En natt på sjukhuset

Den 2014-02-27, kl 16:34:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 7
Har haft ont i magen i 3 veckor och visade sig att jag hade 38 graders feber och infektion och nu går jag på antibiotika och den har börjat ge lite verkan så är på bättringsväg!
Så hoppas ni förstår varför jag varit frånvarande igen. Snart är jag på benen igen och på onsdag åker jag på kryssning! :)Nytt från Max Factor

Den 2014-02-26, kl 16:38:23
Filed in Shopping, Vardag | Kommentarer: 5
Köpte dessa från Max Factor, läppstiftet var på rea, riktigt nöjd över mina köp. Har hört jättebra om denna foundation och mitt förra foundation höll på ta slut så var dags för nytt, är spänd på att testa detta!

 

Storstädat hela bostaden

Den 2014-02-25, kl 01:03:34
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Har storstädat min bostad, så skönt äntligen att ha ordning och reda här! Och vill tacka jättemycket än en gång för hjälpstädningen, underlättade mycket! :) Har även rensat en massa av mina kläder som jag aldrig använder eller som blivit för smått.

Efter städningen så kopplade jag bara av och så blev det på kvällen att beställa kryssning, åker 5.3 och är tillbaka 6.3 morgon! Kommer bli nice, älskar kryssningar :D

Nu förstår ni varför jag varit oaktiv men måste verkligen försöka blogga mer för det uppskattas av er!

Annat som hänt senaste dagarna är att jag fått post av en kompis från Holland, bränt mig på ugnsplåten och gjort skolarbeten och tagit det lugnt!

Efter detta långa inlägg så blir det att ta natten nu.Min söndag

Den 2014-02-23, kl 19:36:08
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Vilken dag, först har jag gått på olika second hands, efter det på kaffe och sen till mataffären och när jag kommer hem har jag varit duktig och diskat och städat och sen råkade diskmedlet ta slut och sen så när jag skall sätta ugnsplåten i ugnen så lyckas jag bränna mig så det blev ett litet rött brännmärke efter. Tur jag hade supersnabb reflex åtminståne! 
Har inte varit så aktiv det senaste men det skulle bli lite långtråkigt att läsa ,"idag har jag sett på serier avsnitt efter avsnitt hela dagen", eftersom mina senaste dagar har sett ut så eftersom jag fortfarande har konstant magvärk som varat i snart 2 veckor, men skall till läkaren i veckan för att kolla upp det.

Nu blir det mat och sen kolla på film eller serie,hoppas ni haft en bra söndag och helg!

Bild i repris pga bildbrist
 

Att må bra

Den 2014-02-21, kl 00:43:16
Filed in Tips!, Vardag | Kommentarer: 4
 
Vi bombaderas dagligen med goda råd och uppmaningar som ska hjälpa oss att må bättre - men hur gör man egentligen för att älska sig själv, sluta oroa sig och tänka positivt?
Oavsett om detdär feel good tipsen som kommer från sina vänner, tidningar, blogginlägg som är välmenande så är det lätt att känna sig överväldigad. Ibland kan det goda råden få motsatt effekt eftersom det sällan avslöjar hur man gör för att lyckas. Utan den informationen kan det riskera till ett mer sämre mående och mer dåligt samvete.
Eftersom man vet att man "borde" tro på sig själv, vara optimistisk - men ändå inte lyckas.

Så här kommer 4 bra saker som kan hjälpa DIG att må bra!
 
1.   ÄLSKA DIG SJÄLV

3 tips att öka kärleken till sig själv:
 • Vänd på den gyllende regeln så blir det såhär: Behandla dig själv som du skulle behandla en god vän.
  Sätt någon annan i din situation och ge dig själv samma uppmuntran,stöd och omtanke som du skulle ha gett den andra personen
 • Se att de är inte bara du som har brister och gör misstag ibland, det är något du du delar med alla människor, utan att det är något du delar med alla människor, något att mötas kring istället för att skämmas för!
 • Lyssna på dina tankar, se till att det är lika vänliga när det handlar om dig själv som om någon annan, och se brister och misstag som en väg till medmänsklighet
 
2. TA INTE ÅT DIG
 
T.ex när du får kritik från chefen är det inte du som bedöms utan en specifik punkt i din arbetsinsats - och den kan du ju påverka och förbättra tack vare den kritiken.
När någon säger till dig saker som du kanske mindre gillar, försök att inte ta åt dig och tänk "det här hör inte hemma hos mig" och sedan/eller skaka av dig det hon/han sa.
 
