Någon nära till mig har begått självmord.
MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[what?] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
[x] Jag har egen TV.
[x] Jag har egen dator.
[] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[] Jag samlar på serietidningar.
[] Jag äger något från Benetton.
[] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[] Jag äger något från Diesel.
SLUMPVIS
[] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[] Jag ser på nyheterna.
[] Jag dödar inte insekter.
[] Jag svär ofta.
[] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är kortare än 175cm. (Jag är ca 170cm)
[x] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[] Jag har en tatuering.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[lite] Jag har fräknar.
FAMILJ
[] Jag har rymt hemifrån.
[] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[] Jag har barn.
[] Jag har mist ett barn.
SKOLA/JOBB
[] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[] Jag har fått sparken.
SKAMLIGHETER
[några jo] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[nära på] Jag har pissat på mig av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.
HÄLSA
[laktosintolerant sen födseln] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x] Jag har brutit ett ben.
[x] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[] Mina visdomständer har tagits bort.
[] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[] Jag har haft/har astma.
RESANDE
[x] Jag har åkt mer än 300km på en dag.
[ ] Jag har flugit.
[] Jag har varit i Ryssland.
[] Jag har varit i Kina.
[] Jag har varit i England
[] Jag har varit i Japan.
[] Jag har varit i USA.
[] Jag har varit i Afrika.
[] Jag har varit i Asien.
ERFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[] Jag har körkort.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[] Jag har åkt snowboard.
[] Jag har kört skoter och har skoterförarbevis.
FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel.
[] Jag är i ett förhållande.
[] Jag är förlovad.
[] Jag är gift.
[] Jag har varit på en blind date.
[x] Jag saknar någon just nu.
[/] Jag är rädd för att bli övergiven.
[] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.
DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[/] Jag kan inte svälja piller.
[] Jag röker.
[x] Jag har blivit diagnostiserad med depression.
[x] Jag tar mediciner mot depression.
[har haft anorexi] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.
DÖDEN
[/] Jag är rädd för att dö.
[] Jag hatar begravningar.
[x] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[x] Någon nära till mig har begått självmord.
MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
[x] Jag har egen TV.
[x] Jag har egen dator.
[äger npgra] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[] Jag samlar på serietidningar.
[x] Jag äger något från Benetton.
[] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[] Jag äger något från Diesel.
SLUMPVIS
[/] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[] Jag ser på nyheterna.
[] Jag dödar inte insekter.
[] Jag svär ofta.
[] Jag sjunger i duschen.

Lista

Den 2011-05-28, kl 15:26:42
Filed in | Kommentarer: 1
En liten lista;

Hur många har du varit kär i? 2.
Vad tycker du om kärlek? härligt! Men det kan finnas sina dåliga sidor också..
När kramade du någon sist? igår.
Saknar du någon speciell person? ja.
Har du svårt för att bli kär? nja, måste lära känna personen först (:
Är du singel? Jepp!
När fick du senast en komplimang? igår.


HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: yes. 
Hånglat med nån riktigt ful: nej
Hånglat med fler än 50 pers: nej.
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? nepps 
Gjort något riktigt dumt? japp
Gjort något du verkligen ångrar? ja.
Åkt ambulans? ja.
Åkt polisbil? nej.
Gjort nåt olagligt? jepp
Fått din mamma att gråta? ja.
Slagit ner någon? ingen 
Skämts över dina föräldrar? jaah,har hänt!
Sagt jag älskar dig och menat det? såklart :)
Tar du droger? nej.
Dricker du? ja! Men alkohol dricker jag väldigt sällan.
Vilka kläder sover du i? linne&trosor
Vad hatar du verkligen? svikaren
Varit kär? ja.
Är du ensam nu? jepp
Vill du gifta dig? jodå
Vill du ha barn? såklart!


SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng? jag!
Såg dig gråta? Jennifer tror jag.
Fick dig att gråta? minns it
Du delade en dricka med? ingen.
Du gick på bio med? Amanda K
Skällde på dig? pappa
Sa någonting till dig och vad var det? okej - pappa


DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit? nej.
Kramat någon? ja.
Pussat någon? nej
Köpt någonting? ja. 
Sjungit? nej
Saknat någon? yes!


JAG HAR:

Digitalkamera? jepp!
Systemkamera? det också :D
Telefon på rummet? mobiltelefon ju.
Egen dator? ja!
Könssjukdom? Nej!
Bra kompisar? Har jag såklart! :)
Fotoutmaning: Dag 10: Detta gör mig glad

Den 2011-05-28, kl 15:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Barn gör mig glad! :D Bild fotat av mig :)
Vill du också göra denna lista?
Klicka HÄR och kopiera tema/fotoutmaningslista till din blogg! :)Naomi (:

Den 2011-05-28, kl 14:45:04
Filed in FOTO | Kommentarer: 3

Jag&Silja

Den 2011-05-28, kl 14:23:23
Filed in FOTO | Kommentarer: 0


Råkade ha handen lite för blixten i misstag men hoppas de int gör nåt :)

20.5.2011

Den 2011-05-28, kl 13:55:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Hittade en bild på mig som är tagen för drygt en vecka sen!

En lång natt.

Den 2011-05-28, kl 13:31:01
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Fick inte sömn förrän 6 på morgonen så det blev en lång naaatt. Men tur så hade jag stöd av min vän C så prata med honom ganska länge tills vi båda somna :)
Blev väckt jättetidigt av min bror kom in i rummet och förde in rentvättade kläder till mitt rum. Man hörde högt när dörren öppnades...Jag hade dörren fast så han borde förstå att man int kommer in sådär bara då. Jag är ibland lättväckt så jag sa till honom att låt mig sova och ids int kom hit så sen for han iväg xD
Somnade om och vaknade kl 14 men är ännu lite dåsig så skall om en stund vila igen för mot kvällen skall jag in till stan med lite bekanta och vi ska handla och fara på ett möte :) Är gaska mulet&kallt här idag så det är ingen soldag idag.

Hurdant är ert väder där ni befinner er just nu? :)
Kram!

BLOGGSVAR TÄVLING!

Den 2011-05-28, kl 00:44:17
Filed in | Kommentarer: 0
Jag lottar ut 2 bloggsvar så nu kör vi igång med en tävling.. om det är minst 5 eller fler som deltar som är med så lottar jag ut båda annars blir det bara en!

Detta är reglerna:
Skriva i DETTA inlägg att du är med
Skriv din epostadress så jag kan kontakta vinnaren!
Tävlingen avslutas 6 juni så passa på!

googlebild

Har vunnit bloggsvar!

Den 2011-05-28, kl 00:27:46
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Vann bloggsvar HÄR i förrgår! Kollade nyss mejlen och såg mejlet, blev jätteglad! :D Har nu i några år tävlat om att vinna bloggsvar och nu äntligen! Tack så jättemycket <3 :)
Så om ni har frågor, ställ gärna i bloggsvar =)
Vid högra sidan ovanför profilen ser ni bloggsvaren, så varsågod och ställ frågor! :D

Fototräff i Stockholm i sommar!

Den 2011-05-27, kl 23:27:20
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Skall med Mima på fototräff i Stockholm i sommar den 18 juni! :D 
Vill ni kära bloggläsare också träffa mig, då blir det som "två flugor" på en smäll så kom till Hagaparken kl 14:00.
Före klockan 14:00 får ni också träffa mig om ni vill lättare hitta mig men då vill jag gärna att ni bestämmer en träff med mig via mejl (mandisfoto@live.fi) eller kommentar här vid bloggen! Men överraskningar godkänns också fast det finns möjlighet att jag springer på stan i Stockholm före kl 14:00 så därför uppskattas bestämmelse för träff före kl 14 :)
Hur coolt/kul är det int att träffa en (jag) från Finland? :D Är en glad tjej,framåtriktad&social, träffar gärna på er bloggläsare&nya kompisar! 

Fototräffen jag befinner mig på fr.o.m. 14:00 framåt! :
http://www.facebook.com/event.php?eid=101943173228226
Fixa själv -bok

Den 2011-05-27, kl 20:44:59
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
1€/10 kr från loppis :)

Uggleörhängen från Lindex

Den 2011-05-27, kl 20:18:40
Filed in FOTO | Kommentarer: 2

0,80€ /8kr! 70%nersatta :D

Randig tröja från loppis!

Den 2011-05-27, kl 20:16:25
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 0
Kostade bara 2€/20 kr från loppis, helt som ny!

Hemma igen =)

Den 2011-05-27, kl 19:55:17
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Nu är jag hemma igen efter en fantastisk dag :) Mötte Kesia vid biblioteket efter att hon slutat skolan och sedan var vi på väg in till centrum men när vi gått ett bra tag kom Kesia på att hon lämnat cykeln i skolan så vi fick gå tillbaka igen efter den xD Sedan gick vi till K-supermarket för att köpa lite mat till oss att vi orkar vandra i stan och prata.
Och så for vi till Cassler (loppis) och kollade på ett bord där jag säljer mina kläder&saker, kanske nåt smått har blivit sålda men det var ganska lite så jag lånade en bläckpenna av Kesia och sänkte på priserna på mina kläder. I början av nästa vecka om det int blivit sålt än skall jag sänka alla saker och ta jättebilligt för dem för tänk om folk köper mycket mer då och det blir ju en bra summa när folk köper mycket ;) Skall också föra till mycke mer kläder och sälja dem för billigt så hoppas vi att åtmintsåne nån köper :) Jag köpte från loppiset en tröja och en "Fixa själv" - bok.
När vi kollat runt där klart fortsatte vi färden till Lindex, egentligen var vi på väg till Wibox (ett café) men gick förbi Lindex och såg jättefina klänningar och andra kläder i förbifarten vid fönstret så vi gick såklart in och titta! 
Där köpte jag ett par uggleörhängen som var 70% på rea.Först efter Lindex besöket for vi till Wibox på fika, man blev ju jättehungrig efter att gått genom halva stan! Vi pratade massvis på cafét och när klockan blev 17:00 for vi på tjejgrupp och berättade om hur vår vecka varit, pratade och hade allmänt kul. 

