Packning&städning

Den 2011-06-30, kl 18:28:01
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Håller som bäst på att packa&städa för imorgon bär det ju av till österbotten. Ska bli kul! Min kamera följer med förståss så det kommer att komma en MASSA bilder till bloggen när jag kommer hem igen :)
Har nästan allt klart med packningen, lite kläder som bör torkas och så har vi bykmaskin på så skall hänga kläder på tork senare och sätta en till sats i bykmaskinen och sen är allt klart!
Idag slapp jag till stan med pappa och sen förde jag lite papper till FPA och efter det for jag ner till stranden och solade och råkade faktiskt bränna mig lite i ansiktet. Jag som annors ALDRIG brukar bränna mig men ja.. idag har det varit över +30 grader i skuggan så det förvånar int ;) 

Nu skall jag gå och käka och sen fortsätta med städning,byket&packningen! Hejdå!

Today is a new day.

Den 2011-06-30, kl 11:13:56
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Idag är en ny dag igen  då. Tiden går verkligen fort! Imorgon så bär det av på resa då så kommer int bli så mycket bloggandes nu på ca 5-6 dagar. Kanske bloggar lite ibland om det funkar och om jag hinner. Men annors så blir det med andra ord en liten bloggpaus och ska blogga sen MASSOR igen när jag kommit hem :D

Skall till stan idag och föra ett FPA-papper så jag får sen min arbetspraktik lön och sen skall jag föra mitt keliaki intyg för då får jag pengastöd för min glutenintolerans (keliaki) :)
Dom ha lova också +30 grader om int varmare idag så idag skall det bli troligen att sola, skönt ska det bli.
Blir i stan för att kanske träffa på nå kompis annors blir det bara att sola på stranden I guess för man vill ju int att sin bränna ska fa bort! 

Nu skall jag packa mina saker, äta och sen ut i solen! Ha det gött :)

Kramisar.

Tänkvärda ord

Den 2011-06-29, kl 23:57:42
Filed in | Kommentarer: 1
Handlar om en man som är utan ben&armar och är lycklig iallafall. Han visar och hjälper andra på traven m.m.
Värt att se på hans videon, är verkligen bra och uppmuntrande!



Kokobom

Den 2011-06-29, kl 23:29:44
Filed in | Kommentarer: 0
Hittade denhär sången/låten för en stund sen och den väcker upp verkligen barndomsminnen. Minns när man var liten och höll på och sjunga den jätteofta ;D



Jag&Linnea

Den 2011-06-29, kl 20:21:19
Filed in FOTO | Kommentarer: 0

Fullt upp

Den 2011-06-29, kl 19:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Förlåt att jag knappt bloggat nåt idag men har haft fullt upp. Steg upp vid nio, klädde på mig, gjorde mig i ordning och åt frukost och så packade jag mina saker och for iväg med bussen till Karis en sväng via fontana (rehabiliteringställe som jag varit på i över ett halvt år) och hälsa på då jag int varit där på evigheter pga jobb och annors haft fullt upp så det var kul och träffa lite bekanta .
Och sen kom min mamma efter mig och for via lite butiker och sen hem och äta och efter det till Lojo BB för att hälsa på min syster,hennes man och deras urgulliga dotter Linnea!  :)
När vi kommit hem så spelade vi "mölkky" och åt middag igen och till efterätt jordgubbar, självplockade smultron och vanilglass. Mums! :D Åt ute på gården och efter vi pratat&ätit klart så spelade vi mölkky igen, var riktigt kul.

Efter det förde mamma mig hem och nu är jag hemma och bara chillar och har satt in bilder till datorn och kollat facebook och så. Nu skall jag läsa lite bloggar, äta jordgubbar och kanske se på en film. Imorgon måst jag söka mina glasögon som ha försvunnit o.O Men dom måst nog va nånstans i mitt rum för där hade jag dom senast.. 

Ni får ha en trevlig kväll, kram!

Dagen i korta drag.

Den 2011-06-28, kl 22:11:33
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Idag har varit en rätt skön dag men jättevarmt! Nästan +30 grader i skuggan så har ju varit galet varmt men skönt iaf (: Så jag tog mig på en promenad med hunden och en sväng till butiken för att köpa mandariner och på väg hem så stannade vi hos en bekant för där var Citzys hundkompis så han fick bli där och leka medan jag pratade med ägaren om allt möjligt!

Efter att jag suttit ute på gräsmattan i några timmar i värman och pratat medan hundarna lekte och vila så for vi hem sen men vi gjorde promenaden lite längre så for vi genom skogen och sen hem :) Och sen har jag varit ute och gått här på gården och fotograferat och lite av bilderna kan ni se några inlägg lägre ner! Blev inte så mycket bilder men några är ju alltid bättre än ingenting. Skall fota mera sen när jag har inspiration igen. Imorgon skall jag in till Ekenäs för att kolla i lite butiker och sen blir det kanske till Lojo, får helt enkelt se :)
Nu skall jag titta på filmen Life is beautiful som jag blev på hälft med.. dom har så rolig accent i den. Egentligen så är filmen tydligen med annat språk men den är dubbad på engelska jag har men är bara bra så man förstår nåt ;D Klarar int av att se på filmer som har helt främmande språk med text. Eller jag klarar nog av men man blir bara så störd på det.
Men hoppas ni haft en bra dag! Kramar.

Gått ner i vikt!

Den 2011-06-28, kl 22:02:53
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag morse när jag steg på vågen visade sig på 57,4 kg! :) Har för drygt en vecka sen och före det vägt över 64 kg så är faktiskt nöjd! För sen när jag blir äldre vill jag int bli värsta tjockisen så det är bra att börja i god tid när man är ung och orkar :) När man e pensionär spelar det inge roll mera sen men nu så är det bra att hålla sig i form så länge man hinner/orkar så att man int ångrar sig senare i livet. Och sen så har det också inverkan på att jag sen maj ätit glutenfri kost att därför har jag gått ner en hel del i vikt och sen också ätit hälsosammare.

Är riktigt nöjd som sagt :)


Självporträtt

Den 2011-06-28, kl 21:47:40
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Idag har jag som sagt tagit lite självporträtt så här ska ni få se resultaten.. obs har knappt redigerat dom!


Lekte lite med reflexskärmen; 
Fotade inte så mycket mer.. skulle vara enklare om man sku ha någon kompis med som fotar en :D
Brukar va oftast jag som står bakom kameran och int framför och har nog börjat få lejdon (bli trött på det) av det ibland.. man märker sen att man har knappt nå bilder på sig själv då man sku behöva! 
Skulle gärna va ut och fotografera eller inomhusfotografering med nån kompis och sen använda min reflexskärm förståss ;)
Fotoprojekt vore kul..har haft några men det sku va kul med fler :D Både hemma eller borta =)

Perhaps stranden idag

Den 2011-06-28, kl 11:40:50
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Blir inget besök idag pga att min syrra är i svagt skick idag så hon orkar/får int ta emot besök idag men kanske nångång denhär veckan före vi åker på resa får jag träffa dom annors blir det i nästa vecka efter vi varit till österbotten :)

Idag far jag kanske till stranden, annors så blir jag bara hemma och sola.  Är ju galet varmt idag! (stort +). Får helt enkelt se hur jag gör och beroende på om jag får med sällskap eller int. Måst också köpa lite mat då jag är ensam hemma  så att man int svälter! :)
Händer nog inget annat speciellt idag, bara chill. Kanske fotografera idag också :)

Vad skall ni göra idag?

Dagens händelser

Den 2011-06-27, kl 23:14:57
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Har ju glömt bort helt och hållet och berätta vad jag gjort idag så nu får ni det kort;
 • Varit ut och gått med hunden x2
 • Ätit fisksallad
 • Pratat i telefon
 • Gratulerat min syster per sms för hennes dotter som föddes ikväll
 • Pratat med pappa&min mellersta bror
 • Chattat
 • Bloggat
Där hade ni min dag i list/punktform.
Har packat lite saker som jag skall ta med imorgon som min syster,hennes man&babyn Linnea skall få <3
Min kamera åker med så det kommer att komma foton sen! :D

Nu se på filmen Life is beautiful och sen sova, gonatt allesammans! :)

Idag blev jag moster!

Den 2011-06-27, kl 21:39:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Idag blev jag moster :) Imorgon skall jag hoppeligen med mamma och hälsa på .Och så har lite presenter åt babyn som dom ska få. Nu sover jag med ett leende på läpparna :)

Ett grattis kanske?

DAGENS LUNCH - fisksallad

Den 2011-06-27, kl 15:08:49
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
bild lånad från google. Tog int själv bild då jag åt upp allt genast istället för att fota xD
Idag blev min lunch enkel fisksallad! Det enda man behöver är gurka, tomat, salladsblad och förståss benfri fisk! 
Jättegott och nyttigt :D

Spikmatta

Den 2011-06-27, kl 10:51:45
Filed in Tips! | Kommentarer: 2
Igår kväll före jag skulle sova så låg jag  i 30-60 minuter på min spikmatta och sov verkligen djupt inatt! Vaknade inte förrän efter halv tie på morgonen och jag som annors brukar vakna på nätterna men spikmattan räddade sömnanen!
Spikmattan är bra för att den är lugnadne&smärtlindrande och om man har också sömnproblem är det perfekt för dem som har det. Du sover mycket bättre än förr då. Så ni som har spikmatta så ta fram den om du har den gömd och ANVÄND DEN! Du som int har så köp en om du tycker att du borda ha en, kostar inte så mycket, är helt beroende på hurdan du köper :)
Har du värk eller sömnproblem eller lider av ångest/stress så rekommenderar jag dig att använda spikmatta om int du gör det!

Seg uppdatering

Den 2011-06-26, kl 22:55:53
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Förlåt att jag inte uppdaterat så mycket idag men jag har int alls mått så bra så har försökt göra andra saker som scrapbooking för att lätta på ångesten&bördan. Det är bara fokusering nu på mat&livet.. jag äter för lite nuförtiden.
Och så är annors också mitt psykiska tillstånd inte så bra. Det hände sig att jag skärde mig själv för några dagar sen.. det leder ingen vart jag vet men jag har ett självskadebetende. Som ett beroende. Och man vill int göra det men det händer ändå.
Men jag har bestämt mig nu efter många om&men att jag skall söka hjälp efter att jag varit på resa till österbotten och träffa släktingar och ha lite semester :) Få komma bort lite från denhär omgivning och se annan bekant omgivning.
Nu skall jag börja laga mig redo för läggdags. Gonatt!

5 små söta barn uppträder!

Den 2011-06-26, kl 18:08:26
Filed in | Kommentarer: 2
Kolla på den röda som gör nästan allt medan dom andra är som ett frågetecken eller försöekr hänga med ;)

Hey Jude

Den 2011-06-26, kl 18:07:05
Filed in | Kommentarer: 0
söt video!

Scrapbooking

Den 2011-06-26, kl 16:09:56
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
bild lånad från google

För att dämpa ångesten tänker jag bli aktiv och börja med scrapbooking! Har en massa material från ganska länge sen som jag köpte för jag hade tänkt börja och har samlat på mig mer och mer material, köpt från messor, hobbybutiker och så och nu har jag ju också lite foton som jag tänkte använda som nytta = använda det till scrapbooking! :) 

En perfekt gåva att ge bort eller behålla själv :) Men före jag tar itu med detta skall jag städa lite i mitt rum och sen belönar jag mig själv med scrapbooking, wohoo! :D

DAGENS FRÅGA: Gillar ni scrapbooking?


Smart sagt

Den 2011-06-26, kl 15:56:32
Filed in | Kommentarer: 0
Väldigt smart&bra svar jag fick av Melinda på mitt inlägg "Prata inte skit om andra!" 
Jag skrev inlägget för jag hade det i tankarna och vilja förmedla det till er såhär i allmänhet fast en hel del vissta om det nog säkert men är bra att man blir påminnd/upprepad och vilja publicera er denna kommentar så att ni alla skall få veta/se det.

Stämmer precis vad hon säger! :)

Prata inte skit om andra!

Den 2011-06-26, kl 14:52:17
Filed in | Kommentarer: 1
I don't like people who talk shit about me... Därför pratar jag inte skit om andra heller!
Folk kan prata skit om andra åt mig men det betyder int att jag sku prata skit om den också.. jag finns också för att lyssna på mina kompisar men det betyder int att jag skulle hålla med dem om dem pratar skit om andra.. Jag bara säger att jag int pratar skit om andra för det är inte min grej och det är en av det sista man kan göra mot sina kompisar. Det blir bara ett större problem om du talar bakom ryggen.. Så tala öga mot öga istället åt den personen du tänkte prata om! 

Huj sjutton! Och huj sjutton för falska rykten! Jag har fått reda på en del varför en del kompisar har ignorerat mig och det är just pga att det går skit bakom en som int stämmer. Men såklart händer det att man tror på demdär falska rykten och blir "dedär trodde jag aldrig om henne"..

I love my friends no matter what <3

Visst händer det att folk pratar skit om andra men ja, jag är int sådan..uschfyblä!

