Samtal via msn (:

Den 2012-03-31, kl 23:05:18
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

En ganska så ny bild på mig! :)


Har ikväll haft samtal via msn (som telefon men via nätet istället) med en kompis, och samtidigt så spelade vi på en sida biljard mot varandra och sen Yatzy och efter det Rita&Gissa :)    Så att så har min kväll sett ut, och sen har jag chattat med några på fb och lyssnat på musik men thats it.  Helt skönt med att bara ta det lugnt nu före man reser för jag kommer att fara till Vasa i torsdags,är där till söndag och sen far jag till Jakobstad,är där en vecka och sen far jag utomlands med en vän :) Närmare bestämt,vi far till Hurghada! :)
Men var inte oroliga, jag har gjort en hel del inlägg åt er som kommer att komma upp medan jag är borta och sen har jag också gratis internet till förfogande så uppdatering på plats kommer det också bli så bloggen kommer bli uppdaterad som förr! 

Finns inte så mycket annat att säga just nu,skall ta och läsa lite bloggar och sen sova så godnatt på er! (:





The story

Den 2012-03-31, kl 15:21:08
Filed in | Kommentarer: 16
Denna låt sjöng Emma idag på texpo! :)

texpo i Tenala

Den 2012-03-31, kl 14:33:56
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Lite bilder från idag, var texpo (som jippo) här i byn jag bor, fotade inte så mycket då det var sjukt kallt men det var helt nice, sen uppträdde 2 st med sång också men blev tyvärr inga bilder på det, frös som sjutton där mot slutet så men viktigast är att minnen hålls i sitt minne, alltså hjärnan ;)

Dom 2 första bilderna är på hästen och sen fick vi lite skjuts också ;D  Frågade lov om jag fick ta bild på hästen :)

Så min dag blev lite ändrad men helt kul var det iallafall! :)

Tjolahopp, lördag idag!

Den 2012-03-31, kl 10:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 5

Godmorgon alla kära läsare! :) Vaknade för ca 1 h sen med muskelvärk i armarna men det var ju lite styrketräning igår när vi bar på ett pingisbord, spelade sen lite wordfeud på telefonen före jag steg upp, käkade frukost och sen såg jag att jag fått mitt pass idag, fotot på passet var inte alls så som jag kom ihåg men det är ingen fara! (;

Idag blir det att städa lite, och se på filmer, har 68 osedda filmer som står på "kö" som jag skall se men tittar nog inte på alla idag...
Tänkte ta och fara också på en långpromenad idag senare på eftermiddagen,alltid bra med motion!

Vad skall ni hitta på idag nu när det är lördag ? :)

Earth hour 2012

Den 2012-03-31, kl 09:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Eart Hour - dagen idag! Vilket betyder att allt kommer vara släckt i en timme idag.

Lycklig!

Den 2012-03-30, kl 22:11:17
Filed in Vardag | Kommentarer: 4

Bild på mig idag FÖRE jag sminkade mig :)

Tidigare idag gick det inte att ladda upp bilder eller se andras bloggar,det funkade först men sen slutade, någon annan som hade problem idag med att se andras bloggar som bloggar på blogg.se?
Men nu funkar det bra iallafall! :)


Har varit en grymt bra kväll ikväll :D Först for jag och min kompis Hanna och handla lite ätbart som grönsaker och dipp,bröd och pålägg och sen mötte vi Kesia i butiken när vi handlat klart och så for vi alla 3 till lägenheten och fixa lite och sen for vi efter ett pingisbord ,bärde det mitt i centrum och det var JÄTTETUNGT måst jag säga, vi pauasade bara några gånger och massa blickar fick vi men det var verkligen det värt att bära den till lägenheten! ;D

Armmusklelträning var det verkligen.  Men ja, har haft en bra spelkväll och umgåtts med underbara människor, vi spelade blitz , sen spelade dom andra pingis, jag hade sjukt i händerna efter allt bäras, och har opererat (bra tag sen det gjordes men endå) mitt ena finger (har en titanskruv där) så jag tittade på och spelade wordfeud på telefonen imellan.

Har ni wordfeud så får ni gärna adda mig ,heter amandzen där och skicka gärna invite så kan vi spela! :)
Nu skall jag läsa lite bloggar och sen sova, är trött, hur har eran start på veckoslutet/eran dag varit? :)

Spelkväll

Den 2012-03-30, kl 13:56:35
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Tjenahallå! Hur är läget med er? Med mig är det iallafall bra :)  Om lite under 2 timmar så kommer jag fara till stan, fara till butiken med Hanna och handla lite och sedan far vi till lägenheten för att fixa fika för vi kommer sedan ha spelkväll med andra underbara människor (mina kompisar) :D
Har nyss ätit lasagne, plattat mitt hår och snart är jag redo för kvällen! Skall gå och sminka mig nu och sen är klart och då är det bara att vänta på att klockan blir ca 16:15 och sen iväg :)
Jag bloggar sen igen när jag kommit hem, hoppas ni får en bra start på helgen för det kommer åtminståne jag ha! ;D

Today is a new day

Den 2012-03-29, kl 15:14:08
Filed in Vardag | Kommentarer: 10
Shit så veckorna går fort!  Verkligen! Fast man knappt har nåt och göra så går det ändå fort men bara bra det för väntar så till nästa veckas torsdag :)

Vaknade 8 tiden på morgonen att telefonen pep men det visade sig att jag hade lämnat på wordfeud , sen satte jag telefonen på ljudlös och vaknade vid 10, spelade lite WF på telefonen och sen sov jag 30 minuter till och efter det vart jag pigg :)

Har inte gjort nåt annat än att spela på wordfeud med Cicci , eller ja, släppte in katterna ,ätit lasagne och sen visade ett fotoredigeringsprogram åt pappa som jag har på min telefon. Var på kontroll hos läkare i måndags och röntga lungorrevben och sånt och ALLT var fint så jag är en frisk person ,härligt! :D
Det är som min dag har varit hittills,igår kväll såg jag på filmen "Sommaren med Göran" men blev på hälft så skall fortsätta se den nu :)

Dokumentera min dag i bilder i fortsättningen!

Den 2012-03-29, kl 12:22:58
Filed in Vardag | Kommentarer: 4

Igår och idag så fotade jag lite med mobilen och sen redigerade bilderna med hjälp av Picsart och gjorde ett collage sedan på samma ställe. Nu kommer jag börja "dokumentera" mina dagar i bilder när jag har så bra fotoapp! Bra va? :D
Btw,den första bilden på collaget så har jag ritat på telefonen!

Fotoappar till telefonen

Den 2012-03-28, kl 22:28:58
Filed in FOTO | Kommentarer: 1
Ikväll har jag installerat några fotoappar till min telefon, Retro Camera och PicsArt!



Wordfeud

Den 2012-03-28, kl 21:04:19
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Efter om och men har jag fått mitt android konto och funka igen! Vilket betyder att jag har installerat wordfeud på telefonen!
Vill du spela med mig? Adda då amandzen så är det bara att börja spela wordfeud med mig!:)

COLOURS - inspiration

Den 2012-03-28, kl 17:35:11
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 7
bild lånad HÄRIFRÅN (länk)

Jeans omgjorda till shorts

Den 2012-03-28, kl 16:36:48
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 4
Har idag klippt 2 jeans som jag inte använder, en pga att det är för spänt vid vristen och dom andra för att dom är så bredbuntade vid fötterna att man nästan snubblar när man går med dom så här är resultatet;

LEVIS (jag har vikit upp dom och det är slarvigt gjort)


ginatricot

Syrrans garderob

Den 2012-03-28, kl 14:39:10
Filed in Tips! | Kommentarer: 5
Har lagt upp lite kläder på sidan som heter syrrans garderob, för er som bor i Finland så dit med er och fynda! :D

Är det någon av er från Sverige som är intresserad av nåt klädesplagg där kan ni också ta kontakt med mig! Antingen via bloggen eller per mej som är [email protected] :)
Ni får gärna också tipsa andra som ni tror att skulle vara intresserade eller varför inte fråga? 


Godmorgon underbara läsare!

Den 2012-03-28, kl 10:35:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Bilden är härifrån; http://weheartit.com/entry/25069666
Godmorgon! Vaknade för drygt en timme sen och var jättepigg när jag öppnade ögonen. Så det blev att stiga upp och klä på sig,bädda sängen och sen släppte jag in en jamande katt.  Nu sitter jag och lyssnar på nätradio och skall börja ta itu med att läsa bloggar.

Men det var bara godmorgon jag ville säga åt er men bloggar mera sen! :)

Campadree - handla för billigare än normalt!

Den 2012-03-28, kl 08:35:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 2


Vill du få saker spm t.ex kläder shoppat för billigare? Går också att köpa annat! Då är campadre (länk) sidan rätt för dig som har bra kampanjer! Det ända du behöver är att registrera dig på sidan och så är det att shoppa loss :D



Vinn snygga hörlurar hos tinanj.se !!

Den 2012-03-27, kl 22:16:37
Filed in | Kommentarer: 7
Jag är med och tävlar om ett par snygga hörlurar hos Tina! Eftersom att mina har gått sönder och är i stort behov av nya så är detta perfekt tävling!
För att komma till tävlingen så klicka HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR! Eller på bilden :D

2,5 vecka kvar till Hurghada!

Den 2012-03-27, kl 22:05:22
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
I'm happy!! Är inte alls länge kvar tills jag åker iväg med en vän till Hurghada! Bara ca 2,5 vecka kvar och vädret kommer vara kring +25 till +30 grader varmt om inte varmare, så skönt att få fara till värmen,stormtrivs så och oj vad jag skall bli brun :D Första gången jag flyger dessutom så det skall bi spännande!
Läste inte bloggar innan utan såg på en serie istället men  NU så skall jag börja ta itu med bloggläsningen och musik på i bakgrunden, vad har ni hittat på idag?

Snart ligger jag vid denna strand och solar! :D

Bra chilldag! 27.3.2012

Den 2012-03-27, kl 19:06:29
Filed in Vardag | Kommentarer: 3


Har idag sett det senaste avsnittet på 30 grader i februari och sedan chattade jag med några kompisar och nu så sitter jag och ser på tv :)  Städat lite i rummet har jag också gjort idag, nästa veckas torsdag så åker jag till Vasa så skall ha rummet städat före det men städar lite i taget varje dag så går inte hela dagen åt att städa, alltså med andra ord har jag delat upp städningen och går faktiskt mycket lättare så! 

Sen så har jag också ätit massor idag, 5 mackor, 7 prinskorvar och 4dl yoghurt så det är en hel del ^_^ 
Men nu ska jag läsa lite bloggar och lyssna på musik, ha en fin fortsättning på kvällen :D



Veckans utmaning ????

Den 2012-03-27, kl 18:50:33
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Jag hadd kört med veckans utmaning förra veckans tisdag men INGEN hade kommenterat så det blev till inget. Men jag undrar vill NI att jag ska börja köra med veckans utmaning? Såhär lite annorlunda till bloggen, det kan vara allt från att jag skall t.ex blanda nå ingrediernser och äta upp det och filma det eller något annat, det får också vara knasigt men inget måste! Men nåt som ni vill att jag ska bli utmanad för och sedan videoblogga det!
Kommer ni inte på nåt kan ni googla och sen skriva på en kommentar i min blogg vad jag skall göra ;D
Ni kan också mejla till [email protected]  om ni inte vill att folk skall kunna läsa er kommentar ;)


Hur vet jag att jag har borderline?

Den 2012-03-27, kl 13:49:51
Filed in Sjukdomar | Kommentarer: 0

Diagnos

De diagnostiska kriterierna för borderline-personlighetsstörning enligt DSM-IV lyder som följer: Ett genomgående mönster av påtaglig impulsivitet samt instabilitet med avseende på mellanmänskliga relationer, självbild och affekter. Störningen visar sig i ett flertal olika situationer och sammanhang från tidig vuxenålder och tar sig minst fem av följande uttryck:

  1. gör stora ansträngningar för att undvika verkliga eller fantiserade separationer
  2. uppvisar ett mönster av instabila och intensiva mellanmänskliga relationer som kännetecknas av extrem idealisering omväxlande med extrem nedvärdering
  3. uppvisar påtaglig osäkerhet och instabilitet i självbild och identitetskänsla
  4. visar impulsivitet i minst två olika avseenden som kan leda till allvarliga konsekvenser för personen själv (till exempel slösaktighet, sexuell äventyrlighet, alkohol-, medicin- eller drogmissbruk, vårdslöshet i trafik, hetsätning, kaotisk livsstil).
  5. uppvisar upprepat suicidalt beteende, suicidala gester, suicidhot, eller självskadandehandlingar
  6. är affektivt instabil, vilket beror på en påtaglig benägenhet att reagera med förändring av sinnesstämningen (till exempel intensiv episodisk nedstämdhet, irritabilitet eller ångest som vanligtvis varar i några timmar och endast sällan längre än några få dagar)
  7. känner en kronisk tomhetskänsla
  8. uppvisar inadekvat, intensiv vrede eller har svårt att kontrollera aggressiva impulser (till exempel ofta återkommande temperamentsutbrott, konstant ilska, upprepade slagsmål)
  9. har övergående, stressrelaterade paranoida tankegångar eller dissociativa symptom.