Har varit en bra dag idag trots att jag måste nu se till vad jag äter och alltid fråga om glutenfri mat/fika, åtminståne på cafeér men man börjar vänja sig så småningom. Är ju som sagt nytt för mig då jag fick reda på i onsdags att jag har keliaki och min mage är också ovan med den nya kosten så den har reagerat men nog skall magen också börja vänja sig småningom :)
Kommer skillt i ett annat inlägg va ja köpt så håll utkik! ;)


Fotoutmaning: Dag 9: En vårbild

Den 2011-05-27, kl 17:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0

Good morning!

Den 2011-05-27, kl 09:49:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
"Good morning, good morning, good morning to youuu" (en "sång") ;)

Vaknade för en stund sen, steg upp och fixade glutenfria&laktosfria mackor till mig med skinka&ost på. Nu måste jag ju som sagt äta ALLT glutenfritt, för gluten är som "gift" för min mage. Det kommer att vara en jobbig tid i början men man vänjer sig med tiden fast det kan ta tid, men nog skall det gå får vi hoppas.
Idag skall jag vara hela dagen med Kesia efter hon slutat skolan kl 14 så kommer int att kunna blogga under hela dagen men jag bloggar så fort jag kommer hem på kvällen! :)

Exakt en vecka sen Anna-Sarah gick bort från jorden, du är säkert som en vacker ängel där uppe i himlen <3

Ha en fin dag!

Kesia (:

Start på ett nytt liv.

Den 2011-05-26, kl 20:36:18
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Har bara vilat upp mig efter att jag kom hem från sjukhuset. Därför har jag inte bloggat och har ändå inget annat berätta då det inte så hänt så mycket förutom att jag legat på sjukhuset som ni redan vet.
Som sagt har jag ju varit jättesjuk&därför legat på sjukhuset i några dagar men efter att allt (nästan iallafall) börja komma igång så fick jag fara hem. Känner mig inte helt frisk ändå men dethär är början på ett "nytt" liv.. ett liv med glutenfri mat. Kroppen kommer antagligen reagera i början när den är helt ovan med den nya kosten men efter ett tag börjar den vänja sig och så försvinner min uppsvällda mage. Har redan märkt av att magen fungerat bättre då den "tömts" normalt/mycket bättre än då jag hade förstoppning. Känner mig fortfarande lite svag men så småningom hoppas vi att det skall bli bättre då jag kommer igång med den nya glutenfria kosten&att magen börjar fungera. Börjar den fungera mår också min kropp&själ bättre! :) Försökte läsa lite bloggar nyss men min ork finns inte för att orka koncentrera mig på texten så läser senare när koncentrationen för text har kommit tillbaka.
Fotade lite bilder med mobilen på sjukhuset så det kommer upp när jag hittat usb-sladden :)
En komisk sak hände när jag gick till butiken för att köpa glutenfri mat. Före butiksresan hade jag ställt in mig i att "nej nu måst ja söka", för de brukar ju vara så när man skall köpa glutenfritt. Och sedan

Skall istället sätta på The Sims 3 nu så behöver jag inte fokusera på text!
Ha en fin kväll!
Bild tagen i fredags;

Dagens lista..

Den 2011-05-26, kl 20:03:59
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Dagens humör: helt okej men trött.
Dagens måste: börja ett glutenfritt liv resten av livet
Dagens frisyr: Löst och helt självlockigt.
Dagens klädsel: leggings, strumpor, vit tunika, svart kofta.
Dagens smink: inget
Dagens planer: dagen har redan VARIT. Inskriven på sjukhuset, näringsterapeut och utskrivning.
Dagens beroende: Medicin, dropp, sjukhus.
Dagens bästa: att jag blev utskriven!
Dagens tråkigaste: slött på sjukhuset.
Dagens längtan: Fredagen (imorgon!)

Fotoutmaning: Dag 8: En favoritbild

Den 2011-05-26, kl 18:28:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
Bild tagen från mammas trädgård :)
Listan hittar du HÄR, känn dig fri att kopiera listan och klistra in på din blogg!

Hemkommen från sjukhuset!

Den 2011-05-26, kl 15:08:05
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Hej!

Är hemkommen från sjukhuset nu..Sov två nätter där så därför har jag int kunnat blogga. Men hälsan kommer ju före bloggandet, eller hur? ;)

Såhär hände allt (det jag minns);
Som sagt så började jag spy blod på natten och fick världens magsmärtor att ja int fick luft.. så det var ett måste/ett beslut att ringa genast efter ambulans och sen for ja me ilfart i ambulansen till akuten.. Ambulansmännena såg på mig ytterifrån att ja värkligen ser sjuk ut.
Dom tog en massa prover på mig - blodprov, ekg, puls&blodtryck m.m.. de va 3 läkare runt om mig (en från laboratoriumet) när ja kom dit och jag förstod ingenting vad som hände (var helt "borta" då jag var jättesjuk).. visade sig också att jag hade feber så dom skrev in mig genast och gav droppx2.
Hamnade in på kirurgiska avdelningen..

Dagen efter fick jag reda på att jag har celiaki men jag måsta stanna kvar för jag mådde int så bra och fick mittiallt diarré och färgen var limegrön... så skall det inte vara. Så de måsta kolla/uppfölja mig&min nya kost att allt går som det ska och att jag blir i skick pga att jag fick konsekvenser första dagen...

Hade feber när jag blev inskriven + hög puls och på torsdag morgon hade jag likadant men idag morse var allt normalt så jag fick åka hem på förmiddan!
Nu vet ni vad som hänt i mitt liv några dagar.. Skall om en stund fara till butiken och köpa mat, har ju specialkost nu så det gäller att "börja om" med mat&mycket mer.
Hoppas ni haft det bättre än mig!

Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp

Den 2011-05-25, kl 18:26:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0

Krafitga magsmärtor&spytt blod

Den 2011-05-25, kl 02:04:28
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Usch, har jättekraftiga magsmärtor och spytt blod..ringer jouren nu!...--> sjukhuset nu

Efter några timmars slit..

Den 2011-05-24, kl 22:36:04
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Nu är designen klar, tog flere timmar att fixa på den. Vet inte om jag skall ändra på nåt än men såhär får den se ut tills vidare iallafall. Blev nöjd och det är huvusaken och så ändra jag lite text vid kommentarsfältet också :)
Det var meningen att jag skulle se film ikväll men det blev ju lite ändrade planer pga bloggen. Så istället blev det fixning på bloggen. Har insett/märkt att efter övning med designer och gjort det flesta designer själv på min blogg så har jag lärt mig mycket med bloggkoder osv, har insett att jag är lättlärd gällande det :D Ett + för det!
Tyvärr funkar inte "permalink" på min blogg längre, trots att jag lagade ny stilmall och allt på bloggen, har ingen aning vad som hänt! Men man klarar sig utan! :)
Vad har ni gjort ikväll? :)

Ett litet fel uppstått.

Den 2011-05-24, kl 20:33:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Det har blivit ett litet fel i bloggen, permalink slutat att fungera,antagligen nåt stökigt i kodmallarna&stidmallarna så nu kommer min blogg se en stund lite konstit ut men det håller på fixas som bäst!

Nu är det fixat! Och i samband med det fick jag headern "fast" vid inlägget,precis som jag velat ha det! :)
Vad tycks om den nya designen? Skall jag lägga till nå färg eller är det bra såhär?

Ljusblå klänning

Den 2011-05-24, kl 18:15:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Söt klänning blir din för 34,95€/349kr från gina tricot!

Fotoutmaning: Dag 6: Tema "grön"

Den 2011-05-24, kl 18:09:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Grönt gräs! (copyright av mig)

Just go on

Den 2011-05-24, kl 18:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

Linne med tryck från gina tricot för 12,95€/129kr !

Bild från söndagen

Den 2011-05-24, kl 17:58:15
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Jag&Silja

När jag var barnvak,visst är vi söta? :)

Sommarjobb - check!

Den 2011-05-24, kl 14:18:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 8
Nu har jag också fått äntligen sommarjobb! :D Skickade ett sms idag till en bekant och frågade om jag skulle få jobba på Ekenäs Second hand shop över sommaren och efter en stund ringde han upp mig och sa att det går bra.
Alltså det är ett loppis/second hand som ni hör på namnet!
Arbetsgivaren sa att det kommer verkligen att behövas extra jobbare över sommaren där för det brukar vara över sommaren mycket kunder&turister. Blev jätteglad när han jakade. Så skönt att ha en sak undanstökat för nu är det säkert med sommarjobbet, jag som sökt som en galning länge och nu ÄNTLIGEN fick jag :)
I'm a happy  girl :D Tänk så bra, cash över sommaren.
bild från google

Länkbyte/Rekommendation av blogg!

Den 2011-05-24, kl 11:40:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
En fin blogg hos en söt tjej vid namn Hanna som har jättefina bilder på sin blogg.
Hanna skriver om sitt liv och publicerar fina bilder som hon själv fotat, värt att läsa/kolla!
Hannas blogg (:  -->http://hannaanderberg.blogspot.com/

Good morning sunshine!