3 years old crying over Justin Bieber

Den 2011-06-26, kl 12:46:00
Filed in | Kommentarer: 0
kolla först detta videoklipp;
http://www.youtube.com/watch?v=dTCm8tdHkfI&feature=iv&annotation_id=annotation_570899 (tyvärr gick det int att få i videoformat pga att inbäddning inaktiverad på begäran)

Och efter att du kollat det så kolla denna;
http://www.youtube.com/watch?v=IY2osQnNbuU&feature=related
Så sött  eller nåt =)

Sunday

Den 2011-06-26, kl 09:44:15
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Gomorron på er :D Vaknade kl 9:30 och var smått trött men det gick om ganska snabbt. Hade försökt somna 3 gånger innan om men det blev bara kort extra sömn och sen orkade jag int mer så beslöt mig för att stiga upp och sen åt jag en banan. Skall hämta glutenfri bröd med frön i nu och sen får vi se vad dagen bär med sig idag :)

Ha en bra söndag!
jag har tagit själv denna bild på solnedgången när jag var med halva familjen ner till Mattstranden och det hade just då blivit jättemörkt,därav bilden så mörk! (:

Lördag

Den 2011-06-25, kl 19:38:45
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Har hela dagen varit med min kompis så har int alls bloggat på hela dagen. Vi var ut och gå med vår hund Citzy, pratat och sett på 3 filmer..vi såg på den fina animerade filmen Rio och en annan film gick ut på en massa olika roliga vitser.. den tredje minns jag int bara att det var en skräckfilm ;P 

Nu sitter vi på våra egna bärbara datorer och nördar ;) Har inte så mycket annat och säga. Skall kolla lite runt på olika klädsidor tror jag också för måste hitta en klänning att ha när min systers barn döps men när det blir men är ju bra att kolla lite i förväg :)

Bjuder på en gammal bild på mig från 2008 (: Saknar mitt långa hår! <3

FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN!

Den 2011-06-24, kl 20:33:00
Filed in | Kommentarer: 1
Nu är det dags för en frågestund på bloggen tycker jag, fråga VAD SOM HELST!
Ingen fråga är för dum.
Eftersom en del är och firar midsommaren så kommer jag att svara på ALLA frågor på tisdagen den 28 juni på kvällen så fråga på nu tills dess! :)



14:30-18:30

Den 2011-06-24, kl 18:31:37
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Mellan 14:30-18:30 var jag ute på terassen i solen och det var jätteskönt faktiskt! (: Blev helt röd om armen och vänstra benet ett tag men sen försvann det. Vi grillade och åt kycklingbiff&potatis och sen någon fisk som pappa hade köpt som var  jättegod och hittade bara ett ben i fisken, annors var den benfri! Kände som jag åt helt för mycket och känner mig nu som en tjock gris/ser gravid ut. Fick ångest under maten&efter maten men försökte dämpa det genom att läsa boken "Syskonkärleken" vilket ledde till att jag läste ut hela boken! Läste säkert 150 sidor i ett sträck men jag läste där jag blev senast från förra veckan. Annors har den sammanlagt nästan 300 sidor.

Pratade med en kompis i telefon när jag kom in som jag int har hört av på några månader så det var trevligt att höra hur hon hadd det och så. Sen for jag genast i duschen då jag hade rätt svettat mycket ute och mitt hår var helt smutsigt så nu är jag ren&fräsch!
GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOPA ANNARS! Vad har ni gjort/skall göra i midsommar?

Jag har inga speciella planer, bara vara hemma som det ser ut just nu iallafall (: Vi brukar ha som tradition att grilla oavsett väder förutom om det inte spöregnar eller åskar då och nu var vädret på vår sida så vi grillade och så kom min yngsta storebror på besök!

Ha en fin midsommar :)

Min shortsdress i en annorlunda vinkel som jag köpte när jag var till Åbo för några veckor sen (:
Boken jag läste klart (:

Min IP-adress säger fel

Den 2011-06-24, kl 12:30:42
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Har seriöst int så många nya bilder på mig men nya skall komma och så borde jag ha igen outfitbilder eller vad tycker ni? Är längesen jag haft det!

Jag har spårat min egen IP-adress och de påstår att jag kommer från Nurmijärvi, Finland men det gör jag INTE! XD
Knasigt.. :P
Idag vaknade jag annors efter 10 tiden och var helt trött men fick inte sömn om så jag tog datorn i min famn och är nu fortfarande och halvligger i sängen och läst lite bloggar och funderat.. Idag så skiner solen, just nu iallafall så nu ska jag byta om till min shortsdress och sen är jag redo för att fara ut och sola! :D

DOKUMENTÄR: En 8 årig tjej med anorexi

Den 2011-06-23, kl 20:23:57
Filed in | Kommentarer: 3
Har sett denhär dokumentären nyss, väldigt intressant! (: Handlar om en flicka som är 8 år och har anorexi och man får följa henne under en tid på en enhet där hon får hjälp!

Gräs

Den 2011-06-23, kl 15:18:07
Filed in FOTO | Kommentarer: 2

VATTEN

Den 2011-06-23, kl 15:17:31
Filed in FOTO | Kommentarer: 0

Life is not easy

Den 2011-06-23, kl 13:19:18
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Nu är jag ledig från jobbet exakt 1 vecka, skönt! Men dagen började int så bra.. min mamma hade talat med min pappa om att jag skulle börja i en ettårig skola och dom båda är strängt emot det. nej, det är inte bara för att dom kommer sakna mig utan att dom tror att det ska hända samma sak som ifjol.. att jag hamnade in på Roparnäs (sjukhus) :/ . Sen prata jag en stund med pappa men det blev till ingenting och jag blev sen ledsen och sur och såg bara en hemska saker framför mig.. Och så fundera jag ut ett tag att kanske det är lika bra att jag int far nu då min hälsa egentligen int är så bra (psykiska). Har gått 4-5 kg ner under en vecka..Men vi skall int gå in på det så mycket nu...
Hälsan kommer ju före allt annat annars oavsett vad.
Jag vet att det är ändå 2 månader kvar tills skolan börjar i Vasa men det tar ett bra /långt tag för hälsan också att bli bra..
Idag blir en lite deppdag men alla har vi våra bättre&sämre stunder...

Hoppas ni har det bra iaf! (:

Dagen i sin korthet

Den 2011-06-22, kl 22:15:47
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Min dag i sin korthet
 • Jobbat i loppiset några timmar
 • Hälsovårdscentralen
 • Pratat i telefon
 • Åkt bil
 • Hoppat på kryckor vilket jag måst göra fram till 1 juli
 • Bloggat
Och nu skall jag se på filmen Due date  tills jag somnar! Gonatt :)

DAGENS TIPS nr 2 - Rent hus

Den 2011-06-22, kl 20:13:42
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
Senast skrev jag tips om att hålla rent i garderoben och nu fortsätter jag idag med städtema och nu handlar det om RENT HUS.. För en del är det svårt att komma igång så kanske domhär tipsen hjälper dig att komma igång?
Källa: tidningen Hemmets veckotidning MITT BÄSTA TIPS
Jag har själv skrivit om lite och kortfattat tipsen (:
RENT HUS

Kom igång;
STÄDPARTY!
Vem har sagt att städning måst va tråkigt?
 • SÄTT PÅ DIN FAVORITMUSIK OCH STÄDA LOSS!
 • STÄDNING KAN FAKTISKT FRIGÖRA MASSOR AV HÄRLIGA ENDORFINER!
EN HEL DEL TIPS JAG HOPPAR DU KOMMER HA NYTTA AV! IALLAFALL NÅT/FLERE AV DEM!
ÅTERANVÄNDNING
 • Använd den uttjänta diskborsten till att göra rent golvbrunnen i badrummet med istället för att slänga den!

SKYDDA HÄNDERNA
 • Trä tomma avlånga brödpåsar över händerna när du ska rengöra toalleten , billigt&bra!
KNIRRKNARR
Knarrar dina trägolv?
 • Pudra babypuder i springorna så får du tyst på det!
RENA BORSTAR
 • Ställ ner borstar och kammar i stort glas fyllt med varmt vatten och en skvätt diskmedel när det ska rengöras.
 • Funkar även bra för makeup-borstar!
SMART FÖR SMYCKEN
 • Lägg en bit krita i ditt smyckeskrin för att hindra smyckena från att missfärgas av oxidation
 • Kritan absorberar fukt så därför händer det så!
FLUFFIGA KUDDAR
platt kudde men vill ha den fluffig?
 • Sprätta upp en liten bit  i ett hörn på dynan
 • Stick in hårtorken och blås in luft i några minuter
 • Sy ihop hålet och dina kuddar är som nya!
BÄDDA PRAKTISKT
 • Istället för vanliga underlakan så använd påslakan som du lägger bäddmadrassen inuti
 • Allt hålls på plats och man slipper trasslet med påslakanet
FIN BRÄDA
 • Fläckar på den fina fönsterbrädan av marmor får du bort genom att gnugga med saften från en citron!
SNABB SLADD
 • När dammsugarsladden börjar bli trög att få in så polera den med bilvax så går det som en dans igen!
EN ISBIT  GÖR JOBBET
 • Har den tjocka mattan fått djupa avtryck av möbelben så lägg isbitar på utsata ställen och låt dem smälta
 • Då reser sig luggen!
BLÅS BORT DAMMET
 • Ömtåliga föremål eller prydnadsaker med mycket detaljer är svåra att damma så använd hårtorken! 
 • Då blåser dammet bort snabbt och lätt
RÄTT RIKTNING
 • När du moppar golv, tänk på att ALLTID polera i riktning mot dörren så att du slipper gå på det nytvättade golvet.

VÄRM TRASAN
 • Både golv och möbler blir fortfare rena och mycket blankare om man arbetar med varm trasa
 • Enklast är att värma trasan i mikrovågsugnen innan den ska användas
GLANSIGT
 • Smycken och andra föremål av pärlemor kan behöva fräschas upp ibland så gnid dem med en trasa som fuktats med olivolja
 • Då får det sin glans tillbaka!

Det var allt för denna gång. Hoppas ni har/haft nytta av tipsen :) Imorgon är det tur för Fläckguide-tips! :)

Skall jag göra videoinlägg eller ha livechatt?

Den 2011-06-22, kl 16:16:46
Filed in | Kommentarer: 4
Vad tycker ni? Skall jag göra videoinlägg eller/och ha livechatt? Skulle ni gilla det?
Snälla rösta/skriv kommentar i detta inlägg och finns det intresse för det så kör jag på det! :D Men ni får gärna ge tips gällande videoinlägg vad jag skall göra/visa i videoinlägget då jag är rätt ny i det och inte riktigt vet själv :)
Kram! 



Snart får jag min nya telefon!

Den 2011-06-22, kl 14:51:23
Filed in | Kommentarer: 0
Goodbye till den gamla och hello till den nya :D
Idag hade dom ringt från DNA och frågade lite frågor och vi gjorde lite ändringar gällande abonnemanget och nu har jag internet i telefonen för 1 € /månaden (10 kr i månaden) , jättebilligt ju eller hur? :D  Och så sa dem att efter midsommarn så har telefonen kommit på posten så då kan jag hämta den före vi åker den 1 juli! Skönt att ha en fungerande telefon under resan!
Efter samtalet så fick jag meddelande att dom har aktiverat redan NU det nya abonemmanget och stängt av det gamla! :)

Var hittade ni min blogg?

Den 2011-06-22, kl 14:35:03
Filed in | Kommentarer: 2
Skulle vara intressant och veta var ni hittat min blogg så nu ställer jag er den frågan

Var/varifrån ha ni hitta min blogg? :D
Ni kan också mejla ert svar till mandisfoto@live.fi

Sjukledigt

Den 2011-06-22, kl 14:32:12
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Vallmo på vår gård (:
Jag har i ett par dagar testat nu att stöjda på foten med hjälp av kryckorna men resultat = blivit mycke värre nu så nu har jag fått order att int gå på foten på en vecka och såklart ha det i högt läge så att det börjar läka... Och så fick jag sjukledigt tills 30 juni och sen 1 juli ska jag på resa till österbotten! 
Ska nog  bli skönt att fa lite på resa och se lite annan omgivning fast jag känner nog igen hela österbotten då jag varit överallt i österbotten men endå :)
Kom för ca en timme sen hem, var bara några timmar på jobbet och sen hamna jag fara till hälsovårdscentralen för att få intyg för sjukledighet och sen kolla upp min rygg då den går som ett S + ryggsmärtor och fick veta att jag har skolios men som tur är det int så mycket men ändå tillräckligt att jag ska börja gå hos fysioterapeut men det skall nog gå bra!

Kram Amanda

DAGENS TIPS FLYTTAD!

Den 2011-06-21, kl 21:53:36
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Dagens tips blir flyttad tills imorgon! Pga att klockan är mycket och jag måst riktigt just gå och sova för det är tidig väckning imorgon igen (jobb) och jag har int fått sömn tillräckligt under hela denna veckan och lite inpå förra veckan (vet inte varför)  så hoppas ni ursäktar mig :) 

Ni får vänta med spänning tills imorgon istället! Sov gott allesammans :)

PAKET!