Och till sist så vill jag säga att personer med borderline är lika mycket värda som andra som lever med andra eller utan sjukdomar! :)

Borderline

Den 2012-03-27, kl 13:46:10
Filed in Sjukdomar | Kommentarer: 2

Borderline-personlighetsstörning (ungefärlig betydelse: gränsland), i dagligt tal endast borderline är en personlighetsstörning.

Det främsta problemet för personer som lider av borderline är deras emotionella instabilitet och svårigheten att reglera sina känslor. De känslomässiga problemen resulterar vanligtvis i svårigheter att bete sig på ett fungerande sätt, vilket i sin tur leder till relationsproblem och svårigheter att behålla en stabil självkänsla.

Patienter med Borderline-personlighetsstörning har stor samsjuklighet - de är för det mesta allvarligt deprimerade och lider ofta av andra psykiska problem som posttraumatisk stresstörning, social fobi, ätstörningar, tvångssyndrom och panikångest. Deras liv präglas av desperation. De blir lätt missförstådda och uppfattas som besvärliga och manipulativa av sin omgivning.

Symtom

En person med egentlig depression eller bipolärt syndrom stannar ofta i samma humörläge i flera veckor, men hos en person med borderline-personlighetsstörning skiftar humöret betydligt snabbare. Intensiva utbrott av ilska kan snabbt avlösas av ångest eller depression inom loppet av en dag, ett par timmar eller till och med ett par minuter. Under dessa utbrott och humörsvängningar kan vissa personer skada sig själva, till exempel genom att skära sig, slå sönder saker, nyttja droger eller alkohol. Personen har kognitiva problem och en störd bild av det egna jaget. Detta leder till många hastiga, och kanske ej så övertänkta beslut om byte av karriär, jobb, sexualitet, vänskap och värderingar. Vissa personer med borderline kan också se sig själva som helt igenom värdelösa eller direkt onda. De kan ofta känna sig missförstådda eller illa behandlade. Känslor av att vara uttråkad, tom inombords och utan uppfattning om vem man egentligen är, är också vanliga. Sådana symtom är som mest påträngande när personen känner sig isolerad, ensam eller utan stöd i det sociala livet. Detta kan resultera i en nästan desperat jakt på att slippa vara ensam. Ironiskt nog är det denna aggressiva "klängighet" vid andra som utlöser de konflikter som får omgivningen att lämna personen. Dock är detta endast en generalisering, då andra personer med borderline istället kan välja att dra sig undan.

Personer med borderline har ofta ett mönster av instabila sociala relationer. Medan de kan utveckla intensiva - men stormiga - förhållanden, är deras attityd till familj, vänner och partner ofta instabila. Synen på andra kan växla snabbt mellan absolut idealisering och total nedvärdering. På så sätt kan ett intensivt förhållande, med stor tillit, snabbt uppstå. Men när separation hotar, inbillad eller verklig, kan förtroendet mycket snabbt övergå i ilska eller ett totalt avsägande av relationen. Detta kan förvåna den person som drabbas, eftersom de ofta har svårt att förstå vad personen upplever som ett hot om separering. Denna rädsla för att bli övergiven kan ha att göra med personens svårighet att knyta känslomässiga band med närstående, något som särskilt visar sig då den viktiga personen inte är direkt fysiskt närvarande. Frånvaron av denna närhet skapar en känsla av tomhet, och att vara värdelös. Om personen känner sig övergiven eller sviken kan risk för självmordsförsök eller annat självdestruktivt beteende inträda.

En patient med borderline-störning uppvisar ofta ett impulsivt beteende när det gäller pengar, mat och sex. Borderline-störning uppträder ofta tillsammans med andra psykiatriska problem, särskiltbipolära sjukdomardepressionADHDångestsjukdomar, fobier, missbrukätstörningar och andra personlighetsstörningar.


Halloj världen!

Den 2012-03-27, kl 13:28:43
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Me today! Med godmorgon saft.
Halloj världen!
Idag är det sånt omväxlande väder,sol ena stunden och sen lite mulet andra stunden och sådär förväxlas detPlus det blåser kallt... skulle vara härligt om det skulle vara sol hela tiden och klarblå himmel som det var igår! Och någon dag innan det också var det likadant :) Vindstilla också vill vi ha det!

Blir antagligen en bara chilldag idag vilket betyder att se på filmer och läsa bloggar och sen självklart uppdatera min egen blogg och se om det finns nå människor där ute i chattvärlden som vill chatta med mig :)




Bilder tagna den 23.3.2012

Den 2012-03-26, kl 21:07:51
Filed in FOTO | Kommentarer: 5
KAMERA: Canon EOS 550D   FOTOGRAF: Jag
© på mina bilder jag fotat

Sommaren med Göran

Den 2012-03-26, kl 20:29:27
Filed in | Kommentarer: 1

Sommaren har knappt börjat när Göran blir dumpad av sin flickvän. Han ligger rejält efter på jobbet och inkassobreven faller som höstlöv i tamburen. Alla ska dessutom till Doddes midsommarfest på hans lyxiga sommarställe på västkusten. Alla utom Göran. Görans kompis Alex är förstås bjuden men han måste vakta sin flickväns nakenhund Tingeling under midsommarhelgen. Efter lite övertalning seglar i alla fall Göran, Alex och Tingeling ut i skärgården mot Doddes sommarställe. En svensk midsommarhistoria tar sin början med jakten på den stora kärleken som lurar någonstans i vassen.

Vårväder

Den 2012-03-26, kl 19:56:42
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Jajjamen här var man aktiv! Men har varit en hel del ute när det varit så fint väder, inte är det ju lönt att vara på datorn 24/7. Tyckte att jag måsta passa på nu när det äntligen var så soligt vårväder! Men när jag kom in så såg jag en hel del på tv,läste lite bloggar och sen blev jag plötsligt trött, antagligen av vaccinet så har bara tagit det lugnt och sen så köpte min bror Marabou chokladplatta åt mig ,MUMS! Har snart ätit upp allt redan, så glupsk som man är (;

Nu tänkte jag ta och läsa lite bloggar och sen blir det att se på någon film. 
Kramar

Vårtecken!

Den 2012-03-26, kl 16:19:45
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Idag hittade jag lite vårtecken på vår blomrabatt och här är bilderna jag fotade idag (:



Detta köpte jag från Tammerfors 18.3.2012

Den 2012-03-26, kl 15:04:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

Sun is shining

Den 2012-03-26, kl 12:33:03
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
bild från arkivet. FOTO: JAG
Kom för ca 15 minuter sen hem och nu sitter jag ute i solen och njuter av det fina vårvädret :D Var som sagt och tog vaccinet idag, är ännu 2 gånger till det skall tas, 2 gånger före resan och sedan den tredje efter ett halvt år. Sen så kollade vi att allt annat var i skick och det var det, skönt!

Nu fick jag syn på en blomma, första vårtecknet för mig så skall gå och hämta kameran och fota och sen kommer det upp på bloggen!

Min start på veckan har varit riktigt bra, och man blir på så gott humör när solen skiner och det är nästan +10 grader varmt :)

Hur har eran start på veckan varit?

Oljeinpackning - blev resultat från första början!

Den 2012-03-25, kl 21:55:27
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Måste säga att olivoljeinpackningen funkade perfekt! Hade det i håret i ca 2 timmar, sköljde ur 3 gånger med balsam (2 räcker också men jag ville va säker) och håret blev lent genast! Sen med balsam och sköljde ur med kallt vatten och när håret var torrt så glänste håret en aning.

Så måste säga att för er som tvivlar så rekommenderar jag detta! Billigare än ricinolja och så får du större flaska också när du köper olivolja :D

Olivoljan skall också sätta igång hårtillväxten som ricinoljan gör, alltså med andra ord; båda oljorna har samma effekt.  Och kom ihåg, det är olika från person till person! Åt vissa funkar det och åt vissa inte och åt vissa mindre effektivt/mer effektivt.  Bara en kom ihåg sak som jag tycker att ni skall veta :D

Mitt hår känns friskare nu iallafall trots att det var ganska friskt från innan :)  Nu film och sen sova då jag skall imorgon och ta min första vaccination för hepatit a och b!


gammal bild,har inte orkat fota idag men imorgon så! (:

Jag är starkare än ni tror

Den 2012-03-25, kl 21:48:56
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

JUST NU

Den 2012-03-25, kl 17:33:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
Oljehårinpackning på G!
Hällde olivolja i en liten skål och sedan var det bara att kleta det först i hårbottnet och ut i hårtopparna.. det skall verka i 1-2 timmar och efter det sköljas ur två gånger med shampo (kanske fler om behövligt) och sedan med balsam, oljan lär vara bra för håret och ge håret glans så vi får se om det ger resultat! :)



Bry sig om andra trots att man kanske själv har det jobbigt! <3

Den 2012-03-25, kl 16:14:58
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

Dehär är så sant! (och nej,jag har inte det jobbigt just nu,har det så bra som man bara kan ha det men denna bild/text är sann)

Lånade bilden HÄRIFRÅN (länk)

Hamburgare

Den 2012-03-25, kl 14:15:35
Filed in Vardag | Kommentarer: 2

bild jag fotade i tisdags

Tjenahallå!
Börjar ha lite resfeber tror jag, eller alltså jag är helt ivrig för att packa och allt dedäran så nu hittade jag en bra sida som gör packlistan åt en, sidan heter http://packlista.com   , där kan man välja vart man skall resa,för hur länge och sen väljer man en eller flere alternativ vad man vill göra på resan och sen genererar den en lista åt dig  som du sedan kan printa ut. Före du gör det kan man ta bort saker som man är helt säker på att man inte kan ta med och sen är det klart att printa listan! När du sedan packar så kan du kruxa i det du har packat ner i reseväskan :)

Jag skall själv börja packa först nästa helg men fick denhär idén så gjorde det nu med detsamma så har man det undan! 

Vaknade idag först halv 9 men sedan somnade jag om till kl 10 ,efter ca en timme steg jag upp och åt hamburgare, spelade ett spel på facebook och nu som sagt fixat lite inför resan (packningslista,översättningskort för att jag är glutenintolerant).  

Nu skall jag fortsätta chatta med några kompisar och läsa lite bloggar, hoppas eran söndag blir bra!

You can do it!

Den 2012-03-24, kl 22:54:03
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
bild på vår fina hund Citzi :) (togs i veckan)
Vetnivad? Jag åt upp HELA TÅRTAN!! Glupsk man är ;D Har gjort en hel del tidinställda inlägg ikväll inför april då jag kommer att vara bortrest men har nog tillgång till internet fast kommer inte att sitta så mycket vid datorn då så därför gör jag tidsinställda som kommer upp några gånger eller fler om dagen :)

Vad har jag annat gjort idag då? Sjungit,sett på tv och pratat lite med pappa, och nu är jag helt übertrött så skall gå och sova, godnatt!

Quote (:

Den 2012-03-24, kl 20:36:03
Filed in Quotes | Kommentarer: 1

HÅRINPACKNING

Den 2012-03-24, kl 19:03:25
Filed in Tips! | Kommentarer: 2
HÅRINPACKNINGAR

Det finns massor av hårinpackningar man kan göra hemma som kan vara minst lika bra som färdigköpta inpackningar. Jag ger här tips på två typer av inpackningar, en som utnyttjar ditt vanliga favoritbalsam och oljeinpackningar.

En storfavorit på nätet som jag vet många tjejer som svär vid:
* 1 del av ditt favorit-balsam (fuktgivande).
* 1/4 del honung.
* 1/4 del aloe vera gel.

Blanda till så mycket som krävs för en applicering i en bytta, ställ in i micron på låg värme i max 10 sekunder så det blir uppvärmt och rör om. Applicera på fuktigt hår (även torrt går bra) och låt sitta så länge som möjligt, gärna 1-2 timmar. Skölj sedan ur. Bäst resultat blir det med ett balsam utan silikoner och med mycket fuktgivande ämnen.

Oljeinpackningar är inte så vanliga här i Sverige men används flitigt i andra delar av världen sedan många år tillbaka. I Indien gör kvinnor oljeinpackningar minst en gång i veckan och har gjort i alla år, där görs även tv-reklam för håroljor, vilket vi här i Sverige inte alls är vana vid. Från Shenet: "Oljeinpackningar finns inte på butikens hårvårdshylla, inte för att det är verkningslöst utan för att det är dålig affär att sälja kort och gott vegetabilsk olja som är det enda som behövs".

Oljeinpackning 1:
* 1/4 dl Kokosfett
* 1/2 dl Olivolja
* Lite jojobaolja

Oljeinpackning 2:
* Olivolja, kort och gott.
* Ev två droppar av någon eterisk olja.

