Nu kör vi med min bloggs första bloppis!

Den 2011-03-31, kl 22:40:01
Filed in | Kommentarer: 1

Prickig munkjacka från Only strl 36 
pris: 30 kr/ 3€

Rutig tunika från Kappahl (några gånger använd) strlk 36
 pris: 40kr /4€Tröja - Link  storlek: 36    
pris: 30kr /3€

Munkjacka från H&M storlek 36  
pris: 30 kr /3€
 
T-shirt från Only storlek 36  pris: 30kr /3€
 
T-shirt - Link storlek 36  pris:30kr/3€
Caprijeans (lite glittrar) storlek 36 - 50 kr /5€


Svarta byxor som går både att ha som vardags och fest! Skönt material (: storlek 36
pris: 50 kr/5€Det blev bara kläder denna gång men imorgon skall jag gå igenom alla skor och böcker som jag skall sälja så håll utkik för det med!
Hoppas ni hittar nåt ni gillar! (: Kontakta ; mandi.91@hotmail.com

Bloppis ikväll!

Den 2011-03-31, kl 17:28:58
Filed in | Kommentarer: 0
Nu kör jag igång med min första bloppis i min blogg! Vad sägs/tycks om det?
Den kommer ikväll så håll utkik!

Adjos amigos!

5 timmar i sjukhuset idag...

Den 2011-03-31, kl 00:04:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Vill ni veta varför jag var på sjukhuset så länge, här är historien;

hadd tid till läkare kl 10:30 idag för min mage ,den e megauppsvullen som en ballong att ja ser ut som ja sku va i 7 elr 8 månaden gravid.. så va de koll å sen blev jag skickad till sjuksköterska för att få nå salvagrej å se om de sku lätta men det gjorde det knappt  å efter de hamna ja ytterligare vänta en timme om int längre på överläkarne igen och jag började må jätteilla å blev yr  och svag plötsligt så jag blev akutskickad till polikliniken (sjukhuset) och där va de en hel del väntas för undersökningar och så blev ja skickad ti labben och efter det tillbaka för att vänta på labbprovens svar och sen hadd ja magnetröntgen därimellan för knä och det tog ju ca 30-40 min och efter det igen tillbaka till läkaren för å veta om ytterliga vidare undersökningar för tarmana... nu går jag på medicin och om det inte blir bättre är det gastroskopi som gäller!


Det var allt, nu skall jag gå och sova,gonatt! (:

Var btw också barnvakt på söndagen så här kommer lite bilder!;


Majsa;


Naomi;Fernando (kallas även Ferro);


Silja;


Aada;New haircolor!

Den 2011-03-30, kl 22:42:40
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Före;

 
(bjuder på bilden!)


Efter;
Slut på jobbet!

Den 2011-03-28, kl 20:15:07
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

Nu var det slut på min arbetsprakik då... jag har i  en vecka hamnat VARENDA dag gå efter frukost och lunch till min kollega och de hörs int till mina arbetsuppgifter. Visst sku jag nångång ibland kunna fa efter men inte varenda jädrans dag. NEJ TACK. Hon kan ju likabra stiga upp tidigare och fixa frukost åt sig själv eller fa å köpa frukost till sig före hon börjar jobbet. Svårare en så är det inte!

Allt från början;
idag morse gick jag till jobbet som vanligt..tog av mig jackan och så sa min kollega "Du får fa efter moronmål ti mig igen" ... jag har hamnat VARENDA JÄVLA DAG sen första dagen då jag började jobba där fara efter moronmål åt henne och de hörs int till mina arbetsuppgifter... liksom int händer de på andras jobb att en blir slav och går efter moronmål varenda jädrans dag.

Jag sa åt henne att det kan int fortsätta såhär. Att jag e int här för att vara hennes slav. Jag kan hämta ibland men int nu VARJEA DAG. Hennes eget fel om hon int ätit/köpt moronmål åt sig före jobbet... Int mitt problem ju.
Om hon vill ha moronmål kan hon väl stiga upp tidigare så hon hinner äta före jobbet eller fara själv och köpa moronmål före hon far ti jobbet..svårare än så är det inte! Hon sa åt mig att jag int ska börja komma å diktera arbetsuppgifter och så fråga hon va jag ansåg som mina arbetsuppgiftar å då sa ja ärligt "passfoton, framkalla foton, fotoredigering, kundbetjäning" ... int hörs det ti mina arbetsuppgifter att ja ska börja betjäna min kollega... int gör man ju de i andra jobb heller att börja gå efter åt en mat och moronmål, sånt sköter man ju själv! Liksom likaså som du och jag hamnar skaffa moronmål åt oss och lunch å såntdär så likabra borde hon å hamna göra det....