Den 2011-06-21, kl 21:42:32
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Min brorsa hade hämtat från posten paket åt mig och i detta låg;
Jag beställde i lite olika storlekar så därför kom det i flere olika :) Och designen va ny FÖR MIG för har int beställt foton på jättelänge vilket menar superlänge.. int på ett par år så! Men jag gillar den nya designen på någå vis! Vad tycker ni?
I domdär låg annars detta;

Min fotobok med mina EGNA  bilder kom int än men den borde komma inom kort! :)
Och så borde också min telefon komma inom kort hoppeligen :D Orkar int med min gamla mer som startar om sig själv och mittiallt så blir den helt i "lås" och det funkar int att göra nåt på den för en viss tid... o.O 
Så bra att bli av med det och få en telefon som anses vara bra! Men av min kompis som är teknolog+ min bror som e data&elmontör och annors i världen har den fått jättebra respons :) 



Ont i foten

Den 2011-06-21, kl 17:10:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Har försökt/testat gå en del idag på foten med stöd av kryckorna men nu efteråt så känns det nog och gör en hel del sjukt så skall int gå på foten på ett tag nu utan istället hoppa på ett ben :) Måst ju egentligen försöka gå så mycket på foten som möjligt men nej var nog inte dags nu men det var meningen att jag skulle testa efter ett par dagar och nu har det snart gått en vecka så men lite till får nog foten vänta.. kan ju bli värre annors än vad det är nu..
Idag händer inget speciellt, kom ju för en stund sen hem och nu e Danni på väg ti mitt och vi ska sjunga singstar och sen så ikväll kommer DAGENS TIPS NR 2! Igår skrev jag tips om ordning&reda i garderoben som ni kan kolla med att se några inlägg neråt eller direktlänk finns HÄR så behöver ni int söka :) 
Såhär såg mina tår&min fot ut en dag efter jag skadat den :/

Barnvakt

Den 2011-06-21, kl 16:36:12
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Idag var mitt jobb att vara barnvakt. Det var faktiskt kul :D Fast man fick svänga om sin finlandsvenska till riksvenska för Heidi som flickan heter, är från Sverige men hon är och hälsar på sin pappa som bor i Ekenäs.. Hennes pappa jobbar också på loppiset som jag och nu fick jag äran att vara med Heidi hela dagen. Vi var tillsammans från 9-16 så det var rätt länge men kul hade vi :D
Som tack&belöning blev jag på bjuden av hennes pappa på mat&lösglass. nomnom!
Vi målade, åt kex till fika&drack pepsi, lyssnade på musik och pysslade och for ner till stranden ett varv för att se om det skulle finnas nå fiskar att fånga med Heidis hov. :) 
Tyvärr har jag ingen bild på henne och har int ändå lov att sätta bild på henne så ni får va utan, sorry!
Så ni får istället denhär roliga bilden lånad från google :D ;


Ordning&reda i garderoben

Den 2011-06-20, kl 19:12:43
Filed in Tips! | Kommentarer: 7
GALGE (BYGEL) FÖR HALSBANDEN
Förvaringstips för halsband!
 • Tryck in häftstift med några cm mellanrum i en trägalge. Häng sedan upp dina halsband på häftstiften och placera galgen (bygeln) i garderoben.
 • Nu är det lätt att hitta halsband som matchar!
HELSMART FÖR HÖGKLACKAT
Äger du många par högklackade skor?
Då är detta tips BRA för dig!
 • Fäst en gammal gardinstång på väggen i garderoben. På den kan du placera skorna så att det hänger med stöd av klackarna, tådelen neråt.
 • Det är enkelt och sparar plats!
SANDPAPPRA SULAN
Vill du sluta halka med nyköpta skor?
 • Sandpappra skosulorna en aning på nyinköpta skor
 • Då riskerar du att INTE halka!

  Ett annat tips när det är halt ute, funkar på dina gamla skor;
 • Sätt ett kraftigt gummiband på båda dina skor så halkar du inte så lätt när det är halt ute.
FÄRGA MED SPENAT
Har t.ex din svarta tröja blivit gråaktig?
 • Skölj den i avkoket från färsk spenat så får den sin svarta färg tillbaka
HEMGJORD KLÄDBORSTE
Har du ingen klädborste till hands? Eller under resan? Här har du ett lätt tips då!
 • Knöla ihop en nylonstrumpa och gnid den medhårs över plagget så är snart luddet borta!
PRAKTISKA GALGAR (BYGLAR)
Vill plaggen glida av galgarna?
 • Sätt fast tätningslister för fönster på båda ändarna av klädhängaren! Då hänger blusar och tröjor stadigt.
VÄLDOFT I GARDEROBEN
 • Sätt in en skål med badsalt i den garderob där du förvarar dina kläder
 • Du slipper instängd lukt och plaggen får en härlig doft
FRYS STRUMPBYXAN
Går dina strumpbyxor lätt sönder?
 • Lägg dina nylonstrumpbyxor i frysen ett litet tag innan du använder dem för första gånen håller det mycket längre
 • Spraya hårspray på häl och tå när du tagit på dem så håller dem längre!
LUKTFRIA SKOR
Luktar dina skor pyton efter promenaden?
 • Häll lite bikarbonat i skorna och låt stå över natten.
 • Morgonen efter är det luktfria!
BLANKT MED BANAN
Slitna skinnskor och skinnväskor?
 • Får du ny lyster i genom att putsa dem med bananskal!
SKOR FÖR SMÅ?
 • Blöt yllestrumpor, sätt dem på skoblock och låt dem sitta en dag i skorna
 • Då formar det sig efter skolblocket
 • Funkar bäst på nyinköpta skor men testa också på dina gamla skor, värt att pröva!
DINA SKOR ÄR BLÖTA OCH VILL HA DEM TORRA?
 • Lägg okokta gula ärtor i skorna och låt det stå så under natten.
 • Skorna är torra och fina på morgonen!
FÅ BORT SNÖ- ELLER VATTENRÄNDER PÅ LÄDERSKOR
 • Gnugga bort "ränderna" med några bitar rödlök eller torka bort med citronsaft!
Det var alla tips om "ordning&reda i garderoben som jag hade att dela med mig av åt er! Hoppas ni hade nytta av några/flere av tipsen och gillade dem (:


BÖRJAR MED DAGENS TIPS

Den 2011-06-20, kl 18:41:55
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
Jag tänkte börja med dagens tips eller veckans tips i bloggen, vad låter som det? 
Har en tidning som heter Hemmets veckotidning MITT BÄSTA TIPS och där  finns en massa tips från olika läsare och av redaktionen på hemmets veckotidning.
Jag börjar redan ikväll med "Ordning&reda i garderoben" för vem vill inte ha det? Och det finns många, t.o.m jag som har det stökigt eller får det lätt stökigt i garderoben och kanske det sätter fart&inspiration på er av mitt tips?! 

Har lagt till en ny kategori som heter " Tips! " så är det lättare att hitta alla tips som kommer upp i bloggen.

Ett litet citat som jag tyckte var bra som står i tidningen på det avsnittet ; 
" Trägen vinner brukar det ju heta. Men med ordning och reda slipper du leta. Efter bortappad socka, slips och sjalett. Med fiffig förvaring hittar du rätt"


I följande inlägg kommer tipsen för "ordning&reda i garderoben!

Asiat dansar&han e bra!

Den 2011-06-20, kl 18:14:37
Filed in | Kommentarer: 0
Visst är han grym på att dansa? :D

I got to get my feet back on the ground

Den 2011-06-20, kl 17:39:35
Filed in FOTO | Kommentarer: 5
Foto : Jag (Amanda Lundkvist) Text: Från låten Just a day av Feeder

Snart är det dags

Den 2011-06-20, kl 17:09:12
Filed in | Kommentarer: 0
Tror jag glömde att berätta att imorgon är det dags för min syster Josefina att föda :D Om babysen kommer på den beräknade dagen med andra ord (: Får hoppas det för jag orkar inte vänta längre! xD 

Babyn är beräknad att väga redan 4,5 kg så är nog dags tycker man nu. Om den int kommer ännu om 1 vecka så skall dom sätta igång det. Önskar min syster lycka till! (: 
Jag uppdaterar om babyn följande gång när den föds och då får ni veta namnet på babyn också och om det blev en pojke eller flicka! :)
Bild från våras när jag var barnvakt åt denhär sötingen vid namn Majsa.. visst är hon söt? :D

Gjort under 2011 som gått

Den 2011-06-20, kl 17:01:14
Filed in | Kommentarer: 1
Vad har du gjort hittills i år?

[x] Du har hittat ny musik du gillar
[x] Du har fått nya kompisar
[ ] Du har varit i ett annat land än Sverige
[ ] Du har hoppat från 10'an
[ ] Du har låtit bli att skolka även vid de värsta stunder. 
[ ] Du har fått bra betyg i skolan
JAG GÅR INT I SKOLA
[x] Du har varit ledsen
[x] Du har velat dö
[x] Du har varit glad
[ ] Du har blivit kär
[x] Du har känt dig sviken
[x] Du har känt att ingen har sett dig
[x] Du har suttit vid datorn mer än du brukar
[ ] Du har rappat
[ ] Du har skrivit en låt
[/] Du har känt hat
[x] Du har känt som om någon tagit dig för givet
[ ] Du har varit i slagsmål
[x] Du har varit "sjuk"
[x] Du har varit sjuk
[x] Du har dansat
[x] Du har bråkat med dina föräldrar
[x] Du har haft någon som stött på dig
[x] Någon har sagt att du är snygg
[ ] Strulat med en främling
[ ] Strulat med en från samma kön
[ ] Varit så uppjagad att du gjort misstag
[x] Gråtit för något som hänt i ditt liv
[ ] Lekt för mycket med bilddagboken
[x] Är det här en väldigt löjlig lista som du bara gjorde för att du hade tråkigt för stunden

Och..?
( ) slagit någon
( ) kallat någon hora/slampa
( ) pissat utomhus
( ) däckat
(X) spytt (blod)
( ) knarkat
( ) druckit alkohol
( ) sovit i motsatta könets säng
( ) strulat med någon av samma kön
( ) raggat på främlingar
( ) kysst en främling
(x) dansat
( ) rökt
( ) rymt hemifrån
(x) bakat
( ) sovit utomhus
( ) åkt bil med fyllon
(x) saknat någon
( ) sjungit fint
( ) duschat med någon
(x) badat i havet
( ) skolkat
( ) fått ig

(x) fått mvg
( ) fjäskat för en lärare
( ) käftat mot en lärare

( ) snackat i telefon mer än 2 timmar..
( ) fått blommor av någon från motsatta könet
(x) gett någon blommor
( ) sett en död människa
(x) varit på sjukhus

Sanning

Den 2011-06-20, kl 15:50:36
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Jag ville bara säga så att alla vet att jag talar ALLTID sanning.. jag är ingen person som ljuger för jag gillar int att ljuga.
Det är okej fast ni skulle vara en sådan person som drar lögner/vita lögner men jag ville bara säga er att ni skall förstå att jag är bara sådan person som int vill och har int lust för att ljuga. Man kommer int långt med det att ljuga...
Stor chans att sanningen kommer fram i senare skede ändå...
Det jag menade med andra ord ;Lev med sanningen så långt det går!

Var bara det jag ville säga (:

Halååj!

Den 2011-06-20, kl 14:41:54
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Hann inte alls blogga imorse.. steg upp vid 7 tiden på morgonen och fick bråttom då jag skulle hinna med bussen kl 7:25 och jag hade redan vid "upp-stigningen" att jag skulle köpa lite morgonmål åt mig och ångrar int det alls! Fick knapriga färdiga morötter för billigare än vanligt pga att dom var nersatta 50% pga att om några dagar så går datumet ut..  Köpte också A+ yoghurt, gott! (:  Vitaminer&fibrer i A+ yoghurten så det var ju bra. Och också att det var en hälsosam frukost.
Slutade jobbat redan efter klockan ett på eftermiddagen idag så kom hem med tvåans buss och var hemma ungefär halv tre :) Idag har jag bara blivit "serverad" med kläder som jag satt byglar på och slängde bort kläder som var urslitna eller smutsiga. Vissa kläder som var i helt ok skick men ändå kanske lite slitna så for till välgörenhet.
Och jag satt förståss ute i solen och gjorde allt dedär , helt skönt nog. har saknat solen då den int varit framme på jättelänge!
Har lite gosat med min gamle katt som vi kallar för farbror Fabbe och han e min egna kissemisse som e stor och redan över 10 år och leker fortfarande som han skulle vara en liten kattunge. Det speciella med honom är att han spinner hela tiden så att det hörs långt, så vi brukar kalla honom för motorsåg och att man får göra nästan vad man vill utan att han säger ifrån men det e mest bara familjen som får göra det..

Här får ni en bild på honom;


Visst är han stor? Och han e "ihopkrumpen" så ni kan tänka er hur stor han e när han är utrsäckt :D
Nu har pappa fixat maten så jag skall gå och äta, ingen aning va de blir för mat men det doftar kött i huset. 
Ha det bra! (:

Skinksallad

Den 2011-06-19, kl 19:43:14
Filed in Vardag | Kommentarer: 13


Äter skinksallad jag fixade ihop själv (:

Det enda du behöv är salladsblad, tomat,gurka och såklart skinka!:) 

Tolk

Den 2011-06-19, kl 19:39:04
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Kom nyss hem från stan (: Barnpassning gick helt bra, det var både finska&svenska talande barn så jag fick vara som tolk när vi läste saga (lärobokssaga ). Gick väl sisådär men så är det när man skall översätta från svenska till finska men det sku ha kunna gått både sämre och bättre. Nå dom förstod det mesta och så fick jag lite hjälp när det haka upp sig för mig. 
Efter ca en timme hade vi fika, åt kex och torrkaka men tyvärr fick jag int äta nåt pga att jag är glutenintolerant och fanns inget till mig men jag är inte sugen på onyttigheter iallafall så det gör inget.
Hurdan har er dag varit? 