Värm det en aning så det är varmt och applicera i torrt hår, särskilt i topparna. Har du torr och känslig hårbotten kan du applicera det på hårbotten också, särskilt jojobaolja är bra för kinkig hårbotten. Har du däremot fet hårbotten så applicera en decimeter ut från hårbotten och ut i topparna. Låt verka i minst en halvtimme, gärna en timme eller två. Ta sedan schampo i torrt hår och börja med att skölja med kallt vatten för att få ut oljan. Om du har mycket torrt hår kan det hända att håret blir lite oljigt i 1-2 dagar efteråt, så gör det i början av en helg, eller var beredd på att ha håret i en knut i några dagar. När håret väl har sugit åt sig oljan blir det mycket mer elastiskt och skinande. Oljeinpackningar är billiga och kan ge jättebra resultat.

Appliceringstips för alla inpackningar:
Alternativ 1: Ta på en plasthätta/badmössa och vira sedan en handduk runt huvudet för att hålla värmen och undvika dropp.
Alternativ 2: Sätt upp håret i en knut med små miniplastklämmor eller hårnålar, trä en liten plastpåse över knuten och fäst med en hårsnodd. Linda sedan gärna en handduk runt eller låt det vara som det är om du inte tycker om att gå runt med en handduk på huvudet

Oljor som är bra för håret:
Olivolja är jättebra för både hår och hud och är dessutom billigt och lätt att få tag i. Kokosfett/-olja är mycket bra för hud och hår, det har bla bevisats att inoljning av håret med kokosfett minskar skador på håret vid shamponering efteråt. Indiska kvinnor har använt kokosfett i åratal. Det finns kokosfett i mataffären som knappt luktar något som smälter i händerna, oraffinerat finns i hälsokosten och luktar mer kokos. Jojobaolja är jättebra för både hud och hår. Det kan även ge lindring till hårbotten som är drabbad av mjäll, eksem eller psoriasis.

Kvällsinpackning: Ta 1-2 droppar av någon av ovan nämnda oljor i handflatorna och dra händerna genom håret, koncentrera dig på topparna och de slitna delarna av håret. Gör detta i torrt hår, på kvällen och låt det verka över natten. Ta bara 1-2 droppar, inte mer, så blir håret inte oljigt. Detta hjälper verkligen torra toppar och kan göras hur ofta som helst.

Prinsesstårta

Den 2012-03-24, kl 17:52:09
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Känner mig stolt! Har städat nästan allt från golvet, det enda som är kvar att sätta kläder in i garderoben, sen är jag klar men det gör jag imorgon ;D  Om jag inte får mittiallt städsug igen ;)   Har nyss varit till butiken med hunden (han fick självklart vänta utanför) , köpte prinsesstårta och olivolja, olivoljan köpte jag för att jag skall köra på oljeinpackning för håret nu ett bra tag ;)
Såg innan på vi på saltkråkan som kom på tv och nu sitter jag och äter tårta och chattar med några på fb, men nu skall jag fortsätta njuta av tårtan!

Hurdan har er lördag varit? :D


STÄDA! och som belöning tårta!

Den 2012-03-24, kl 14:04:03
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Hej på er! Lördag idag då och 12 dagar så kommer jag att fara till österbotten,närmare bestämt till Vasa! Är där 4 dagar och sen far jag till Jakobstad, skall bi kul! :D
Idag har jag sökt efter mitt sjukförsäkringskort som har en kod som gör att jag får några receptbelagda mediciner billigare men utan resultat, hittat bara mitt gamla men ja, nog skall det väl komma fram!

Nu ser det ut som ett bombnedslag efter att jag sökt och sökt så skall ta och städa! Tror jag kommer belöna mig sedan med en tårta, låter inte det bra? Dessutom är det ju lördag så det betyder godisdag och denna gång får tårtan motsvara mitt godis idag! :D



tro det eller ej, men det är tårtor!  bildkälla: http://weheartit.com/entry/25406842

Friday friday 23.3.2012

Den 2012-03-23, kl 20:45:07
Filed in Vardag | Kommentarer: 8
Nu är jag hemma! Eller ja, varit det i snart en och en halv timme men iallafall :) Har haft en riktigt kul kväll :D Och som sagt före så var jag till vårdcentralen för att fixa recept för hepatit A och B vaccin och efter det träffade jag en bekant på stan och vi stod ute i solen och pratade en go stund och sen for jag och köpa en present och efter det och möta en kompis och vi vandra runt lite på stan före vi for till lägenheten, där träffade vi sedan några andra och hade planering och sen kom jag hem med bussen. Har skrattat MASSOR ikväll, så roligt hade jag med gänget! :D

När jag väl var hemma gjorde jag 2 mackor och sen åt yoghurt till för jag var vrålhungrig när jag kom hem ^^ Nu skall jag ta och göra 2 mackor till för jag är fortfarande hungrig!

Hur har eran fredag varit? Min har iallafall varit bra! :)

Vaccinationer

Den 2012-03-23, kl 12:16:24
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Om ca 30 minuter skall jag ta bussen in till stan och sedan till vårdcentralen för att fixa vaccinationerna innan resan (:
Igår kväll läste jag ca 250 blogginlägg och sen skulle Citzy (vår hund) leka så det blev en liten lekstund med hans leksaker (jag slängde sakerna och så sprang han efter dom och gjorde så att pipleksakerna pep ;)
Vaknade idag 11 tiden, men slappade en stund i sängen före jag steg upp. Efter att jag stigit upp klädde jag på mig, fixade håret och när jag var klar så värmde jag hamburgare i mikron och till efterätt åt jag en mandarin..
Efter att jag varit till vårdcentralen så skall jag vid 17:30 träffa kompisar så kommer att blogga först på kvällen när jag kommit hem! Hoppas ni får en bra start på helgen!

Kramar

Splach!!

Den 2012-03-22, kl 19:59:26
Filed in FOTO | Kommentarer: 6
Vattenbilder jag fotade igår när jag var ute :)



Utomlands!

Den 2012-03-22, kl 18:35:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
JAAA! Resan är betald!  Den 16 april så bär det av till varmare bräddgrader,nämligen Hurghada!  Kommer att resa dit med min bästaste vän Anso, kommer bli jättekul :D


Dagens outfit 22.3.2012

Den 2012-03-22, kl 15:29:29
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 4
DAGENS OUTFIT!
(nej ,jag har inte klippt håret,hade bara nästan all hår på ryggen)

För någon dag sedan fick jag denna t-shirten så nu tror väl alla att man är en proffsfotograf ;) Ammattikuvaaja är på finska för er svenskar som inte visste det..

T-tröja - Egen designad  Svarta jeans - ONLY  Strumpor - Lindex

Hej på dig torsdag!

Den 2012-03-22, kl 15:22:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Hela natten lång så har jag haft min stora katt sovandes på min arm, dessutom så sover han ännu trots att jag hade stigit upp för ett bra tag sen ..trött misse ;) Har nyss ätit hamburgare och gjort ett tidsinställt inlägg som kommer upp på måndag!

Nu så har jag kollat på lite bilder utomlands samt chattat med några kompisar och pappa berättade nyss att det var en döv person som kom hit och sälja påsksaker och så hade pappa skrivit på sanden 10€ och då hade personen bara nickat och godkänt fast hon egentligen skulle ha 20€ för det ;) Före det så ringde jag till DNA för att förlänga räkningen..

Annars så har en hel hög med kläder som jag inte använder eller inte har använt så idag så skall jag fota kläderna och lägga ut på nätet..alltid bra med extra cash! :D


21032012

Den 2012-03-21, kl 22:03:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 3

Dagens kvällsmål bestod av chokladbollar! När 9 st blev kvar så började jag må lite illa, inte så konstigt efter att äta så mycket chokladbollar.. sen efter ett tag när jag drack lite coca cola på blev det bättre men blev att lämna 5 kvar och ge resten åt pappa. Började må illa av att bara se på chokladbollarna..  :/
Nåja, har testat min gräns iallafall av hur många jag kan äta på en gång ;)

Idag så har jag varit och träffat två av mina kontaktpersoner, och när jag var klar ringde jag att pappa sku komma efter mig så for jag och han ut och äta, sen bar det av till gigantti där vi köpte svart patron till printern och så valde jag laptopsfodral till min minilaptop, tack pappa för att du köpte den åt mig! Den är snygg! :D
Skulle igår ta bild på det jag köpte i söndags men hann inte och idag har jag inte alls orkat, men IMORGON så skall jag fota min fodral jag fick idag och sen det jag köpte i söndags ^^

Nu skall jag läsa bloggar och bara ta det lugnt,bloggar sen mer imorgon! Godnatt :)


Sitter ute och solar (:

Den 2012-03-21, kl 13:20:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
JUST NU, SOLAR!

Positive

Den 2012-03-21, kl 09:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

Strong

Den 2012-03-20, kl 22:19:48
Filed in FOTO | Kommentarer: 3

2 year old dancing the jive

Den 2012-03-20, kl 21:42:10
Filed in | Kommentarer: 0
Erkänn att det är sött! (videon)


Veckans utmaning!

Den 2012-03-20, kl 20:32:53
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Nu tänker jag köra med veckans utmaning! Ni skall komma på med ideer och nästa veckas tisdag så kommer jag välja ut en utmaning som jag sedan kommer filma/videoblogga och så kommer det ut på bloggen så kom på med en massa ideer! 

Jag kommer att göra detta en gång i veckan och den utmaningen jag valt kommer få länk till sin blogg (om du har blogg) i samband med det inlägget jag gjort utmaningen! :D  Kan också vara nåt jag fotar, så kom med en massa förslag NU! 



Stcheek i solen ;)

Den 2012-03-20, kl 17:41:32
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
Stcheek i solen ;D  Älskar mitt hår på bilden ^^

Soligt väder!

Den 2012-03-20, kl 16:54:59
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Soligt väder och snön smälter! Bilden är tagen med mobilen, satte en stund på trappan och solade före jag for till stan på lite ärenden.
Var också och kolla upp lungorna IFALL dom skulle fått någon värre smäll men allt verka ok, blir det sämre inom 1-2 dagar så då skulle det bli aktuellt med röntgen...  Fick gratis värkmedicin av läkaren så det var ju bra iaf :)

Sen så for jag och ta passfoton, efter det till Lindex för att kolla lite,köpte BH för billigt (rea) och sen for jag till S-market för att köpa lite lösgodis! MUMS <3
Nu skall jag se på senaste avsnittet 30 grader i februari och äta mitt godis jag köpt och dricka fanta till :)

Hur har eran dag varit?

Samma bild , 2 olika redigeringar

Den 2012-03-20, kl 12:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 4
ORIGINALBILDEN OVANFÖR, DOM 2 NEDANFÖR ÄR REDIGERADE!


Vilken är er favorit av alla dessa 3? =)

Good morning!

Den 2012-03-20, kl 10:45:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1


Godmorgon världen! Vaknade för ca 30-60 minuter sen av att jag hade jättevarmt, tänkte somna om men bestämde mig för att jag stiger upp och lagar frukost åt mig så nu är frukosten klar som väntar på att jag skall äta upp den ;)

Idag är det solväder så jag tror jag far ut och fota, snön smälter och gräset kommer fram! Kanske vårtecken börjar också så småningom dyka upp? :)

Igår gjorde jag inget speciellt, hade sån muskelvärk i hela kroppen men nu idag är det lite bättre, men jag chattade med vänner, lyssnade på musik och hade det allmänt chill ^^
Men nu så väntar min frukost på mig så skall käka upp och sen se ett avsnitt på 30 grader i februari och efter det ut och fota en stund :)

Have a nice day!

Mera musik

Den 2012-03-19, kl 22:58:55
Filed in | Kommentarer: 2









Music

Den 2012-03-19, kl 22:49:44
Filed in | Kommentarer: 0













I won't disagree

Den 2012-03-19, kl 22:39:19
Filed in | Kommentarer: 0

Kindly Unspoken

Den 2012-03-19, kl 22:38:10
Filed in | Kommentarer: 0

It only hurts when I'm breathing

Den 2012-03-19, kl 22:36:41
Filed in | Kommentarer: 0

You can't break a broken heart

Den 2012-03-19, kl 22:31:26
Filed in | Kommentarer: 0

Måndag

Den 2012-03-19, kl 22:14:33
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
ALLA BILDER ÄR FRÅN WE<3IT

Knasig katt, använder tassen som sked! - video

Den 2012-03-19, kl 17:38:14
Filed in | Kommentarer: 6


MÅSTE SES! Här är en video på min katt Luigi när han dricker kakao genom att använda tassen som sked! ^^ Knasigt eller hur? :D

Monday it is 19.3.2012

Den 2012-03-19, kl 17:34:38
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Tja på er alla!  Måndag igen då!