Hon sa till mig sen "Du kan likabra sticka härifrån" och sa att jag e löjli och sa herregud flera gånger efter varann.... sen sa hon att de va bra att vi it ännu hadd hunnu skriva på arbetspraktikspapprena (vi sku skriva i denna vecka) och så gav hon dom ti mig å skrek ti mig och sa stick härifrån , försvinn...och sa fula saker om mig ti mig.... hon antog som att ja to dedä att hämta moronmål å lunch som jobbit och så sa hon " de e jobbiga uppgifter i varje jobb"... jag sa rakt ut åt henne klart de kan va men int har andra som uppgift att börja gå efter mat åt sin kollega.... -.- hon ble skitförbannad på mig å all världens..

Jag sa åt henne att hon själv e löjli just före ja fo iväg.... sista orde va tack å adjö av mig och ja for gråtandes därifrån.... for genast å träffa på min vän  Jennifer (gick gråtandes dit) och så fick ja tröstkram av min underbara vänå hon fråga va som hänt å då förklara ja allt och så fick ja gråta ut över hennes axel vilket kändes skönt <3


Kan finnas nåt slang där men där var nog allt i stortsett...

Hoppas ni hade en bättre dag än mig!


Vinnare av dagens blogg!

Den 2011-03-27, kl 14:11:51
Filed in | Kommentarer: 1

Synd att det inte var så många med och deltog men kul att det var lite som deltog iaf!

Nu har jag utsett vinnarna och det är Alexandra&Danno!  GRATTIS! :D <3
För att komma till vinnare nr 1 klicka HÄR och nr 2 klicka HÄR.


Dag 16 - Mina drömmar

Den 2011-03-26, kl 19:52:38
Filed in | Kommentarer: 0Mina drömmar är att jag i framtiden skulle jobba på sidan om som yrkesfotograf , annars som barnskötare på dagis eller familjedagvårdare, älskar att jobba med barn fast det kan vara tungt! :)

Jag har aldrig rest till något annat land än Sverige&Estland så jag drömmer om att åka till något fint eller/och varmt land som t.ex London, Thailand... och finns massa mer men den listan är oändlig! Och så har jag ju självklart varit i nästan alla städer/byer som man kan i Finland, vi har rest runt om i hela Finland sen dess jag föddes så det börjar nog vara dags att se "utlandet"! ;) Men denna dröm är en självklarhet att den skall uppfyllas!

Drömmer om en egen familj men den kommer när det är dags för det!

Det var nu lite om mina drömmar som ni får ta del av :D


Keep holding on

Den 2011-03-26, kl 09:42:31
Filed in Vardag | Kommentarer: 3

Not strong enough

Den 2011-03-26, kl 09:09:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

Bli dagens blogg!

Den 2011-03-26, kl 08:34:11
Filed in | Kommentarer: 6
 


2 vinnare utses imorgon så hinner alla vara med under hela dagens&nattens lopp!LYCKA TILL!


Crazy on the outside

Den 2011-03-25, kl 21:39:53
Filed in Vardag | Kommentarer: 9

Förkyld!

Den 2011-03-24, kl 23:33:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
E förkyld igen..var förra veckan förkyld men tydligen hade inte min kropp återhämtat sig ordentligt.  Blev inget jobb för mig idag för kände mig jättedåsig, hängig och trött imorse så jag ringde till jobbet och somnade om och lyckades vakna först 16:45! Ups. Det var inte riktigt planerat men så kan det gå. Det visade väl bara att jag behövde mycket sömn. Brukar oftast sova längre än normalt när jag är sjuk. Nu är det vila som gäller så hoppas vi på att jag e frisk tills imorgon! Idag har jag bara sovit och sett på filmen 127 hours. Igår solade jag på eftermiddagen en stund och har fått lite färg!
Fotade en bild på mig med napp på skämt idag, här är en bild ;127 hours

Den 2011-03-24, kl 23:26:18
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

Pannlugg!

Den 2011-03-23, kl 17:46:32
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

The third day at work.

Den 2011-03-23, kl 17:11:13
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Tredje dagen idag på jobb då. Idag gjorde jag inte så mycket, torkade damm överallt, sorterade fotoalbumar på hyllorna och fotoramar. 
Var inte så mycket kunder heller, kanske bara 4 st men jag hann betjäna bara en för annors vårstädade jag hela butiken. Bort med onödigt skräp och tomma lådor och satte på en hög glas till fotoramar.
Sen var jag ut och gå med hunden en kort sväng, efter det slutade jag för att jag skulle vara klockan 14:00 hos läkaren.
Hade tydligen vaxpropp i örat så därför har jag inte hört något på ett par dagar men skönt att fått det fixat! Tyvärr har jag fått ett sår inne i örat så jag skall sätta salva in i örat och testa om det hjälper, annors skall det åtgärdas inom en vecka på något annat vis.

Kom för en timme sen hem och har bara ätit yoghurt och satt på datorn och nu är det musik&msn som gäller! Om 4 veckor är det påsk och då skall jag till Vasa för 4 dagar och träffa en massa kompisar, it will be fun!
Adda gärna min msn ; mandi.91@hotmail.com

Hoppas ni har det bra!
Kram.