Barnpassning

Den 2011-06-19, kl 16:45:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Nu iväg på barnpassning! Skjutsen är här.
Uppdater sen när jag kommer hem (:

bild lånad från google

Förbereder mig

Den 2011-06-19, kl 13:07:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Uppdaterar bara snabbt. Har nyss haft hårinpackningen i ca 15-20 min och sen sköljde ur och nu är håret rent&slätt och doftar gott(: Väntar på att det skall torka.. jag låter mitt hår ALLTID självtorka om jag int har bråttom att få håret torrt men då använder jag mig av värmespray. Pga att det slits annars på håret.
Sa ju innan att jag skulle kolla på film och det blev filmen Borderline (2002), helt ok film. Lite spänning och så..
Klockan fem (16 svensk tid) skall jag in till stan och vara på barnpassning och nu undrar ni säkert hur det går till när jag går med kryckor? Jo, jag kommer ha medhjälpare med mig att passa barnen så det skall gå bra :)

Har just fixat mig lite smått och ska fortsätta om en stund!

NY TELEFON!

Den 2011-06-19, kl 11:37:41
Filed in | Kommentarer: 0
Beställde nyss denhär telefonen som ni ser på bild, en Nokia N8 :D
12 megapixel kamera
HD - filmning
Gratis navigator
16 GB minne
OCH MYCKET MER! Läs här! (länk)

Hårinpackning

Den 2011-06-19, kl 10:30:58
Filed in | Kommentarer: 0
Nu skall jag sätta hårinpackning i håret, känns som det var längesen jag gjorde det så nu är det dags!  :D

Tidig väckning

Den 2011-06-19, kl 07:57:27
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
bild från we♥it
Ups,jag vaknade av att min katt Pimu kom på min säng så skrek i öra att hon ville ut. Först ignorera jag henne men sen börja hon alltmer skrika högre och högre så jag steg upp och tog kryckorna och hoppade till dörren så hon fick fara ut. Och utan att jag visste vad klockan var satte jag en macka i mikron för 40 sekunder (godast när dom e smått varma och lite mjuka) och åt upp den genast.
Sen kom jag tillbaka till mitt rum och kollade på klockan BARA 8:30 och då hade jag varit en stund helt pigg redan. Så olikt mig! Kanske för att jag e van och stiga på söndagar mellan 8:30 - 9 men nu om somrarna behöver jag ej.
Men nu orkar jag int gå och lägga mig tillbaka då jag är pigg så skall se på en eller några filmer och sen se om jag blir lite trött så kan jag gå och lägga mig igen. Som ni kanske föstår så MÅSTE jag vara trött för att kunna sova, det går bara inte annars. 
ALLTSÅ = Jag kan liksom int som andra " nu måste jag sova för att klockan är mycket" utan jag går och sova sen när jag är trött efter kl 22.
Här är det mulet och kallt väder så blir bara "innemys" idag. Ha en bra dag!

Sov gott

Den 2011-06-19, kl 00:59:16
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
GODNATT (:

Rust

Den 2011-06-19, kl 00:18:40
Filed in | Kommentarer: 4
Såg nyss klart filmen Rust, den var helt bra! (: 
Allt börjar med att ett hus brinner och totalförstås och lite framåt i filmen får man veta att en gubbe vid namn Travis har själv erkänt att han är den skyldige för branden och är i fängelse. Men sedan börjar en annan gubbe vid namn James Moore fundera efter besöket i fängelset efter han hälsat på Travis om han påriktigt är den skyldige eller inte och om Travis ljög till honom om det han sade på fängelsebesöket.
Följ med i filmen medan James undersöker och tar reda på brandhändelsen och ser om verkligen Travis är den skyldige eller är det någon annan? 
Mer tänker jag int avslöja, vill ni veta så får ni se filmen själv! :)

Trailern kommer här iallafall:

Ångest gällande mat

Den 2011-06-18, kl 21:30:09
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Börjar ni må dåligt av att se på bilden eller blir ni hungriga?
Bläh..har ångest efter att ätit några mackor.. och jag tog 3 st utan att jag märkte och får sån ångest då jag ser på sista mackan som väntar på mig.. den senaste tiden har det börjat att jag får ångest efter att jag ätit mat.
Senast före denhär gången var för flere år sen jag hade anorexi, håller på kanske att komma tillbaka? Har senaste tiden också börjat tänka på min vikt&så.. jag vet att det inte är bra men har man haft det en gång så finns det lätt att sjukdomen kommer pånytt.
Får nog spara mackan till senare.. Har märkt på senaste tiden att jag ätit betydligt mindre men jag har bara int varit hungrig eller haft matlust. På tal om det så skall jag nog träna mina magmuskler för snart börjar min mage sticka ut så att jag ser gravid ut.. det gör den ibland men ja, det går att träna :) 

Nu skall jag se på några filmer och sen sova, sov gott! (:

Fakta om mig

Den 2011-06-18, kl 20:08:01
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 1
DU&DIN FAMILJ
Hur gammal är du? -
Hur lång är du? -
Hur mycket väger du? -
Är du nöjd med dig själv? -
Din hårfärg? -
Ögonfärg? -
Har du några syskon? -
Är dina föräldrar skilda? -
Är du osams med någon i din familj just nu? -
Är du yngst, mellanbarn eller äldst? -
Vill du ha syskon? -
Vad vill du heta? -
Hur är du som person? -
Vad vill du ändra med ditt utseende? -
Vad är viktigast, insidan eller utsidan? -
Dricker du? -
Röker du? -
Snusar du? -
Är du helsvensk? -
Tränar du något? -
Vilken är din naturliga hårfärg? -
DU&DIN FAMILJ
Hur gammal är du? - 19 år fyller 20 om fyra månader.
Hur lång är du? - runt 170cm
Hur mycket väger du? - 60kg
Är du nöjd med dig själv? - helt ok
Din hårfärg? - brun
Ögonfärg? - gröngråblåbruna (dom är spräckliga,kan försöka hitta/ta en bild på mina ögon så får ni se hur de ser ut)
Har du några syskon? - japp 4 st.
Är dina föräldrar skilda? - jepps
Är du osams med någon i din familj just nu? - Nej
Är du yngst, mellanbarn eller äldst? - yngst
Vill du ha syskon? - jag har redan
Vad vill du ändra med ditt utseende? - inget.
Vad är viktigast, insidan eller utsidan? - insidan
Dricker du? - alkohol typ aldrig.
Röker du? -  NEJ.
Snusar du? -NEJ
Är du helsvensk? - nej, är från Finland :)
Tränar du något? - ibland, magen, ryggen och armarna mest.
Vilken är din naturliga hårfärg? - mörkmörkblond så det ser ljusbrunt ut.
Nu fick ni veta lite om mig om ni inte visste (:

17 bloggfrågor

Den 2011-06-18, kl 19:19:27
Filed in | Kommentarer: 0
(Lite frågor om dig, se hur mycket dina läsare kan om dig genom att låta dom svara på dom här frågorna)
1. Hur fann du min blogg?
2. Röker jag?
3. Tror jag på gud?
4. Min ålder?
5. Födelsedag?
6. Hårfärg?
7. Ögonfärg?
8. Har jag några syskon?
9. Vad är en av mina favoritsysselsättningar?
10. Vilken sorts musik lyssnar jag helst på?
11. Vad är min bästa sida? Är jag blyg eller framåt?
12. Är jag en rebell, eller följer jag alla regler?
13. Några speciella talanger?
14. Vilken är min favoritfärg?
15. Vilken är min favoritmat?
16. Vilka tre ord beskriver mig bäst?
17. Något annat du vill säga mig?
~Kan du svara på några av dessa frågor?~
Lite frågor om mig, skall se hur mycket mina läsare kan om mig genom att låta er svara på dom här frågorna!
1. Hur fann du min blogg?
2. Röker jag?
3. Min ålder?
4. Födelsedag?
5. Hårfärg?
6. Ögonfärg?
7. Har jag några syskon?
8. Vad är en av mina favoritsysselsättningar?
9. Vilken sorts musik lyssnar jag helst på?
10. Vad är min bästa sida? Är jag blyg eller framåt?
11. Vilken är min favoritfärg?
12. Vilken är min favoritmat?
13. Vilka tre ord beskriver mig bäst?
14. Något annat du vill säga mig?
~Kan du svara på några av dessa frågor?~
ALLA SOM SVARAR/DELTAR I ATT SVARA PÅ DEMHÄR FRÅGORNA ÅT MIG FÅR EN LÄNKNING :D
lånat från : http://listfolder.com/index.php?p=2&id=343

nelly.com eller hm

Den 2011-06-18, kl 15:12:49
Filed in | Kommentarer: 2
Bestämde mig för att jag skall beställa lite från nelly.com lite kläder/stuff jag behöver (: Måste ju passa på när dom har fri frakt och gratis retur tills 31.7! :D Och dessutom är det första gången jag beställer därifrån men jag gillar en hel del kläder därifrån men har aldrig än klickat på "beställ" knappen men bara ögonsshoppat istället ;)
Nu skall jag fortsätta nätshoppa, vad jag beställt kommer i senare inlägg! :) 

Alltså OM jag hittar nåt trevligt :D
EDIT: Det blev att beställa lite kläder från h&m, men det håller vi till spänning tills jag får dom hem :D Borde komma inom några veckor (:

Ändringar gällande skolan!

Den 2011-06-18, kl 15:02:35
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Nu har jag gjort lite ändringar inom skolan jag skall börja i höst. För er som är nya läsare och inte har fått hum om vilken skola det är så är det en ettårig linje i en skola i Vasa i Finland med inriktning data&foto, ni kan läsa om skolan här ;http://efo.fi/data
Där står också om alla ämnen jag kommer att ha i skolan :)
Jag hade ju då tänkt innan att jag skulle bo en boxbostad (lägenhet) men så kom det hem en garantiavgift på 200€(2000kr) + hyresavgiften kommer till så det skulle blivit över 400 € att kosta och så skulle det vara ca 2-4km ifrån centrum. 
Men nu bestämde jag mig för att bo på skolans internat då jag nu först räknade rätt med summan hur mycket det kostar i månaden. Hade först ibörjan fått det av misstag över 400€/4000 kr i månaden men egentligen så är det 200/2000kr och sen är det lätt att ta sig till skolan oavsett årstid om det är vinter eller sommar eller regn osv! :)

Varför jag beslöt mig för ändringen är att jag fick veta om att det finns trådlöst internet på internaten och för att det blir billigare men jag först trodde att det skulle vara billigare med boxbostaden. 

Och det skall bli kul att få nya kompisar på skolan som har samma intresse som en själv!

Mina nya skor!

Den 2011-06-18, kl 14:00:00
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 3
Köpte för ca en vecka sen "sandaler",på bilden ser ni hu dom ser ut, dom e lite mörkare i verkligheten men jättesköna att ha på.. är typ mocca material (:

Lördag

Den 2011-06-18, kl 13:00:23
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Bild tagen igår (: Visst e man brun? ^^
Gomorgon! Eller goddag rättare sagt xD Vaknade nångång efter halvtre på DAGEN av att jag hörde tv:n från vardagsrummet. Hade nog före det vaknat halv nie tiden då pappa for iväg på jobb och nu hade han tydligen lämnat på tv:n i vardagsrummet och mitt rum är nästan bredvid vardagsrummet.  Många som jag känner far till popkalaset idag, alltså för er som int vet är det som en "festival" där det är en massa artister/bänd som uppträder :) Men jag tänker int fara dit pga att jag går med kryckor, blir ju sån trängsel där bland närmare 2000 människor + jag tänker mer på min fot nu att den int   blir nertrampad och dessutom är det blåsigt, molnigt och kallt väder idag.. och annors också orkar jag int och är int på humör att fara dit trots att jag sku slippa gratis!
Och så har jag redan sett en del artister förr så det stör mig int att jag missar det :) 

Så har jag också fått bra kontakt med en som har lite liknande diagnoser/"problem" som mig så det är skönt att prata ut med någon som upplevt det samma som en själv för då förstår den verkligen vad det egentligen handlar om :) 

Annors så är jag ensam hemma med vovven så det är skönt! Skall bara se på filmer,äta och så,helt skönt nog med lite chill ibland!
Ha en bra fortsättning på dagen (:

Kryckor

Den 2011-06-17, kl 20:52:47
Filed in Vardag | Kommentarer: 6

Sånahär kryckor går jag med just nu! Och kolla min ena fot, så vit är jag där i jämförelse med resten av kroppen!  OBS: Hade en lös/töjbar strumpa på sjuka foten pga att inte bandaget skulle bli smutsigt :P

Ångest

Den 2011-06-17, kl 19:42:35
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 5
Hej ångest...den hemska ångesten välld över mig nu. I min blogg verkar jag säkert som en helt vanlig tjej som lever livet dag för dag ,lever för fotograferingen och tar dagen som dom kommer men egentligen är det inte så. Det år sä mycket mer. Ni skulle bara veta... men så är också den frågan skall jag börja vara mer öppen i bloggen eller int? Det finns sina konsekvsener och också sina positiva sidor.

