Dip dye jeans ^^

Den 2012-05-31, kl 22:52:39
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 5

Kolla vilka byxor jag hittade idag! länk ;http://brokeandchic.com/wp-content/uploads/2011/08/dip-dye-white-denim-1.jpg

Snygga om ni frågar mig :D

Nu har jag också dip dye!

Den 2012-05-31, kl 22:42:54
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 0
bild på mitt nyfärgade hår, syns kanske lite dåligt menmen..!

Färgade älsklingens hår idag men råkade visst färga mitt eget hår också. Fastnade för trenden och gjorde dip dye med blonda slingor i resten av håret.Skulle kanske blivit bättre om jag inte hade lagt blonda slingor i håret men äh, det går att fixa ;)

Vi försökte ta ikväll bilder på håret när det var torrt men ljuset var så dåligt så ni får bättre bild på håret imorgon istället :)  Bloggat tidigare om vad vi gjort så har inte så mycket att skriva, eller ja, det jag inte sagt är att vi har ätit glass i stora lass idag igen..omnom <3
Och sen har vi pratat en del och haft det lugnt, nu chillar vi bara tills vi skall gå och sova :)

En lite annorlunda fisketur

Den 2012-05-31, kl 16:16:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 3


Idag så for jag älskling till stranden för att fiska men det blev inte som vi hade tänkt oss. Det blåste massor, måste säga KALL BLÅST(!!!!) och så blev vår fångst massa sjögräs istället för fisk att så kan det gå ;) Trots massa kläder på så frös vi, eller iallafall jag så vi var inte så länge och fiska, bara  tills vi insåg att det blir till inget då det är så kasst väder och som sagt var vår fångst bara sjögräs och det ville vi inte ha ;)

Det är ungefär det enda vi gjort idag så har inte så mycket att berätta, eller ja, åt frukost där vid 13 tiden, ganska sent åt vi I know but I don't care.

Nu har jag också avslutat min frågestund, har skrivit alla frågor på ett papper och tror att vi kommer filma idag ännu där jag svarar på frågorna. Har delat upp det så det blir 15 frågor på ena inlägget och 16 på andra. Vissa frågor är långa så därför blir det uppdelat och också för att ni skall orka lyssna på videoinläggen ;D

Som bäst sitter vi och käkar glass,mumsmums! & är på varsin dator ^^

Älskar dig <3

Den 2012-05-30, kl 18:45:58
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
Jag älskar min pojkvän över allt annat <3 Och här tänkte jag dela med mig av en dikt jag skrivit i början av månaden  som är ägnad till honom :)

You are my everything
When I'm down, you get me up
You light up my world
Nobody is like you
Such a wonderful thing
That has happend to me
Take my hand, we will go trough everything together
Doesn't matter how long our distance is
Because you are always in my mind
And I can't stop thinking about you
I love you so
I will always be with you wherever you are
Because I'm always in your heart
© Amanda Lundkvist (jag)

Stor frukost!

Den 2012-05-30, kl 16:58:28
Filed in Vardag | Kommentarer: 1


Idag vaknade jag vid tolv ungefär men sen låg jag i sängen en stund tills min pojkvän vaknade, sen snackade vi en stund och efter det gick vi upp för att äta frukost och ojoj så jag åt massor! :D Vissa dagar har jag att jag bara frossar i mig massor och sen äter jag inte på ett långt tag och sen finns det stunder som jag äter knappt nåt en tid..

Ni vill säkert veta vad så här kommer listan;

- en skål full med yoghurt
- 2 glutenfria knäckebröd med pålägg
- 1 mandarin
- 1 liter glass
- 2 dl vatten
Nu när jag skrev listan så känns den kort men när jag hade allt detdär framför mig på bordet kändes det som massor XD  Tyvärr blev det ingen bild på det men jag tänkte inte på det förrän nu så att så kan det gå.
Sen for vi ner till rummet, jag vilade en stund för jag vart så trött och sen börja jag och älskling spela sims 3, inte alls fast vid spelet här inte ;) *ironi*

Önskar er en bra fortsättning på dagen! Kramar <3

Lekpark

Den 2012-05-29, kl 23:57:37
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
googlebild
Ikväll hade jag och min pojkvän väldigt kul! Vi gick till några lekparker och busade, man måst ju få ha roligt så länge man lever :D  Slutade med att vi snurrade på en konstig snurrsak tills vi blev yra och ramlade omkull på sanden ;)
Men ojoj så vi skratta, skrattade så mycket att sen när jag skulle försöka säga nåt så skrattade jag bara att så kan det gå :D

Synd att vi inte tog med våra kameror, var egentligen meningen att vi bara skulle gå en kort promenad men den promenaden slutade med att vi gick som sagt till lekparken. Sen måste jag säga att vi såg också jättefin solnedgång! Allt var orange, brukar inte gilla den färgen men den färgen var så fin så på himmelen.
Nu skall vi antagligen se på någon film - dokumentär eller nåt och hoppas att min yrsel som är kvar släpper :)

Blir sista eller nästsista inlägget för idag, om jag inte bloggar mer idag så därför säger jag godnatt redan nu så GODNATT ^^



Spending the time with my boyfriend (:

Den 2012-05-29, kl 16:41:34
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Tråkigt/dåligt väder igen, blåser kallt, mulet och solen som vill titta så sällan fram. Men idag har vi iallafall gjort lite annat än bara slöat på rummet.  Igår gick jag och sova där vid 12 på natten, vaknade en massa gånger av att älsklingens pojkvän telefon pep med korta jämna mellanrum XD   Sen hade jag så varmt så jag böt till nattlinne i hopp om att jag skulle kunna sova om men då började jag känna mig jättepigg så trodde att klockan var mycket och vad ser jag när jag tittar på klockan? Jo, DEN ÄR BARA 2 PÅ NATTEN!! Hade sovit bara 2 timmar och kändes som jag sovit 10 timmar eller nåt, fatta,helt sjukt!
Men jag beslöt mig för att somna om igen och det gick,vaknade sedan vid halv elva och efter det steg upp,gick upp till köket för att käka frukost.