Den 2011-05-24, kl 11:25:10
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Vaknade självmant 11:00 (finsk tid,alltså kl 10:00 svensk tid) och var klarvaken/pigg men kände mig lite dåsig så försökte somna om men ca trettio minuter senare steg jag upp till sist,fick aldrig någon sömn. Säkert för att jag var så pigg!
Idag händer inget speciellt igen, som vanligt förutom att jag skall igen fara till posten och skicka iväg lite avgångsbetyg till olika skolor så att man hoppeligen kommer in i nån skola :D
Om det intresserar er vart jag har sökt, så klicka HÄR (länk)!
Skall också ringa till ett loppis och fråga om arbetspraktik över sommaren, dom tar villigt emot "nya" jobbare/praktikanter och då får jag ca 500€/månaden (ca 5000kr). Och saken gör det bättre att jag känner dem som har loppiset och är stamkund i loppiset så jag brukar ju få rabatt när ja handlar saker där :D
Just nu ligger jag på minus strecket gällande ekonomin, så vi får hoppas att det säljs bra på loppisbordet jag har i stan. Skall imorgon eller på torsdagen gå och kolla hur det har gått för mig :)

Nu blir det frukost och spela lite på The Sims 3, ha en fin dag allesammans!

Nätkrångel.

Den 2011-05-24, kl 11:04:59
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Som ni säkert märkte så bloggade jag inte plötsligt mer igår kväll men det var för att näte börje krångla och vilja inte funka till sist, men idag funkar det igen!
Så därför kom det aldrig upp namnet på filmen jag såg, men jag ångrade mig efter ca 10 minuter och spelade på the sims 3 istället tills det var sängdags ;)

Filmen jag såg lite av heter Rabbit hole, någon av er som sett den och isåfall, vad tyckte ni om den? 

Handling;
"Vi möter Becca och Howie mitt i den uppslitande sorgen, åtta månader efter att deras fyraåriga son Danny omkommit i en bilolycka. 

Howie klamrar sig fast vid alla minnen av sonen medan Becca tröttnar på all sorgknarkande gruppterapi, vägrar lyssna på sin mammas råd och blir ovän med familjens hund. Hon känner att hon måste sälja huset och skynda vidare."

Skall fortsätta se på filmen idag nångång :)

Rekord!

Den 2011-05-23, kl 21:07:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Har rekord i statistiken på min blogg från lördags, fina duktiga ni! (: 141 unika besökare och 270 sidovisningar, kan hända att jag haft mer någon annan dag men för maj månaden är detta ett rekord iaf :D
Tack!

Har nyss fixat ihop en svartvinbärskvarg, gott blev det, tyvärr tog jag ingen bild och jag åt upp det genast, var så glufs&hungrig ju! 

Här är istället en googlebild!
Och nu skall jag svepa in mig under en filt och titta på film, vilken film kommer i ett annat inlägg så håll ögonen öppna =D

(fotoutmaning)Dag 5: En gammal bild

Den 2011-05-23, kl 19:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
(Kommer sent jag vet men bättre sent än aldrig)
En gammal bild på mig, från 2009!

DONE!+städtips

Den 2011-05-23, kl 17:54:12
Filed in Vardag | Kommentarer: 11
Äntligen klar med städningen, puh. Tog lite över ett par timmar (inte pausen medräknad) men nu är jag äntligen klar! Och så renbäddade jag sängen också.
Så härligt att sen vakna i ett städat rum, och doften av ett välstädat rum, så härligt! :)
Har inte ännu börjat med kvargen,tänkte att jag skulle fixa den lite senare, alltså om en stund istället.
Behövde bara en liten paus efter städningen, vilket jag förtjänat!

Ett litet tips för städningen;
Börja på ett ställe och städa det stället färdigt först och sätt sakerna på plats dit dom hörs hemma innan du flyttar till ett annat ställe. Städa INTE på många ställen samtidit för då blir det så mycke springas avoch an överallt i rummet.
Det är lättast att börja från ett ställe och när man e klar med det övergår man till ett annat "område", hoppas ni förstår vad jag menar :)
Och sätt såklart musik på medan ni städar, går mycket snabbare då!


Ett välstädat rum, som kanske ger er inspiration?! Bild från google.

Paus i städningen

Den 2011-05-23, kl 14:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Tog en paus i städningen och for och föra lite brev till posten så att det blir ivägskickat till mottagarna! (:
När matbutiken var bara ca 200m från "post-office" så gick jag dit för jag fick en sån tanke att jag skulle laga bärkvarg när jag kommer hem. Dom hade 30% nersatt på alla kvarg så de passade ju perfekt för mig! Sparade pengar på det sättet. 
Nu blir det mat&sen fortsättning på städningen och efter det skall jag fixa bärkvargen!
Vi hörs när jag är klar :)

Städning!

Den 2011-05-23, kl 13:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Mitt rum ser ut som ett bombnedslag så nu är det dags för städning!

Bara 2 st som var med i helgens blogg.

Den 2011-05-23, kl 00:10:23
Filed in | Kommentarer: 1
Vad har det hänt med er, det var bara 2 st som deltog i om att helgens blogg så för att ni var så härliga som var med får ni en STOR länkning till era bloggar.
GRATTIS, NI BÅDA VANN! :D

Caroline - Modeblogg
Mathilda
Än en gång,GRATTIS!

Snart blir det sovdags.

Den 2011-05-22, kl 21:29:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag ha de vari en helt bra dag i sin helhet, först ledd söndagskola med hjälp av en annan barnledare och sedan ut i det varma vädret och blåsa såpbubblor och när jag kom hem åt jag en banan och tog med mig en filt och låg på solstolen och solade och fick färg.
Till middag åt jag en hamburgare, otroligt nog har jag varit så "nyttig" att jag inte ätit en hamburgare på jättelänge!
Skall krypa under täcket nu och kolla en film och sedan sova!
Gonatt alla bloggläsare :)
Har ni filmtips, kommentera i kommentarsfältet åt mig då,tack på förhand! :)

Solhälsningen.

Den 2011-05-22, kl 20:45:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Denhär gjorde jag 4 ggr efter varann idag, verkligen bra uppvärming&tänjing!
Det är från yogan såkallade solhälsningen :)
Annors har jag tänjt/stretchat hela kroppen idag 30 minuter,har börjat ta det som en vana.
Jag har varit vig sen dess jag gick i lekis åldern och är det fortfarande och vill behålla vigheten så då är det bra att hålla på med stretchövningar varje dag :)

Fotolistan: dag 4 - Min hobby

Den 2011-05-22, kl 18:11:34
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Min största hobby är såklart fotografering! :D 8dålig bild och smutsig spegel jag vet!)
Men för att jag skrev det som min favoritpryl så tänkte jag säga en till sak som är min hobby och det är.....
Yoga. Har haft det som min hobby i ca ett år så inte så länge. Det var en kompis som började lära mig och jag är vig från innan. (Sen dess jag var i lekis åldern har jag kunnat få foten över nacken och det får jag ännu i dagens läge fast jag är 19 år nu och fyller 20 år i höst.)
Jag har en yogabok här hemma som jag följer och jag gör bara yoga andningsövningar&yoga rörelser, är ju kul när man lärt sig "rätt" och så härligt att vara vig! :D

Vad är eran hobby?

Fotolistan jag gör som bäst på min blogg hittar du HÄR som det är fritt fram att kopiera!

Såpbubblor

Den 2011-05-22, kl 18:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Aada&Anton

Axel&Nathalie, som också är kusiner! :)

Bilderna är oredigerade! (:

Tävlar om att bli dagens blogg!

Den 2011-05-22, kl 16:12:25
Filed in | Kommentarer: 3
Är med och "tävlar" om att bli dagens blogg hos Jenny, kom till hennes blogg HÄR för tävlingen :D

Min bild! (: (c)Amanda Lundkvist

Glöm inte helgens blogg!

Den 2011-05-22, kl 15:56:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Glöm inte att vara med om att bli helgens blogg, det enda du behöv är att kommentera i helgens blogg inlägg som du hittar HÄR (länk) att du är med. Jag väljer ut 3 st vinnare om det är hyfsat många som deltar, om det är få blir det bara 2 som jag utser som helgens blogg som får en länk i min blogg!
Det är bara en som är med så du har STOR chans ännu att bli helgens blogg så skynda på alla!
Allergi för äppelträd.

Den 2011-05-22, kl 15:52:50
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Fotade äppelträd idag och efter en stund började ögonen svida så sjutton som att jag skulle haft skräp i ögonen fast jag hade int och det började rinna "tårar", fick allergiskt anfall så det blev bara att fa in så snabbt som möjligt och skölja ansiktet och nu sitter jag här och tänker inte gå ut längre för denna dag.

Solade i ca 3 timmar och sen var ytterligare 30 min ute för fotografering som inte blev så mycket av pga allergiska anfallet.
Men nu har jag ont i halsen, lite svider i ögonen och lite täppt i näsan men nog skall det gå om så småningom.
Nu vet jag iallafall att jag inte tål äppelträd när dom blommar, inte utan allergimedicin iallafall!

Här är iaf några av bildresultaten:

Soldags!