Tankar.

Den 2011-03-22, kl 21:55:08
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Varför ska vi människor klaga? Vi klagar på att det antingen att vädret är för kallt eller varmt.
Vi klagar på maten. På att vi inte har det bra. Hittar alltid nåt fel i något. Men har ni tänkt på barnen som svälter? Som får knappt nån mat medan vi får mat&dricka på våra bord.
Vi får nya kläder&andra tillbehör medan människor på andra sidan jorden får inget av det. Dem svälter, dör av sjukdomar pga att det int har råd att botas. Barnen kan inte gå i skola för att familjerna är så fattiga där. Vi har det mycket bättre här än t.ex i Afrika.  Vi får gå i gratis skola, mat på våra bord, kläder osv.
Tänk om vi skulle leva ett sådant land som dem fattiga? Det vore knappast kul.
Vi har det bra här vi är i vårt land. Tyvärr hittar vi alltid nåt att klaga på. Men ibland tänker jag på dem stackars barnen&äldre där ute i världen som knappt har råd med nånting och int ens får gå i skola och lära sig läsa&skriva utan måste arbeta för att få ens lite mat på sina bord. Om ens det.
Vi får vara lyckliga vi att vi bor där vi bor och har det bra i jämförelse med andra.
Vi har pengar, vi får mat, vi får gratis undervisning i di flesta skolor.
Vad har vi att egentligen klaga för? Ingenting.

Nå det var lite mina tankar i ord...
Nu är det sovdags som gäller,gonatt! (:

Today was a good day!

Den 2011-03-22, kl 19:59:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Andra dagen på jobbet idag då och har insett att jag verkligen trivs! Jag får jobba med det jag gillar, alltså fotografering&kundbetjäning och det är riktigt nice! :)

Idag har jag tvättat fönster, lärt mig hur maskinen funkar som framkallar negativa digibilder (från filmrulle) och vad maskinen gör steg för steg och vart bilderna hamnar i maskinen vartefter. Nu kan jag använda mig av maskinen också! Sedan så fick jag framkalla foton ur en gammal systemkamera som har filmrulle i sig och så redigerade bilderna så att dom blev förbättrade och med hjälp av ett program tog bort synliga smutsfläckar.
Tog ett passfoto idag på en kille också och det gick bra.  Sen så har jag också betjänat kunder och stått vid kassan och tagit betalt. Nu har jag lärt mig att då man skall ge växelpengar till kunden lönar det sig att räkna "uppåt" istället för att börja tänka på att ta minus det kunden gett kontakt osv XD

Nu har jag i största del gjort det viktigaste och jag måste säga att jag trivs faktiskt!


Dag 15 - Mina djur

Den 2011-03-21, kl 17:16:25
Filed in | Kommentarer: 1
Hos pappa har vi 4 katter& en hund. Katternas namn är Fabbe, Pimu&Mini (syskon) och Luigi. Mini är mamma till Luigi. Hunden är av rasen papillon och heter Citzy.

I mammas hus har vi 1 hund och en vattensköldpadda. Hunden är en dandie dinmont terrier vid namn Elvis och sköldpaddan heter Doris.
Tyvärr har jag ingen bild på sköldpaddan men alla vet ju hur än ser ut hoppas jag ;)
Jag laddar upp bilderna i miniatyr pga att det är så många för att det inte skall se så stökigt ut i inlägget,klicka för större bild! :)Call Me - Shinedown

Den 2011-03-21, kl 15:42:00
Filed in | Kommentarer: 0

Tråkig söndag.

Den 2011-03-21, kl 00:47:13
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Finns inte så mycket att berätta om idag, sovit, ätit ris&kycklingfile med ananas till middag och sen såg jag på Tarzan 2.  Kul film! Klippte pannlugg åt mig idag också.
Imorgon börjar jag jobba första gången i en fotoaffär/fotostudio, skall bi gr8t!
Nu e det sovdags som gäller så man orkar imoron, gonatt!Mjukiskläder som outfit för idag!

Den 2011-03-20, kl 00:02:00
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 0
E sjuk fortfarande, hostar så kraftigt att det känns som jag håller på kvävas, tar ont i bröstkorgen :/ Förkyld är jag också och när jag pratar så låter jag som en kråka!
Här syns det att jag fått solbränna på armarna efter solariumet i tisdags (:


suddig bild...

Linne med texten Don't walk, dance!  är från Seppälä
För korta mjukisbyxor - Sparbörssen


Shopping i Helsingfors 17.3!

Den 2011-03-19, kl 23:07:00
Filed in Shopping | Kommentarer: 0


Dagens köp i bilder + en bild på Paula. (klicka på bilderna för större) Hon ville inte se mot kameran xD Mötte Paula vid Kamppen och så hungriga som vi var så gick vi och äta, vi var så nyttiga att vi beställde en varsin salladsportion! Efter det gick vi i det flesta butikerna i Forum och ut till Fredrikgsgatan.  
En heldag och shoppa, det var kul! :) Och nu är man några sedlar fattigare...