Hade tydligen sömnbrist då jag sovit lääääääänge igår/inatt, så halva dagen har  gått ut på att sova, sen har jag ätit kycklingfile med potatis och bara chillat och betalat en räkning (: Har muskelvärk lite överallt på kroppen och orkar knappt göra nåt idag, så tar och fotar någon annan dag i veckan det jag köpte på helgen då jag bokstavligen som sagt orkar knappt med nåt idag..
Tänkte kaske ta och videoblogga denhär veckan,vad sägs om det? :D Men nu skall jag ta och läsa bloggar då jag inte tog med datorn till Tammerfors som jag tänkte till först så har över 600 inlägg att läsa, lite underhållning har man iallafall! =)
Har ni haft bra eller dålig start på veckan?


Back home again!

Den 2012-03-18, kl 23:24:32
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
gammal bild på mig XD

Nuuuuuuuuu är jag hemma igen :D   Fast lide skadad, idag lyckades jag flyga omkull på isen så att jag landade med ryggen/lungorna först så tappade andan för stunden.. Men iallafall till det jag gjort under helgen. På fredan så for vi först till Åbo till min bror och hans sambo, var där ett tag och spelade kinect xbox, sedan bär det av till Tammerfors, snurrade runt för att hitta parkering så att vi sedan skulle ta oss till hotellet, vilade och sen gick och sova där vid elva tiden på kvällen.
Nästa dag (lördag) väckning 10 över åtta på morgonen,fixa sig,äta morgonmål och sen bar det av till Tamperen talo där messan ägde rum. Var som försäljare där och det gick nog helt bra! =) Köpte också lite saker därifrån men mer om det imorgon..
Sen när messan var slut for vi och äta till golden rax och äta,åt så mycket att man var mätt resten av hela dagen! :)
Efter det till hotellet för att vila och se på tv och på kvällen spelade vi kort och när klockan närmade sig elva-tolv på kvällen blev det läggdags.
På söndag så var det återigen att stiga upp tidigt,packa,fixa sig, fara på messa för att sälja dockhusmöbler som min pappa själv gjort och lite före fyra tiden då messan stängdes så packade vi våra saker in i bilen och for iväg till ett badhus och badade och rutchade och var ute i en utesimbassäng :)

Helt kul helg har det nog varit ^^   Nu är jag rätt slut och har ont i min stackars rygg och lungor så bloggar mer imorgon sen och så vill jag informera att  bloggningen blir som vanligt nu igen :)

Hur har eran helg varit?

Kommer hem idag från Tammerfors!

Den 2012-03-18, kl 16:25:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Idag kommer jag hem från Tammerfors! Är inte ännu säkert vilken tid men sen nångång på kvällen bloggar jag igen hemifrån.. får se om jag laddar upp nå bilder på bloggen också härifrån..  Haft det riktigt bra,kanske jag tar och videobloggar om helgen,vad sägs om det? ;D
Men nu skall jag vara social med dom andra! Hur har eran helg varit?


Sommar för några år sen - foton

Den 2012-03-18, kl 10:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Sommarbilder från för några år sen (:
Dagens outfit!(:

Så täcker du mörka ringar under ögonen

Den 2012-03-17, kl 10:29:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 4

Så täcker du mörka ringar under ögonen

Applicera rätt

Concealer appliceras efter hudcreme och eventuell foundation men före ansiktspuder. Dutta concealern på det önskade området och jämna sedan försiktigt ut färgen med hjälp av ringfingret. Du kan också applicera concealern med en sminkpensel. En dos puder förseglar concealern och ser till att den sitter bättre under dagen. Bär du med dig concealern och lite pressat puder i handväskan är det enkelt att bättra på med färg under dagen.

Så hittar du rätt nyans

Att hitta den perfekta nyansen på en concealer kan, minst sagt, vara lättare sagt än gjort. En concealer ska, som du hör på det engelska namnet, användas för att dölja röda näsvingar, pigmentfläckar, mörka ringar, finnar eller annat som du själv upplever som små skavanker i huden. Välj en concealer som är ett par nyanser ljusare än din egen hudton. Har du extra cash i plånboken kan det vara en god idé att investera i ett par nyanser, eftersom många av oss behöver två till fyra olika färger för att hänga med i hudens nyansförändringar, som skiftar i takt med årstiderna, sömn och stress. Hitta din perfekta nyans genom att dutta lite concealer under örat där halsen börjar. Där är din hud en aning ljusare än i ditt ansikte.

Välj rätt concealer

Inte nog med att det finns hundratals nyanser att välja bland, det finns också en uppsjö av concealers med skräddarsydda syften. Och tur är det, för att applicera en concealer avsedd för mörka ringar över röda blemmor är ingen hit. Concealers ämnade för mörka ringar är ofta gula i färgen och innehåller nämligen ljusreflekterande pigment, som gör dem för ljusa att använda på akne och snarare framhäver finnarna än döljer dem. Concealers avsedda för plitor går ofta i gröna nyanser, vilket dämpar röda hudpartier. Många akne-concealers innehåller också bakteriedödande ingredienser, som bekämpar finnarna samtidigt som de hålls dolda för omvärlden.

Bästa concealertipsen

Känns din concealer alldeles för ljus? Prova att försiktigt borsta över lite bronspuder för att ge huden en varmare ton. Känns din concealer tvärtom alldeles för mörk, testa att blanda ut den med lite ögoncreme. De är ofta vita i färgen och ger din concealer en lite ljusare färg. Problem med konsistensen? Känns din concealer för torr och kakig på huden har du troligen applicerat lite för mycket på en lite för torr hy. Torka bort concealern, mjuka upp huden med lite creme och applicera concealern igen. Bygg hellre på flera, tunna lager än ett enda tjockt. Smälter din concealer bort efter lunch? Prova att byta din ansiktscreme mot en mer mattande variant som bekämpar den feta t-zonen, och ha med dig concealern i väskan så kan du bättra på den under dagen.


Lite fakta om mig

Den 2012-03-17, kl 10:00:00
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 0



DITT LIV
Vad heter du? – Amanda
I mellannamn då? – Cecilia
Vart bor du? – Utanför Ekenäs,södra Finland
Trivs du där? – mjo,men trivs bättre i österbotten =)
Brukar du läsa horoskop? – ibland :)
Har du körkort? – nix
Äger du några converseskor? – japp
Favoritdjur? – hund,katt,marsvin,kanin,häst.
Vad spenderar du dina pengar på? – kläder,mat,ibland annat smått å gott.
Senaste konserten? – popkalaset
Sprit, cider, vin eller öl? – cider
Antal kuddar i sängen? – 2
Kan du baka bullar? – jadå! :D 
Bläck eller blyerts? – bläck
Mc donald's eller burger king? – Mc donald's

Är du allergisk mot något? – pollen,äppel och gluten.
Äger du ett busskort? – jo
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? – här i Finland har vi inte grön mjölk ;) men röd och blå.

Vad åt du till frukost? – 2 kokta ägg och sen genast efter lunch.
Hur ser du ut idag? – svarta leggings,svart linne,röda strumpor och wesc hoodie.
Nästa mål i ditt liv? – Visa andra att jag är starkare än vad dom tror.
Vad såg du senast på tv? – nyheter 
Hur svarar du i mobilen? –  hej eller hallå
Vem ringde dig senast? – försäljare.
Antal timmar sömn inatt? – 8 h kanske
Sov du ensam? – nepp,med mina katter! 

SENASTE PERSON SOM
Sov i din säng: – katter men det är ingen person. Annars så ingen.
Såg dig gråta: – Isabella,Jenna och några fler
Fick dig att gråta: – en sak bara.
Du gick på bio med: – Amanda K
Du gick på stan med: – Isabella och Maria
Skällde på dig: – dunno xd
Skickade ett e-mail till dig: - från en sida bara.

HAR DU NÅGONSIN
Sagt "jag älskar dig" och menat det? – såklart
Bråkat med ditt husdjur? – ja XD
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag? – ja :o 

SAKER
Tar du droger? – NIX
Vad är du mest rädd för? – paketbilar xd
Vart vill du gifta dig? – kyrkan eller stranden :) 
Vad hatar du verkligen? – mobbaren,falska rykten,folk som pratar bakom en rygg istället för att komma säga det face to face,paketbilar.

Har du varit kär? - jo

Har du ett jobb? – nej

Gillar du att ha folk omkring dig? – sometimes I do,sometimes I don't

Är du ett hälsofreak? – nepp

STUFF
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på? – jodå 
Är du ensam nu? – ensam med djuren i mitt rum. annars så är pappa och bror hemma också.
Några piercings/tatueringar? –  vill ha!
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta? – är väldigt sällan det händer..
Vill du gifta dig? – ja
Vill du ha barn? –  ja :D


FAVORIT
Rum i huset? – mitt eget rum
Typ av musik? –  blandat :) 
Månad? –  alla sommarmånaderna! =)

DE SENASTE 48 TIMMARNA
Gråtit? - nej
Köpt någonting? - nej
Varit sjuk? – nä
Sagt "jag älskar dig"? - ja :) 
Träffat nån ny person? –  Nej..
Saknat någon? – självklart
Kramat någon? – nej
Kysst någon? – nej
Haft sex? – nej

SENASTE
Låt du hörde: – Stronger (what doesn´t kill you)
Film du såg: – Sommaren med Göran
Drink du köpte: vitaminsaft
Mat du åt: – potatis och köttfärs
Gången du åt en 7- va?
Människa du slog: – mig själv på flit XD
Längsta bussresa? – 800km
Irritation: – I don't say...


Bilder på mig från när jag var liten

Den 2012-03-16, kl 19:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Bilder på mig och lite på av min första vän från när vi va små,dom flesta bilderna är på mig ;D
Jag och Emilia =)


Jag och Emilia (:

Hantera panikångest

Den 2012-03-16, kl 14:49:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
Kroppen skakar okontrollerbart, man kan knappt stå upp, tankarna är ur kontroll fyllda med ångest över saker i liver som har hänt- mest närstående, dock också tidigareliggande. Vad gör man bäst för att lugna ned en sådan situation?
I det här inlägger presenteras kortsiktiga samt långsiktiga lösningar om hur man kan förhindra, bota och mildra ångesten.
På kort sikt
Andning. Oftast är det viktigast att förstå fysiologin bakom bakom. Vid en panik hyperventilerar man ofta vilket leder till respiratorisk alkalos vilket gör det mer obehagligt. Acceptera att du har ångest och att det går över. Lär känna ditt pyske på det sättet du kan känna när en ångestattack kommer krypandes så att du kan börja dina andningsövningar.
I annat fall så kan du göra något som du brukar göra, låt gärna alla sinnen bli påverkade. En bra sak är att tex gå utomhus, känna vinden, höra ljud och se saker som är normalt, det brukar stilla oron. För oftast är det så att man får panik för att man tror något är galet fast det i själva verket inte är så. Därför behöver man sinnesintryck som verkligen visar att allt faktiskt är normalt.
Drick ett glas vatten eller varmt te. Det påminner kroppen om kroppens tidigare lägen om lugn.
Jag brukar normaltvis inte uppmuntra till något slags piller men ifall ångesten är så stark kan man ta en lugnande.
Prata med någon och berätta hur du känner. Det brukar oftast hjälpa när man begriper att man inte är ensam och har någon som bryr sig om en.
På lång sikt
Jag rekomenderar meditation i samband med helhetsperspektivet. Att tänka på hur hela världen lever, hur det flyter på hur allt är lugnt, bergen, naturen, människorna hjälper det en person att lugna ner sig. När du har tänkt färdigt på ett helhetsperspektiv kan du börja meditera. Du försöker utesluta alla tankar och fokusera på att tänka just ingenting
Även KBT är ett alternativ för att bota ångestattacker. Här får man hjälp om hur man hanterar paniklägen och lär sig förstå sig själv bättre. Nyckeln ligger i att förstå sig själv.J
Jag själv lider av paniksyndrom så här kommer lite tips hur man hanterar panikångest! =)
PANIKÅNGEST
Kroppen skakar okontrollerbart, man kan knappt stå upp, tankarna är ur kontroll fyllda med ångest över saker i liver som har hänt- mest närstående, dock också tidigareliggande. Vad gör man bäst för att lugna ned en sådan situation?

I det här inlägger presenteras kortsiktiga samt långsiktiga lösningar om hur man kan förhindra, bota och mildra ångesten.

På kort sikt
Andning. Oftast är det viktigast att förstå fysiologin bakom bakom. Vid en panik så kan det bli så illa att man börjar hyperventilera. Acceptera att du har ångest och att det går över. Lär känna ditt pyske på det sättet du kan känna när en ångestattack kommer krypandes så att du kan börja dina andningsövningar.
I annat fall så kan du göra något som du brukar göra, låt gärna alla sinnen bli påverkade. En bra sak är att tex gå utomhus, känna vinden, höra ljud och se saker som är normalt, det brukar stilla oron. För oftast är det så att man får panik för att man tror något är galet fast det i själva verket inte är så. Därför behöver man sinnesintryck som verkligen visar att allt faktiskt är normalt.
Drick ett glas vatten eller varmt te. Det påminner kroppen om kroppens tidigare lägen om lugn.
Ifall ångesten är så stark kan man ta en lugnande om du har eller så kan du gå och prata med läkare om det.
Prata med någon och berätta hur du känner. Det brukar oftast hjälpa när man begriper att man inte är ensam och har någon som bryr sig om en!