Den 2011-05-22, kl 13:08:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Solar i solstol som bäst och läser i en fotobok om tips att fota i naturen&studio , en väg till en professionell fotograf. Boken är på finska som jag har men den är jättebra :)
Och det är så galet varmt där ute så man måst ju pass på då!
När jag såg på min mage&ben märkte jag att jag verkligen är brun, men sen när jag kommer in syns det inte lika bra, borde det inte vara tvärtom? ;)

Och snart e sommarn här så jag catchar bruna lite i förväg för den 4 juni är det skolavslutning för alla grundskolor åtminståne och jag har kompisar som slutar 9an då så är ju härligt att vara brun tills dess trots att jag e nu redan ganska brun. Tur så har man lätt att bli brun iallafall :)


googlebild

Söndagskola

Den 2011-05-22, kl 11:59:40
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag var det tidig väckning, steg upp 8:00, plattade håret och sminkade mig, åt snabbt frukost och sen ut till busshållplatsen för att där väntade skjutsen på mig kl 9 och så bär det av till stan för att leda söndagsskola för barn från 2-8 år.
Det gick jättebra! :) Först hade vi undervisning och sen fick barnen måla och efter det for vi alla ut och blåsa såpbubblor och det tyckte barnen jättemycket om. Jag agerade som fotograf och fick några bilder som jag blev nöjd med.
Bilderna kommer upp senare idag för nu bär det av att gå ut och sola. Och lite senare på eftermiddagen blir det fotogrferingsdags så att jag sätter in alla bilder på samma gång idag sen.

Ha en fin dag! :)

Fernando fick stå för bilden i detta inlägg :D

Shortsdress

Den 2011-05-21, kl 21:42:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 4

Shortshalare som blir din för 14,95€/149kr från H&M, enkel men endå fin!


Bara för att jag e finlandsvensk.

Den 2011-05-21, kl 18:08:52
Filed in | Kommentarer: 5

Bli helgens blogg!

Den 2011-05-21, kl 15:54:21
Filed in | Kommentarer: 2

Bli helgens blogg genom att kommentera i detta inlägg att du är med.
Andra kommentarer som inte har med helgens blogg att göra hänvisas att skriva i ett annat inlägg tack.
Ett STORT + är att du skriver i din blogg om att du är med i tävlingen om att bli helgens blogg!

Tre vinnare utses på söndag kväll kl 23:00.
Lycka till!

Hos mig pågår just nu en annan tävling där du kan vinna en bloggdesign som DU får bestämma över.
Kom till den tävlingen genom att klicka HÄR.

Fototävling!

Den 2011-05-21, kl 15:42:51
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Jag är med i en fototävling hos Alba i samarbete med viva la diva, du kan vinna smink därifrån :D
Allt du behöver göra är att lägga upp ett fint foto på er blogg och skriva om tävlingen och kommentera i Albas blogg! Enkelt eller hur? Kom till tävlingen genom att klicka HÄR.

Jag tävlar med denna bild som är tagen av mig från vår gård!

Dag 3 - En familjemedlem

Den 2011-05-21, kl 12:12:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 8
Valde min mamma för att hon är så underbar, det senaste året har vi fått mycket bättre relation med varandra, hon stöttar mig,hjälper mig, köper saker jag behöv när jag är med henne och så kommer hon med så
fina överraskningar :) Älskar dig mamma ♥

(HÄR finns listan om ni vill också kopiera den till er blogg)

Gomorgon eller goddag!

Den 2011-05-21, kl 11:22:08
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Vaknade för ca en timme sen, var hur pigg som helst, otrolgit nog,brukar annars vara morgontrött men inte idag. Likabra så :)
Idag skall jag bara ta det lugnt och ha en chilldag, behöver nog det efter allt som hände igår.
Skall fixa på två bloggdesigner åt 2 av mina bloggläsare. Jag gör gratis bloggdesign/header om ni är intresserade btw.
Idag vaknade man igen med att solen lyste, och det gör den ännu såklart. Så härligt!
Vad skall/har ni hitta på idag denna lördag? :)

Sorry men de finns en orsak.

Den 2011-05-21, kl 00:05:34
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Sorry för dålig uppdatering men jag har inte alls mått bra sen dess jag fick veta om att min kompis har omkommit. Hoppas att ni ursäktar mig, för det är inte alls lätt då en kompis omkommer. Och hon blev bara så ung som skulle haft hela livet framför sig :/ Har tänkt på henne idag och tänt ett ljus för henne då jag var i stan med lite kompisar, skall nog tända ett imorgon igen. Att det på en sekund kan ändras till något helt annat, så hemskt!
Har tänkt på min kompis Anna-Sarah idag och kollat på en film vid namn Winters Bone. Skall försöka blogga mer imorn om jag orkar. Är inte alls lätt då man mister någon nära, sorgen&saknaden är stor.

Hoppas ni haft en bättre kväll än mig, nu gonatt!

Vila i frid ♥

Den 2011-05-20, kl 20:02:10
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Idag när jag kom till stan så fick jag veta en sorglig nyhet , en flicka i 15 års åldern har omkommit i en olycka idag :( Hon körde moped och svängde till vänster i en korsning och krockade med en lastbil. Hennes bäste vän såg ALLT :/
R.I.P ♥
När jag kom hem och såg bilder på henne visade sig att jag kände henne och har umgåtts med henne flere gånger på olika evenmang.
Anna-Sarah Packalen, du var så fin&underbar, alla vi saknar dig,både din släkt,familj&vänner, vila i frid ♥
Läs om olyckan HÄR.Händer just nu.

Den 2011-05-20, kl 14:49:17
Filed in Vardag | Kommentarer: 5

bild

It's a sunny Friday!

Den 2011-05-20, kl 13:10:58
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Vad härligt att vakna av att solen lyser in i rummet :D Har varit så länge uselt väder här, bara regn,kallt&mulet så att jag fick nog av det. Nu är det ca +20 grader här i skuggan,härligt! 
Vaknade med smutsigt hår så är nyss kommen från duschen och har klätt på mig och ätit yoghurt med müsli för snart bär det av att ligga i solstolen och sola :D
Ca 16:20 skall jag in till stan för att träffa lite kompisar så det blir ändå int så mycke fotografering idag som jag hade tänkt, det får tas någon annan fin dag helt enkelt :)
Hittade denhär bilden på google så måsta bara lägga upp den!;
Ha en fin dag allesammans!


Filmdags& sen natten!

Den 2011-05-19, kl 22:16:04
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Glömde säga tidigare idag i detta inlägg (länk) att när jag var på stan så blev jag bjuden på lunch av min goda vän Brita :D
Tack så jättemycket! Det var soppa och till efterätt blev det plättar med sylt&grädde, mums! Och det var fritt fram att ta hur mycket man ville ha, bra för mig! Mätt&belåten åkte jag hem med bussen.
Imorgon har dom lovat finare väder så jag hoppas att det blir en fotograferings-dag för mig då så kommer det upp lite nya bilder på bloggen men nu blir det filmdags och sen "inviger" jag natten! Gonatt! 

Hörs imorn!
we♥it

Vilostund!

Den 2011-05-19, kl 17:28:05
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
flickr (bilden)
Är grymt trött nu så det blir en liten vilostund för mig nu. ZzzzZ... att mina ögon hålls uppe för lite tv senare ikväll så ;)
Ska sätta på lugn musik och svepa mig under en filt och stänga ögonen för en stund,kommer se precis ut som på bilden ovanför bara att mina ögon troligen kommer gå fast. Kanske jag somnar så därför lägger jag på alarmet för de som vill veta att jag inte sover allt för länge. Vi hörs senare!

Dag 2- Favoritpryl

Den 2011-05-19, kl 16:39:21
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
Favoritpryl är nog min kamera Sony dslr a300. Jag lever inte utan fotografering!
Men håller på att samla pengar till en Canon EOS 550D eller 600D så då blir det min nya favoritpryl! ;)
Imorgon,dag 3 är det dags för en familjemedlem, vi håller spänningen uppe tills dess!

Kismet

Den 2011-05-19, kl 16:30:53
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
voffelkexchoklad, jättegott! :D

Upptagen hela dagen.

Den 2011-05-19, kl 16:03:27
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Ursäkta att jag int bloggat på nästan hela dagen, har haft fullt upp idag men nu är jag hemma.
Vaknade kl 7 på morgonen, steg upp genast&fixade mig och åt frukost och sen bar det av till stan med buss. Gick till en bekant och kopierade lite betyg och sånt till skolor jag sökt till. Har sökt till en ettårig fotolinje så jag hoppas att jag kommer in där! :D Rättare sagt heter den dat@fotoweb. Såhär står det om linjen;

På den ettåriga linjen dat@fotoWeb satsar vi på mångsidig dataundervisning. Linjen är en utmärkt grund om du vill starta eget företag eller för fortsatta studier. Skolan har en fin datasal med en snabb, modern datautrustning. Oberoende av vilka visionerna, idèerna och målen är, så är en datautbildning viktig i dagens samhälle. 
Du som vill syssla med fotografering och bildbehandling – det här är linjen för dig! Vi fotograferar även i studiomiljö. Studierna kan ytterligare breddas med valfria kurser från de andra linjerna.bild från skolans hemsida.


Alltså, skolan är perfekt för mig! :D


Sedan kom jag hem ca 15 tiden men lika fort som jag kom hem for jag tillbaka till stan igen. Pappa sade att vi skulle föra lite saker till ett loppisbord jag har beställt så vi förde sakerna dit och nu får vi hoppas på att mina saker säljs bra, för jag får pengarna för det såklart! Har förmånliga priser så det borde gå bra. Wish me good luck :D


Nu är det mellanmålsdags,ha det bra! :)


FB-status som är sant!

Den 2011-05-18, kl 21:31:56
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

Dag 1 - Självporträtt

Den 2011-05-18, kl 19:50:47
Filed in FOTO | Kommentarer: 4
Börjar idag kväll med denhär nya fotoutmaningen! 
Dag 1 var ju ett självporträtt så här kommer den;
Imorgon är det dag 2 och då blir det favoritpryl! :)

Anamma ändå!