Feber&rethosta

Den 2011-03-19, kl 03:14:33
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Som rubriken säger så e jag sjuk. Fick feber förra natten och rethosta så att jag knappt kan sova. Hostan är så kraftig att det känns som att jag håller på och hostar sönder lungorna&bröstkorgen :/ Förkyld är jag med men den har börjat släppa... mest rethostan och kroppstempen som förväxler mellan låg&hög temp :O Underligt...


Såg nyss filmen Dark Water, lite läskig film!


Dag 14 - Min hobby

Den 2011-03-16, kl 16:31:00
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 2
Fotografering och har nu denna vecka bestämt att jag skall gå flere gånger i veckan på gym då jag skaffat gymkort som kostade ca 370 kr (37€ ). Köpte gymkortet igår så har hunnit bara idag&igår varit där.
Nästa vecka skall jag börja också med några aktiviter. Måndagar&fredagar på ZUMBA! Tisdagar Bodyattack.
Jag älskar att dansa så det ska bli fun! :D


Blev ganska kort om min hobby men det var allt om mina hobbys jag har på gångs :D


Våren är här!

Den 2011-03-16, kl 15:44:14
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Äntligen vårväder! Nu har solen visat sig i flere dagar i sträck och på måndagen var det här på dagen nästan +10 grader! Så varmt&skönt (:

Trots solen så var jag på solarium första gången i mitt liv igår! Härligt var det och blev rödbrun (: Vet att det inte är hälsosamt men jag far ändå väldigt sällan på solarium.  Idag var jag också på solariumet. Egentligen skulle jag bara gymma men solariumet var ledigt så jag gick dit och solade i 15 minuter och fick lite till färg igen! Härligt ^^
Var också på gymmet samtidit och var på det olika "maskinerna" som springmattan,cykel, lyfte tyngder m.m i ca 2 timmar och efteråt tänjde jag och jisses vad jag e vig! :)

Härligt med motion! Inte så mycket att motionera ute nu då cykel&gångvägar är täckta med en massa is då man flyger lätt omkull.
Har hänt en massa på senaste tid och jag har haft en massa panikångest och hört röster och sett syner så har inte kunnat blogga så mycke...

Imorgon skall jag till storstaden Helsingfors och träffa min vän Paula , vi ska på födelsedagspresentsspaning och shopping! :D
Ska bli skönt att få tankarna bort då det varit tungt den senaste tiden pga min panikångest..

Men jag lever och det e ju det viktigaste!


Bild efter solariumet! Före var jag blek men int längre, nu är jag istället lite solbränd :D(röd)

Hemma igen efter en underbar helg!

Den 2011-03-14, kl 21:15:15
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Kära bloggläsare, nu är jag tillbaka igen till den vanliga vardagen!
Som sagt så har jag varit borta hela helgen på en messa som försäljare och det gick helt okej. Vi sålde dockhusmöbler som min pappa snickrar helt själv för hand! Med en massa krumelrurer och grejer, vilket betyder småpetigt. Alla möbler är gjorda av björk och idén kommer från antikmöbler ( som vi har också själv hemma och äldre människor känner igen i sina mor&farföräldrars hem)i vår storlek som han gör till miniatyrer!

Tjänade 100 € (1000kr)  för att vara försäljare i 2 dagar och hade frivillig paus :D Åt Subway mat i 2 dagar i rad, mums! (:

Nu skall det börjas blogga aktivt igen :D Har ni förslag vad jag skulle kunna blogga om, har ni några önskemål/saknader som ni skulle vilja se/läsa i min blogg så säg/kommentera det till mig! Uppskattar det verkligen!

Hoppas ni har haft det bra. Kram :)

Kyckling teryaky!


Bloggpaus! Är i Tammerfors hela helgen :)

Den 2011-03-11, kl 14:55:33
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

8.3&9.3.2011

Den 2011-03-09, kl 23:54:30
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Igår steg jag upp kl 7 på morgonen, klädde på mig&sminkade mig och for till busshållplatsen och väntade på bussen och den kom efter några minuter så det blev inte så lång väntan. skönt!
Väl framme i stan gick genast till hälsocentralen för att kolla upp min häl då det tar så sjukt då jag går på den och där visade sig att det är ett 1-2 cm tjockt lager med torkat skinn som torkat fast i nya huden och det hade innan rivits upp så att det blivit sår under så nu innerbär det mycket Helosan! Det är en salva som återfuktar hudan och är jättebra för sprucken hud.
Kollade också upp gällande mina tarmar då det konstant förväxlas mellan hård&lös mage och ibland är den helt normal. Antingen är det irriterad tjocktarm eller chrons sjukdom. Både och finns i vår släkt så det är sannolikt att jag har det. Fick en ny tid till läkaren på fredagen så då hoppas jag att det går fram till vidare undersökningar då jag haft detta problem i en längre tid.