På lång sikt
Att tänka på hur hela världen lever, hur det flyter på hur allt är lugnt, bergen, naturen, människorna hjälper det en person att lugna ner sig.
Även KBT är ett alternativ för att bota ångestattacker. KBT står för kognitiv beteendeterapi och där får man hjälp om hur man hanterar paniklägen och lär sig förstå sig själv bättre. Nyckeln ligger i att förstå sig själv.

Tammerfors, here I come!

Den 2012-03-16, kl 12:16:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Nu när ni läser detta så stter jag i bilen påväg till Tammerfors men vi ska via Salo för att plocka upp min bror från hans jobb och sen till Åbo efter hans flickvän och så bär det av mot Tammerfors! Jag skall vara där och sälja dockhusmöbler som min pappa HELT SJÄLV har gjort,självklart kommer jag säkert också ha lite fritid men bloggningen kommer vara lite sämre nu under helgen då jag hellre vill spendera tid med familjen än datorn ;)

Lite inlägg som jag gjorde igår kommer att komma upp under helgen,och på söndag kväll när jag kommer hem så blir bloggningen som vanligt igen! Så försvinn ingenstans bara för att jag kommer ha lite program under helgen! 

Har ju också ett liv att leva utanför bloggen så ;)



Bli helgens blogg!

Den 2012-03-16, kl 09:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Bli helgens blogg! Du får länkning i menyn för evigt och länkning till din blogg i ett inlägg! Det är bara att skriva "jag är med" så är du med och deltar! :) På söndag kväll där vid 22-23 tiden drar jag en vinnare!
ANDRA KOMMENTARER SOM INTE HAR MED HELGENS BLOGG ATT GÖRA HÄNVISAS I ETT ANNAT INLÄGG,TACK!

Godnatt sweeties!

Den 2012-03-15, kl 23:50:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
ZZzzzZZ vad jag är trött! Men endå är jag pigg, konstigt va? Ja verkligen..  har varit trött genom hela dagen men ville inte sova bort hela dagen så kämpade mig genom dagen och klarade det galant! Sover säkert gott inatt ist fast det gjorde jag förra natten också! :)
Har sätt på två avsnitt av 30 grader i februari, bra serie detdär måst jag säga! Man blir som helt fast.
Har bratat ca 45 minuter i telefon ikväll,pepptalk är alltid bra ibland! (: Du vet vem du är och du betyder så jättemycket för mig! Trots vår långa avstånd så är du som min bästa vän ändå! <3
Annars så har jag inte gjort så mycket, har en massa kläder som jag borde bli av med,vad sägs om en bloppis och förmånliga priser? :D

Men nu säger mitt huvud att jag skall gå och lägga mig, blir lite att prata med Cicci först och sen sova :) Så jag svarar på era kommentarer imorgon när jag vaknar som jag inte ännu svarat på!
Godnatt på er sweeties! 

Bjuder på en bild på mig från idag,osminkad!

Knasig katt, dricker oboy med tassen!

Den 2012-03-15, kl 23:19:44
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

Här är videoklipp på min knasiga katt Luigi, som använder sin tass som sked ;)


Fakta

Den 2012-03-15, kl 20:36:20
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 8

 

1. Hur gammal är du om fem år?

25,5 :O

2. Vem var den sista du träffade?
Pappa

3. Hur lång är du?
170cm

4. Vilken var den senaste film du sett?
Sommaren med Göran

5. Vem ringde du senast?
Anso

1.Hurgammalärduomfemår?
27
2.Vemvardensistaduträffade?
SENASTEjagträffadevarLAG
3.Hurlångärdu?
165cm
4.Vilkenvardensenastefilmdusett?
NaturalBornKillers
5.Vemringdedusenast?
Äma
6.Hurlöddittsenastesmsochtillvem?
Ojdetvarjättelångtsåjagorkarinteciteradet,mendetvartillJesperiaf
7.Varärdagensplaner?
Loppispådagenochölpåkvällen
8.Föredrarduattringaellerskickasms?
SMS
9.Ärdinaföräldrargifta,sambosellerskilda?
Skilda
10.Närsågdusenastdinmamma?
PåCentralstationennärjagåkteföratthälsapåminpappis
11.Vilkenögonfärghardu?
Brun
12.Närvaknadeduidag?
05
13.Hardunågongånghittatenkatt?
Ja,mensenkomägarna;_;
14.Vilkenärdinfavoritplats?
Mittrum!
15.Vilkenplatsföredrarduminst?
RödaRummet(numeraLust)påJärntorget
16.Vartrorduattdubefinnerdigomtioår?
Jagvetinteensvartjagärnästamånad._o
17.Vadskrämdedigsombarn?
Dödafåglar
18.Vemfickdigattskrattasenast?
Julia
19.Ärduförungförattägavinylskivor?
Jaegentligenmenjagäger….en (FloggingMolly–DrunkenLullabys)
20.Hardustationärellerbärbardator?
Bådeoch
21.Soverdumedellerutankläderpådig?
Oftastmed
22.Hurmångakuddarharduisängen?
Tre
23.Hurmångalandskaphardubotti?
VästergötlandochSödermanland,tvåalltså
24.Hardunågongångspyttpåfyllan?
Ja,tregånger
25.Föredrarduskor,strumporellerbarfota?
Strumpor
26.Ärdusocial?
Närjagmårbra
27.Vilkenärdinfavoritglass?
Ben&Jerry’sHalfBaked
28.Vadskulledugöraomduvannenmiljon?
BetalatillbakamittCSN-lånförst,that’sfo’sho’
29.TyckerduomKinamat?
OMNOMNOM
30.Tyckerduomkaffe?
OMNOMNOM
31.Vaddrickerdutillfrukost?
Kaffe
32.Soverdupånågonsärskildsida?
Liggerimitten
33.Kanduspelapoker?
Nej
34.Tyckerduomattmysa?
Ja,detärsuper
35.Ärduenberoendemänniska?
Detärmittmellannamn
36.Kännerdunågonmedsammafödelsedagsomdin?
Minmammis
37.Villduhabarn?
Ja
38.Kandunågraandraspråkänsvenska?
Engelska,spanskaochfranska
39.Hardunågonsinåktambulans?
Ja,förnågraveckorsedan
40.Föredrarduhavetellerenpool?
Pool,helstutanmänniskorsomkissatiden
41.Vadspenderarduhelstpengarpå?
Jagvetinte,nöjen?Mendetärinteoftajaggördet;_;
42.Ägerdudyrasmycken?
Jaghariafendiamantring
43.Hardunågongångtestatnarkotika?
Ja
44.Vadvardetsenastedustoppadeimunnen?
Minamediciner
45.Vemärdenroligastemänniskandukänner?
Göran,LAGellerDomme,svårtval
46.Väljettärrpådinkropp?
Harettovanförmunnenefterattjagslogframtändernagenomläppen
47.Vadharduförringsignal?
BoondockSaints
48.Hardukvarklädesplaggsenduvarliten?
Ja,jagtrordet
49.Flirtardumycket?
Jagflörtarfaktisktintealls
50.Varttogsdinprofilbildfördinblogg?
DeniheaderntogsiminstugaiStockholm
51.Kandubytaoljapåbilen?
Nej,menpappiskan!
52.Hardufåttfortkörningsböter?
Nejjagharinteenskörkort
53.Vilkenvardensenastebokduläste?
EnlättlästbokomADHD
54.Läserdudagstidningen?
Nej
55.Prenumererardupånågonveckotidning?
VeckoRevynblevjagpåtvingad;_;
56.Dansarduibilen?
Jarå,närjagintestyrmedfötterna._o
57.Vilkenradiostationlyssnadedupåsenast?
MixMegapol
58.Vadvardetsenastedukrafsadenerpåettpapper?
“Betaldden28/4″
59.Närvarduikyrkansenast?
JagvariBaptistkyrkanförtyp…någramånadersen
60.Vilkapersonerutmanardu?
Alla!Länkatillerasvarsåjagfårläsa^A

 

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Herregud,jag fick hjärtattack xD Blev skitskrämd! Oki <3 , till Anso (:

7. Var är dagens planer?
dagen har gått förbi men det har bestått av läsa bloggar,chatta,planera.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
båda.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
skilda

10. När såg du senast din mamma?
förra månaden

11. Vilken ögonfärg har du?
grönspräckliga

12. När vaknade du idag?
först 11,sen 13.

13. Har du någon gång hittat en katt?
Jap

14. Vilken är din favoritplats?
Mitt rum

15. Vilken plats föredrar du minst?
hmm ingen aning xd

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Flyttat hemifrån,kanske har pojkvän? Eller barn.Vem vet,det får man se.

17. Vad skrämde dig som barn?
paketbilar

18. Vem fick dig att skratta senast?
Annniina

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
nej

20. Har du stationär eller bärbar dator?
bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Med.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
två

23. Hur många landskap har du bott i?
1

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Nej

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Utomhus:skor eller barfota
Inomhus: Strumpor

26. Är du social?
Ja det är jag!

27. Vilken är din favoritglass?
Magnum ♥

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Resa, shoppa det jag behöver,skänka lite åt det fattiga =)

29. Tycker du om Kinamat?
Japp!

30. Tycker du om kaffe?
NEJ USCH!

31. Vad dricker du till frukost?
Oftast vatten,saft eller oboy.

32. Sover du på någon särskild sida?
Höger..eller så var det vänster (x

33. Kan du spela poker?
Japp

34. Tycker du om att mysa?
klart

35. Är du en beroendemänniska?
njaa

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja

37. Vill du ha barn?
Självklart!

38. Kan du några andra språk än svenska?
Finska flytande och engelska så att man klarar sig (:

39. Har du någonsin åkt ambulans?
jo

40. Föredrar du havet eller en pool?
BÅDA <3

41. Vad spenderar du helst pengar på?
choklad xD ne men kläder och annat stuff som t.ex kamerasaker.

42. Äger du dyra smycken?
Ja

43. Har du någon gång testat droger?

nä.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
yoghurt

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Finns många

46. Välj ett ärr på din kropp?
knät.

47. Vad har du för ringsignal?
Ingen aning, någon färdig på mobilen.

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Jadå

49. Flirtar du mycket?
nej..xd

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
Hemma

51. Kan du byta olja på bilen?
Nä för har aldrig gjort det.

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Lev livet enklare

54. Läser du dagstidningen?
sällan.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
nej

56. Dansar du i bilen?
njet.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Radio Vega

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
saker att komma ihåg.

59. När var du i kyrkan senast?
sunday

60. Vilka personer utmanar du?
alla som vill göra detta ;D




Kontaktuppgifter utöver bloggen!

Den 2012-03-15, kl 18:26:31
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 9
Vill ni ta kontakt med mig personligen utöver bloggen? Mejla då till mig till denna adress; [email protected]
Lägga till på msn? Då använder jag mig av [email protected]

Fråga mig inte varför jag använder två olika för här får ni orsaken; den sistnämnda så är mer privat och har använt den länge till msn och orkar inte flytta  över alla kontakter till den nya. Den nya skaffade jag för att ha e-postadress åt er så ni kan kontakta mig utöver bloggen! ;)


Happy day!

Den 2012-03-15, kl 15:47:50
Filed in Vardag | Kommentarer: 15
Förlåt för ingen bloggning idag men har inte alls haft något att blogga om! Jag sov som en stock inatt,hur skönt som helst! :D Sov alldeles för bra för man ville bara fortsätta sova trots att man sovit ett långt tag xD

Har chattat på facebook med en vän ganska mycket, planerat lite saker och ting och så, kollat på bilder, ätit 3 potatisar och köttfärsås till, MUMS! Nu sitter jag och ser på det senaste avsnittet av 30 grader februari men tog en liten paus för att blogga. Vill bara säga att idag är en bra dag! :) För mig iallafall..
Imorgon kommer jag att fara till Tammerfors på eftermiddagen och stanna där till söndagen, har nog tillgång till internet men jag kommer nog umgås mer med familjen så skall idag fixa tidsinställda inlägg åt er! Kanske jag
b bloggar nåt också när jag är på plats, men iallafall så kommer inte min blogg vara död under helgen för att jag kommer lägga upp tidsinställda inlägg så ni har något att läsa om varje dag medan jag är borta :) Flere inlägg per dag dessutom så!

Men nu skall jag fortsätta se på serien och sedan börja med dom tidinställda inläggen senare ikväll.  
Hur har eran torsdag varit hittils? :)
Kram
bild tagen på mig igår,GLAD!