Den 2011-05-18, kl 19:39:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Mitt humör sjunk just jädrans mycket.... det är int lätt att ha en brorsa som har allvarlig ADHD utan några mediciner... han måste alltid ha någån med honom i sitt jobb fast det skulle handla om lätta uppgifter.
Nå jag förstår honom att han int kan rå att han har det men det är också jobbigt för mig eller andra skall ni veta.. det kan bli världens gräl och sen skyller han sig ifrån och tror sig alltid ha rätt och ens att säga förlåt till honom hjälper int.. Han bara "jag tar int någå förlåt av dig". Det finns inget och göra tyvärr... han vill int heller ha vård.
Ni måst uppleva detta själv för att förstå, för det är dubbelt värre än det låter.
Nå tur så ringde jag till pappa nyss så det hjälpte lite att prata med honom och få veta vad som är sant&falskt av vad det min bror sa innan till mig så pappa skulle ta tag i dethär ikväll när han kommer hem efter jobbet och prata med min bror för jag och pappa fick redan allt pratat per telefon.
Men min blogg är ingen klagoblogg så skall inte börja klaga massvis men ville bara säga detta..

Fick lite städat så halva rummet är iallafall städat. Skall fortsätta någon annan dag när jag mår lite bättre! 
Vi hörs, hoppas ni har en bättre kväll än mig!


Tema/fotoutmaning!

Den 2011-05-18, kl 17:50:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 1
Hittade hos en annan blogg en fotoutmaning som jag också tänkte dela av med mig på min blogg. 
Ni får jättegärna också vara med genom att kopiera listan nedan!;

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: En vårbild
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Dagens
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: En höstbild
Dag 31: Valfri bild
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: En vårbild
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt

Städdags!

Den 2011-05-18, kl 17:18:40
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Denhär bilden passade så bra till inlägget tyckte jag!googlebild
Jag har varit sugen på att städa idag, händer inte normalt mig men jag älskar resultate då det blir så fint och vad är bättre än att få vakna i ett städat rum, så härligt :D
Så nu blir det städdags, sätta musiken på hög volym och sen kör vi med städningen!

Vi hörs när jag är klar eller om jag tar en paus, vi får se hur insatt jag blir i städningen.

Tips av tävlingar!

Den 2011-05-18, kl 16:41:12
Filed in | Kommentarer: 5
Nu har ni er chans att göra er röst/kommentar hörd! Jag tar emot av all förslag vad för tävlingar man kan ha på sin blogg? Jag är i behov av att ha en tävling i min blogg men vad för tävling? Nu kommer ni med era förslag och låt fantasin flöda! :D 
Vill ha någon annan tävling istället för veckans/dagens/månadens blogg! Snälla ni, kom med era förslag :D
Kommentera i detta inlägg eller mejla mig på mandisfoto@live.fi
Kram!

Bloglovin

Den 2011-05-18, kl 15:28:58
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Följ min blogg med bloglovin
(gjorde detta för att ändra kategori på bloglovin för min blogg! :D )

Följ mig också gärna om int du gör det än! Så kan jag också följa dig genom att du kommenterar om det :D


Walking on sunshine

Den 2011-05-18, kl 13:04:42
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Vaknade jämnt kl 10 idag och steg upp men jag var så fruktansvärt trött att jag gick nästan lika fort och lägga mig igen och somnade om och vaknade kl 12 och då var jag pigg så det blev såklart att stiga upp då.
Satte på datorn och läste lite bloggar och kollade på facebook och mitt konto på bilddagboken.se (numera känt som dayviews.com).
Sedan var det dags för frukost såklart. Är soligt väder idag här så gick ut och solade efter frukosten men det blåser som f*n (kallblåst) att jag började lite frysa så det blev inte så mycket av solningen. Vill ju inte bli sjuk!
Är ensam hemma idag med djuren idag :)
Ha en fin fortsättning på dagen!

Nya bloggläsare!

Den 2011-05-17, kl 20:45:17
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 1
Har fått en hel del med nya bloggläsare den senaste tiden men det är jättekul!
Välkommen till min blogg och vad roligt att ni har hittat hit :D
Tänkte berätta lite om mig så ni får lite hum om vem jag är.

Jag heter då Amanda men kallas för Mandy,Manda och Mandos men har också massa andra smeknamn men domhär 3 är det som jag använder mest eller mina vänner kallar mig för. Är född 1991 i Ekenäs, Finland.
Är en hobbyfotograf men har som mål att bli en yrkesfotograf! För tillfället är jag arbetslös men till höst räknas det med att jag skall börja i en skola i Vasa där man fotar i studiomiljö& i naturen. Hoppas jag kommer in bara så vi får hoppas på det bästa.
Jag har 4 syskon, 3 brorsor& 1 syster som väntar på sitt första barn som är beräknat att föda 21 juni om jag minns rätt, alltså så rätt snart blir jag moster! Alla är äldre än mig vilket betyder att jag är yngst i familjen.
Jag bor med min pappa och min mellersta bror i ett stort egnahemshus och med 4 katter&en hund.
Mina föräldrar är skilda sen ca 5 år tillbaka. Det är ca 30km mellan min mamma&pappa så träffar inte min mamma så ofta fast jag försöker träffa henne så ofta som möjligt som det bara passar henne :)
Där var då lite fakta om mig, om ni unrdar över något är det bara att ställa en fråga av mig i kommentarsrutan så kan jag ta upp den som dagens fråga!

Promenad i det kalla vädret.

Den 2011-05-17, kl 15:20:44
Filed in | Kommentarer: 10
Kom nyss in efter en ca 45 minuters promenad med vår hund Citzy, det var ganska kallt ute men sen när vi gick raskt (Citzy gör det oftast men det är bara bra för mig) så fick man upp värmen nog.
På väg hem gick jag efter posten och H&M:s nyaste katalog hade kommit så det blir att bläddra igenom den snart men före det skall jag se på Minuuttipeliä på tv som håller på som bäst :)


It's raining men!

Den 2011-05-17, kl 13:20:15
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Rubriken är en låts titel men det visste ni säkert ;)
Mulet och tråkigt regnväder är det idag här, usch! Fast nog är det också helt bra att det kommer regn imellan men jag saknar solen nog nu.
Igår kväll såg jag på filmen "Summer Eleven" före jag gick och la mig, handlingen var bra! Lite  sorglig men det var nog roliga happenings i den också, men som sagt, filmen var bra enligt mig :))
Nu skall jag se på Two and a half men som kommer från tv och glöm inte DETTA!(länk)
Ha en fin fortsättning på dagen!

Summer Eleven

Den 2011-05-16, kl 23:30:00
Filed in | Kommentarer: 0
En gripande film men så bra! :)


En rejäl hälsosam kvällsmål!

Den 2011-05-16, kl 23:17:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 0


Min kvällsmål, gott&hälsosamt :)

Body

Den 2011-05-16, kl 22:02:49
Filed in | Kommentarer: 0
Jag har dom senaste månaderna börjat gilla bodyn :D
Här är en ganska simpel body men ändå söt från monki, blir din för 20€/200kr!

Njut av livet.

Den 2011-05-16, kl 21:16:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

I'm thinking of you

Den 2011-05-16, kl 21:10:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0
Foto: Amanda (jag) På bild: Mini Text: Amanda (jag)

En miss!

Den 2011-05-16, kl 20:48:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Oj, kom nyss på att jag har ju inte bloggat på hela dagen, sorry alla!
Men det har inte hänt så speciellt mycket, somnade nångång efter 2-3tiden på natten (fick sömn först då) och sov till klockan 13 idag! Men jag behövde verkligen sova, steg upp igår 7 tiden på morgon och gick och la mig på natten.. Jag är sådan som kan inte gå och sova före jag är trött, det går bara inte! Men alla är vi ju olika :)
Steg upp idag genast när jag vaknade och satte smutskläderna i byk och badrocken på och åt frukost och såg en stund på tv och sen hoppade jag i duschen och hårinpackning i håret för att vara fräsch hela dagen trots att jag inte gjort nåt speciellt idag. Klädde på mig och sen blev jag hungrig igen så jag fixade mellanmål till mig.
Det blev bananyoghurt och blandade i lite müsli, mums!
Ikväll kollade jag lite på live-sändningen från när Finlands hockeylag anlände till torget i Helsingfors där det firas för fulla muggar och har en del kompisar som jag visste att skulle vara där men såg tyvärr ingen av dem på tv ;) men hade inte hela tiden den kanalen på men det gör inget!
Såhär ser jag ut idag;

Och vet ni vad, jag har gått ner 2 kg på en kort tid!
Hade för ett tag sen fläsk som syntes bra i ryggen men nu e de borta när jag tränat! :D

Heart smiles

Den 2011-05-16, kl 14:16:14
Filed in FOTO | Kommentarer: 2

BLOGGLÄNK! (:

Den 2011-05-15, kl 23:29:33
Filed in | Kommentarer: 0
http://kladdi.blogg.se
http://kladdi.blogg.se
http://kladdi.blogg.se

Följ mig på bloglovin

Den 2011-05-15, kl 21:38:28
Filed in | Kommentarer: 1
Har på senaste tiden fått ganska mycket nya bloggläsare och det är ju kul! (: Ni som slänger en eller fler kommentarer till mig så jag KOLLAR alltid på era bloggar och svarar/kommenterar er blogg också :D
För er som är ganska nya eller inte ännu följer mig på bloglovin, så gör de jättegärnat! 
Kan också följa er, men då måste ni kommentera i detta inlägg och fråga/säga om det så att jag vet att vi ska följa varandra :)
Klicka här; bloglovin
Ha en fin kväll! Kram! :)


Olika blommor från vår trädgård (:

Den 2011-05-15, kl 18:00:00
Filed in FOTO - Natur/Landskap | Kommentarer: 3
Här är en liten samling av en del blommor jag fotat i maj (denna månad).
Alla blev i stora storlekar för att ni  int sku behöva göra ert jobb för att klicka på miniatyrbilderna utan får se dom genast, hoppas ni gillar dom! :)

Die Hard

Den 2011-05-15, kl 17:23:35
Filed in | Kommentarer: 0

Länk i skogen!