3. INTE HUR MAN HAR DET, UTAN HUR MAN TAR DET
 
Utmaningar vi inte kan komma ifrån skapar ofta något som psykologerna kallar posttraumatisk mognad - vi växer som människor. Många upplever också att kriser ger perspektiv på livet och insikt på vad som verkligen är viktigt.
Ett sätt att hitta mening och ta sig igenom jobbiga situationer är att skriva om det  som skett. Att bara låta tankarna flöda fritt på pappret är läkande i sig men du kan också skriva mer specifikt saker som du är stolt över att ha klarat av under den svåra perioden, hur det har fått dig att växa som person och hur det har stärkt dina relationer med andra människor.
Det hjälper dig att genomgå den smärtsamma krisen och samtidigt känna att du gör framsteg och blir starkare av den.
 
4. TRO PÅ DIG SJÄLV

Det är viktigt att tro på sig själv, påminna sig själv saker man är bra på, att klappa sig på axeln när man gjort något bra. Det är många som glömmer bort det och hakar upp sig istället på saker det inte är nöjda med hos sig själva. Det är svårt att känna att man är bra när man aldrig påminner sig om det, men genom att ta vara på sina goda sidor stärker man självbilden.
 
Ett effektivt sätt är att varje kväll eller morgon skriva ner 3-5 saker du gjort bra under dagen, det kan kännas ovant till en början, men det är en bra träning i att se sina goda egenskaper som faktiskt finns där vare sig du ser det eller inte.
Studier visar att personer som känner till och använder sina styrkor inte bara mår bättre utan också har lättare för att samarbeta och hantera motgångar.

Så tro på dig själv och se dina styrkor!Ice Castles

Den 2014-02-19, kl 16:43:00
Filed in Tips!, Vardag | Kommentarer: 4
 
Rekommenderar varmt denna film! Sjukt bra enligt mig! :D
 

SPORTLOV!

Den 2014-02-18, kl 01:20:53
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
 
Har sportlov denhär veckan,skönt! Vet inte riktigt vem som gjorde vår läsordning,för två veckor sen var vi lediga från skolan och sedan en dag skola förra veckan och nu lov igen,känns lite lustigt. Men känns som jag har lov nästan hela tiden eftersom jag har bara skola 1 gång i veckan men klagar inte,riktigt skönt det! :)

Har haft ont i magen det senaste dagarna så har tagit det lugnt och i hopp om att värken försvinner,just nu är den så att värken kommer och går och kollat på en massa avsnitt av en serie så har inte hänt så mycket mer än det. Skall påbörja göra en annons i photoshop denhär veckan när jag är ledig, vad det är kommer jag att komma ut med sedan när annonsen är klar och utprintad så ni får vänta med spänning!
 
Nu tänker jag ta natten så gonatt på er :)
 

Sann bild/quote

Den 2014-02-17, kl 18:00:00
Filed in Quotes, Vardag | Kommentarer: 2
 
This is true
 

Vapriikki museum, Tammerfors

Den 2014-02-16, kl 16:12:30
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag har jag trott nästan hela dagen att det var måndag men så visade sig att det vara bara söndag, woopsie!
Men har ändå inte gjort nåt speciellt idag så tänkte berätta liteo m gårdagen istället.
Igår var det att sälja på mässan som gällde, det var i samma byggnad som det hade museum, så gick mycket omkring i museet och kollade, stort museum hade dom och riktigt fint var det! Sånt museum som jag kan tänka mig att besöka pånytt så det var riktigt lyckat! Och eftersom jag var försäljare där så var museumet gratis för mig,riktigt nice! ;) 

Det var allt möjligt i samma museum, krig- , natur- , forsknings- , ishockey- , gamla barnleksaker - museum, där fanns också en väldigt gammal buss från förr i tiden, sedan också hur vissa andra saker såg ut förr i tiden som första smartphonen, hur saker tillverkades förr och när  saker kom i bruk och hur förr i tidens skor tillverkade och hur det såg ut förr i tiden, riktigt givande och intressant!
Har dock typ inga bilder eftersom man oftast inte får fota på museum så ni får en bild på museumet utifrån iställe som avslutning.