Sen så for vi till stan för att gå lite i butiker och sist och slutligen till ICA MAXI  för att handla mat och så köpte vi också 2 par nagellack :)

Chilldag

Den 2012-05-28, kl 22:56:18
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Blev inte så mycket sims spelandet på dagen, istället först på kvällen. Därimellan har vi hunnit tjocka oss med potatisbullar,kanelbullar (eller jag åt en kanelbulle medan han såg på), sedan käkade vi glass i stora lass! Och därimellan var vi till butiken för att handla och filma lite men filmningen blev inte till nånting tyvärr, men vi skall filma någon annan dag istället. På tal om att filma så nån dag i veckan skall jag göra videoinlägg på alla frågor jag fått på frågestunden. Det är ganska många så det kommer i 2 delar så att ni orkar lyssna på frågorna och mina svar ;)
Sen har vi pratat en massa och skrattat, och igår när vi var ute i skogen så hoppade vi på lite stenar och när jag skulle hoppa ner från en sten råkade jag landa på en annan sten som var sned och råkade landa lite fel med vristen så nu har jag sjukt i foten. Eller det känns bara i vissa lägen som när jag sitter och en liten rörelse gör ont. Och så har jag lyckats få en bula precis under knät, undrar varifrån den har kommit då jag inte landat med det före!  Men jag kan gå iallafall och det är huvudsaken :)
Har inte gjort så mycket annat idag annars, men vädret har varit sådär här, väldigt trist väder för det mesta, ibland sol men den försvann nästan lika snabbt som den kom fram.

Nu sover min pojkvän så sött bredvid mig och jag sitter och läser bloggar. Innan sov han i min famn så här får ni en bild på han när han sov i min famn;

Tillfällig

Den 2012-05-28, kl 19:33:30
Filed in | Kommentarer: 2
TILLFÄLLIG DESIGN PÅ BLOGGEN!

Var är kommentarerna ?

Den 2012-05-28, kl 15:55:25
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Vart har alla era kommentarer försvunnit? Ni var ju så bra på att kommentera innan :D men nu har det varit tyst i 2 dagar :O 

Vet att jag inte uppdaterat så mycket men har spenderat en massa tid med min pojkvän, datorn går ju inte före allt annat ;)  Men jag försöker uppdatera så ofta jag kan. Skall också sätta lite tidsinställda inlägg nu och lite framöver så det inte blir sååååååå tomt. Har som mål att försöka uppdatera minst 2-4 ggr om dagen så det låter väl bra? :)
Frågestunden jag har haft (eller den pågår ännu) på min blogg så skall jag nån dag denna vecka svara på alla frågor i ett videoinlägg! Ni har ännu tid på er att fråga en massa frågor, desto mer desto bättre! :D  direktlänk; http://mandacecilia.blogg.se/2012/may/fragestund-pa-bloggen.html#comment

Idag vaknade vi vid 8 men sen somnade jag om till 12 typ, latade mig i sängen ett bra tag och sen for vi upp och äta försenad frukost och efter det har vi bara chillat och pratat och muppat oss ;)

Nu skall jag iallafall ta och spela sims 3 och hålla min pojkvän sällskap samtidigt, bloggar mer sen senare igen.

Spillt oboy på halva golvet XD

Den 2012-05-28, kl 00:33:29
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Dagens happening ;
  • vaknat ca kl 12
  • vandrat ute i skogen, hoppade runt på stenar och jag lyckades såklart hoppa snett så min vrist vred sig men den mår okej nu ,tror jag iallafall. Sen gick vi på en stig som ledde till en massa gyttja och sedan en stig som tog evigheter som inte ledde bara lååååångt bort så det blev att vända om efter ett bra tag ;)
  • spelat sims 3
  • pratat
  • ätit kyckling och ris
  • spillt oboy över halva golvet , hur gick det till då? Jo det skall jag berätta för er, såhär gick det till;
    Jag hade glaset på golvet bredvid sängen och när jag skulle stiga upp och gå ifrån laptopen för att göra något annat råkade jag sparka till glaset så golvet och lite av täcket blev dränkt av oboy ;)

Älsklingen tog bilden på mig (:

Fåglar (:

Den 2012-05-27, kl 23:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0


Igår var vi som sagt och fotade fåglar och här ovan ser ni lite av bilderna jag fotade :) Zoomade in så ni skulle få en bättre syn på fåglarna :)

Fågelfotografering

Den 2012-05-26, kl 23:40:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Förlåt för dålig uppdatering men har inte varit så mycket på datorn idag. Jag och min kille råkade sova bort halva dagen, inte riktigt meningen men så kan det gå ;) Sedan åt vi frukost/lunch och genast efter drog oss ut på några timmars promenad. Eller ja, vi for till stranden för att fota,blev att fota mest fåglar, tilomed sett första gången i vårat liv småskrakar :D


Efter det for vi ut på åkern för att jaga på tranor, eller ja, vi fotade dom och sen hem :D Väl när vi var hemma blev det att äta tacos igen,mums! :) Visar resten av bilderna imorn ^^


Dagens pepp!