Men det jag vet att det är MIN blogg och jag skriver vad jag vill i den men SJÄVLKLART får ni också komma med önskemål, förslag&tips!
Och som ni säkert märkt har jag inte skrivit så mycket om vänner men där är problemet att jag har knappt några vänner. Jag har haft x - antal st som var i ett gäng inklusive mig men plötsligt en dag började dom ignorera mig, egentligen började allt på en fest. Jag hade fått en tro och jag är nykteriskt men sen senare blev jag int bjuden nånstans.. Har bara få vänner kvar. Fast jag inte gjort något så är det inte så många som vill träffa mig. Jag är trött på att hela tiden att det är JAG som frågar om vi kan umgås, så betyder jag nåt för dem är det också deras tur att fråga. + många ggr får man ett osäkert svar.
Nå nu till mina "besvär/diagnoser" ;
Det är så att jag hör röster och ser syner.. jag vet att det är bara inbillning men när dom kommer är det så verkligt, så verkligt att jag kan/får panik! Annors lider jag av panikångest, vanlig ångest,självskadebeteende (jaförsöker sluta men det är som ett beroende, jag vill inte göra det med flit men när jag tappar kontrollen så då händer det) och i vintras blev jag också diagnotiserad också med borderline/bipolär sjukdom...  augusti 2010-februari 2011 var jag inlagd på sjukhuset pga 3x självmordsförsök..
Bara pga mina problem är jag inte annorlunda, jag äter 3 olika receptbelagda mediciner och med dem klarar jag mig någålunda och det är dem som gör att problemen förekommer färre men det finns nog det dagar då dem kryper inom min kropp...
Nu vet ni lite mer om mig. Ni skall veta att det tog tid&mod för mig att skriva detta inlägg!

Dagens bilder

Den 2011-06-17, kl 16:21:12
Filed in FOTO | Kommentarer: 5
Alla bilder är copyrightskyddade!
mitt ansikte blev suddigt men annors så blev bilden lyckad,right?
Ni får jättegärna ge kritik/vad ni tycker om bilderna! :D

Former&brun!

Den 2011-06-17, kl 15:45:05
Filed in | Kommentarer: 3
Jag är inte smal men inte heller fet, det jag har är FORMER!
Jag vet att det kanske int e så smart att lägga upp en magbild men..så nu undrar ni säkert varför jag allsindar la upp en magbild på mig då?
Svar:  Jo för att visa hur brun jag är på magen/kroppen! Och nu råkade sig att jag är mest brun just där.
Och så är bikinin ny också,köpte den i förra veckan från staduim för 7,90€/790kr.

Soldags!

Den 2011-06-17, kl 11:11:07
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Såhär brun har man inte emot att va eller hur? Är nästan så brun! 
bild lånd av jennystoughts.blogg.se
Oj vad det var länge sen man solade känns det som! Fast egentligen var det senast förra söndagen, alltså nästan en vecka sedan.  Men det känns som det var minst 2 veckor sedan! Tiden går ju så fort så man hinner själv inte riktigt med.
Har inte kunnat sola nästan hela denna vecka pga att det regnat en massa och varit åska i luften hemma hos mig. Ibland har det varit så att det är regningt..mittiallt kommer solen fram för stunden och efter det regn igen. Sådant väder var det iallafall igår hemma hos mig. Men det har varit ändå ganska varmt trots regn så jackan har inte jag behövt ha på mig :)
Kommer också säkerligen att fota lite idag senare på eftermiddagen men medan jag väntar på att kamerans batteri laddar skall jag gå ut i solen och bli ännu brunare än vad jag är nu, som sagt :)
Ha en fin dag i regnet eller solet, beroende på vad ni har för väder där ni befinner er!

Swing Life away

Den 2011-06-17, kl 09:40:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
en månad gammal bild!
Gomorgon ! Vaknade nyss, steg upp och åt en  banan och sen startade jag datorn och kom hit för att blogga/ppdatera. Solen skiner och hoppas det är samma väder hela dagen!
Annors så vet jag en hel del om min lägenhet nu! Vet inte om jag berättat det men isåfall berättar jag det igen.. kan väl int skada att det upprepas en gång till? Det är bara 200€/månaden och då ingår el&möblerad lägenhet + bredband i det! Jättebra enligt mig så nu behöver jag inte tänka på att JAG skall köpa ett eget internet när jag får det "gratis" :)

Kommer troligen att flytta 1 augusti så det är inte länge dit men före det blir det var årliga resa till österbotten..vilket betyder ca 600 km "uppåt" i Finland där vi kommer befinna oss! Det kommer bli gr8t dehär! (:
Idag skall jag säkerligen fotografera, behöver lite nya bilder på mig själv också märkte jag..dom nyaste är från maj eller början av juni och dem flesta har jag använt mig redan av i bloggen så är nog dags att komma med lite nya färska bilder!

Vad skall ni hitta på idag? (:

Här till slut får ni en ny låt..kanske int så ny men ny för mig och den e så bra! Texten iaf!

Inget speciellt

Den 2011-06-16, kl 22:40:11
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Oj vad jag känner mig lat... rättare sagt JAG ÄR LAT! Har int gjort nästan ett dugg idag efter att jag kom hem..
satte på datorn, hämtade mat och åt det såklart  - det blev fusilli (glutenfri pasta) &kyckling,samma rätt som igår! gott var det,nomnom!

Har bara suttit vid datorn sen dess, läst bloggar, chattat men sen gjorde jag åtminståne EN vettig sak. Var på nätet med pappa och kolla på lite olika stugor i österbotten som vi "hyr" för några dar för vi far dit den 1 juli och är där ca en vecka. 4-6 juli sover vi i husvagn ;) Kostade bara 50€/500kr för att hyra den och då finns allt, OCKSÅ KYLSKÅP! Typ en likadan husvagn som vi haft när jag var liten men den har vi sålt nu.
Och så far vi och hälsa på kusiner också och annors bara fara dit som vår årliga resa. Vi far först till TUURI , Finlands största bybutik...har varit dit säkert 100ggr förrut.. är vår traditon att fa dit varje år.. t.o.m flere gånger än en gång medan vi e där ;) När jag var liten for vi både dit året runt men dom senaste åren har vi bara farit dit om somrarna!

Men för övrigt så har jag varit lat idag, men jag har orsak, ingen belastning på tårna/foten och jag hade tänkt redan under halva dagens lopp att se på film men här är jag ännu och bara glott på skärmen.
Nej nu skall jag nog ta tag i att se på en film och äta jordgubar! Får se vilken film det blir.

SOV GOTT FINA LÄSARE! :)

Min fot just nu

Den 2011-06-16, kl 17:41:17
Filed in Vardag | Kommentarer: 11
Spricka i tån....megaskönt. NOT! och sen på varsin sida av vristen är de nå senor som är skadade men som tydligen också skall läka av sig själv.
Gå med kryckor i 3 veckor nudå. Men bra iallafall så behöv man int stöda på det så mycket för det går bara int&gör helsikes ont!

Dag 3 på jobb.

Den 2011-06-16, kl 17:20:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

Vår hund Citzy har varit och simma (: Fotat av mig!
Har gått helt bra i jobbet idag.. pga min fot gjorde jag int så mycket men satt på en pall och prissate väskor och lite kläder och pratade med min arbetskollega Elise ganska mycket så tiden gick fort åt där! Åt en banan till mellanmål om det intresserar nån ;)
Sen satte jag mig vid kassan en stund och så for jag till bokstugan och kolla på lite receptböcker på skoj för att fördriva tiden lite mer. Sedan 15:40 (14:40)  kom min morbror efter mig så åkte hem med honom idag. Helt bra så behövde jag int skutta till busstation + min morbror bor också i Tenala nära oss så it's good! Bra med lite omväxling ibland också ju :)
Imorgon är jag sjukledig en dag för att vila upp min fot (läkaren gav intyg till mig utan att fråga o.O ) och så helgen är jag också ledig men det är jag normalt annors också.



Godnatt.

Den 2011-06-15, kl 20:45:02
Filed in Vardag | Kommentarer: 7
En snabb uppdatering bara.

Nu skall jag läsa lite bloggar och sen sova, imorgon till läkare före jobbet så blir tidig väckning, hoppas dem hittar nåt fel denna gång i foten/får det åtgärdat! 

Ha det bra,gonatt :)
we<3it

Fotofrågor.

Den 2011-06-15, kl 18:42:35
Filed in | Kommentarer: 1
FOTOGRAFERING
* Systemkamera eller kompaktkamera?
* Vad har du för kamera?
* Hur många exponeringar har du tagit?
* Hur många GB minne har du?
* Fotar du med Raw eller JPEG?
* I vilka lägen fotar du?
* Vad är roligast att fotografera?
* Vilket är ditt bästa objektiv?
* Hur många objektiv har du?
* Föredrar du fasta eller zoom objektiv?
* Har du tappat bort något objektivlock?
* Vad blir ditt nästa inköp?
* Har kameran något namn?
BILDBEHANDLING
* Vad har du för photoshop?
* Hur redigerar du en bild?
* Vilket format sparar du i?
*Vad gör du i photoshop när du inte redigerar bilder?
ÖVRIGT
* Vad var det senaste du fotograferade?
* Har du varit på något fotouppdrag?
* Har du sålt bilder?
* Vad blir ditt nästa fotouppdrag?
* Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder?
* Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf?
FOTOGRAFERING
* Systemkamera eller kompaktkamera? systemkamera
* Vad har du för kamera? systemkamera&digikamera
* Hur många exponeringar har du tagit? vet int..tillräcklit många iaf! säkert någå miljoner nästan xD min kamera nollställer automatiskt efter 10 000 bilder...
* Hur många GB minne har du? 8GB
* Fotar du med Raw eller JPEG? båda
* I vilka lägen fotar du? för det mesta har jag på manuell men är det nåt särskilt så använder jag mig av funktionerna på kameran
* Vad är roligast att fotografera? porträtt,natur och "fokus" bilder!
* Vilket är ditt bästa objektiv? jag har bara två så de e dom  båda sony 18-70mm och sigma 70-300mm (där är med ett JÄTTESTORT motljusskydd)
* Hur många objektiv har du? 2
* Föredrar du fasta eller zoom objektiv? zoom
* Har du tappat bort något objektivlock? jo..
* Vad blir ditt nästa inköp? Inom foto så är det nog en Canon eos 550D ! För att den är bra och har fått bra vitsord m.m... och jag vill ha en som man kan både fota&filma med (ett i samma) och det MÅSTE vara systemkamera..
* Har kameran något namn?
BILDBEHANDLING
* Vad har du för photoshop? gimp 2 men ska få riktiga photoshop!
* Hur redigerar du en bild? varierar... vissa redigerar jag int alls och vissa ger ja lite skärpa och så...
och mycket annat, beroende på vad&hur mycket jag förbättrar på bilden :)
* Vilket format sparar du i? RAW eller jpeg
*Vad gör du i photoshop när du inte redigerar bilder? gör en header... eller inget.
ÖVRIGT
* Vad var det senaste du fotograferade? min fot
* Har du varit på något fotouppdrag? japp.. fotat till andra, församlingens fotograf så då brukar ja ha sånt jag måst fota eller vill fota och som kommer i broschyrer och sånt :)
* Har du sålt bilder? Nej men kommer nog göra det i framtiden :)
* Vad blir ditt nästa fotouppdrag? Vet man inte än men man får se!
* Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder? har hänt..
* Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf? Jepp helt ok :)

Lite bättre.

Den 2011-06-15, kl 17:55:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Mår lite bättre nu (: Men min fot mår inte bra..tårna är helt böjda och uppsvullna, och foten är också uppsvullen.
Kanske borde gå till doktorn och visa upp det? För det gör jätteont när jag skall gå och haltar. När jag skulle bära på lite saker i jobbet idag och sätta dom på sin plats kände jag starkt att något är fel på min fot... Kan inte gå på tårna eller röra på dem heller. Som jag kanske sagt nångång tidigare så är det en skada från 2008 så att ett ben har börjat växa fel och dom kollade på röntgen då om jag hade det av eller en spricka i det. Inte något mer... vilket var lite konstigt att dom BARA sökte/kollade det men inte mer.
Nå de om det, idag var det då jobb mellan 10:20-16:00. Gick het bra och tiden gick snabbt undan! Prissatte saker och satt saker på sin plats och sorterade lite :) Sen var jag som "medhjälpare" i kassan 14-16. Var inte så mycket kunder så läste i lite tidningar och pratade lite med Inger.. helt chilldag med andra ord.

Såhär ser min fot ut, skall det se ut såhär?
Borde jag visa detta för läkare eller?

Framkalla foton

Den 2011-06-14, kl 18:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Skall gå igenom en massa bilder jag fotat på datorn för att kolla vilka foton jag skall framkalla...blir nog en hel del tror jag men det är superlänge sen jag framkallade foton senast så nu är det dags tycker jag!
Och sen framkallar jag också lite bilder som jag skall rama in och ge som gåva åt bekanta :)

Nu skall jag börja jobbet! Och ett tips när ni skall framkalla foton, gör en ny mapp där ni samlar ALLA bilder ni skall framkalla (tar kopia av originalet) för då har ni allt på samma ställe och lätt att hitta bilderna som skall framkallas och det är väldigt praktiskt&bra! :)

Solnedgång 10.6.2011

Den 2011-06-14, kl 15:59:09
Filed in FOTO | Kommentarer: 2

Kärlek 3000

Den 2011-06-14, kl 15:11:00
Filed in | Kommentarer: 0
Någon som sett filmen och vad tyckte ni om den isåfall?
UPDATE! : Filmen var dålig! enligt mig iaf...