Den 2011-05-15, kl 17:16:41
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Kom in nyss från att varit på länk i skogen, så uppfriskande och svettig blev man men det är ju bara positivt! Hade bättre kondis än vad jag tänkte att jag skulle ha men det var ju bara bra :D När jag kom hit till Hannas så hade jag på mig klackskor och det var ju oplanerat med en länk och jag har storlek 39,5/40 på mina skor medan dom andra hade antingen mindre eller större fötter så vi sökte ett par passliga och till sist hittade ett par som var strl 39 men dom passade helt bra på mina fötter så vi hade ju tur! (:
Vi såg på filmen Die Hard före vi for ut på en länk, ca 2 timmars lång film,helt bra film för dem som gillar då folk blir mördare m.m. Det var ganska mycket bra repliker i den så man fick ju skratta en massa gånger trots att det var en sån film! Lägger till trailern på ett annat inlägg så blir det inte så stökigt här i bloggen/inlägget.
Helt bra söndag har det varit. Hur har eran söndag sett ut? :)

Ändrade planer!

Den 2011-05-15, kl 13:38:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Det blev lite ändrade planer idag.. vi var på ett möte till Ekenäs och sen blev jag bjuden på lunch i Bromarv så åkte hit tillbaka till min väns Hanna&hennes föräldrar för att äta såklart! Klart jag tackade ja! :)
Har nyss ätit pyttipanna men när vi inte äter korv så hade vi bacon i istället, mums var det!
Nu skall vi se på någon film som är tillräckligt lång så att det hinner hända nåt i filmen förrän den tar slut ;)
Blev ett ganska kort inlägg men jag är ju som sagt int hemma så skulle uppdatera snabbt att bloggen "lever"...
 
googlebild

Weekend

Den 2011-05-14, kl 15:02:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Kommer spendera hela helgen i Bromarv hos en fantastisk fin familj!
Jag är nu hos dem, kom nångång efter tolv tiden och lite före ett var det matdags, köttsås&potatis! :)
Har spelat The Sims 3, vilat och chillat. Får se hur mycket jag hinner uppdatera men imorgon på eftermiddagen kommer jag hem så då blir det normalt med bloggningen igen!

Vad har/skall ni göra i helgen? :)

Finlands fantastiska mål NÅNSIN! :D

Den 2011-05-13, kl 23:08:07
Filed in | Kommentarer: 1

Nervärderingar..

Den 2011-05-13, kl 21:59:36
Filed in | Kommentarer: 3
Den anonyma som skrev fult åt mig. Sa åt mig att jag är tjock&skall gå ner i vikt. Kan du kanske göra själv?;) Du är så feg som int vågar säga vem du är, DESSUTOM SER JAG DIN IP-ADRESS så du är INTE anonym Skulle du våga erkänna vad du heter är ett stort + poäng för dig men det vill du väl inte ha! . För dig och er andra, jag är ca 171cm lång och väger 63kg och BMI indexet är då 21,5 och det betyder en sak, JAG ÄR NORMALVIKTIG. Min mage är uppsvullen för tillfälligt pga förstoppning och jag är INTE tjock.!
Dessutom har jag varit underviktig men nu är normalviktig och det är bra :)

Och så  finns det tusentals människor som är överviktiga och underviktiga (såklart normalviktiga med), ingen är ensam om det. Jag ser inget fel på att vara underviktig,normalviktig eller överviktigt, det är bara sånt som är normalt i dagens läge och vi kan inte börja klanka ner på andra för det, för hur skulle det kännas för JUST dig om personer skulle komma och säga till dig "fy fan va du e tjock", inte skulle ni väl gilla det? Int skulle någon gilla det men tänk för vad ni säger då till andra om det gäller sånt eller nåt liknande. Finns faktiskt dem som kämpar med sin vikt. INGEN här på jorden förtjänar nåt skit men tyvärr finns det massvis av det.
När jag var yngre tog jag åt mig ganska mycket men inte längre, det som inte hörs hemma hos mig far förbi mig och tänker "det här hörs int hos mig" och "kastar" bort det :)
Tyvärr får vi höra en massa skit i bloggvärlden och genom internet och också IRL. Thats it.

Nu tog mina ord slut för denna sak, skulle kunnas göra en stor debatt över dehär överallt men jo. Det var det jag skulle säga..
PEACE!

Fredagen den 13:nde

Den 2011-05-13, kl 14:53:44
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Jisses vad tiden går fort.. nu är det fredag igen! Denhär veckan har ju gått jättesnabbt enligt mig fast jag knappt gjort nåt. Det var ju nyss tisdag känns det som.
Nå idag fick jag oväntat besök av Hanna men det var ju bara kul :D Jag går bara i nattlinne och så kommer hon. Hade telefonen på ljudlös så hade inte hört att hon ringde xD Men vi såg på tv,pratade,chillade och åt nån kiwichokobakelse som brorsan köpt. Var det enda jag hade att bjuda på och jag tänkte att jag måste ju bjuda på nåt när hon kom nästan genast efter skolan till mitt :) Så behövde hon int gå ute i över en timme för att vänta på en buss som tog henne vidare till hennes hem. 
Men vi ska träffas snart igen då vi skall tillsammans till stan på "tjejgrupp".
Skall sminka mig och fixa håret nu så uppdaterar jag ikväll! Ha det fint!

En ganska så ny bild på mig, do you like? (: Är reflexskärmen som gav ganska starkt ljus.

Morgonen började underligt.

Den 2011-05-12, kl 17:36:01
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Glömde säga i ett annat inlägg att efter att jag städat min klädgarderob så gjorde jag frukost men under tiden jag höll på med det lyckades jag stiga på en humla! Gissa om jag blev lite rädd. Men tack och lov att den inte stack mig men den blev ju helt jättearg efteråt men den kunde inte flyga. Kanske jag som orsakade det eller så var den annors bara förlamad i sina vingar. Såg lite roligt ut när den försökte flyga slog den kullerbytta istället.
Fotade den också men den ville aldri hållas still och envis som jag var ville jag fota en levande humla, inte en död en ;)
Men här är mitt försök iaf=bildresultat;


Som sagt åkte jag iväg till stan på eftermiddagen för att beställa ett loppisbord och det fanns lediga bord i loppiseet så vilken tur jag hade! Och det kostar bara 12,50€/vecka (ca 125kr) så det är ju billigt.
Såklart beställde jag genast för 2 veckor! I början av nästa vecka bär det av att föra allt stuff&kläder till loppiset med bil så nu blir det att prissätta alla saker och sätta ens bordnummer med på prislapparna! 
Vad härligt det skall bli då man äntligen får bli av med det gamla och så får man ju lite casch för det också!
Jag har som ett mål att spara pengar till en resa till Holland där min käre vän bor :D

Ha en fin fortsättning på kvällen!

Sommaroutfit 2.

Den 2011-05-12, kl 16:52:45
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 1
Idag körde jag igen med en sommaroutfit!
blev lite suddig bild men huvusaken är att man ser!


Linne - Vero Moda
Kjol - H&M
Leggings - H&M
Strumpor - Monki
Skor - Converse

Var tvungen att ha strumpor på när jag vandrade i stan idag för annors skulle jag fått skavsår och det är ju int så kul!

Today is a new day.

Den 2011-05-12, kl 11:46:07
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Vaknade 10:20 och morgonpigg som jag var steg jag genast upp och började leta efter kläder i garderoben för att välja kläder för denna dag att ha på. Men det ledde till att jag rev ner nästan alla kläder för att hitta det jag kände på för att ha idag på mig. Alla kläder hade varit instoppade huller om buller så därför hamnade jag göra så. Så fick jag underliga ryck och började städa hela klädskåpet och vek alla kläder fint in i garderoben så nu hittar man mycket lättare i sin klädgarderob.
Brukar ni också ha stökigt i er klädgarderob eller har ni oftast fint&prydligt?

Bild kommer i ett annat inlägg vad jag har på mig idag, det jag kan säga er är att det är somrigt! (: Nu måste jag fixa mig och sen skall jag med bussen in till stan för att beställa ett loppisbord så börjar min plånbok "växa"! :D
Ha en bra dag allesammans! :)

Somrig header.

Den 2011-05-11, kl 23:50:24
Filed in | Kommentarer: 3
Såhär på kvällskvisten gjorde jag en ny header. Blev en ganska somrig en då sommaren är snart här, vad tycks? 
Själv blev jag nöjd med den. Visst är den somrig? :) Alla bilder är tagna av mig som är på headern.
UPPDATERA SIDAN om du inte ser den nya headern!
En vitsippa fotad av mig :)

Bilder på mig själv.

Den 2011-05-11, kl 18:54:00
Filed in FOTO - Porträtt | Kommentarer: 4
Fotade lite bilder på mig själv ute idag och här är resultaten;
Sony dslr a300, kitobjektiv 18-70mm ,reflexskärm 5 in 1 på dom 2 första bilderna
Foto&modell: Jag (Amanda Lundkvist)
Vilken är er favorit? :)

Dagens sommaroutfit!

Den 2011-05-11, kl 15:00:00
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 4
Enkel och bekväm outfit;


Linne - JC
Shorts - H&M

+22 grader ute!