Den 2012-05-26, kl 00:08:45
Filed in Quotes | Kommentarer: 5

Dagens pepp!

I Luleå :)

Den 2012-05-25, kl 23:57:13
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
25.5.2012, en dag att minnas <3 Det datumet,alltså idag så är det datumet jag och min kille blev ihop! :) Love you <3

Kom till Sverige igår på kvällen och sedan tog vi buss från Sthlm till Luleå och det tog hela dagen. Det var olycka i Djäkneboda som ni kan läsa om genom att klicka på denna länk ; http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5122551 så vi väntade ett långt tag där men sedan när vi fick veta hur länge det kommer ta så beslöt chauffören att vi tar en annan väg, vi var någon timme försenad men det var lugnt.
Såg ganska hemskt ut dendär olyckan och lite av lastbilens tak hade börjat brinna. När vi var framme så gick jag och älskling å äta kvällsmål och pratade en stund och sedan började vi sova för vi var så trötta efter den långa dagen.

Idag har vi gått på stan i Luleå, jag köpte en söt lunchbox från LAGERHAUS, för bara 15 kronor  (ca 1,50€) , dom hade rabatt på alla varor och idag var det sista dagen dom hade det! Sen köpte jag ett par färggranna jeans från gina tricot, 299 kr (ca 29,95€ ) och sen vitt nagellack från Isadora för 69kr (ca 6,90€) . Varför jag sätter priserna också i euro är för att jag är från Finland :)
När vi kom "hem" så var det dags för att äta tacos/tortillas, omnom <3 Nu sitter vi på varsin dator och nördar och chillar ;D

Dagens "tip"

Den 2012-05-24, kl 12:48:11
Filed in Quotes | Kommentarer: 13

No signal

Den 2012-05-24, kl 10:11:51
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
JAAAAA! Internet funkar nu så nu kan jag blogga före kvällen :) Var tidig väckning för vi skulle iväg,vaknade kl 5 på morgonen. Och så har min gamla telefon gått och blivit cp, är nästan aldrig "signa"l på den så folk kan knappt få kontakt med mig per telefon och tvärtom (jag kan inte få kontakt med dom), jag vet att några i familjen läser min blogg så här är åt er; informera dom andra detta att signalen är låg/ ibland inte finns men att jag har det bra och kommer vara borta hos min pojkvän i några veckor :)

Avslutar detta inlägg med en bild som jag tog för 2 dagar sen ^^



FOTO:  Amanda Lundkvist (jag)  KAMERA: Canon EOS 550D

Drar till älsklingen <3

Den 2012-05-23, kl 15:30:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Nu när ni läser detta är jag på väg till min pojkvän! :) <3 På torsdagen kommer det annars vara låg uppdatering eller ja, jag bloggar på torsdag kväll sen!  Hoppas ni stannar kvar trots att det kommer vara lite låg uppdatering.  Idag kommer det att komma upp ett inlägg på kvällen (tidsinställt) iallafall så helt tomt blir det inte idag.
arkivbild

Såhär skall killen vara (:

Den 2012-05-23, kl 10:00:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 7

Tumblr bilder

Den 2012-05-22, kl 23:07:16
Filed in Quotes | Kommentarer: 2

+25 grader, HEJ SOMMAR!

Den 2012-05-22, kl 16:40:30
Filed in Vardag | Kommentarer: 8
Förlåt att jag inte bloggat nåt på morgonen eller under dagen tills nu men det har varit +25 grader i skuggan så jag har varit ute hela tiden, måste ju passa på när det är så varmt! Kan inte sitta inne och mögla medan solen gassar på där ute ;)

Åt grillmat på altanet också med pappa, sen blev jag sugen på att fota så jag gick in och hämta kameran och sprang ut, blev ca 62 bilder. Alltså sen dess jag fick mitt nya objektiv så har jag varit och fota då det är bra fotoväder så har inte bildbrist nu iallafall! Har inte ens haft objektivet i en vecka och ändå har jag tagit 162 bilder med det objektivet och mer blir det! Nångång i veckan så hade jag tänkt att svara på frågorna från frågestunden OCH jag gör dom i ett videoinlägg men det kommer upp under veckan nångång! Ni har ännu möjlighet att ställa frågor åt mig, och ni som redan frågat så om ni kommit på flere frågor så är det bara att kommentera igen! :D För att komma till frågestunden gå in på länken ; http://mandacecilia.blogg.se/2012/may/fragestund-pa-bloggen.html#comment

Nu hade jag iallafall tänkt ta och äta något och spela sims, skriver sen igen! Bilderna jag fotat idag kommer upp på bloggen senare också men här får ni iaf en bild från idag :) ;



Dagens outfit 22.5.2012

Den 2012-05-22, kl 15:24:31
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 3

 


Idag kände jag för att vara lite "färgglad" D

Sims 3 hela dagen

Den 2012-05-21, kl 19:43:40
Filed in Vardag | Kommentarer: 13


Har märkt att vissa har lagt till mig på bloglovin och sen efter ett tag tagit bort mig, ni skall veta att jag brukar kolla ganska ofta hur många som följer mig så ser om det minskat/ökat!
När man gör bloglovinbyte är det inte menat att man tar bort en efter ett tag.  Jag är iallafall inte sådan som gör det, följer jag någon så då gör jag det och tar INTE bort, för det är ju så det är meningen, att man skall stanna kvar :)
Vet att det finns såna som tröttnar och så, men ändå..   aja,men tänker inte ödsla tid på att prata om detdär mer.