Moster

Den 2011-06-14, kl 13:33:24
Filed in | Kommentarer: 2
Tog en bild på söta Rafael (en väns son) när vi var på utfärd till Borgå!
Kolla hans ögon!
Snart blir jag moster! Om exat en vecka är det beräknat att min systers första barn skall föda. Men den kan ju komma före eller efter, man vet ju det aldrig! Blir det en vecka försenat så då skall dom sätta igång den isåfall pga att babyn väger redan 4,2 kg. Kommer bli en stor baby! Jag längtar! <3

Älskar barn och det är första gången jag blir moster och mina föräldrar blir morföräldrar :D Första barnbarnet för vår familj med andra ord!
Min syster Josefina&hennes fästman valde att inte veta könet i förväg men namn vet jag redan men det håller vi som en överraskning för er bloggläsare tills babyn är född ;) Så är det lite spänning i det hela.

Sjuk

Den 2011-06-14, kl 11:30:03
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Vaknade med ont i halsen och att jag var jättetrött trots att jag sovit någålunda bra inatt. Undertemp har jag också. Så bestämde mig att bli hemma idag och vila :)
Skall nog bara se på filmer,vila, äta, och chilla när jag e sjuk!

Ont i magen&tårna.

Den 2011-06-14, kl 00:30:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Blev nyss klar med beställningen..beställde en liten fotobok som är lätt att ta med (tar inte mycket plats)... Perfekt att ta fram och visa för släkten eller när man har annat besök och så kan man också ha den som en portfolie så man kan visa när man söker jobb eller till någon skola etc... två flugor på en smäll med andra ord! Blev bara 9,70€/970kr att kosta, så billigt med andra ord! Men den var nersatt och idag var sista dagen så jag passade på.
Beställde också ca 16 st foton... några i vanlig storlek och andra i lite större format. Några av dem skall jag rama in och ge som gåva till några bekanta (: Tror dom kommer bli glada nog!
Och nu fick plötsligt ont i magen... ajajdet river i magen och så har jag lite gaser i magen... men jag har inte ätit nåt opassligt idag så det är konstit.... men att jag fick mittiallt ont i magen vet jag int vad det beror på..det är såndär konsti känsla. Som magen skulle korva ihop sig och någon river i magen åt alla håll..
Har troligtvis brutit några tår.. har inte på flere dar kunnat böja på några tår och så är hela foten och tårna uppsvällt.
Idag när jag skulle gå kunde jag int gå på tårna alls :/ Tror jag får kolla upp det för jag har jättekonstiga tår..dom är helt böjda och är inte så många som har sådana tår jag har. Iallafall vad jag sett/hört.. ni kan få en bild imorgon om jag hittar usb sladden, annors får det väl bli en webcambild... Men det är liksom så att jag har böjda tår och när jag varit på röntgen så ser man en STOR broskbit på varje tå... man ser int det "riktiga" benet i tårna pga att broskbiten skymmer det så dem har svårt via röntgen att se om någon tå är av :/ Men läkarna har sagt att tårna skall inte se ut som mina gör och jag har ganska ofta smärta i dem.. Får väl ta och göra något åt den saken så att hoppeligen dehär lidandet/smärtan far.


Försöker fara imorgon till jobbet oavsett vad (omständigheterna)... börjar jag må sämre under dagens lopp skulle jag få fara hem tidigare vilket e bra..har ju arbetspass mellan 10:20-16:00. Vi får väl se.

Nu skall jag och sova så jag orkar stiga upp imorgon, min buss går kl 10 in till stan så. Sov gott!

Photograph - Nickelback

Den 2011-06-13, kl 22:30:54
Filed in | Kommentarer: 1
Bara för att låttexten tilltalar!!


varför ska de vara så dyrt?&Berättar om då jag fick keliaki.

Den 2011-06-13, kl 21:35:32
Filed in Vardag | Kommentarer: 3

glutenfria produkter, bild lånad från google!

Varför ska mat och annat vara dyrare som är t.ex glutenfritt..... liksom vi som har allergier får betala ett högre pris för det vi äter..är ju helt fel! Borde vara i samma prisklass som mycket annat... liksom ett glutenfritt brödpaket kostar närmare 4€/40 kr...glutenfri mat dubbelt dyrare än vanlig mat.... Det är helt fel! Vi får lida med vår allergi och också hamna betala extra pris för det. Och dessutom får man en liten ersättning... åtminståne om man är över 16 år..
Jag fick diagnoesen keliaki vilket innebär glutenintolerans för ca en månad sen. Har egentligen haft symptom sen halvt år tillbaka men först inbillade jag mig att jag hade blivit tjock...min mage blev så stor att jag såg ut att vara i 8 månaden gravid. Men så upptäckte jag att jag hade fått kraftig förstoppning och då förstod jag att nåt är fel. Det blev att ta en massa blodprover utan resultat och sedan blev det gastroskopi undersökning men provsvaren blev försenade.
Efter två veckor hamnade jag in på sjukhus (akut) med ambulans för att jag hade spytt blod&kraftiga magsmärtor så att jag inte fick luft och så fick jag veta andra dagen på sjukhuset att jag har keliaki (glutenintolerans). Pga "biverkningar" med den nya kosten fick jag stanna kvar några nätter för att uppfölja att inte nåt värre skulle hända.
Mina symptom på glutenintolerans: förstoppning&ledvärk
Jag har lindrig laktosintolerans också men kan i en viss mängd äta sånt som innehåller laktos så det är att hålla extra koll.
Är det någon av er som också är glutenintolerant eller känner någon som har det?

Vad skall jag göra sommar?

Den 2011-06-13, kl 20:54:25
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Foto : Amanda Lundkvist (jag) Utrustning: Sony dslr a300 kitobjektiv 18-70mm


Det är många som undrat vad jag skall göra i sommar/har för sommarplaner så tänkte ta upp det i ett inlägg så får ni alla veta.

Jag sommarjobbar i Ekenäs second hand shop men i början av juli skall jag till österbotten över en vecka,resa lite runt i Finland och träffa släktingar och kanske en vän vid namn Ann-Sofie. 
I slutet av juli eller början av augusti skall kanske jag&Ann-Sofie resa till södern på sista minuten resa, annars far vi på dagskryssning till Tallin (: Och så skall jag såklart simma&sola och vara med kompisar som vill vara med mig.

Vad har NI för sommarplaner?

Första dagen avklarard!

Den 2011-06-13, kl 16:51:11
Filed in Vardag | Kommentarer: 5

Här jobbar jag! (är bara en del av loppiset..kan fota bilder på hela området (fler bilder) sen nåndag
så får ni se!
Första dagen avklarad på sommarjobbet (: Har ju jobbat där några dagar frivilligt förr så jag är ju van med människorna som jobbar där och stället. Idag har mina arbetsuppgifter varit att vika broschyrer som är på svenska,finska&engelska (alla språken i skilda broschyrer men med samma bilder). Hade musik i bakgrunden och det gick fort undan att vika dem trots att dem var många...hela stora bordet fullt och stora högar med broschyrrerna. Efter det prissatt jag kärl och annat smått och lite brädspel och sen satt jag vid kassan 14-16 (13-16 svensk tid) och det gick helt bra :)
Regnigt väder var/är det idag men det har int stört mig, tiden gick ganska fort då man hade nästan hela tiden något att göra :) Och så hade jag också en matpaus vid 12 tiden för er som intresserar ;) 

Och dessutom är det bra att det kommer lite regn imellan för det har varit såååååååååååå varmt i över en vecka (+30 till +34 grader i skuggan) men idag var det nog helt varmt trots regn så man klara sig utan jacka!

Helt nice dag! Hurdan har er dag varit? 

På jobbet

Den 2011-06-13, kl 10:43:23
Filed in Vardag | Kommentarer: 2


Är just nu på jobbet! Började klockan 10 och så slutar jag kl 16! (9-15 svensk tid) Har vikt en massa broschyrer där det är bilder och står om loppiset jag jobbar på. (Ekenäs second hand shop) Kom hit bara en snabb sväng för att uppdatera. Nu kallar broschyrerns/jobbet på mig!

Ha en bra dag på jobbet,hemma eller var ni än befinner er :)


Hett hett hett!

Den 2011-06-12, kl 20:44:25
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Citzy försöker få upp fisken på land... han älskar att dyka också ^^
Har verkligen varit jättehett idag..har varit över hela veckan över +30... idag var det så varmt att man bara var 5-10 minuter ute i bikini och sen kom man igen... det gick ju inte/hjälpte inte att vara ute fast man var "lättklädd" + hade ett stort glas med kallt vatten...
Men jag har ett knep för att man skall glömma bort hettan..istället för att bara lega i den varma solen så läser man en bok eller gör nåt samtidigt medan man solar.. då gör man två saker på samma gång och så blir det int lika långtråkigt att ligga ute och sola sig. Eller så somnar man men då finns de risk att man blir solbränd om man har sådan hud. Jag har en sådan hudtyp att jag (nästan) aldrig bränner mig så för mig är det en annan sak :)

Kom just hem från mötet och det gick helt ok... blev för varmt i övre våningen så jag knappt fick luft så for ut och tog frisk luft men sen behövdes jag vid barnpassning och jag är rättare sagt hellre och passar/leker med barnen än är på mötet och sköter powerpointen. Finns andra också som kan sköta det, jag är ju int den enda..!
Imorgon har dom lovat regn men det är bara bra för det har varit så varmt denhär veckan att nu får det gärna komma regn enligt mig. Sitta inne och mysa med en film eller baka nåt gott. Helt perfekt!
Lovar er att i veckan kommer ett speciellt/speciella inlägg med vad jag allt köpt när jag var och shoppa i Åbo i två dagar i rad! Har använt en del kläder redan men som måste tvättas... vem vill se smutsiga kläder på bild. Inte jag iallafall..

Nu skall jag leta efter att kolla på en film,vilken det blir kommer i ett annat inlägg med trailer så håll utkik! :)

Syskonkärlek - bok

Den 2011-06-12, kl 14:58:45
Filed in | Kommentarer: 1
Om boken:
Amanda älskar sin bror Ludvig och med tiden upptäcker hon att han känner detsamma för henne. De dras till varandra allt mer och till slut kan de inte stå emot längre utan inleder ett förhållande. En bok om kärlek och lust, men också en fråga om vad som är rätt och fel. Vem bestämmer över andras lycka?

Utdrag ur boken:
När vi så småningom reste oss och började vandra hemåt, lade Ludvig armen om mina axlar. 
-Var fan går gränsen, egentligen?! frågade han. När begår vi lagbrottet? Det kan väl inte vara brottsligt att krama sin syster? Är man en en brottsling om man får stånd av att krama henne för länge? Var övergår den oskyldiga pussen i den brottsliga kyssen? Eller är alltsammans helt lagligt ända tills man tränger in i henne? I så fall kan man ju ha ett alldeles lagligt, men otroligt erotiskt förhållande till sin syster!
-Fråga inte mig om allt det där! Jag visste inte ens att vi var brottslingar förrän Eva talade om det!
-Inte jag heller.
Hans blick svepte över parken. Människor satt på filtar och bänkar och gottade sig i solen. 
-Ibland har jag lust att ge fan i dem. Att låta alla veta att jag älskar dig, och låta dem tycka vad de vill! Det kan väl för fan inte vara olagligt att bli kär?! Sen kan nån jävla åklagare stå där och försöka bevisa att vi har gått över gränsen, du och jag.




Djurplågeri!

Den 2011-06-12, kl 14:40:22
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
bild från i tisdags när vi va ut på sjön!(:
Anledningen varför jag kom ganska fort tillbaka från stranden (vi for iväg lika snabbt som vi kom dit) var att det kom en man dit med sin hund och sen for vår hund och hälsa på den och mittiallt så sparkar mannen vår hund så att vår hund skriker till!!!!! 

Djurplågeri, usch fy tusan! Hade kameran med,jag borda ha fotat när hundarna snusa varann och då sku ja kunna fått det på bild när det händer och anmält honom.. för såntdär gör man int utan orsak! och int heller fast de sku finnas en orsak! Tur att vår hund int fick någå värre fel...
Nu ska jag ta boken "Syskonkärlek" i handen och ut i solen och läsa en stund förrän jag skall iväg på möte..skjutsen kommer efter mig kl 17 (16 svensk tid)
Ha en bra dag i solen eller regnet,vad ni har för väder hos er!

Paus i solandet!