Ny bikini!

Den 2012-03-14, kl 23:33:52
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 7
Ingen gissade rätt på gissninsleken! Men det var en bikini jag hade beställt från H&M! :D


Vad tycker ni? Helt perfekt att ha till solbränd hy eller hur?! :D

Att hantera rädsla

Den 2012-03-14, kl 18:07:37
Filed in Tips! | Kommentarer: 13

JAG HOPPAS ATT NI TAR TID FÖR ER ATT LÄSA DETTA INLÄGG SOM HANDLAR OM ATT HANTERA RÄDSLA!

Rädsla är subjektivt. Det är så subjektivt att det inte ens är roligt. Och ändå går vi alla genom livet med rädsla för vad som kan hända i framtiden, rädd för det okända. Guess what, framtiden kommer alltid vara okänd.

Det är bara en föreställning

Rädsla är en gammal försvarsmekanism som vi fortfarande har kvar. Seth Godin kallar det för ”the lizard brain” (reptilhjärnan). För länge sedan då vi, enligt forskare, levde i grottor skulle man kunna kalla rädsla för sunt förnut. Rädsla var en naturlig del av att överleva. Att vara rädd för stora farliga djur ökade vår chans för överlevnad.

Problemet är att vi likställer de ”faror” som finns idag med de som förut kunde inneburit döden. De flesta farorna idag är med andra ord inte alls faror men uppfattning är en annan. Ett bra exempel på detta är att tala inför publik. Många människor är extremt rädda för att tala inför publik. Innebär detta att agerandet är förenat med döden? Inte alls.

På sin höjd skämmer vi ut oss inför ett litet antal människor och sen är det inte mer med det. Detta hör också ihop med vår rädsla för att bli socialt utstött vilket för tusentals år sedan skulle kunna innebära döden. Situationen har förändrats men instinkterna är kvar, på gott och ont.

Varför är det då så att vissa människor är mer rädda än andra i vissa situationer? Kan det vara så att de som känner rädsla för en situation helt enkelt (ofta miss-)uppfattar situationen som farligare än vad den oberörde personen gör?

Acceptera att du alltid kommer att vara rädd

Ja, du kommer att vara skiträdd emellanåt, och om du verkligen satsar stort, mestadels av gångerna.

Du vill ofta uppnå ett mål, vilket innebär att du tvingas sätta dig i situationer du inte är van vid. Detta ger upphov till rädsla. I många fall behöver du inte uppnå målet men vill det ändå och då är det viktigt att vara bestämd. Det är enklare att fly än illa fäkta och så länge du har mat på bordet så är det inte värt besväret att vara rädd.

Om du accepterar det faktum att du kommer att vara rädd så lär du snart märka att de farliga sakerna egentligen inte är så farliga som man tidigare trott. Det finns dock ett till problem. Även om man medvetet försöker utsätta sig för saker man är rädd för så kan det ibland vara svårt att ta det steget i början. Detta är något som kan kallas ”rädsla för rädsla" (rationalisering).

Rädsla för rädsla, rationalisering

Rationalisering är mentalt anledningar till varför eller varför vi inte gör saker. Exempelvis kan vi säga att vi ”låter” någon annan ta ett beslut för att ”han/hon är bättre på det” då det egentligen handlar om att vi själva är rädda för konsekvenserna. Hur relaterar då detta till rädsla av rädsla?
Ofta tror vi att vi vet vilka saker som är farliga och inte. Vi har aldrig upplevt dem men de ”måste vara farliga därför att..[rationalisering]”.

Ta bungyjump som exempel, är det farligt eller roligt? Det beror på vem man frågar. Hur kan någon som aldrig hopat bungyjump veta om det är farligt eller inte? De kan de inte. Men hjärnan kommer alltid att komma på en anledning till att inte behöva utsätta sig för sådant man tror är farligt. Hjärnan är med andra ord rädd för att överhuvudtaget ens komma nära en ”farlig” situation.

Man kommer därför att rationalisera bort en situation innan man ens fått en möjlighet att komma så nära den att man är rädd. Hjärnan är rädd för att vara rädd. Tänk på hur detta relaterar till vardagslivet. Finns det situationer då du funderar på att göra något (som ofta skulle vara till en fördel) men snabbt släpper situationen för att det ”ändå inte går” eller ”så kan man ju inte göra”?
Det mesta som hjärnan försöker rationalisera bort går att genomföra.

Åtgärder och lösningar

Det finns ingen enskild lösning för att göra saker man är rädd för. Dock är saker sällan så farliga som din hjärna (eller media, din bästa kompis eller din chef) vill få dig att tro. Inse att stora beslut i livet och inom företagande kommer att kännas obekväma till en början men att man alltid får ut mer av det i slutändan än att inte göra något alls. Inse att du troligtvis skjuter på något viktigt som du egentligen borde göra och istället läser detta. 
Och om du läser detta på din fritid efter att du tagit de beslut som behövts idag så vill jag ge dig en applåd. Men ha gärna i åtanke varför du gör eller inte gör saker. Prioritera.

De värsta minnena är nästan alltid de som fastnar

Försök att inte bli förblindad av alla små misstag du gör i livet. Ofta kommer man ihåg de små misstagen som egentligen inte spelar någon stor roll. Försök zooma ut och se en störa bild av ditt agerande. Du kanske inser att få saker verkligen spelar någon större roll.

Utsätt dig själv

Gör det en vana att utsätta dig för saker som du vet kan gagna dig och ändra, även då det tar emot. Försök att tänka på varför du gör vissa saker så kommer du snart att se hjärnans sätt att rationalisera. När du märker dessa mönster följ igenom med situationen ändå. Ju mer du tränar detta desto oftare kommer du märka mönsterna och således kunna ta dig ur dem. Du kommer också att börja se massor med spännande saker i vardagen som du förut ignorerat för det som förut var en vägspärr är nu en utmaning.

Valet

Efter att du nu läst klart detta inlägg har du två val. Antingen fortsätter du med livet som vanligt eller så börjar du medvetet träna på att agera trots rädsla. Vad du än väljer så är det helt okej, se bara till så att ditt val är av samma karaktär som det du vill uppnå. Kommer du att fortsätta rationalisera och fortsätta undvika situationer som väcker rädsla eller är du helt enkelt nöjd med din situation (detta kan också vara en rationalisering)?
Eller kanske vill du hoppa ut från ett flygplan idag? Valet är ditt.


Fototips: Få stjärneffekt när du fotar mot solen

Den 2012-03-14, kl 17:55:13
Filed in Tips! | Kommentarer: 3
Genom att välja en liten bländare (stort bländartal) så får man stjärneffekt på solen. Sätt bländartalet på f/22 på kameran och testa dig fram med ISO så kommer du få som på bilden nedan.

bild fotat av mig med min Canon EOS 550D
Vet du inte hur du ändrar f-talet på kameran? På min kamera (Canon EOS 550D) är det så att man håller in +/- knappen och sedan snurrar/vrider på (funktions)"ratten" som i mitt fall är ovanför där man ändrar på ISO och då kommer man märka att bländartalet ändras på skärmen.  På vissa kameror räcker det med att bara snurra/vrida på funktionsratten.
Vill ni veta mer så är det bara att fråga!

Onsdag 14.3.2012

Den 2012-03-14, kl 14:37:24
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Goddagens bloggläsare! Idag är en fin vårdag,snön smälter och solen skiner! Men nackdelen är bara att det skall vara kallt.. gick med tjocktröja och varma leggings ut en stund men det var kallt.. 
Nå nog kommer väl den varmare vårvädern inom kort snart :)
Blev en sen natt så sov till kl 12 ,steg upp , åt pizza och snart blir det mat igen då pappa håller på laga mat! Och jag är hungrig,matvrak som man är! :D
Idag har jag läst ca 60-70 blogginlägg,varit ute en kort sväng och nu sitter jag här och lyssnar på musik och chattar :)
Jag trodde också det var torsdag idag fast det var onsdag xD
Fortfarande pågår gissa vad det finns i paketet - vinn en länkning om du gissar rätt, för att komma till inlägget för att delta så klicka HÄR

Men ja,hoppas ni får en bra onsdag!
Bild från förra våren som JAG fotat med min gamla systemkamera Sony a300

13.3.2012

Den 2012-03-13, kl 21:01:36
Filed in Vardag | Kommentarer: 13
Har suttit här ett tag och fundera vad jag skall skriva om, och tänkte om jag skulle videoblogga eller skriva men tar videobloggningen till någon annan gång, har ni nå tips om vad man kan videoblogga om? Vardag? Hur jag sminkar mig till vardags? Visa runt i mitt rum/huset? Ja,vad är det ni vill se på en videoblogg, ös på med förslag för det uppskattar jag :D  
Vill ju precis inte videoblogga och vara stum genom hela videobloggningen XD
Vad har hänt idag? På dagen så läste jag ca 700 blogginlägg på bloglovin, pust! Annars så har det varit en riktig latmask-dag idag men sen där vid 18 tiden så begav jag mig till posten för att hämta lite paket, blev på samma gång en promenad med hunden, verkligen skönt med frisk luft! Det var en svensk-engelsk ordbok som jag köpte från adlibris för bara lite på 6€ på bokrea (ca 60kr) ,längesen jag gått i skola så är bra att fräscha upp minnet lite ;)  Sen det andra så säger jag först imorgon, för ni kan gissa vad det är som gömmer sig i paketet HÄR (länk) och få en länkning som gissar rätt! :D


Vad gömmer sig i paketet?

Den 2012-03-13, kl 19:18:04
Filed in | Kommentarer: 5
Vad gömmer sig i paketet? Den som gissar rätt får länkning! :D Och det räcker inte t.ex med "kläder",för då blir det alldeles för lätt.. Det är EN grej,men kan någon gissa vad? Ni har hela dagen på er,imorgon så får ni veta rätta svaret och dom som svarat rätt får länkning på samma inlägg! Ledtråd: Om ni tänker på inlägget före denna (sommarinlägget) så då är det inte så svårt att veta ;)


Sommar inspiration

Den 2012-03-13, kl 15:18:12
Filed in FOTO | Kommentarer: 6
Bara för att sommaren närmar sig så laddar jag upp sommarbilder från weheartit! Kanske ni också får fotoinspiration av dessa bilder? :)



Massor av kakao på en tisdag

Den 2012-03-13, kl 13:45:50
Filed in Vardag | Kommentarer: 1


Vaknade kl 11 och var jättepigg :D Min morbror och hans hund var här idag en stund så vår hund fick ha lite hundsällskap :D Jag drack 2 koppar oboy och sen gick jag och vila en stund och efter det kom jag till datorn och har svarat på kommentarer, chattat på facebook och så.  Vädret har haft humörväxlingar idag,ena stunden är det snöyra (hård vind/blåst + snö som flyger omkring) och sen mittiallt kan det vara sol och sen molningt igen och sådär har det förväxlas en hel del! Men just nu så har det hållits ett bra tag soligt :)
Igår var det jättefint väder och +7 grader! =VÅR!

För en stund sen så åt jag lunch,potatis och köttbullar och sen drack jag min tredje kopp kakao. Inte alls kakaoberoende här inte ;) (skämtåsido)

Har inga planer för idag så blir väl att chilla bara antar jag ^^ Vi får helt enkelt se under dagens lopp vad som sker!



Ett steg i taget - bearbete med dina tankar/känslor

Den 2012-03-12, kl 18:03:32
Filed in | Kommentarer: 11

En passande bild till detta inlägg


Har ni ibland så att ni har så många tankar i huvudet att ni inte vet var ni skall börja ,t.ex om ni skall prata med någon eller bearbeta era tankar/känslor och så vet ni inte var ni skall börja, vilken sak ni skall ta itu med till först t.ex?
Jag vet den känslan! Men det är bara försöka att ta en steg i taget, först när du tagit itu med en sak så är det dags för nästa eller varför inte en liten paus förrän man fortsätter?!
Att göra allt på en gång kan bli så stökigt och bökigt och man vet inte till sist vad man ska ta sig till så därför är en steg i taget bra! 