 

Gamla bilder på mig #2

Den 2014-02-15, kl 20:44:42
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
februari 2009
 
maj 2009
 
juli 2009


augusti 2009
 

Tammerfors

Den 2014-02-14, kl 21:09:43
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
 
 
Idag har jag åkt flera timmar bil till Tammerfors, pluggade ltie i bilen och vi landade på hotellet lite före 18 tiden och gick nästan direkt till affären för att köpa mat till kvällen och tills imorgon bitti, efter det redigerade jag lite bilder på mig.
Imorgon blir det att sälja på en mässa och sedan kommer jag hem, är hemma troligtvis mot kvällen men kommer förmodligen göra någon mobilblogg under dagens lopp!
 
Har nyligen blekt tänderna och så nu blir det att sova eftersom vi ska upp tidigt imorgon! Gonatt på er finisar.
 
 
 
 

Torsdag - full rulle

Den 2014-02-13, kl 18:22:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Jag hade jättebråttom idag så bild på korgen till mitt smink får ni vänta tills måndag eftersom jag kommer vara borta hemifrån från idag tills dess.

Idag har jag varit hos näringsteraupeten och efter det hem en sväng för att packa och sedan iväg igen med mitt pick och pack till pappa, sitter på bussen som bäst i skrivande stund.
Imorgon är det Tammerfors som gäller, vi ska bo hotell och är hemma på lördag kväll men kommer ha datorn med mig och har internet där så kommer säkert göra något inlägg trots att jag är där :)Min onsdag: Båtmässa

Den 2014-02-12, kl 21:31:47
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag har jag varit nästan hela dagen på en båtmässa i Helsingfors, var också där förra året så det var inte så speciellt då det var lite lik som förra året men ändå hade det lite mer dethär året, så det var riktigt trevligt! Var inne i den dyraste båten som fanns där på plats, sjukt lyxig må jag säga! Kök,ugn,spis, diskmaskin, kylskåp, kan styra båten både på nedre våningen och övre våningen, flera ställen med soldäck,grill,kyl bredvid grillen, ja, som jag sa lyxbåt! ;)

Sen hade det klart en massa annat där förutom bara båtar men som ändå hörs till båtkategorin/simning/dykning osv men det var riktigt trevligt att vara där och titta!
På hemvägen stannade vi i Lojo ABC för att äta och efter det gick jag i en annan affär som var där då det hade 40% på allting så köpte jag en söt liten vit korg som jag tänkte förvara lite av mitt smink,riktigt nöjd över mitt köp :) Bild kommer på det imorgon!

 

Min tisdag

Den 2014-02-11, kl 21:16:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Idag var det grupphandledning och sedan efter det riktig skolektion som gällde, grupphandledningen var riktigt givande, vi gick igenom examenstillfällena vi kommer att hamna utföra när det är dags,riktigt bra och veta men lite knepigt, efter det var det lektion och hade om lagarna.

Var hemma halv nie tiden och sedan har jag bara tagit det lugnt,blev lite yr mot slutet i klassen men tur så har vi så snälla läraren så en lärare hämtade åt mig vatten och att äta så det gick om sedan.
Imorgon är det båtmässa som gäller!
Vad har ni haft för er idag?