Nu från en sak till en annan,  jag har spelat hela dagen och kvällen The Sims 3,  ett par, eller ja, dom var bästa vänner först men dom blev kära och sen förlovade dom sig och fick en dotter. Och nu väntar dom på sitt andra barn.
Saken är den att jag började spela med den familjen idag så snabbt går det framåt här,hihi ;) Tiden går fort åt iallafall när man spelar så det är bra :D
Men nu hade jag tänkt att jag skall ta och läsa lite bloggar och sen städa för det är bokstavlgien KAOS i mitt rum!  Så nu skall jag gå så jag får nånting gjort, hoppas er vecka blir någålunda bra.
Kramar// Amanda

Sommarvärme <3

Den 2012-05-21, kl 14:34:51
Filed in Vardag | Kommentarer: 8

FOTO: Amanda Lundkvist (jag)  KAMERA: Canon EOS 550D

Ååh, det är så varmt och skönt där ute nu, riktigt så det bränns i kroppen när solen gassar på men det är skönt. Jag lär hålla min solbränna iallafall som jag fick när jag var till Egypten då det är "ta sol - väder" nu. Inte länge kvar till sommaren heller så det är skönt, 1 vecka och 4 dagar kvar :D
Hade datorn med mig ut så jag kunde spela på The Sims 3 medan jag solade, nu efter många timmar spenderat i solen + ätit grillkorv på altanet så skall jag fortsätta spela :)

Hoppas ni också har en varm skön dag eller är det någon av er som har bajsväder? Tell me!


Årets första glass från glasskiosken

Den 2012-05-21, kl 00:54:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Dagen har varit helt okej, skönt med varmt väder ute så man kan gå i sommarkläder! :) Imorgon har dom lovat ännu varmare så jag hoppas det håller sig också! Första jag gjorde idag när jag vaknade var att klä på mig, ut på cykeln och iväg och handla lite.
Mina glasögon har fått vingar eller ben, ikväll har jag sökt dom som en tok men skall leta imorgon igen och samtidigt städa mitt rum för här är helt kaos, tror dom kommer fram bara man får ordning på allt kaos ;)

Sen så har jag solat i några timmar efter att jag kom hem från butiken,lyssnat på en bok via nätet  - ja,jag var för lat att läsa själv. Nej, men det var skönt att bara få vara och vila i solen medan man lyssnade till boken.
Lite senare då det börja närma sig kväll for jag med bror till byn för att köpa årets glass från glasskiosken,mums! 
Vi satte på en bänk&åt och pratade,när vi kommit hem så släppte jag ut hunden och sprang med honom runtomkring på gården. Han älskar att springa bredvid en :D

Nu före jag går och sover skall jag se på filmen The Vow som alla säger att är bra så gonatt på er :)


Motljus

Den 2012-05-20, kl 19:45:18
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
2 bilder jag fotat, tema: motljus!
Vad tycks? Vilken är eran favorit? :)


+20 grader i skuggan, sommarvärme<3

Den 2012-05-20, kl 12:46:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 5


Just nu är jag ute på altanet på en solstol och solar med bara bikini + shorts!

PHOTODAY!

Den 2012-05-19, kl 20:47:20
Filed in Vardag | Kommentarer: 13
FOTO: JAG   MODELL: Vår hund (:


Idag vaknade jag återigen 10:20, som jag gjort vanligtvis hela denna veckan.. slöade en stund i sängen före jag steg upp. Klädde på mig,åt lite kex och sen for jag ut och fota då det var så fint väder och VARMT! Sitter just nu inomhus med bara shorts,t-shirt och hoodie ^^ När jag kom in efter jag fotat åt jag mellanmål - chokladpudding , chattade en stund på msn och sen for jag ut IGEN och fota, har haft väldigt starkt fotosug så har fotat, blev mycket "fota i markhöjd - bilder" men blev väldigt nöjd! :)
Hade 3 katter och en hund vandrande runt mig medan jag fotade men sedan dissade några mig när dom såg att jag hade fullt upp med att fotografera ,haha! x) Men hunden och en av katterna fick vara "modell" och sen fotade jag naturen :) När jag kom in laddade jag upp biderna på datorn och gick igenom dom och redigerade några men var väldigt få som behövdes redigera. Efter det installerade jag The Sims 3 World Adventures på datorn och pratade lite med kompisar.
Imorgon på morgon så skall jag in till stan så det skall bli nice.