Efter läkarbesöket gick jag till bokhandeln och köpte boken "Lev enklare" av Giséla Linde och sen for jag till Studio Vidar och träffade på min vän Jennifer som är där på praktik! Vi pratade en massa och så var jag som stöd på jobbet då jag hade lov av butikschefen :)

Jättebra dag!

Idag har jag inte gjort nåt märkvärdigt, bara varit hemma och chillat&kollat på tv.
Nu är det läggdags så gonatt alla! Sweet dreams.


Frågorna&svaren från frågestunden!

Den 2011-03-09, kl 23:17:05
Filed in | Kommentarer: 0
Gillar du att baka? Vad bakar du helst?
Ja, jag ÄLSKAR att baka! Ojj, vad svår fråga, om jag är riktigt sugen på nåt så då bakar jag helst något lätt som kladdkaka eller muffins! Annars så gillar jag att alltid pröva på nåt nytt :)

vad är ditt bästa ögonblick/händelse i ditt liv?
Min bästa händelse i mitt liv var nog sommaren år 2007 då jag träffade min brevvän för andra gången och vi for till nöjesparken Powerpark och hade sjukt kul där!

vad är ditt drömyrke?
Det är nog yrkesfotograf eller familjedagvårdare , kanske jag blir båda två också! vem vet, det återkommer att ses :)

Vad fick dig att börja blogga?
jag läste andras bloggar&några av mina kompisar hade bloggat en tid och jag tyckt det verkade intressant&kul så tänkte att jag också skulle kunna börja och ta del av mitt vardagsliv&fotograferingen.

Hur länge har du bloggat?
Sen våren 2007..har haft innan andra bloggar också men då bloggade jag nästan aldrig men nu har det hållits sig aktivt och kommer vara i fortsättningen också!

Favoritbloggar?
Har inga direkt favvobloggar, men följer för det mesta mina kompisarsbloggar, fotobloggar och modebloggar och många andra! Här e några  ex:  http://tinkerbella.blogg.se , http://micah.myshowroom.se/, http://www.linafoto.blogg.se ,

Vad är du mest nöjd med dig själv?
Mina ögon&munnen.

Vad är du minst nöjd med dig själv?
Tänderna

Hur tycker du att du förändrats det senaste året?
Har faktiskt int förändrats så myckeet, bara på utseende och har hittat min egen stil.

vad tror du att du gör om 1 år?
Antingen studerar eller jobbar.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Har inga framtidsplaner som är så nära. Tar en dag i sänder. Men i framtiden kommer jag nog att komma resa mycket!

har du FramtidsDrömmar? hudanna?
Ja. Resa till ett varmt land i mitt liv. T.om flere. Har aldrig varit till södern så det ser jag framemot! Hitta den rätta. Bilda en familj.

Om du skulle få ändra på en sak i ditt liv vad skulle det vara ? Varför?
Oj, det finns nog mycket som jag ångrar men kan nämna en sak som jag ångrar och det är faktiskt skoltiden på högstadiet. Ångrar att jag inte koncentrerade mig så mycket på skolan&proven att därför gick dem som dem gick.
Men det var svårt att koncentrera sig pga att det var svåra tider just då. Skulle jag ens lite har försökt presetera mer så skulle det kanske gått bättre. Det som har varit har varit och det kan man inte göra något åt längre.
Tack alla för frågorna! :D Nu vet ni lite mer om mig :) Kram <3

Fina ekologiska strumpor! :D

Den 2011-03-09, kl 22:43:11
Filed in | Kommentarer: 0


Klicka på bilden för att komma till sidan! :)

Who´s the cutest?

Den 2011-03-08, kl 22:38:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 2

1 DAG KVAR AV FRÅGESTUNDEN!

Den 2011-03-08, kl 21:49:47
Filed in | Kommentarer: 1
Pga att det kommit bara ett par frågor till frågestunden så ger jag ännu idag och imorgon tid på er att fråga!
Ni kan fråga vad som helst, t.ex "Hur mår du idag" , eller mina favvointressen, musiksmak m.m Ja, vad som helst!
Ni bestämmer vad ni frågar av mej och jag svarar på ALLA frågor.
Fråga nu, det är sista chansen idag&imorgon på morgonen och dagen så skynda på alla! :D
Ni kan kommentera här nedan på "kommentarer" eller så om ni vill kolla vad det andra skrivit kan ni klicka på denna länk och det går likabra och skriva frågan där!; frågestund <--
Kl 23:00 avslutas frågestunden och då kommer jag lägga in frågorna och mina svar till dem på ett inlägg!

Jag på bilden! :)

Tidig läggdags!