Den 2011-06-12, kl 13:55:11
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Tar en liten paus i solandet, efter att jag varit ute i bara 10 minuter så började jag svettas och lite tungt att andas.. så varmt är det! Så måsta komma in en stund för att ta luft och så är det inte ju bra att vara på direkt solljus så länge/helst lite eller inte alls mellan 12-15..
Skall kryssa i blanketten/pappret jag fick från skolan EFÖ att jag tar emot studieplatsen och sen kom en till blankett där man skall fylla i valbara ämnen som man vill ha...allt från musik, gitarrgrupp,språk, bildkonst&textilslöjd till sport! :D

Jag har valt att ta dessa;
SPRÅK: engelska
PPRAKTISKA ÄMNEN:
Textila ämnen (Sömnad, vävning, stickning, virkning, broderi, pärlarbeten, batik, tygtryck, tovning, solfärgning)
Fritt skapande (idenmålning, glasmålning, gipsarbete, mosaik, luffarslöjd och äggmålning)
Det var allt :) Skulle gärna också välja gitarr men pga att jag är opererad i pekfingret och har en titanskruv där så kan jag inte spela..har testat men det funkar int och jag är vänsterhänt men jag klarar mig utan!
Men nu ropar pappa på mig att vi ska till stranden med vår hund Citzy så att han får fara och simma...tudels!

Duschdags.

Den 2011-06-12, kl 12:39:28
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

(c) jag (Amanda Lundkvist) (:

Nu skall jag hoppa i duschen och tvätta håret&kroppen och sen ut och sola och kvart över fem skall jag in till stan på ett möte :)

Bilder från picnik på stranden! (Åbo)

Den 2011-06-12, kl 12:29:16
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
en trött tjej på stranden XD men jag lägger upp den för att här syns hur brun jag är :D
Mina espadrillos ^^

Mirjam&Martinas söta hund Riki! :)
Dethär var alla bilder från stranden,hoppas ni gillade dem!

Godmorgon

Den 2011-06-12, kl 09:30:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 8
bild tagen av mig igår!

Gomorron på er!

Vaknade 9:30 (8:30 svensk tid) av att pappa klippte gräset och jag trodde först att klockan var jättemycket men så visade sig att den inte var det. Tur det, så sov man int bort hela dagen! :) Sedan åt jag frukost..
Och imorgon skall jag börja sommarjobba så då är det bäst att inte sova för länge. Men jag har redan sovit ut dom senaste dagarna ganska mycket så jag är utvilad! På torsdag kväll for jag och sova där tie tiden och vaknade följande dag klockan ett på eftermiddagen. Snacka om att sova länge! Men det var skönt :D

Idag händer inget speciellt, skall bara ta det lugnt. Har ju haft fullspäckad vecka nu så det ska bli skönt att ta det lite lugnt nu.  Kanske lega på stranden om jag får någon med mig...och blogga såklart om jag har nåt att skriva om!^^
Vad skall ni göra i detta underbara väder eller har ni regn?

Fullspäckad lördag.

Den 2011-06-11, kl 22:37:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Visst e jag&Mirjam bruna? :D Och brunare e man nu också :)
Har haft så fullt upp denhär veckan att det inte alls blivit mycke bloggning, förlåt! 
Det blev så mycket oplanerat och ingen tillgång till nät så  blev det såhär. Skulle jag haft tillgång till nät skulle jag nog uppdaterat er men tyvärr blev det såhär och det kan int hjälpas. Men nu har jag på ett bra tag inga planer så det finns mycket tid för bloggning.. Det blir ingen sväng till Stockholm den 18 juni pga att jag skall i juli eller början på augusti på sista minuten resa till södern med min fina vän Ann-Sofie men det har jag kanske sagt tidigare i nåt inlägg.
Igår kom jag hem från Åbo och min bror och hans flickvän var övernatt så har int alls varit tid för bloggning. Vi har varit idag hela dagen till Lahtis på mässa men det var över +30 grader i skuggan så det gick helt jättedåligt för jättelite människor orkade ta sig ut i denhär hettan men det förstår man. Int orkar man ju sitta i en bil eller gå till byggnaden där vi var (Asko) i sån hetta att så fort man satt ut sin fot så kunde man knappt andas... Vi var hemma lite före sju tiden på kvällen och jag sov nästan hela hemvägen pga att jag var så trött att mina ögonen hölls int öppna längre men det var skönt att få vila ut sig. 
När vi var hemma spelade vi familjespelet EUROPA men hann inte spela till slut för min morbror kom på besök så vi grillade och pratade och runt nie tiden for vi och simma till stranden. Jag har helt uppsvullna fötter och knät sjukt så jag avstod. Kände redan hur mina ben krampade och gjorde ont när jag var och simma i Åbo så jag avstod denhär gången. Det borde ju int kännas när man är i vattnet men det gjorde det till mig vilket betyder att då är det nåt fel!!
Men jag väntar på att jag skall få knät fixat och sen tar jag emot ortos fast det skulle se dumt ut men då läker det oftast snabbare och bättre :)
Nu skall jag läsa lite bloggar och kolla igenom dayviews.com och sen och sova. Imorgon lovar jag en bildbomb från denna vecka! 

Sov gott :)

Oplanerad bloggpaus!

Den 2011-06-10, kl 23:27:11
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Förlåt att jag int bloggat men jag blev i Åbo tills idag och hade int alls tillgång till bloggning för hade fullt upp varenda dag.. hoppas jag int tappat så många läsare! För nu är det back to normal igen (:

När jag kom hem hade jag fått brev från en skola jag sökt till och jag kom in till ettåriga datafotoweb linjen och utbildningen e ganska billig! 65€/650kr :D För i det innehåller undervisning, kopior, lägerskola, olyckfallsförsäkring, lunch så helt bra pris för allt dedär om man tänker i vissa som det kostar flera tusen euro!
http://efo.fi/data.shtml < skolans hemsida och om linjen.
På onsdagen var jag då med Mirjam,Anna,Martina,Sara, Sandra,Matilda och Pinja på Littois sjön och simma&sola och jag blev mycket brunare än vad jag  var innan :D Efter att vi varit hela dagen på stranden och simmat,solat och fotograferat for vi hem till Mirjam&Martina för att äta Almondy kaka,den var god och så pratade vi en massa strunt och skrattade. Jättekul hade man iaf! Sen skjutsade Mirjam hem mig till min bror för jag skulle övernatta där.
Egentligen var det mening en natt men det blev två istället för idag (fredag) skulle ändå min bror&hans flickvän komma hem till oss så fick skjuts med dem :)
Igår (torsdag) for vi till mylly och shoppade...vi hade stegmätare och det visa sig att vi hade tagit så många steg som vi sku rört på oss för dagens motion x2 =  två dagars motion på en dag så ni kan tänka er hur mycke vi gått!
Köpte en hel del.. Det jag köpte kommer upp i ett annat inlägg imorgon eller på söndag beroende på vilken dag jag har tid för imorgon skall jag till Lahtis och sälja dockhusmöbler som min pappa själv gör.

Idag for jag och Nilla (brorsans flickvän) till Skansen. Hon med rullskridskor och jag cyklandes för att shoppa lite mat där och gick lite i butiker och där hittade jag ett linne för bara 2 € /20kr från H&M!!!
Nu är ni update vad som hänt i mitt liv och hoppas ni ursäktar&nu förstår varför det inte blivit tid för bloggandet. Men nu är det back to normal igen!
Gonatt!
Så jag har fått en massa motion dom senaste dagarna men det är bara bra :)

Tidsinställt!

Den 2011-06-08, kl 15:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Just nu när ni läser detta ligger jag på stranden, såkallade littoissjön/littoisträsket och har det bra med mina kompisar i Åbo! (:  +30 grader i skuggan och vi ligger och steker i solen! Härligt :) 

Har bakat med Mirjam innan vi kom hit och varit till salutorget och handlat lite glutenfri snacks så att det finns ätbart för mig också. På tal om det så har jag börjat vänja mig med glutenfri mat fast nog är det synd när man inte får äta normalt längre som jag fick förr men keliakin är en livslång sjukdom som jag skall leva med hela livet så det är bara att acceptera det. Det är en vanesak :) 
Nu skall jag försöka få mina kompisar att fastna på bild! ;)

Hoppas ni får en bra dag där ni befinner er! ^^

Off to Åbo!

Den 2011-06-08, kl 08:30:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
gammal bild på mig från åbo år 2009, en gång i tiden då jag hade rött hår

Har varit och fört 2 plastpåsar fulla med pantflaskor redan idag på morgonen till butiken så att jag har lite extra money när jag skall till Åbo idag! Så morgonhurtig jag är! Fast jag var igår och tog ut 40€/400kr från bankautomaten också. Tar ut mera i Åbo sen om det behövs. Tog egentligen ut pengar nu så att jag har råd till bussen + lite fickpengar (: Packade allt klart redan igår kväll och tvättade håret och satte i fuktat hår torrshampo och den har UV-skydd, helt perfekt för idag då dom lovat +30 grader igen, lika som igår!
Äta frukost och fixa håret nu och sen bär det av att gå till busshållplatsen för att vänta på bussen som går 10:20 (9:20 svensk tid)! 

Kram Amanda

Picnik&simning!

Den 2011-06-08, kl 08:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag bär det av till Åbo på picnik&simning i littoissjön med Mirjam och säkert nå av henns vänner! Ska bli kul :D
Blir för mig första gången att simma i år på sjön. Har bara int blivit av tidigare men det är ca 18 grader varmt i sjön på vissa ställen redan :D
Tar också systemkameran med så det kommer att komma bilder från Åbo visiten sen! :)
Bild på Mirjam (:

Ut på sjöss!

Den 2011-06-07, kl 21:25:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
Var mot kvällen ut på sjöss med vår båt i sällskap av pappa och vår hund Citzy (:
Som ni märker på sista bilden så Citzy ÄLSKAR att dyka... knashund ;D

ALLA BILDER ÄR FOTADE AV MIG! (:


Money!

Den 2011-06-07, kl 12:35:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 10
Fick 8,25€ för pantflaskorna (2 plastpåsar) :) For med cykel till butiken så därför fick jag med mig bara två stora plastpåsar med pantflaskorna i pga att dom var så stora och vägde en hel del så skall föra den tredje&sista påsen mot kvällen men före det skall jag catcha brun! Är nog ganska/lite brun redan men jag ska bli ännu brunare :D 
Som en pepparkaka! ;)
bildlänk
Int sku de skada att vara såhär solbränd! Nu är min ekonomi och allt fixat så jag och en vän skall till södern i juli! :D Då skall jag nog bli jättebrun! Vart det bär av får vi se sen! ^^

+30 grader i skuggan!

Den 2011-06-07, kl 12:05:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Som rubriken säger, det är +30 grader i skuggan, härligt! (: Skall fara nu och panta massor med flaskor till butiken ..är int så lite då det är 3 STORA plastpåsar fulla med pantflaskor och så ska ja köpa glutenfri mat så att jag också har mat här som jag kan äta :)

Efter att jag varit till butiken skall jag vara i solen nästan hela dagen :D 
gammal bild

Shoppingdagen flyttad!

Den 2011-06-07, kl 10:57:59
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
For int idag på shopping då jag vaknade med en grym huvudvärk men den har försvunnit nu. Bestämde också nyss med min vän Mirjam att jag skall träffa henne imorgon i Åbo och vi ska på picnik med hennes vänner, så förstod jag det iaf men det ska bli kul! Att sitta ute i +30 graders värme, helt perfekt!
Och när jag en gång e i Åbo så köper jag shortsdressen därifrån istället (:
ÅBO : bild lånad från google

Shopping!

Den 2011-06-06, kl 22:04:31
Filed in | Kommentarer: 0
Ikväll hade jag fått in pengar på mitt konto och fick betalt alla räkningar och det blev ganska mycket över så skall imorgon till Helsinfors och köpa en eller två byxdress! Får se vilken/vilka det blir,får bli som en överraskning för er bloggläsare! Skrev tidigare inlägg några som ett önskemål men de fanns jättemånga andra också, får helt enkelt se vilken som passar mig bäst! :) 

Och så skall jag också hinna fara förbi Monki affären för att kolla om dom har nåt fint på rea :) Kameran följer högst antagligen med så då kommer det lite bilder ^^
bild lånad från google! (monki affär)

Leopard shortsdress!

Den 2011-06-06, kl 21:57:19
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 5
För bara 7,45€/74 kr från H&M ! Så fin att ha på sommaren (:
Jag kommer nog att köpa den imorgon :D

Fin shortsdress på rea!

Den 2011-06-06, kl 21:55:06
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 1

Denna fina shortsdress är nu på rea och kostar bara 12,45€/124kr!
Blir din för det låga priset från H&M! :)

Är med och tävlar om Vitamin Well!

Den 2011-06-06, kl 21:05:18
Filed in | Kommentarer: 1
Jag är med och tävlar hos VIKTOR FRISK om att vinna 20 stycken Vitamin Well drycker!
Smakar som saft men med en massa vitaminer vi beöhver i oss varje dag!
Tänk dig en varm sommardag och en kall dryck i handen, helt perfekt! Thats life! :)

Facing the Giants

Den 2011-06-06, kl 17:50:11
Filed in | Kommentarer: 0

hups!