Men nu tänkte jag läsa lite bloggar och sedan kanske ringa en vän, önskar er en bra fortsättning på lördagskvällen!
Och glöm inte att ställa frågor på min frågestund,svarar i ett videoinlägg när det är tillräckligt med folk som frågat/tillräckligt med frågor, gå in på länken ; http://mandacecilia.blogg.se/2012/may/fragestund-pa-bloggen.html och ställ en fråga eller fler så blir jag glad! Kram (:

Foton med 50mm f.1.8

Den 2012-05-18, kl 19:40:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 16
Bilder som jag märker att man tagit utav mig utan lov anmäls!

FOTO: Jag  KAMERA: Canon EOS 550D   OBJEKTIV: Canon 50mm f1.8

Bakat kladdkaka!

Den 2012-05-18, kl 19:20:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
FOTO: Jag
Blev visst lite ändrade planer, plötsligt så började jag göra en hel del saker och här är listan;
  • ätit mat, klyftpotäter med prinskorv
  • bakat kladdkaka
  • ätit kladdkaka
  • installera the sims 3 på datorn
  • ut och fotograferat med nya objektivet
  • visat bilder åt mina vänner
  • chatta med mina fina underbara vänner
  • skratta
  • lyssnat på musik
  • ändrat bloggdesign igen
  • sökt efter lite träningsvideos som man kan göra hemma
  • sett på tv , "minuten" för att vara exakt
Där har ni en hel lista, och ja, tiden har verkligen gått åt när jag gjort allt detta! :)
Nu har jag inget mer att göra så ni kan gärna gå in på denna länk http://mandacecilia.blogg.se/2012/may/fragestund-pa-bloggen.html och skriva frågor åt mig, svarar när det är tillräckligt med frågor! I videoinlägg,blir det jättemånga kan jag dela upp det också. Men desto mer frågar desto bättre! Så gör mig glad! :D Anonym eller inte,svarar på alla frågor iallafall.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Den 2012-05-18, kl 15:12:19
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Tjena mittbena!

Hela denna vecka har jag ALLTID vaknat samma tid varenda morgon, också om jag gått olika tider och sova. Helt sjukt men sant. Men det är normalt, visar ju sig att kroppen har en viss dygnsrytm (halvt). Är så skönt att INTE sova bort hela dagarna! Glömde säga igår att jag klippte topparna och pannluggen, inte så stor skillnad men nu är det slitna borta iallafall och det är bra! Bilden ovanför är tagen efter att jag klippte håret :)

Men ja, när jag vaknade idag så satte jag på datorn, hoppade in i min onepiece och nu sitter jag här och lyssnar på musik och funderar på om jag skall ta och baka nåt. Eller så blir det att se på filme once again, eller så gör jag båda, smart man blev där,haha! :D Kom på vad jag skall baka nu,kladdkaka blir det! Glutenfritt förståss för att jag är glutenintolerans.
Bakar först och ser på film sen medan jag äter kladdkakan, det låter perfekt eller hur?!! Nu skall jag iallafall gå till köket för att baka :D Bilder kommer sen.
Önskar er alla en trevlig fredag och trevlig helg! :)

Frågestund på bloggen!

Den 2012-05-18, kl 14:30:55
Filed in | Kommentarer: 7
Nu kör jag med en frågestund på bloggen! Svarar på alla frågor sen när jag fått tillräckligt med frågor och ja,jag kan svara dom på ett videoinlägg så blir det lite annorlunda :D
Andra kommentarer hänvisas i ett annat inlägg tack!


Vattendroppar fotade av Louise

Den 2012-05-18, kl 13:49:37
Filed in FOTO | Kommentarer: 0


Se hur fina bilder Louise har tagit! Hon sade att jag får gärna dela med mig av bilderna på min blogg och självklart gör jag gärna det, så kanske ni också får lite fotoinspiration!  Sen så tycker jag att ni skall gå in och kolla på Louises blogg genom att klicka på denna länk; http://lollorydhxd.blogg.se :D



Ny design!

Den 2012-05-18, kl 02:08:36
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

Ändrat om bloggen helt och hållet som ni säkert ser! Är nöjd men är lite fel uppe vid headern där det står senaste osv men det fixar jag imorgon, orkar inte idag mer så...
Min dag har inte varit så speciell, sett på filmen Gone då jag blev på hälft med den igår, rekommenderar den varmt! Sen så pratade jag i telefon, pratade med kompisar på msn och så höll jag på ikväll i flere timmar med bloggdesignen att så har det sett ut i min dag idag :) Har varit regnväder idag så hoppas på bättre väder imorn så man kanske skulle kunna fota därute men vi får se!
Avslutar inlägget för idag här och så bloggar jag imorgon igen, godnatt på er!

Bloggtorka, hjälp mig och ge en massa tips!

Den 2012-05-17, kl 19:57:30
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Har världens bloggtorka, ingen aning vad jag skall blogga om!  Kan ni vara snälla och komma med förslag? :D Som tack så kan ja länka er som tipsat mig men det är inget måste om ni inte vill bli länkade!   Men seriöst, kom med en massa förslag för jag har ingen aning.
Tipsen ni ger får vara vad som helst :D
Så ös nu på med en massa tips åt mig så förverkligar jag dom ^^

12 saker att göra när du har tråkigt!

Den 2012-05-17, kl 17:01:47
Filed in Tips! | Kommentarer: 3
Jag samlade ihop en lista vad man kan göra när man har tråkigt så här är den! Och ja, det är JAG som gjort listan ,det flesta kom från min egna hjärna! :)

Gone 2012 trailer

Den 2012-05-16, kl 23:38:00
Filed in | Kommentarer: 11

Kass uppdatering,I'm sorry!