Den 2011-03-07, kl 20:26:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 7
Idag har jag bara tagit det lugnt, kollat lite på bloggar, sett på tv och så hittade jag på usbstickan en massa gamla bilder från 2008&2009, och oj va det var många minnen! :) Härliga flaschback fick ma trots att man varit lite seg idag. Har också vilat opp mig efter natten. Lyckades faktiskt sova 2 timmars dagssömn, somnade i soffan. När jag vaknade visste jag inte var jag var&vad det var för dag. Efter en stund då jag vaknat till lite mer så förstod jag att jag är i verkliga livet igen.  Antingen hade jag somnat eller svimmat, kände mig jättekonstig när jag vaknade till. Förstod ingenting vad som hade hänt och var helt borta.

Usch. Eller så var det för att jag sov ingenting inatt. Skyller på mig själv. Kommer nog inte hända på nytt!
Imorgon blir det en fullspäckad dag, tidig väckning, tisdagens besök kommer bestå av häslovårdscentral besök, intervju till en arbetspraktikplats i en studio/fotobutik , wish me good luck! Nu gonatt för min del!
Sweet dreams (:

Bjuder på en bild från sportlovet 2009, en gång i tiden hade man röd (mahogny) hårfärg!.


Boktips!

Den 2011-03-07, kl 12:29:46
Filed in | Kommentarer: 0
Hej!
Tänkte börja då och då passa på att tipsa om böcker. Säg till om ni vill höra mer av sånt så fortsätter jag :)

Just nu läser jag en bok som är baserad på en sann historia och enligt mig en bra bok! Verkligen berättar hur det kan se ut i dagens läge med oss människor.
Boken heter "Den dagen min dotter blev galen" skriven av Michael GreenBerg:

Handlingen (står på baksidan av boken/pocket):
En sommarkväll rusar Michael Greenbegs dotter Sally ut i trafiken i Manhattan helt övertygad att hon har kosmisk insikt och kan stoppa bilarna. Det maniska anfallet drattar utan förvarning - plötsligt är Michaels dotter en främling för honom. På några dagar förvandlas deras gemensamma liv till ett kaos av oro, smärtsamma skuldkänslor och sluten psykiatrisk vård.
Minnesvärt, gripande och osentimentalt berättar journalisten och författaren Michael Greenberg om sommaren då hans älskade dotter drabbades av en svår psykisk sjukdom
"Sorgsen, vackert skapad memoar. Kommer med all säkerhet bli en ny klassiker om psykisk sjukdom" Library Journal"

Trevlig lässtund!

Nattuggla

Den 2011-03-07, kl 09:27:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Har varit nattuggla.. var vaken uppe hela natten. Varför? ja, det är en bra fråga! Har sovit helt jättemycket förra veckan, lite väl för mycket så därför jag  var så pigg och plötlsigt var klockan så mycket trots att jag pratade på msn med en kompis hela natten. Vi spelade spel, skrattade (hade webcammarna på) och hade det skoj överlag. Man hade så bra underhållande att tiden glömdes helt bort! och vips så var det ljust och klockan var 7 på morgonen. Kände mig så pigg och beslöt mig för att jag inte går och lägger mig för då skulle jag väl ändå sova bort hela dagen, åtminståne halva dagen eller slösa bort den tiden med att ligga och vara trött i sängen.  Men skall nog ta några timmars powernap senare!
Jag är medveten om att detta inte är hälsosamt men jag gör det nästan aldrig,bara nu och då och nu råkade sig hända men ibland måst man unna sig nåt i livet;) Nu duscha och sen kommer det upp bilder från igår upp till bloggen och gårdagens&dagens outfit!Jag på bilden! Japp, jag har också varit blond en gång i tiderna. Taget från sommaren 2009! (:


Hemmaspa

Den 2011-03-06, kl 14:32:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag vaknade  jag till att hunden kom och slickade mig i ansiktet. Men sen lyckades jag somna om för ca 20 minuter och drömde faktiskt på under den korta tiden. Jättekonstigt! Efter att drömmen tog slut vaknade jag återigen men då bestämde jag mig för att stiga upp, satte på mjukisbyxor och hade nattlinnet kvar på mig ännu.
Till frukosten blev det müsli med bananyoghurt, mums! När jag gick i grundskolan AVSKYDDE jag müsli, men inte längre..

Har också haft hemmaspa idag och det var så härligt! Ansiktsmask,fotbad med bubbel+massage, hårinpackning. Oh vad det var härligt och  jag känner mig som en ny fräsch människa :) Nu blir det pizza till lunch så see you later!

Frågestunden ändrad!

Den 2011-03-06, kl 00:53:05
Filed in | Kommentarer: 1
Ändrad tidpunkt på frågestunden, jag svarar på ALLA frågor redan den 8 mars pga att ni int ska behöva vänta på svaren så länge så ni får passa på nu när ni har chansen. Nåt mer ni vill veta om mig, eller ja, vad som helst. Ni feågar - jag svarar.