Veckans händelser - fullspäckat schema

Den 2014-02-10, kl 19:18:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2


Här har ni mitt program för hela veckan, det jag vill komma med att jag vet inte hur uppdateringen med bloggen blir eftersom jag har fullspäckad schema  Så att ni redan nu vet att denhär veckan blir det kanske inte så jättemycket uppdatering men jag försöker när jag hinner/har tid över! :)

Äggfria och glutenfria plättar

Den 2014-02-09, kl 17:45:00
Filed in MAT/RECEPT, Vardag | Kommentarer: 4
Idag gjorde jag äggfria och glutenfria plättar eftersom jag inte hade ägg hemma och jag är glutenintolerant, och passar även det som är äggallergiker, hur lätt som helst att göra och ett stort plus är att det är gott!
 
 

Ingredienser

5 portioner
 • 1 4/5 dl glutenfri, fin mjölmix
 • 3/5 tsk bakpulver
 • 3/5 krm salt
 • 3 4/5 dl mjölk
 • (mjölkfritt) margarin till stekning

Så här gör du

 1. Vispa samman fin mix, bakpulver och salt med hälften av drycken och rör till en jämn smet. 
 2. Tillsätt resten av drycken och rör om. Låt smeten vila ca 5 min. 
 3. Stek pannkakorna några minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna.
Superenkelt och gott!
 
Receptet är hittat härifrån: http://www.ica.se/recept/pannkakor-utan-agg-och-gluten-670657/  (öppnas i ett nytt fönster)


Allmän lugn lördag

Den 2014-02-08, kl 22:49:01
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag har det varit en allmän lugn lördag, har kollat på olika serier och bara tagit det allmänt lugnt, och det tackar nog också mitt knä för :) 
Så har inte haft något specifikt och blogga om och kom inte på nåt för idag tyvärr så ni får gärna tipsa på vad ni vill se här i min blogg för det står helt tomt i min skalle men vill inte ha en bloggpaus så kom gärna med förslag! :)

För att göra det tråkiga inlägget till lite roligare så bjuder jag på en glad bild på mig ^_^
 

Allmän lugn lördag

Den 2014-02-08, kl 22:48:58
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Idag har det varit en allmän lugn lördag, har kollat på olika serier och bara tagit det allmänt lugnt, och det tackar nog också mitt knä för :) 
Så har inte haft något specifikt och blogga om och kom inte på nåt för idag tyvärr så ni får gärna tipsa på vad ni vill se här i min blogg för det står helt tomt i min skalle men vill inte ha en bloggpaus så kom gärna med förslag! :)

För att göra det tråkiga inlägget till lite roligare så bjuder jag på en glad bild på mig ^_^
 

Ta och lär.

Den 2014-02-08, kl 12:33:00
Filed in Tips!, Vardag | Kommentarer: 1
Ta och lär er, nu vet nu hur ni får två skålar och rymmas på en gång :D

bild tagen från facebook
 

Fredag vilket betyder helg!

Den 2014-02-07, kl 23:38:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
 
Fredag vilket betyder helg! Wihoo!
Idag har jag filmat en video till min youtubekanal och redigerat den,håller på lära mig nytt redigeringsprogram men har börjat lära mig så kommer fortsätta redigera klart imorgon och så har jag kollat på serie och varit en sväng till posten för att hämta ut paket, en av sakerna jag hämtade ut ser ni i inlägget nedanför!

Var för några timmar sen i duschen och nu blir det strax läggdags, så det blev bara ett snabbt kort inlägg men har inte hänt nåt mer än det. Hoppas ni haft en bra fredag och får en trevlig helg!

MirrorBook Air

Den 2014-02-07, kl 23:24:49
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
 
Denna vackra häftiga spegel hämtade jag från posten idag, min lilla mirrorbook Air. Ni som undrar varifrån man får tag på denna "skönhet" så gå in på e-ville.com och sök på spegel, det som är bra att ni kan ändra till önskad valuta och beställa, kostar endast 36 kronor och i euro så kostar den 3,95€! 


Intervju

Den 2014-02-06, kl 22:48:20
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag var jag till eftis (eftermiddagsklubb) med några andra i klassen för att intervjua en som jobbade där, vi hade som skoluppgift att åka och intervjua,det gick riktigt bra!
Morgonen och kvällen var dock mindre bra men det var bra under dagen men tur så är det dåliga över nu, nu är jag okej igen, skönt att allt fixade sig. 
Så efter denna hemska kväll skall jag krypa under täcket, kolla på några avsnitt av någon serie och sedan sova och hoppas jag vaknar till en bättre dag imorgon! 