Den 2012-05-16, kl 23:37:18
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Förlåt för kass uppdatering men har inte haft något att blogga om,har helt tom på ideer nu! Kanske ni kan komma med tips/förslag? Ni skulle göra min dag då! Idag så har jag sett på filmen "Den bästa sommaren" och "Arne Dahl,den största vatten" , två bra filmer om ni frågar mig! :D  Sen så fotade jag lite med mitt nya objektiv, t.ex den som ni ser i  detta inlägg. På fredagen har dom lovat soligt och ganska så varmt väder så då skall jag minsann ut och fota med det nya objektivet! Imorgon skall det nämligen regna så blir att sitta inne då,tråååkigt. Aja,men tror jag nog överlever med lite chattsällskap och att fördriva tiden med att se på filmer :)
Idag har jag ätit köttpotatismoslåda,druckit mjölk och jaffa (jaffa är som fanta,bara att det är finskt) för er som intresserar det. Och sen så var jag också så duktig att jag var och duscha, så skönt att vara ren och fräsch, njöt verkligen av att vara i duschen och fräscha upp sig ;D

Nu hade jag tänkt att se på filmen "Gone" , kommer trailern på den i ett annat inlägg. Sov gott alla läsare :)


NYTT OBJEKTIV!

Den 2012-05-16, kl 12:21:23
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
Godmorgon på er fina! (: Hur är läget med er idag? Med mig är det iallafall bra! Pappa väckte mig vid 10 och sade att det kommer paket från posten om en halv timme så då blev det fart på mig, när jag visste var det var! :D Jag skrev ju igår i ett inlägg att jag hade beställt en kamerasak, vill ni veta vad det är ? SJÄLVKLART VILL NI DET!


DETHÄÄÄR som är på bild! My new love, skitbra "fast" objektiv! :D Den blev min för 87€  (ca870kr ) + frakt, billigt och bra!
Nu just är det inte riktigt fotoväder, eller det är ljust men hela himlen är täckt av moln och sen så skall jag snart på fotojobb också på ett dop och detta objektiv är perfekt att fota i kyrkan med fick jag veta så jag är väldigt glad att jag köpta denna :D
men slutbabblat om objektivet, berättar istället om vad jag gjorde igår kväll!  Jag läste ca 150 inlägg (bloggar), såg på 2 filmer, Someweher och sedan 2012,  den andra (alltså 2012) var jättelång,kändes som den nästan aldrig skulle ta slut! XD Såg sista avsnittet på 30 grader i februari, vet att det var väldigt sent då serien slutade för drygt en månad sen men jag var bortrest då, men måste säga att det var en jättebra serie! :)

Efter det talade jag lite med O på msn och sen gick jag och sova för jag vart så trött. Kollade nyss att jag har ca 54 osedda filmer på datorn så tänkte att jag skulle ta se på en film nu eller två,får se, så skriver sen senare, önskar er en bra onsdag ^^

We girls love when..

Den 2012-05-15, kl 14:38:32
Filed in | Kommentarer: 8
Vi tjejer älskar:
Pojkar som börjar skriva i chatten
Pojkar som skriver långa sms & uttrycker sina känslor
Pojkar som kramar dig bakifrån
Pojkar som pussar dig på kinden & säger "jag älskar dig"
Pojkar som tittar på dig som om du vore den enda tjejen han ser
Pojkar som inte bara skriver "okej" utan som fortsätter konversationen
Pojkar som vågar visa vad de känner för dig inför andra
Pojkar som lånar ut sin hoodie till dig
Pojkar som kysser dig för att få dig att vara tyst
Pojkar som talar om för dig att han älskar dig precis som du är♥
Vi tjejer älskar:

Pojkar som börjar skriva i chatten

Pojkar som skriver långa sms & uttrycker sina känslor

Pojkar som kramar dig bakifrån

Pojkar som pussar dig på kinden & säger "jag älskar dig"

Pojkar som tittar på dig som om du vore den enda tjejen han ser

Pojkar som inte bara skriver "okej" utan som fortsätter konversationen

Pojkar som vågar visa vad de känner för dig inför andra

Pojkar som lånar ut sin hoodie till dig

Pojkar som talar om för dig att han älskar dig precis som du är♥

Somnat flere gånger under en dag

Den 2012-05-15, kl 14:36:19
Filed in Vardag | Kommentarer: 1


Igår kväll när jag sett klart en film satte jag på en annan film men råkade somna istället. Vaknade av att pappa sade nåt till mig och när jag öppnad ögonen såg jag att datorn var bredvid mig,att så kan det gå. Klockade klockan och då var den bara 22 men jag trodde det var morgon XD
Tog sedan mina kvällsmediciner genast efter jag vaknat från min tupplur och gick och la mig 12 på natten för jag höll på seriöst att somna igen och vaknade sedan halv 10 på morgonen,var vaken en stund men somnade igen för några timmar så har blivit mycket sovit nu men det är bara skönt att vara utvilad :D

Har ätit 1 banan nu till frukost men skall snart fara och äta lite mer för jag är hungrig,min mage kurrar som bara den!Annars så hade jag 50€ (ca 500kr) presentkort till en hemsida så har beställt en massa smycken därifrån, alltid bra att ha! :)  Och så köpte jag en sak till kameran som borde vara i mina händer inom 2-3 dagar men det får vara en överraskning till er tills jag får den! ;)