Den 2011-05-11, kl 14:54:00
Filed in FOTO - Natur/Landskap | Kommentarer: 1
Oj, vad har jag gjort inne hela dagen då det är så fint väder ute och +22 grader i skuggan?
Bara glott på dataskärmen och facebookat och läst lite bloggar. Nej nu skall jag nog ta reflexskärmen i ena handen och systemkameran i andra handen och ut och fotografera! Kanske jag gör också en ny header ikväll,vi får väl se! :)
Ha det bra! (:
 
Bild från igår i färg&svartvitt;
 
 
 
 
 

Två 10 åringar sjunger Grenade

Den 2011-05-10, kl 23:29:00
Filed in | Kommentarer: 1
Bara för sött och måste ses/lyssna på! :D


Solen skiner himlen den e blå.

Den 2011-05-10, kl 15:28:41
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Som rubriken säger, det stämmer! Idag är det +23 grader i skuggan. Så härligt med varmt&soligt väder, I love! 
Vaknade först klockan 14:50 idag då jag hörde skolbussen köra förbi ;) Men jag behövde verkligen få en lååång nattsömn. För nu är jag frisk igen så idag blir det till att fara ut och fotografera och så kommer det lite bilder upp till bloggen. Bilder från Borgå skall nog också komma upp i bloggen inom kort :)
Men före det skall jag äta mat och sen gå till gravgården för att vattna lite blommor där så vi hörs! 
Ha en bra dag allesammans (:
En bild på mig för några år sen med långt hår! (:

Feber.

Den 2011-05-09, kl 23:11:32
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Har inte varit sjuk på jättelänge och nu var det då dags. Har varit dom senaste dagarna helt ängslig,trött&utsliten och orkat knappt med nåt och igår hade jag 36,9 graders temp och idag på slutet av dagen var den 37,6. Annors skulle det blivit en liten färd till Helsingfors för att träffa på Paula och köpa en byxdress men det får bli till en annan dag då jag är frisk och det passar för oss båda :)
Nu sova, gonatt!

Bilden säger allt.

Den 2011-05-09, kl 20:50:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

It's a sunny day!

Den 2011-05-09, kl 16:57:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
+22 grader i skuggan idag hemma hos oss! Så härligt :D
Har dom senaste veckorna sovit för lite så inatt sov jag så länge det behövdes och det gjorde jag. Vaknade först 13:45 XD Steg genast upp, åt frukost och sen tog med mig en filt&dyna ut och satte på solbrillorna på och låg på filten och solade. Älskar när det år så härligt&fint väder ute :)

Det är nästan det enda jag gjort idag och ätit pizza till mat idag, MUMS! 
Hurdant väder är det hos er idag? :) Svara!

Utfärden till Borgå i bilder - Del 2

Den 2011-05-08, kl 16:10:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Det är copyright på alla mina bilder, det bilder som stals utan mitt lov anmäls!

Noaks miniatyrvärld;

Det lutande tornet
Helsingfors järnvägstation;
Eiffeltornet;
Liten vy över Helsginfors I think;
Så mysig bild eller hur?
Det var alla bilder från utfärden, hoppas ni gillade dem! :)

Utfärden till Borgå i bilder - Del 1

Den 2011-05-08, kl 15:39:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Här kommer äntligen bilder från utfärden som jag var till i Borgå 7.5.2011.
ALLA BILDER är copyright av mig, bilder som kopieras utan mitt lov anmäls!

Del 1 är från Hoplop (en aktivitetsplats för barn och jag agerade fotograf så jag fick också "leka".)
BILDER;
Jag&Aada sitter i bussen på väg till Borgå (:
Naomi (:
Aada&Naomi klättrar
Aada rutchar.
Fina Nathalie!
Tove-Marie 1,5 år :)
Fernando i bollhavet.
Rafael, även kallad för "Raffu", visst är han söt? Bara 10 månader gammal <3

Morsdag i Finland!

Den 2011-05-08, kl 12:32:33
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag är det då morsdag i Finland, ganska underligt att inte Sverige har samma dag morsdag men sånt e de!
Jag var ju då hos min mamma måndag-onsdag så jag firade morsdagen i förskott då det är rätt långt till henne från där jag bor.
Igår skadade jag foten efter jag varit och "lekt" i hoplop men det gick över sen, trodde jag för idag när jag steg upp och alltid när jag gick/går så är det som något som skulle rivas mera sönder inne i mitt lår, gör jättesjukt oberoende fast jag har den still eller inte och man vill ju bara hoppa på ett ben så idag innebär att sitta och chilla. Annors skulle jag nog fara ut och fota men jag bara orkar inte och måste också tänka på mitt stackars lår. Känns som jag skulle ha spricka i det och som lårbeten rivs sönder för varje steg jag tar. Och jag har skadat samma lårben förr så det är ju lite skörare än normalt.
Så nu får jag bara ta det lugnt men det e nog skönt det också! :) Iallafall till dagen, idag var jag till stan med lite bekanta och jag fick morsdagspresent fast jag int ens är en mamma! Haha, men det var nice! Fick godis och annat smått&gott :D
Vad har ni för er idag? (:

Impossible

Den 2011-05-07, kl 22:02:39
Filed in | Kommentarer: 0

Utfärd till Borgå!

Den 2011-05-07, kl 18:14:27
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag har jag då varit på utfärd till Borgå, det var jättekul :D Startade från mitt 8 tiden och sen steg massa människor på vid Ekenäs, vi var full buss, runt 52 personer men alla hade vi kul! Det tog lite på 3 timmar att åka från Ekenäs till Borgå. Först for vi till Hoplop och där bredvid fanns köpcentret Kungsporten. Jag var som "barnvakt" i hoplop och såg till att barnen hade det bra. Jag betalade inte ens in mig för att jag är ju vuxen men endå var jag där och leka och springa för att jag sprang/klättrade efter barnen för jag var ju där som fotograf :D Är församlingens personliga fotograf så det är nice så jag passade på! Det var inte alltid så lätt och fotografera då barnen hade fart på men en del bra bilder fick jag nog så jag är nöjd! :D
Efter att vi varit där åkte vi vidare till Borgå centrum och di flesta (inklusive jag) åt i Hesburger, jag beställde kycklingtortillas, jättegott som vanligt!
När alla ätit klart bärde det av till Illby, en liten bit utanför Borgå till Noaks miniatyrvärld, litet ställe men så fint det var!
Sen var vi bjudna till Filadelfia i Borgå på saft&tilltugg och först efter det bar det av hemmåt, jag hade 2 barn (syskonen Aada&Silja i famnen nästan hela vägen hem och dom e så goa! Förstår varför dom är mycket med mig nu för i slutet av denna månad skall dom flytta till Jyväskylä vilket ligger låååångt borta från Ekenäs så dom måst passa på att vara med mig så mycket dom hinner :) För er som inte vet så brukar jag vara mycket barnvakt åt dem och dom gillar mig! Jag är en sån person där barnen dras till mig men jag älskar barn, dom e så gulliga fast dom kan va lite jobbiga ibland! :D

E helt slut efter resan nu så kommer jag ta det lugnt och bilderna kommer upp någon annan dag då jag har lite mer krafter.

Fredag

Den 2011-05-06, kl 20:25:47
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag e det då fredag! Jisses vad veckorna går fort ibland tycker man! Ha solat i 3-4 timmar idag, var ute i bara shorts&linne, så skönt att bara lega i solen på en filt och catcha bruna! Brände mig lite på kinderna men annors blev jag en hel del brunare såklart! Älskar att bli brun så snabbt :D
For in till stan med 16:20 bussen och i bussen träffa jag på Hanna så vi tala en hel del och sen när vi va framme i stan gick vi först till Lindex och sen till MODA för hon sku köpa en morsdagspresent till hennes mamma. Hon hitta ett supersnyggt armband och sen vid kassan såg vi en godisklubba där det stod ESPIRIT på och sen sa kassörskan att vi fick ta en varsin! :D
Sen for vi på tjejgrupp,pratade,åt godis och hade det allmänt kul tillsammans :D Och nu ha ja vari hemma i lite över en timme och ska spela the sims 3 en stund före det blir läggdags för imorgon skall jag stigau pp kl 7 för jag skall till Borgi imoron och va där hela dagen! Vi skall till ett köpcentrum, sen på lunch och efter det till Brunebergs fabrik och efter att vi vari där skall vi till Noaks miniatyrvärld så det blir mycke bilder imorgon! :)

Allt jag köpt från second hand i bilder.

Den 2011-05-05, kl 18:46:00
Filed in Shopping | Kommentarer: 3
prislista på allt i bildordning;
Bolero 2,50€/25kr (Lindex)
Kjol 4€/40kr (H&M)
Kortärmad hoodie 2€/20kr (Only)
Jeans 2€/20kr (gina tricot)
Linne 0,50€/5kr (?)
Halsband 1,50€/15kr (?)
Knäppgök bordsplaceringskortspel 0,50€/5kr
Kortlek hjärtformad 0,50€/5kr

Second hand shoppingen avklarad!

Den 2011-05-05, kl 16:48:28
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Kom hem för ca en timme sen från stan.. efter att jag gått i två second hand butiker så fick det vara klart för hade hittat det mesta. Orkade inte gå till dom 2 andra... för en var lite väl långt bort och där finns nästan bara barnkläder kom jag på och så... sen den andre skulle först öppna k 16:00 och klockan var 15:00 men beslöt för att inte fara då jag hade hittat det mesta i second hand jag behövde så jag sparade pengar till en Ben&Jerrys som en belöning till mig själv. Har inte ätit Ben&Jerrys glass på evigheter så det var dags nu igen! Det blev smaken "Chuckey monkeys" denna gång, MUMS!
Nu blire att fotografera allt vad jag shoppat och sedan kommer det upp i ett eget inlägg här på bloggen så håll utkik! :)

Vad har NI  haft för er idag? :)

Gastroskopi idag.