Bearbeta dina känslor/tankar, det är lättare sagt än gjort men att hålla dom inom dig själv så blir det bara värre för sen när det ökar igen så blir det dubbelt jobbigare och det är inge kul!
Sen efter ett tag börjar det löpa bättre när vanan börjar bli inne :)

Monday 12.3

Den 2012-03-12, kl 16:38:24
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Efter att jag var klar med samtalet i stan så for jag till bokhandeln och sen åkte jag hem med pappa och kom hem ca kvart före tre idag och sen dess jag kom hem har jag suttit och läst bloggar,funderat,lyssnat på musik och chattat, ikväll kommer jag antagligen se på nå film (:

Men nu skall jag svara på era kommentarer,sätta på musiken på hög volym och sen så får jag se vad jag gör,hoppas ni iallafall haft en bra start på den nya veckan!


bild i repris

Pizza

Den 2012-03-12, kl 11:31:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 9
Vaknade 10 tiden och kunde inte somna om så steg upp, men efter ett tag när jag satt med pappa i vardagsrummet och pratade lite och han fråga om jag vill följa med till stan så sa jag ja, för jag skall träffa en kl 13 och de tar ca 45min till 1h. Så tänkte jag att jag går och vilar lite för blev plötsligt dåsig så jag bäddade sängen, svepte in mig i en filt och halvsov en stund. Sen var det bara att stiga upp för att klä på sig och nu sitter jag och käkar lunch och snart skall vi fara in till stan så skall äta upp min pizza nu!
Jag bloggar när jag kommer hem igen :)

DAGENS OUTFIT OCH NEW IN! 11.3.2012

Den 2012-03-11, kl 18:58:08
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 14



LINNE- H&M
LÅNGÄRMAD- VERO MODA
JEANSVÄST- SECOND HAND (NEW)
LEGGINGS - UNKNOWN (söndriga)
Nu efteråt så märkte jag att svarta linnet skulle man inte  behövt ha synligt ;)

Hitta ögonskuggan som framhäver din ögonfärg!

Den 2012-03-11, kl 16:47:17
Filed in Tips! | Kommentarer: 8


Här kommer lite sminktips! Nu det jag skriver om detta inlägg handlar om att hitta ögonskuggan som framhäver din ögonfärg! :D

BLÅA
Blåa ögon framhävs bäst med   kontrastfärger i varma toner - såsom orange, rosa, rött och rostfärgat. Skapa en snygg kontrast till dina ljusa drag genom att lägga en svart eyeliner längs med ögonfransraden.

BRUNA
Har du bruna ögon framhäver du din ögonfärg med skuggor i kalla toner. Blått, kalla lila toner och grönt sitter snyggt på dig!

Har du en skugga i en varm ton som du gillar kan du hjälpa den på traven genom att applicera en ljust skimrande ögonskugga över, så får skuggan en något kallare effekt.

GRÖNA ÖGON
Grattis, du kan välja och vraka bland färgerna - grönt passar nämligen med de flesta nyanserna. Mest effekt får du om du använder dig av en
lilaögonskugga, men du passar också bra i blått, rost, gult, rosa.. ja, det mesta helt enkelt!


Awesome day!

Den 2012-03-11, kl 13:48:12
Filed in Vardag | Kommentarer: 14
Och så har det varit igen en bra dag med härliga människor! Massa kramar, skratt och prat, sen var jag och åt på kinarestaurang, beställde kyckling med ananas + ris, trots den stora portionen så åt jag upp allt så nu hålls nog magen mätt länge :D Till dricka så blev det coca cola så nu hålls man nog vaken också

Bloggade inte alls imorse för fick lite bråttom så det blev ingen tid över för datorn, men måst säga att jag har haft en bra dag!

Nu skall jag svara på alla kommentarer och sen läsa bloggar + musiken på! :)


Underbara vänner <3

Den 2012-03-10, kl 22:48:38
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Måst bara säga att jag har så underbara vänner! Att få luta mot en axel när man behöver det som mest,betyder verkligen <3 Var trevligt att träffa mina vänner jag annars brukar träffa så sällan , ni är underbara! :) Hade en helt bra dag om man bortser en grej..
Nya kontakter har skapats idag också,kul! :D Imorgon får jag träffa en del av dom igen, har varit igång hela dagen idag så jag är massa trött så blev ett kort inlägg bara för jag skall  gå och lägga mig strax, tidig väckning imorn igen!

Nu skall jag ta dejt med sängen, godnatt!


Mitt schema lö 10.3.2012

Den 2012-03-10, kl 08:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
Jag har bestämt mig för att jag åker in till stan idag så såhär ser det ut;
DAGENS SCHEMA

9.00 Frukost
10.30 EDGE, lovsång - Mats Björkman
12.00 Lunch
13.30 Galet program – helt sjukt [Sanna & Sofia]
14.30 Kaffepaus
15.00 Workshops.

17.30 Middag
19.00 Möte - [Jan Cedercreutz]


Ändrade planer..

Den 2012-03-09, kl 19:56:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Blev ingen övernattning, kom hem istället! Efter lite om och men, men ja, jag är hemma nu. Får se hur jag gör med helgens planer...
I stan så vandrade jag runt många kilometer, gick lite överallt, nästan genom hela stan för att fördriva tiden. Sen före jag bestämde mig för att ta bussen hem så for jag till butiken för att köpa choklad,behövde det verkligen :)

Före det så solade jag, verkligen avkopplande och skönt, kändes som man skulle varit i ett varmt land! :D Har inget mer att skriva,ville bara säga att jag är hemma igen så bloggningen blir som vanligt ändå ^^


Min katt sover så sött :)

Vårbilder

Den 2012-03-09, kl 17:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
TIDSINSTÄLLT.
Nu när ni läser detta ligger jag antagligen och solar eller köper present eller förmodligen kanske fått allt gjort och inkvarterat mig där jag skall bo en natt. Känner på mig att det kommer nog bli en awesome helg, hopps jag på iallafall! 

Har inget annat nytt att berätta för er så för att fylla inlägget och i väntan på våren/sommaren får ni lite bilder som jag fotade ifjol just under våren!


KLICKA PÅ DOM SMÅ BILDERNA FÖR ATT SE DOM I STÖRRE FORMAT!!

My friday 10.3.2012

Den 2012-03-09, kl 11:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Mitt schema för idag;

  • Stiga upp
  • Klä på mig
  • Äta frukost
  • Packa
  • Duscha
  • Äta lunch
  • Åka buss
  • Sola
  • Köpa present och nagellacksborttagningsmedel
  • Inkvartera mig där jag skall vara övernatt
Så ser min dag ut, hoppas ni också får en bra fredag och start på veckoslutet! :)

Torsdagen den 8.3.2012

Den 2012-03-08, kl 23:25:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Snark, ett tu tre så blev jag trött! Nå beror säkert på att jag vaknade rätt tidigt idag av att det är liv i huset, sen lyckades jag somna om igen en stund iallafall.. Får vila ut lite imorgon iallafall men skall imorgon eftermiddag till stan igen. Skall bli övernatt till lördag åtminståne, så måst packa ännu men det gör jag imorgon, är för trött för att göra  Kommer ju som sagt träffa en del människor på lördag så skall bli riktigt kul nog + det kommer va bra program!


Nu ikväll så lackade jag naglarna men resultatet blev inge vidare, har inte borttagningsmedel så skall köpa det imorgon ^^
Sen så har jag spelat lite på ett spel på facebook för att fördriva tiden.. 

Har gjort lite tidsinställda för imorgon och lördag då jag inte kommer kunna blogga förrän jag kommer hem...men nu börjar mina ögon gå i kors vilket betyder sovdags. Så gonatt!

Gina tricot

Den 2012-03-08, kl 20:24:50
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 2

Detta collage gjorde jag idag snabbt, simpel men med lite smycken och den snygga jackan gör outfiten den ännu bättre!
Allt kommer från ginatricot.

Kvinnodagen

Den 2012-03-08, kl 18:30:37
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
bild från we<3it


Nu förstår jag varför det var så mycket folk i butiken idag, det är ju kvinnodagen! (x Idag efter intervjun köpte jag sockerkaka,yoghurt,mjölk och vitaminsaft :) Efter handlingen for jag till ett loppis och där hittade jag en svart väska och en jeansväst, dom båda tillsammans blev och bara kosta 3,50€  ( 31kr) ,sjukt billigt! :D Kommer att komma bild på dom här nåndag nog.

När jag kom hem så pratade jag lite med pappa, sen skulle hunden leka så det blev en liten lekstund med honom ,han blev vild när man tog hans leksaker och kastade dom omkring och sen hade vi lite dragkamp :D
Efter det åt jag lite, och nu har jag suttit här i några timmar. Dom 2 kommande helgerna kommer jag att ha fullt upp! På lördagen skall jag träffa en massa människor, både såna jag känner (kompisar) och såna jag inte känner ,sen nästa veckas helg skall jag till Tammerfors på messa med  familjen (int alla men nästan) så det skall bli kul! Skall fixa lite tidsinställda inlägg för denna helg och nästa helg så inte bloggen blir så tom under dom två kommande helgerna :)

Kommer att ta med kameran båda helgerna så får se sen vilka bilder som jag får/tänker ladda upp på bloggen, lite bilder blir det nog åtminståne säkert! 



Sommarjobbsintervju på Lidl

Den 2012-03-08, kl 12:33:04
Filed in Vardag | Kommentarer: 7
Vaknade vid 11 men steg upp först där vid 12, klädde på mig kläder, steg upp och nu har jag ätit pizza och kollat på busstidtabellen och bussen far riktigt snart. Har lite tid över så därför bloggar jag nu lite snabbt. Så ofta som jag skrivit om det så vet ni ju att idag skall jag på sommarjobbsintervju till Lidl, håll tummarna för mig och önska mig lycka till! Klockan 15 (14 svensk tid) är det som det gäller!

Men nu skall jag klä på mig ytterkläderna och sen fara iväg, have a nice day :D

KONY 2012

Den 2012-03-08, kl 10:20:00
Filed in | Kommentarer: 0
Finns vissa som sett denna film, men ni som inte gjort det skall se den!  Den berör och är väldigt hemskt att sånt händer i världen men är som bra att det finns människor verkligen kämpar och hjälper tillsammans för att stoppa det! Vill ni veta mer får ni helt enkelt se själva denna "korta" film :)

Tomorrow is the day

Den 2012-03-07, kl 22:03:05
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Har inte alls sätt på någon film ännu idag, men skall göra det om en stund. Jag hade nästan glömt bort att jag skall på jobbintervju imorgon, skall vara där kl 15 så önska mig lycka till! :D 

Idag har jag vilat,lyssnat på MASSVIS av musik, läst bloggar, chattat på fb med kompisarna och sånt. Så inget speciellt. Ajjustde, såg lite snabbt på nyheter idag och var en 16 årig kille som dog i slalombacken, olyckan inträffade igår men han dog senaste natt av skadorna han fick :(  I samma veva läste jag att det var en 10 årig flicka som var och skida med klassen och sedan krockade hon troligen med ett träd och dog. Så ofattbart att sånt händer!
Mina tankar går till deras nära och kärä <3
Men nu skall jag se på en film och sen och sova så att jag orkar upp imorgon :)

Söta shorts

Den 2012-03-07, kl 16:07:53
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 12


Kolla så söta shorts! :D Bilden är HÄRIFRÅN (länk)

Tröttis

Den 2012-03-07, kl 14:26:59
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
bild JAG fotat från förra våren :)


Vaknade helt jättetidigt idag av att en av mina katter jamar jättehögt, steg upp och släppte ut henne, sen efter en stund jamar hon igen och skall in och så höll hon på ett bra tag. Tills jag somnade om men så upprepades samma sak igen men sen for jag och vila igen för jag var jättetrött och sov ytterligare 3-4h och nu har jag varit vaken i några timmar :)

Igår kväll så laddade jag ner en del filmer som jag skall se på idag men före det skall jag fixa nåt att äta! 

Vad skall ni göra denna onsdag? :)

Vagabond - Dynamic

Den 2012-03-07, kl 12:00:00
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 1

Skorna är just nu på rea på hemsidan brandos! För 179kr /18€ blir dom dina! Finns också att få som helsvarta.

Dessa skor finns att köpa här ; http://outlet.brandos.se/vagabond/dynamic-3150-380-09-sandshell/a26101
Bor du i Finland som jag? Då finns dom att köpa här ; http://outlet.brandos.se/vagabond/dynamic-3150-380-09-sandshell/a26101

Långt inlägg 6.3.2012

Den 2012-03-06, kl 21:01:03
Filed in Vardag | Kommentarer: 12
Andra dagen idag som det känns att man ändrat dygnsrytm, men var int oroliga, har ändrat rytmen till det bättre! Går tidigare och lägger mig och vaknar tidigare än förrut vilket är bra tycker jag :) Dock så finns det vissa dagar med undantag beroende helt på, men det är bara ibland.
Men det är för att nästa vecka 16-18 april kommer jag att fara till Tammerfors med många från familjen, ska bli kul! :) 

Typ nästan varje dag sitter jag och beundrar mitt  hår som har blivit långt,haha! Lite knasig är man men det har man rätt att vara också ;)
Vad har jag gjort annat idag då? Pratat i telefon i ca halvtimme med Anso :) Snart får jag träffa den fina tjejen,bara ca en månad kvar! Oj va ja längtar :D <3
Har haft en och samma låt på repeat säkert 50 ggr idag,men bara för att den är bra! Den är på finska så kommer nog inte ladda upp den hit då flesta av mina läsare är från Sverige så ni förstår ju ingenting (x 
Åt lite chips idag och då blev hunden galen och åt lite chips,han har aldrig gillat förut men nu plötsligt så smakade det gott. Han blev verkligen väldigt galen och tiggde länge! :D

Annars så har jag bara chillat och samlat krafter, för på torsdag gäller det att vara pigg och glad och uttåtriktad för då är det sommarjobbsintervju då, wish me good luck! :D Skriver mer om det sen på torsdag hur det gick och så.
Oj det blev visst rätt långt inlägg men grattis till dem som orkade läsa! (har ju nog gjort längre inlägg än dethär)

Våren är verkligen här!