Nu är det dags för lunch iallafall så skall gå och äta nu (:

Monday again

Den 2012-05-14, kl 18:23:18
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
FOTOGRAF: Jag  (:


Måndag igen idag då vilkt betyder ny vecka. Förlåt för dålig uppdatering annars! Men var en sömnlös natt,sov på förmiddagen  så jag såg på en film istället i morse, håller på se den klart nu men satte på paus så jag skull hinna blogga lite ;)
Sen där vid lite för klockan 14 for jag till stan med buss ör att hämta ut mina receptbelagda mediciner från apoteket. Efter det gick jag i några butiker och hittade ett fint gult linne som jag köpte! Brukar aldrig använda gula kläder men testade nu bara på skoj denna för att jag gillade hur den såg ut och jag blev positivt överraskad,den passade perfekt till min solbruna kropp så var bara ett måste att köpa den :D För att få en liten färgklick i sin outfit ;) Och också för att den var snygg! Orkar inte fota de nu så bild på den kommer någon annan dag i veckan,jag lovar!

Kom hem vid 5 tiden och då tog jag fram tårta från frysen och åt resten av den som blev kvar från igår. Almondy daim cake,mums!

UTMANAD igen (:

Den 2012-05-14, kl 17:11:31
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
1. 3 ord om hur du ser på dej själv.
Svar: omtänksam, pratglad, snäll.

2.Varför startade du din blogg ?
Svar: Från början för att dela med mig om min vardag men nu har den utvecklats och i dagens läge uppdaterar jag om ett och annat,inte bara vardag längre alltså (:

3.Vad finns i din väska?

Svar: medicin,handdesifinieringsmedel, plånbok,smink.

4.Vad väljer du..att släppa en surfis var 30:e minut
eller hicka resten av ditt liv?

Svar: Det första :P XD

5. Vilken historisk händelse skulle du vela uppleva,berätta varför.
Svar: oj svår fråga! Ingen aning faktiskt.

6.Din fobi?

Svar: Har ingen direkt fobi egentligen.

7.Om du fick bestämma en lagparagraf,hur skulle den lyda?
Svar: Oj vad det blev svårt, skippar denna också XD (

8.Drömbil du vill äga?
Svara: hmm har inte körkort så onödigt att äga bil då XD

9. Ditt önskeyrke?
Svar: något inom foto eller jobba med barn :)

10.Årstid du vill ha för alltid?
Svar:sommar!!

12. 4 saker du skulle göra om du vann 500.000 kr?
Svar: resa, köpa utrustning för att ha en fotostudio, kamerautrustning till min systemkamera,skänka till det fattiga.

Never give up video nr 2

Den 2012-05-14, kl 09:00:00
Filed in | Kommentarer: 3

Never give up

Den 2012-05-13, kl 23:22:41
Filed in | Kommentarer: 0

It was a good day (:

Den 2012-05-13, kl 22:48:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Har varit en riktig trevlig morsdag idag :) Tyvärr så tog jag knappt några foton,orkade nämligen inte ta fram kameran så ni får stå ut utan bilder från idag. Men jag och mamma beställde pizza så vi for sedan och hämta dom, hem till mamma och äta, gosade med mammas hund och sedan så kom resten av gänget och då pratade vi och åt tårta,kex och bulla :) Fick dessutom 5 klädesplagg av mamma som jag ska visa åt er någon annan dag! :D

Inte så mycket mer än det har hänt idag, orkade inte äta hela pizzan hos henne så tog med mig resten hem så skall äta det nu och läsa bloggar så hoppas ni sover gott inatt!

Vår hund (:

Höj självkänslan!

Den 2012-05-13, kl 16:00:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 0

 

HÖJ SJÄLVKÄNSLAN!

När den inre kritikern kommer smygande eller något går fel, gäller det att ha en grundmurad självkänsla att falla tillbaka på. Vi ger dig tio övningar som inte bara höjer självkänslan, utan också humöret!
Du kan göra en övning om dagen eller välja ut dem du tror kommer att göra mest nytta för dig.


1. Tyck om din kropp
Tvåla in dig i duschen eller ge dig själv en massage bit för bit och känn efter hur härligt det känns. Acceptera eventuella ärr och skavanker som visar att kroppen har upplevt saker och kan reparera sig själv. Tyck om linjer eller rynkor som visar att du är en tänkande och kännande människa på väg genom livet. Att ta hand om sig själv leder ofta till en ökad acceptans och kärlek till kroppen.

2. Rör på dig
Motion gör dig starkare, smidigare och mer nöjd med kroppen, samtidigt som utsöndringen av humörhöjande endorfiner ökar. Rör gärna på dig utomhus för att även få en dos dagsljus, som också gör dig gladare.

3. Komplimangbomba dig själv
Vad tycker du allra bäst om i ditt utseende? Ge dig själv en komplimang för till exempel ditt hår, dina fötter eller dina ögon. Vad är du riktigt bra på? Installera teknik, laga mat, spontanfika eller lyssna? Ge dig själv en komplimang för det också. Och varför inte glädja någon annan med en komplimang från hjärtat när du ändå är igång?