Den 2011-06-06, kl 16:32:24
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Vaknade först halv två-tre tiden idag på dagen... var liksom inte lite meningen men så kan det gå. Däremot sov jag bara några timmar mellan lördag-söndag pga att jag kom hem jättesent mellan lö-sö natt och hade tidig väckning på söndag morgonen.  Så sömen tog igen det idag istället. 
Åt majsflingor till frukost/brunch ute på terassen i solen och efter det solade en stund och sen kom jag in. Solade nästan  hela dagen igår så solat lite mindre idag. Är ju inte bra att vara för mycket/för länge i solen (överkonsumering av solen) pga rynkor och främst hudcancer och det vill man ju inte ha så det är bra att vara försiktig med solen (:
Jag känner en som hade solat så jättemycket att hon fick hudcancer och nu får hon ALDRIG mera i livet vara i solen.. Hudcancer innebär också med att du blir allergisk för solen. Iallafall hände det så med denna bekanta.
Tänk dig ett liv i skuggan/inomhus... vore hemskt ju!
Igår kväll såg jag på filmen Facing the Giants, den är bra och har ett bra budskap i sig! Men efter att jag sett lite på en timme blev jag helt jättetrött så gick och sova och nu skall jag se resten av filmen!

Kram Amanda

Vad vill ni se mer av?

Den 2011-06-06, kl 16:25:01
Filed in | Kommentarer: 0
Vad vill ni se/läsa mer av i min blogg? Var ärliga och svara så skall jag uppfylla (om det är möjlit) era önskningar! (:
Det kan vara mera outfits,tankar/funderingar  m.m.
Känn er fria och frimodiga med tips!
Har ni flera saker ni vill se av så kommentera dem alla då! En räcker också men det vore kul med era åsikter och dom blir sannolikt uppfyllda om det är möjlit! :)



Designändring på H&M!

Den 2011-06-06, kl 14:00:00
Filed in | Kommentarer: 0
Finns det hos någon annan också som designen har ändrat på H&M som för mig?
Tydligen har det kanske bara ändrat i Finland för när jag kollar på Sveriges H&M så är den som vanligt..


Jag skrev in hm.com och sen på SALE (var en stor röd "skylt" och så blev sidan att se ut såhär som ovanför :D

Fantastisk helg!

Den 2011-06-05, kl 20:51:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Jag skrev just ett långt inlägg och så klicka jag på publicera och såklart vart man utloggad mititallt! xD
Men helgen i sin korthet;
 • Min kompis Kesia vann en minilaptop på lördagen och hon hade bett före i ett längre tag om att få en dator och nu fick hon =BÖNESVAR! :)
 • Spelat badminton
 • Svettat
 • Ätit glutenfri mat (glutenfri rågbröd,pizza, fiskpinnar&potatis)
 • Solat
 • Umgåtts med Hanna&Mimmi och deras familj (:
 • Plockat pantflaskor och blev nästan 2 stora soppåsar fyllda och imoron skall jag föra dom så får se hur mycket pengar jag fått :) Och så får jag av min morbror också en massa tomflaskor :D
Annors så har en gammal skada i mitt knä så igår kväll långt efter badmintonspelet eller inatt har knät "sagt upp sig" efter överansträngning igår och jag har varit tidigare på vanlig röntgen och magnetröntgen så skall imorgon höra med en läkare om att få det fixat. Jag har inget emot att efter en operation ha ortos för då läker det oftast snabbare och som det sägs "vill man bli fin får man lida pin". Ungefär samma gäller med detta..bara att man får se lite konstig ut för att få det i skick ;) Och vad gör man inte för att få det att bli bra? Jag känner också sådana som har hamnat operera sitt knä flere gånger för att det skall bli bra... Men det ordnar sig som vi brukar säga här ^^
Hur har eran helg varit? Helgen har varit bra för min del sådär allmänt iallafall. Tunga perioder imellanåt men jag lever!
P.s Har ni märkt att jag ändrat header och va tycker ni om den? :)

Bromarv

Den 2011-06-03, kl 20:58:34
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Befinner mig i Bromarv nu hos:) Ha spela badminton tills jag blev helt andfådd. Har astma men det är bara såndär luftvägsastma att om jag anstränger mig så blir jag lätt utan luft... kan i en viss del anstränga mig men måst va försiktig med det. Kände på att nu är det bäst att sluta innan jag blir utan luft.  Så jag kom in istället och pratade en stund med Mimmi och sen kom jag hit (: Skall gå och vila nu. Får se hur det blir med bloggningen i helgen för det är fullt upp men i söndag kväll skall jag börja blogga igen som vanligt!
Ha en fin helg!

Weekend is here!

Den 2011-06-03, kl 11:01:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Har planer för hela helgen vilket blir grymt kul! :) Idag föra kläder till loppiset och min vän Amanda K följer också med! (: Och sen ska ja på ungdomssamling så jag blir i Ekenäs , men på samlingen kommer vi idag att fixa  300 smörgåsar till stallörsparken åt andra som vistas där!
Vi kommer att ha ett stort "tält" där för vi kommer ha åtminståne en tävling där man kan vinna en minilaptop och sen kanske nå till "lekar"/spel men det är int säkert! Får vi se imorgon (på lördagen) sen :D
Idag efter smörgåstalkot så åker jag med bussen till Bromarv med bästaste Hanna Wikström, ska bli kul! Åker med hennes familj in till stan imorgon och e där hela dagen&kvällen och så är jag övernatt till söndagen.

Skall läsa lite bloggar&packa och prissätta lite saker till och sen ungefär tre tiden (finsk tid) bär det av till Ekenäs! :)

Fråga&svar!

Den 2011-06-02, kl 21:38:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Kassler ligger nära bowlinghallen :) Du går/kör över tågbanan och istället för att svänga till Säästö Pörssi (höger) så svänger du till höger och sen igen till höger och där brukar vara en skylt ute :) Det är öppet på vardagar mellan 15-18 och lördagar 10-14 (:


Brun om benen!

Den 2011-06-02, kl 20:16:14
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Ungefär såhär brun om benen e jag :D
Fotat iförrgår :)

Kläder till loppis!

Den 2011-06-02, kl 18:55:25
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
bild från we♥it
Har prissatt kläder igen som skall föras till Cassler loppis i Ekenäs. Hade ju för ca 2 veckor sen också fört kläder dit men imorgon så tar min "tid" slut där så jag skall imorgon med pappa och förlänga tiden + föra mer kläder.
Hade en hel STOR jysk kass fylld med kläder. Den var så proppfull att det blev ett stort hål i den att ni kan tänka er hur mycket det var i ;)
Imorgon tidigt på dan skall jag packa och sen kl 15 far jag in till stan med bil (pappa kör) och föra kläder och pappa sku betala denhär gången loppisbordet (tack pappa!) och så blir jag stan för kl 17 är det smörgåstalko. Jag och några kompisar ska breda/fixa ihop 300 smörgåsar till lördagen på stallörsparken där det är fest + tävling/ar och annat skoj :)

Nu skall jag se på film, ha en fin fortsättning på kvällen!



Onsdagens bilder på mig&Danni! Del 2

Den 2011-06-02, kl 16:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Visst sir mina fötter stora ut? :D

'
Här va då det flesta bilderna på mig&Danni :)

Goodbye to you - Michelle Branch

Den 2011-06-02, kl 15:51:26
Filed in | Kommentarer: 4
Fin men sorglig låt!

Onsdagens bilder på mig&Danni! Del 1.

Den 2011-06-02, kl 15:26:47
Filed in FOTO | Kommentarer: 1
Det var en massa bilder men här kommer lite av dem;
Kommer nog att dyka opp i bloggen sådär då och då. Sparar lite att ha att publicera senare :D

Fotona;

Danni lutar mot det "osynliga trädet" ;)



Smile (:
Nu slutade det igen att funka att ladda upp fler bilder så jag återkommer igen när de funkar! ^^

Linneas fototävling!

Den 2011-06-02, kl 14:44:19
Filed in | Kommentarer: 1
Jag är med och tävlar på Linneas blogg i samarbete med JohanPixels där man kan vinna valfri vara för max 150kr.
Om jag vinner vill jag ha denna fjärrutlösare! (jag ska ju byta kamera ti Canon från Sony så de sku va ett ypperligt bra tillfälle! (: )

Mitt bidrag:

Njutning av sommaren&sommarkänslorna :)

Mera människor behöver få hjälp!

Den 2011-06-02, kl 14:09:36
Filed in | Kommentarer: 0
Har nog funderat länge på detta... men det är så att det är så många i dagens hjälp som behöver få hjälp. I vård t.ex.
Det är jättemånga som mår dåligt i dagens läge men tar inte emot den hjälp de behöver/skulle få.
Bara för att man varit på ett mentalsjukhus t.ex så kan/blir man kallad för dåre och att man varit på dårhus. Men ett mentalsjukhus här INTE bara för mentalt störda personer utan också för dem som mår psykiskt dåligt. Många som skär sig, gör andra hyss och annars bara också gör något/säger något som ett rop på hjälp. Jag har själv varit inlagd på mentalsjukhus pga att utan det skulle jag int leva i dagens läge och jag valde att få hjälp efter om&men och jag ångrar det inte i dagens läge.
Det är så många som lider och int tar emot den hjälp dom skulle få/behöva.. är ganska synd egentligen. Men man har två val, antingen att "lida"& må dåligt utan hjälp eller ta emot den hjälp och stöd man får och har rätt att få i dagens samhälle.
Vi behöver varandra. Ta emot hjälp av andra! Vi behöver närhet och känslan av att vara accepterade för att livet skall vara i balans. Stöd från andra påverkar välbefinnandet . Ju mer stöd vi får från andra desto bättre klarar vi av problem och svåra livssituationer.

Mänskliga relationer kräver vård och omsorg. Grunden för dem är ömsesidighet. En god relation till en medmänniska innebär att vi respekterar varandra och lyssnar på och värdesätter varandras åsikter. Lyssnandet kräver närvaro och förmåga att sätta sig in i den andras situation. Öva upp din förmåga att diskutera frågor som ligger dig varmt om hjärtat.

Att dela problem med varandra är bra. Det hjälper oss att strukturera svårigheterna och lösa upp knutarna och kanske se saker ur ett nytt perspektiv.

Lär känna nya människor även om det känns skrämmande och inte alla gånger är så lätt. Många av oss är rädda och tycker att det är lättare att hålla sig i skymundan än att stå i rampljuset. Men vi kan lära oss bemästra social rädsla och stärka vårt självförtroende – och på det sättet förbereda oss på besvärliga situationer. Kom ihåg att du inte är den enda som är osäker och rädd. Det första steget är alltid det svåraste.

Det som är snett är från en källa som du hittar HÄR (länk)

 



Sommar&sol 2 juni.

Den 2011-06-02, kl 12:45:22
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Hela denhär veckan ha de vari jättevarmt :) Skönt! För i förra veckan var det nästan bara ruskigt&regnigt väder.
Har nyss smörjt in mig med solkräm och skall ut och sola bara solkrämen har "sugit" in sig i kroppen.
Igår kväll var jag då som sagt ut och fotograferade med Danni och de va helt massvis med myggor på henes gård som vi blev störda på XD Otroligt nog fick jag int så många myggbett fast det kändes som att man sku fått hundratals!

Det funkar inte plötsligt att ladda upp bilder ti bloggen så bilder kommer senare när det funkar igen! Säker någon tillfällig störning.
Annors så kan jag int förstå att det är redan 2 juni idag! Det var ju nyss april :o Men nu skall jag ut och catcha bruna!

Ha en fin dag!



DAGENS FRÅGA

Den 2011-06-02, kl 12:09:01
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Nu kör vi med en dagens fråga!
Hur gammal ser jag ut att vara? ( ta det som ni INTE skulle veta min riktiga ålder fast ni vet) (:
Blir spännande med era svar!
Kolla på bilden här nedan, tagen igår!



Rio - film!

Den 2011-06-01, kl 20:15:00
Filed in | Kommentarer: 1

Urgullig animerad film! :)

Gårdagens outfit.

Den 2011-06-01, kl 18:27:17
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 3
Linne - Seppälä/ Shorts - Gina Tricot
Jag vet att jag har "kurvor" i magenmen jag har förstoppning så magen har svullit upp men det är pga keliakin (glutenintolerans) fast det håller på att försvinna och magen börjar sakta maka fungera igen.. Håller på att träna magen nästan varenda nag nuförtiden också så men jag är normalviktig! :)

Åh vilken härlig dag!

Den 2011-06-01, kl 17:51:35
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Verkligen underbart väder idag! +28 i grader i skuggan ha det vari som varmast,härligt! :) Solade också igår i ca 3 timmar och idag vandrade jag på stan som sagt och träffade jennifer som jag berättade om i förra inlägget. Blev ingen strand för mig för det fördröjde på tiden när jag pratade med Jennifer och jag skulle och handla mat&lite gott att äta och så var jag jättenära att missa bussen! Från S-market ser man bussstation och jag såg att bussen var där men först tänkte jag att "äh det är säkert en abonnerad" för jag tyckte inte att klockan var så mycket. Sen när jag kollade noggrant på klockan stog det 16:43 och bussen skulle gå 16:45 så jag fick bråttom och sprang i full fart! Dessutom skulle jag gå över två korsningar och det var trafik.... men ja hann just och just! :D Tur att ja har ganska bra konditon :)
Nu skall jag vänta på att kamerans batteri ha laddat klart och sen skall jag ha photoshoot med Danni :D 
Ha en bra kväll!
kram.


I stan!

Den 2011-06-01, kl 14:51:54
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
E i stan just nu och hälsar på Jennifer, skall om en stund ner till stranden och fota svanar om dom finns där ^^
Efter det till butiken och köpa nåt gott att äta. Vi har en massa godsaker hemma men tyvärr kan jag int äta det.


bild i repris

© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!