Den 2012-03-06, kl 16:09:07
Filed in Vardag | Kommentarer: 2


Iförrgår så hade dom lovat att det skulle vara molningt nästan hela denhär veckan men vad ser man idag? jo SOLIGT VÄDER!Alla dagar förutom lördag och söndag så skall det vara soligt väder. Märks att våren är verkligen här! :D Härligt <3

Såg annars på 10 dagars väder och visade sig att nästa veckas tisdag skulle det vara +6 grader och sol! Hoppas det håller sig också och inte blir nå ändringar :D Mot rätt håll går det iallafall, nu skulle det gärna få vara + grader resten av hela våren så att denna enorma snömängd vi har ännu kvar försvinner.

Vet att snön smultit på många ställen redan men iallafall, här jag bor skall den också BORT!

Annars så idag vaknade jag vid 12, satte på datorn och skrev lite mail och sen ändrade jag lite i min ansökan om till skolor så nu är allt fixat, har sökt till media, kock och som sista alternativ närvårdare  :) Hoppas man kommer in i någon av dem skolorna!
Men hoppas ni har fått en bra tisdag hittils! 
Kramar



Rainbow Flower Water Marble nails

Den 2012-03-06, kl 09:00:00
Filed in Tutorials | Kommentarer: 1
Jag tänkte börja ladda upp "tutorials" - videon på bloggen ibland, vad tycker ni om den idén? Det kan vara allt från nagellackstips,hårfrisyrer,smink osv.  Kan också säkert göra egna videon om ni vill det :)
Har lagt nu till en ny kategori som heter tutorials så det är sen att bara klicka där så kommer alla tutorials vara på ett och samma ställe. Kommer att komma med tiden nya/fler. Ni får också gärna komma på förslag vad ni vill se för tutorials! 

Tänkte att det skulle säkert vara trevligt att dela med sig och ge er inspiration! :)



"Sorterat" kläderna garderoben!

Den 2012-03-05, kl 22:57:56
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Hoppsan, dålig uppdatering var det här javisst! Men uppdaterade en del igår så.. har varit trött nästan hela dagen idag trots att sov helt bra inatt. Men sen mot kvällen blev jag pigg och då drog jag ner alla kläder från garderoben för det var rätt stökigt, vikte in alla kläder och insåg att jag har helt SJUKT MASSOR av kläder, så trots att jag vikte dom i garderoben ser det stökigt ut iallafall, men nu är det mer ordning på kläderna iaf.

Här har ni bild ;

(översta hyllan är inte i ordning för där är scarfar,väskor och lite kläder jag inte använder)
Det är vikt ,men ser stökigt ut bara för att det är så mycket kläder och för liten garderob! OBS: Detta är inte allt..har kläder i ett annat rum också! (räkna med att det är ca 5-7 högar på varje "våning" )
Höll på i några timmar att gå igenom alla kläder och sortera, men hade en liten paus då jag åt choklad och drack vatten och nu sitter jag bara här och chillar :)  Väntar på torsdan då jag skall på arbetsintervju då för sommarjobb! :)
Nu skall jag läsa lite bloggar igen och sen sova för jag är tröööött. snark.

men gonatt! :)

Outfit for 5.3.2012

Den 2012-03-05, kl 21:54:45
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 1
Linne - H&M  / College - Only / Jeansleggings - pieces

Dagens outfit 4.3.2012

Den 2012-03-05, kl 00:40:03
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 10
Tunika - Seppälä
Leggings - H&M

Details in my room

Den 2012-03-04, kl 21:04:18
Filed in FOTO | Kommentarer: 1
Hade inget annat och göra så gick runt omkring i rummet och fotade lite detaljer i mitt rum som jag skulle dela med mig av er,så här är dom! ;


Olycka i Globen, plattform rasade.

Den 2012-03-04, kl 17:28:45
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Igår hände det en olycka i Globen! Konserten med Avicii hade precis inletts och då rasade en bit av publikscen. Minst ett 30-tal personer föll i raset och flera av dem skadades. 4-5 m djupt.
4 st skadades allvarligt.

"Flera av de skadade har ryggsmärtor, domningar i benen och huvudskador. Den unga kvinnan som fick livshotande skador är medvetslös. Alexandra Jensen fick lindriga skador, hon slog ut en tand och fick en massa blåmärken."

För att läsa mer om olyckan så gå in på dessa länkar;
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4996606
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14463987.ab

Sen så kolla på videoklippet på aftonbladets hemsida..



Helt ofattbart och hemskt att sånthär har hänt! :( Fick också veta via Zaras blogg (http://zarish.blogg.se/) att det var nån som hade skrivit som facebook status "haha fan vad fail. En läktare ramlade! Lol! " .
Det är ju inget och skämta om,men vissa tycks inte förstå det!

Sunshine

Den 2012-03-04, kl 15:25:19
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag är det igen en fin solig dag :) Imorgon (måndag) har dom också lovat soligt väder och sen resten av veckan som börjar imorgon mulet..  Så skall nog ta vara på domhär soliga dagarna innan det blir trist väder igen. Men ja, väderleken kan ju ändra så man vet aldrig men själv önskar man att det skulle vara soligt varje dag!  Solen gör en så på gott humör och så, vem gillar inte soligt väder liksom? ;) Ajjustde,jag har ju tagit vara på dom senaste dagarna då det varit soligt, igår var jag utan vinterjacka t.o.m. och frös inte ett dugg! :D

Har vilat nu lite på dagen, sen blev det att äta ett ordentligt mål - bestod av müsli&yoghurt och sen varm jordgubbsoppa, mums! 

Nu skall jag ta itu med bloggläsandet då det är över 300 inlägg att läsa men först sätta på musik.

Hoppas ni får en bra söndag! :D

Min dag i punktform 3.3.2012

Den 2012-03-03, kl 23:48:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
  • Fotograferat
  • Solat
  • Spelat facebook spel
  • Sett på serien 30 grader i februari på nätet
  • Chattat med kompisar
  • Gosat med djuren
  • Ätit riskakor med chokladtopping
  • Ätit glutenfria baconbröd
  • Druckit kakao
  • Skickat bilder åt några kompisar och tagit emot bilder av dem
Där var min eftermiddag i punktform :D  Nu skall jag se på det senaste avsnittet på serien innan jag går och lägger mig, godnatt på er sweeties!


Vinn valfritt smycke från josign.se

Den 2012-03-03, kl 19:28:35
Filed in | Kommentarer: 3

Jag är med och tävlar på Tinas blogg om att vinna valfritt smycke från josign.se! (:  Hade tillstånd att låna bilderna från Tinas blogg :) 

Älskar smycken! :D  För att vara med klicka HÄÄR!

Bildbomb 3.3.2012

Den 2012-03-03, kl 16:28:20
Filed in FOTO | Kommentarer: 5
Här är en del bilder jag fotat idag med min kamera Canon EOS 550D :)  Tänkte inte så mycket på inställningar utan fotade bara ;D

Sol! :D

Den 2012-03-03, kl 13:13:52
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Det bästa sättet att vakna på är att när man ser ut så är det jättefint solväder! :D
Det fina vädret gjorde att steg upp genast, klädde på mig och borstade håret och fixa mig osv för skall nog vara ute i det fina vädret. Man måste ju passa på nu när solen skiner! :D
Innan så kollade jag snabbt på facebook lite "händelser" och chattade med en men tänkte jag skulle blogga snabbt och har inte så mycket att berätta,inte än iallafall men bloggen måst ju hållas uppdaterad.   

Tänkte fara ut nu iallafall och njuta av det fina vädret och troligen fota lite, så kommer det upp bilder på bloggen sen.

Ha en fin dag i solskenet!! :D Eller är det någon som har dåligt väder?

Håret har vuxit en del på mindre än en månad! :D

Den 2012-03-03, kl 10:00:00
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 4
Jaa, mitt hår har vuxit igen lite grann! :D Åh vad glad jag blev när jag märkte det :D Det är inte heller slitet då jag klipper nästan genast håret om jag märker att jag har slitna toppar! Har som mål att ha lite ovanför naveln så åt rätt håll går det.  Fattar inte att jag stått ut med kort hår sen 2009 xD


8 februari 2012



3 mars 2012


No meeting today

Den 2012-03-02, kl 22:03:52
Filed in Vardag | Kommentarer: 3


Blev inte att träffa tjejerna alls idag..men träffade en annan och vi satt och pratade en stund och hade en helt trevlig stund tillsammans i ca en och en halv timme och sen fick jag skjuts hem och var hemma vid åtta tiden :)
Före det så gick jag runt i stan och mötte en bekant, som jag mötte på EXAKT SAMMA STÄLLE (!!! ) i början av veckan, helt trevligt att prata en stund :) Sen blåste det som bara den och vi båda börja frysa så vi for åt varsitt håll dit vi var från första början på väg, jag for till Lindex men bra man är som inte hade pengar med sig, eller lite mynt men ja, behövde inget annat än vita "ballerina" strumpor" , alltså ni vet såna man kan ha på våren/sommaren så att man inte får skavsår av vissa skor :)  (eller t.ex om man far på fest) Kostade bara 1,20€ ( ca 12 kr) då det var på rea :D
Har inga planer för imorgon,får se vad som händer.. kanske blir mer uppdatering om jag kommer på nåt att blogga om. Om vädret är fint så kanske far ut på en fotopromenad så kommer det upp nya bilder på bloggen, dom har lovat sol så får hoppas det blir så också! :)

Men nu skall jag se på några avsnitt på en finsk serie då jag missade igår och för 2 dagar sen avsnitten och sen får jag se vad jag hittar på. 

Vad skall ni hitta på i helgen?

Mcdonalds - Missing McNuggets (call 991)

Den 2012-03-02, kl 20:10:00
Filed in | Kommentarer: 0

Tjejträff med härligt gäng!

Den 2012-03-02, kl 14:44:31
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Goddagens världen! 
Vaknade idag där vid 11 tiden, men steg upp först där vid 12 och efter det så har jag fixat mitt hår som inte vill riktigt samarbeta med mig idag men nu har jag fått det fixat efter lite om och men :) 

Hinner inte skriva så mycket nu då jag om ca 30 minuter skall fara ut och vänta på bussen som tar mig in till stan och där skall jag träffa ett härligt gäng tjejer! Kommer bli kul :D

Men nu kom jag på att jag måst sminka mig och äta före jag far...
Såhär ser jag ut just nu, osminkad men glad!

Ajja,men hejdå,skriver på kvällen igen! :D Have a nice friday!

1 mars - FÖRSTA VÅRDAGEN FÖR 2012!

Den 2012-03-01, kl 22:28:25
Filed in Vardag | Kommentarer: 6


Wihoo, nu är det vår!! :D 1 mars idag då, den efterlängtade dagen.
Har halva kvällen suttit och spelat på några facebook spel, haha! :D Före det chattade jag med kompisar, såg på ett program på tv (ser bara endast ett program på tv på vardagarna ).  Tidigare laddade jag upp lite bilder på bloggen och det var sånahär "just nu- bilder" ,kort och konsiva inlägg var det javisst!
Ibland är det ju bra att dokumentera sin dag i bilder ;)

Idag på facebook såg jag att man kan anmäla sig till ett evenemang jag är på väg till på påsken så anmälde mig direkt!  
Och har begärt att min fina mamma söker efter mitt pass för man kan ju inte leva utan ett ID, eller hur? Ja,jag är ju 20 år så identitetsbevis behövs nog och passet är mitt ända ID jag har.. :D  Är man utan körkort så är man men har ju inte behövt det heller ;) Man är rätt "invalid" utan ID nuförtiden, behövs till bankärenden och vissa andra ärenden,krog osv. Fast ja, jag går ju inte och dricker på krog men alltid kul att kunna fara som sällskap med någon kompis ändå!

Kollar nu på 30 grader i februari på nätet, helt ok serie ^^ Hoppas ni haft en bra första dag på första vårdagen för detta år!




Lunch! 1.3.2012

Den 2012-03-01, kl 14:50:24
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
DAGENS LUNCH! :D

Ny header :D

Den 2012-03-01, kl 14:29:19
Filed in | Kommentarer: 3

Ny header på bloggen, vad tycks? Simpel men valde ut bilder så att den skulle bli lite vårigare/somrigare/ljusare och självklart en bild på mig ^^
All cred till Melissa, tack så jättemycket! :D Jag tycker att ni skall kika in på hennes fina blogg också ,hon bloggar på http://lavali.blogg.se/ :)


© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!