Idag har jag kollat på tv och läst andras bloggar. Efter det gick jag på en kvällspromenad med vår hund Citzt, min bror Basti. Vi gick till butiken och köpte helggodis och så köpte jag också nyaste Demi tidningen som är på finska. Rättare sagt, brorsan betalade den till mig, så snäll brorsa man har! :D
Nu sitter jag och äter candyking och funderar på hur man får mer läsare till sin blogg, någom som har förslag/vet knepen?  Tacksam för svar.


Dag 13 - Det här gör mig arg

Den 2011-03-05, kl 18:54:00
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 1
Falska människor, när jag tappar bort saker (rättare sagt gör det mig irriterad), när nätet håller på och krångla.
Och när facebookchatten skall ofta krångla, oftast plötslit!

googlebild

Saturday

Den 2011-03-05, kl 14:46:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
It's saturday, it's a sunny day!
Så skönt med helg åter igen, vad tiden går fort :D Nu skall det bara väntas på att den enorma snömängden som är kvar skall försvinna!
Igår lyckades jag fa och sova lite väl sent av misstag. Fixade lite på bloggenigår natt och sen när jag gick och la mig trodde jag klockan var lite över 1 på natten men så var den visst 4 på morgonen , första tanken blev "oj shit, nu e det verkligen läggdags!" och sen somna jag jättefort och vaknade kl 11 :) Har sovit dom senaste dagarna lite för länge men nu känner jag mig välutvilad , skönt.

Glöm int frågestunden på bloggen! Fråga vad ni vill, och ni får svar på ALLA frågor i ett inlägg den 8 mars!
Klicka HÄR för att komma dit!

Kram Manda.

TREsemmes hårinpackning!

Den 2011-03-05, kl 14:13:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
Vill tipsa om en jättebra hårinpackning och det är TREsemms hårinpackning, kostar runt 80kr men prisvärd i tanke på att "burken" är ganska så stor och håller länge!

Den jag har är för skadat/torrt hår och vårdar håret  :) Hårinpackningen innehåller E&B vitamin och gör håret mjukt och lent. Jag använder inpackningen 1-2 ggr i veckan och TREsemmes den e superbra!

Nivea refreshing cleansing milk

Den 2011-03-04, kl 19:47:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 5


Denhär använder jag också mej av för att ta bort sminket och fukta huden med (den är krämaktig men tunn
Nivea Cleansing Milk för normal och blandad hy

Rengör hyn på djupet på ett milt, men ändå effektivt sätt.
Berikad med Lotusextrakt och Vitaminer blir hyn optimalt återfuktad och den naturliga fuktbalansen bevaras medan makeup och dagliga orenheter avlägsnas.
För att bevara normal till blandad hy fräsch och smidig hela dagen, bör den naturliga fuktbalansen skyddas vid rengöring. Den skonsamma formulan är så mjuk att den även kan användas för att rengöra det känsliga området runt ögonen.

En jättebra produkt som jag använt mig länge av med gott resultat och den kostar runt 60kr.


Här var då lite tips om ansiktsprodukter, hoppas ni gillade dem! :)

Ansiktsprodukter jag använder mig av dagligen

Den 2011-03-04, kl 19:04:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 2
Detta är ansiktsprodukter jag använder mig av dagligen;Använder den till höger som bäst men den är snart slut så då skall jag börja använda den till vänster (PureActive) men har också använt den ibland.

Pure Active:

Den rengör ansiktet och tar bort döda hudceller + pormaskar! Hyn känns verkligen fräsch efteråt.

Pure 3 in 1:
En produkt som kan användas till både scrub, ansiktstvätt och ansiktsmask.
Har använt mig av produkten i några år nu och är helnöjd!
Ansiktstvätten passar dig som har fet eller blandad hy som lätt får finnar. Mikropartiklarna rengör på djupet och får därför dina pormaskar att bli färre, och du får en renare och fräschare hy efter bara en tvätt. Använder du denna i några veckor märker du garanterat resultat då din hy blir mjukare, mattare, fettet i huden minskar och dina finnar och pormaskar minskas också!

Användning:
Ansiktstvätt: Varje dag - massera in krämen på fuktigt ansikte och skölj med vatten.
Ansiktsscrub: Varje dag - massera in krämen i cirkelrörelser på fuktigt ansikte.
Skölj sedan av med vatten.
Ansiktsmask: 2-3 ggr i veckan. Applicera i ansiktet (undvik ögonen) och låt det sedan verka i 3 minuter. Skölj sedan av med vatten.

Frågestund på bloggen!

Den 2011-03-04, kl 16:25:17
Filed in | Kommentarer: 2

Följ mig på bloglovin!

Den 2011-03-04, kl 16:01:28
Filed in | Kommentarer: 0
bloglovin Följ mig på bloglovin! :D
Kram!