 

Så sann

Den 2014-02-06, kl 16:08:03
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Bilden är så sann!
 

Dagen i bilder

Den 2014-02-05, kl 19:10:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2

1.  Var till hjälpmedelcentret för att få ett knästöd som min sjukgymnast hade skrivit remiss på.
2. Hon hade skrivit så att jag fick den till eget,vilket jag blev chockad över men ändå glad för nu har jag den alltid när knät krånglar!
3. Min sjukgymnast hade rekommenderat simning/vattengymnastik så åkte till simhallen för att simma/träna knät i vattnet.

Så en riktigt bra avslut på dagen med att simma! 

Seriemaraton

Den 2014-02-04, kl 22:17:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
 


Haft seriemaraton idag, först kollade jag på några avsnitt Grey´s anatomy, sedan några avsnitt på Tunnelbanan,sedan Grey´s anatomy och efter det några avsnitt på en finsk sida. Vet att jag hoppat lite med tunnelbanan och greys men är man jag så går man på magkänslan och tittar på de man känner för just då ;)
 
Imorgon blir det lite tidigare väckning för ska åka till hjälpmedelcentret eftersom jag får låna däirfrån ett knästöd som min fysioterapeut sa att jag skall börja använda för mitt knäproblem så blir läggdags nu.
Hoppas ni haft en trevlig tisdag!

En både bra och mindre bra start på veckan

Den 2014-02-03, kl 19:56:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag var det fysioterapeuten/sjukgymnasten som gällde kl 10 och efter det åkte jag in till stan (Ekenäs) för att gå via wibox och köpa gott till mig och pappa och for sedan till han och var där hela dagen, bokade hotell eftersom vi skall till Tammerfors den 14-15 februari och sen kom jag hem sjutiden och nu sitter jag och njuter av min vaniljglass med chokladsås och skall och sätta på någon serie eller film och bara ta det lugnt. Har varit en lite tyngre dag idag som jag tyvärr inte vill ta upp här för hela världen, jag har också ett privat liv som alla andra har!
Tur jag  har min fina pojkvän och vänner och familj som stöttar och lyfter upp mig,det är jag tacksam för.
 
Har både haft en bra och dålig dag/start på veckan idag. Hoppas ni haft en bättre dag och bara en bra start på dagen!
 

Photoshoot #2

Den 2014-02-02, kl 19:34:24
Filed in FOTO, FOTO - Porträtt, Vardag | Kommentarer: 4
 

Efter färgningen

Den 2014-02-01, kl 20:21:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 8
Färgade ju håret i fredags och här får ni bild på resultatet, blev rödaktigt men lite brunt i det, sååå nöjd! :D OBS! Det är mycket mer rödare i verkligheten :)

Vad tycker ni? 

 

Myslördag

Den 2014-02-01, kl 18:29:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
 
 
Startade den nya månaden med att vakna upp vid min pojkväns sida, mysigt! ^^ Vi har pussats,pratat massor och kollat på en hel del avsnitt av en finsk serie och innan han for hem lagade vi mat och åt tillsammans.
En riktigt myslördag! Igår innan han kom hann jag också med en miniphotoshoot, så ska sätta mig imorgon och redigera bilderna så kommer det upp lite bilder, tills dess så bilden ovan är tagen under miniphotoshooten.
Har haft en grym huvudvärk hela dagen så nu blir det att bara ta det lugnt. Hoppas ni också haft en bra lördag!
 

Mysig fredag

Den 2014-02-01, kl 00:33:40
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Blev sjukt nöjd med mitt hår, tack mamma som färgade det! :)
Lite före kl åtta på kvällen kom älsklingen hit, vi kollade på filmer och nå funny homevideos som kom på tv och hade det allmänt mysigt och nu ska vi ta natten och sova, godnatt på er alla läsare! :)© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!