Den 2011-05-05, kl 09:15:00
Filed in | Kommentarer: 0
Idag bär det av till sjukhuset senast kl 9:45 för klockan 10:30 utförs gastroskopi på mig och det tar en tid att köra till sjukhuset från mammas. Igår var jag lite nervös så fick springa lite extra på wc men annors har jag otroligt nog varit någålunda lugn men det är väl för att jag inte tänkt på det så mycket. Lika bra så kanske ?! (;
Det är ännu osäkert om jag kommer få lätt nersövning men om inte så då skall jag begära massvis med lugnande så att jag somnar. Pga min panikångest så. Inte så kul att få en panikångest mitt under undersökningen. Mina ångestattacker liknar ibland krampliknande anfall som att jag håller på dö ungefär.Och tårarna bara strömmar då och pulsen blir jättehög/hjärtklappningar. Hemskt är det i varjefall!
Wish me good luck!

Här är en ganska betydlig bild om gastroskopi;

Second hand

Den 2011-05-04, kl 21:29:57
Filed in | Kommentarer: 0
Idag kväll fick jag för mig att jag skall imorgon gå i alla second hand butiker i Ekenäs och shoppa! :D Allt det behövliga.
Bilder kommer upp under kvällens lopp imorgon vad jag har fyndat! (:Bilder lånade från we♥it

Hemkommen från sjukhuset!

Den 2011-05-04, kl 14:18:28
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Nu är jag hemkommen från sjukhuset. Måste berätta er, gastroskopi var en av det hemskaste sakerna jag varit med om! Det var så hemskt.. gjorde jätteont i halsen men kände inte alls nåt i magen. Fick någon slags lugnande via munnen som man skulle svälja... hjälpte inte nåt. Jag fick sån grym panikångest och min puls slog upp tll 120slag/minut.
 Rapade ganska många gånger men det är ju normalt. Nästa gång den utförs, om den görs det nångång i framtiden så då blir det med nersövning. Man måste uppleva det för att veta känslan.
Nu skall jag äta pizza och kiwichokladbakelser!

Sånhär fingerpulsmätare hade jag på fingret,har aldrig sett en sån förr förrn idag;

Hunden Elvis

Den 2011-05-03, kl 22:54:41
Filed in | Kommentarer: 0
För er som inte vet så är det min mammas hund Elvis och rasen är Dandie dinmont terrier..rasen är ursprungligen från Skottland. För ett par år sen var rasen väldigt sällsynt i Finland, bara 100 dandiesar registrerade. Nu vet jag inte "statistiken" längre men nog ännu en ganska så sällsynt ras så om ni inte har hört om rasen förr så där har ni orsaken! :)
Bilder på Elvis jag fotat idag;
An ordinary day

Den 2011-05-03, kl 16:33:55
Filed in | Kommentarer: 0
Idag var det en ny dag igen då! (:
Vaknade ca kl 11 då mamma kom in i rummet och sa "vakna!" xD Steg upp, åt morgonmål och kollade på Ripleys Believe it or not och sen gick jag ut och gå med mammas hund Elvis och vi var ut på en 1 timmes promenad.
Elvis ville inte komma in när vi var hemma så satt fast honom i ett utekoppel och så var han bara där och låg och väntade på tills mamma skulle komma hem från fysion.
Åt mat, kyckling&nudlar blev det igen,alltså gårdagens mat. Till efterätt bärkvark, jättegott! Sen har jag bara sett på tv med mamma. Vi såg för det mesta på ett program där dom räddade djur i nöd osv intressant program.

Det var min dag i storsett det, idag skall jag träna magmuskler och äta bra så jag inte svälter imorgon för jag får inte äta nåt efter 00:00 inatt för klockan 10:30 skall jag vara på sjukhuset för gastroskopiundersökning och då måst man ju såklart vara oäten.

Ni får ha de så bra så hörs vi, nu skall jag å träna magmusklerna :D

Hemma hos mamma =)

Den 2011-05-02, kl 18:51:58
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Kom hem till mamma ca 16 tiden på dagen och jag var vrålhungrig så mamma hade tydligen lagat färdit till mig kyckling och nudlar, mums! :D
Efter det matade jag mammas sköldpadda Doris och såg på tv och när det var klart så städade jag undan och nu sitter jag här framför datan. Skall och bada i badkaret senare ikväll! Jättelänge sen jag har varit i ett badkar så nu är det dags igen, så härligt att bara lega där och fundera eller läsa ;) Jag fryser massor nu så det skall bli skönt med ett varmt bad!


bild


4 naturbilder jag fotograferat för ett tag sen.

Den 2011-05-02, kl 13:08:34
Filed in | Kommentarer: 1


Monday it is!

Den 2011-05-02, kl 12:00:50
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

Ny vecka igen då, kan inte fatta att det är bara 1 månad kvar till sommaren! Åh vad jag längtar, har en hel del sommarplaner!

 • Resa till Sverige och träffa på mina fina underbara vänner som bor där!
 • Umgås med mitt systersbarn som är beräknat att födas 21.6.2011! Könet får vi veta sen när barnet är fött :)
 • Sommarjobba
 • Resa till österbotten för att hälsa på släktingar och andra kompisar som bor där
 • Kanske till konferensen i Vasa som hålls 29.6 - 3.7 2011 där en massa av mina vänner kommer att hålla hus!
 • Bada&sola

Där är iallafall lite av planerna, kan säkert komma mer med planer med tiden! :)
Vad har ni för planer för sommaren? Svara jättegärna!

Om idag;
Nu har jag packat allt klart för klockan 14:50 (finsk tid) åker jag iväg till stan med bussen och sen möter jag mamma i busstation och sen åker vi tillsammans till henne! Ni får ha det så bra!

En ny bild på mig tagen för ett par dagar sen :)


Tomorrow to my mom!

Den 2011-05-01, kl 22:04:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Imorgon skall jag åka iväg till mamma. Åker med bussen 14:50 in till stan och sen i Ekenäs busstation hämtar mamma mig och så iväg till Lillfors där mamma bor! :) Om int vi shoppar någå före det,får se! Har också för ett tag sen beställt glasögon till mig som borde komma imorgon. Hoppas på det så ser man nåt hos mamma också och i trafiken/se på längre håll och se text bättre. Och så är int allt så smått i ens värld längre då heller.
Kommer använda dom bara vid behov&i trafiken, har endå på gränsen men vill jag se bättre så då rekommenderas ju glasögon förståss! Kommer vara ovant i början men man vänjer sig!

Skall försöka hinna blogga så mycket jag hinner hos mamma. Vet inte ännu vad vi skall hitta på, har inte träffat henne på evigheter så.
På onsdagen skjutsar hon mig iallafall till Västra Nylands sjukhus där det skall utföras gastroskopi på mig och jag kommer vara hoppeligen nersövd pga min panikångest.

Kram.


Snö&hagel 1 maj!!

Den 2011-05-01, kl 18:37:50
Filed in Vardag | Kommentarer: 0


Oh shit,mittiallt när jag kommer hem från glasskiosken med min bror&vår hund så börjar det ösa ner fullt med snö&små hagelkorn! Liksom på 1 maj! What the crap!
Det var nog en av det konstigaste man sätt på länge. Jag har en titanskruv i mitt ena pekfinger så mina fingrar blev helt frusna, men skönt att komma hem och få värma sig! Fy tusan va det var kallt, seriöst! Men int så konstigt att det börjar snöa då men ändå, 1 maj, det är ju liksom snart sommar och det snöade!

Nu skall jag spela The Sims 3 för den som intresserar! Spelade igår mestadels av dagen då nätet inte funkade så bra och där hände att ena simsgubben dog och blev ett spöke och nu har jag återupplivat honom så att jag kan styra spöket ;)

Ha en fin 1 maj allihopa!


Jessie J - Price Tag ft. B.o.B.

Den 2011-05-01, kl 13:52:03
Filed in | Kommentarer: 1
Jag fick sån lust och börja dansa när jag hörd på denhär låten :D
Början (introt) låter som någon vaggleksak xD ;


Vappen är över.

Den 2011-05-01, kl 12:48:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 2Vi börjar med glada vappen på er allihopa! :D
Har ni haft en bra vappen och vad har NI gjort under vappen?

Jag har bara haft en chilldag, firade i förskott med att äta godis&vindruvor och se på film i fredag med Hanna,Kesia&Inger! (: Igår spelade jag lite på min elpiano/synth, lärde mig två låtar! "En bonde i vår by"& "Beatiful Dreamer" Kan dom hyfsat bra nu. Har seriöst inte spelat på pianon i evigheter så nu var det dags! Skall nog börja bli aktivare med det för det är en sådan piano som man kan lätt lära sig låtar på, tangenterna lyser "rött" dem som man skall trycka på. Och så kan man också ha på en sån lärningsteknik att den säger t.ex siffran "two".. ni vet 5 finger-systemet för en hand på piano. Jättebra!
Den har också en minneskortslucka så man kan ladda ner valfri låt man vill lära sig och så visar pianot vilka tangenter man skall trycka på! Smart va? :D  Ja fick pianot som födelsedags present av familjen år 2006 eller 2007 om jag minns rätt. En av dom bästa presenterna nånsin!


DAGENS FRÅGA TILL ER!
Spelar ni något instrument, isåfall vad?


© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!