Tandblekning

Den 2011-03-04, kl 15:56:00
Filed in | Kommentarer: 0
Hej jag är med och tävlar i http://caydens.blogg.se om tandblekning! Var också med om du vill :)Dag 12 - 10 saker som du KANSKE inte visste om mig

Den 2011-03-03, kl 17:42:00
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 1
1. Jag har varit till nästan alla städer/platser i Finland där man kan campa med husvagn eller på stuga.
2. Jag har BARA varit utomlands till Sverige&Estland
3. Jag har inga speciella favoritskådisar eller favoritartister vilket är lite skumt.
4. Sen jag föddes har vi haft husdjur.
5. Vi har haft 2 redheadagamas (ödlor).
6. Jag blir hyperaktiv och skrattar åt allt&inget mot kvällen/natten
7. Jag älskar när låten man lyssnar på stämmer helt in i ens liv!
8. Jag gillar när någon leker/rör mitt hår.
9. Om jag ser någon gråta så börjar jag själv och gråta
10. Har varit nära att drunkna då när jag var 6 år.

Här va då lite om mig som ni kanske inte visste om, nu vet ni mer om mig! :)

Våren är här!

Den 2011-03-03, kl 17:12:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Solen sken hela dagen, skönt :D
Vari på ett ärende idag, one word for that- tungt. Före det var jag till Lindex och köpt ett par leggings och också tunna knästrumpor , alltsammans blev och kosta ca 30 kr , fynd med andra ord! Såg en jag blivit vän med den senaste tiden i Lindex också men såklart var vi båda för blyga att hälsa på varann xD På vägen till busstation lyckades jag flyga rakt på rumpan i en nerförsbacke. Aj! Det var is där såklart.
Ny header har kommit upp till min blogg som ni ser, nu skall det finslipas på designen och sen är den klar!

Snön skulle kunna få smälta nu, här är ALLDELES för mycket för att vara vår! Så mycket att det ser ut att först försvinna sent i april men hoppas på före! Har någån av er där ute blivit av med snön än eller har ni samma "problem" som här?Post för mig!

Den 2011-03-02, kl 16:50:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag på posten så hade jag fått ett paket och gissa vad som låg i paketet? Jo, min reflexskärm :D Blev jätteglad när jag såg att det var den.
Dessvärre var den inte så stor som jag trodde men hyfsat stor som tur är!
Kommer lite testbilder ikväll på bloggen så håll utkik!

Nu skall det fixas på bloggdesignen,vi hörs! :)

Första mars idag!

Den 2011-03-01, kl 23:06:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
1 mars har varit en fullspäckad dag för mig och nu är jag helt slut.
Vaknade först kl 12 på dagen , steg upp och klädde på mig, kollade lite på datorn i facebook,bloglovin, och bilddagboken vad som hade skett på dem ställena och sen var det att ta på sig ytterkläderna och ut och gå på en lång promenad med hunden.  Mötte min bror Basti på hemvägen så vi gick tillsammans hem.
Fixade till mat och milkshake i efterätt åt oss.  Vi pratade och såg på tv och sen var plötsligt klockan mycket, sedan fixade jag lite smått på bloggen men tyvärr har jag inte haft ork med headern, lite design på bloggen så det fixar jag imorgon då jag har mera fritid :)

Gonatt!

Dag 11 - Det värsta som jag varit med om år 2010

Den 2011-03-01, kl 22:32:00
Filed in | Kommentarer: 0
Det värsta jag varit med om år 2010 är nog det då jag var ca 7 månader jag var inskriven på sjukhuset! Usch så hemskt det var då vårdarna behandla mig dåligt. Åldersdiskriminering, hot m.m . En gång när jag hade fått allergisk eksem plötsligt (måste ha varit nåt i maten som jag tydligen inte tålde) begärde jag kortisonsalva men vetni, det som jag fick var bassalva! Och jag som har en hel del allergier så vet ju att det int hjälper åt mig iallafall,jag MÅSTE ha kortisonsalva,tabletter eller spruta men nej, det enda man får höra är att vårdaren säger" Ta bassalva, int behöv du tänka på den saken destumer. Som att det skulle lugna ner mig. Att få allergieksem är inget att leka med.

Vårdarna hjälpte inte mig alls med nånting, dom fick mig bara att må sämre medan deras uppgift var att få mig må bättre! Det var nog det värsta jag varit med om.

Tur så blev jag utskriven sist och slutligen så behöver jag int gå dit längre! (:

Nytt utseende i bloggen!

Den 2011-03-01, kl 00:55:32
Filed in | Kommentarer: 0
Håller på med nytt utseende i min blogg och en ny header är på väg, men det fixar jag imorgon för klockan är så mycket nu jag skall gå och lägga mig att jag inte somnar framför datorn. Så om ni undrar varför bloggen ser lite konstig ut så där har ni orsaken. Vi får hoppas på att den blir bra och den kommer bli lite vårfräschare då våren e här! :)

Gonatt!

© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!