4. Skaffa en affirmation
Affirmationer är bekräftelser som stärker självkänslan och/eller tron på att kunna klara av en uppgift. Idrottsmän använder ofta affirmationer och det finns forskning som visar att det fungerar. Bestäm dig för en egenskap eller känsla du vill stärka, skriv ner ett positivt budskap till dig själv och upprepa det varje dag. Exempel på affirmationer: "Jag är värdefull". "Jag uppskattar verkligen allt jag kan uppleva med kroppen." "Jag har en unik personlighet som det lyser om."

5. Kompiscoacha
Det här är en övning du kan göra med en god vän, eller varför inte med en släkting, jobbkollega eller partner som du litar på. Berätta varför du uppskattar honom eller henne och namnge tre egenskaper som du tycker är positiva och utmärkande för din vän. Byt roller. I den här övningen ska ni bara fokusera på positiva egenskaper, syftet är inte att analysera varandra utan stärka självkänslan. Om du gör övningen med flera personer, får du också nya perspektiv på dig själv i olika roller.

6. Gör en god gärning
Att göra en god gärning är bra för andra levande varelser och gör samtidigt gott i själen. Eftersom det är lättare att tycka om människor som är goda, har vi också lättare för att uppskatta oss själva när vi är snälla. Du kan vara barnvakt åt en vän, plantera ett träd i Tibet eller göra något annat som känns meningsfullt för dig. Gärningen ska göra gott för välbefinnandet. Har du alltför lätt att uppoffra dig för andra, kanske du vill hoppa över den här övningen

7. Se över din självbild
Många ställer helt orimliga krav på sitt utseende och sin personlighet. Fundera över vad är det som får dig att döma dig själv så hårt. Vad är det som styr din inre dialog - är det en sträng kritiker, andra människors åsikter eller vad du har läst i tidningarna och ser på tv? Släng ut din inre kritiker och byt ut ytliga värderingar mot åsikter du hellre skriver under på. Skriv upp minst 5-10 saker du är nöjd med eller "jag är fin" eller något liknande!

8. För en "Jag är bra"-dagbok
I dagboken ska du varje dag skriva ner tre rubriker: Bra, Tack och Hjälp. Under "Bra" skriver du några saker du har varit nöjd med under dagen. Under "Tack" skriver du upp vad du uppskattar och är tacksam för just i dag. Rubriken "Hjälp" är till för att skriva upp vad du känner att du skulle behöva hjälp med. Mer om hur du gör kan du läsa här

9. Gör en egotripp
Vad längtar du riktigt mycket efter att göra med dig själv? Att sitta ute i naturen med picknick och en bok, att se en film eller hitta på något du aldrig gjort förut? Avsätt tid minst en gång i veckan för att umgås med dig själv och göra något du har lust med. Pausa i tillvaron och känn att du duger precis som du är - ingen annan än du har huvudrollen i ditt eget liv!


Wonderwall - Oasis

Den 2012-05-13, kl 15:04:35
Filed in | Kommentarer: 2

Våga prata inför en mängd folk!

Den 2012-05-13, kl 14:00:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
Här vill jag dela med mig av tips för er som har t.ex svårt/är rädda för att prata inför folk,t.ex om ni har någon presentation och inte är modiga så här är steg för steg hur ni skall gå till väga för att VÅGA MER och bli mer självsäkra!

Kontrollera dina känslor och våga prata inför folk.
En av de allra vanligaste rädslorna i Sverige är att inte våga tala inför en grupp.

Handsvetten tränger fram, hjärtat slår. Du kommer knappt ihåg ditt namn, än mindre vad du ska säga. Prova Mikael Widerdals tips för att mota bort de obehagliga känslorna.

1
. Erkänn för dig själv att det finns en oro. Sätt
ord på den och definiera vad du är rädd för. Då blir pro­blemet synligt och går att jobba med.

2. Öva. Börja med någon du känner, sedan i små grupper. Stirra dig inte blind på mängden, en eller hundra har inte någon betydelse.

3. Sätt upp mål och delmål. Ingen förväntar sig att du ska gå från ett klassrum till Globen från den ena dagen till den andra.

4. Ta död på rädslan. Skriv ner värsta tänkbara scenario så blir det mindre läskigt. Det värsta som kan hända med spindeln som springer över din hand är att du blir rädd – inte att du dör.

5. Slappna av. Nyckeln till en bra presentation är
att du känner dig trygg. Varva ner så blir du mer till­gänglig till dig själv. Trygghet kommer inifrån.

6. Sök information. Du måste kunna ditt ämne. Om det är något under presentationen som du märker att du inte kan – erkänn och be att få återkomma i frågan.

Grattis på morsdagen kära mamma! :D

Den 2012-05-13, kl 12:23:29
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag blir det då att fara till mamma :D
Kommer också att träffa  3 av mina syskon som kommer vara där + min ena brors flickvän som är som en syster för mig också så det skall bli nice :D  Skall ge åt dem lite saker som jag köpt åt dem från Egypten ^^   Min kamera följer med så lite bilder kommer troligen till bloggen sen. Är hemma på kvällen nångång men skall fixa nu lite tidsinställda inlägg som kommer komma under dagen på bloggen så ni har något att läsa medan jag är borta! 

Somnade igår till en film, vaknade sedan att filmen höll på så det var bara att pausa och stänga av datorn och sova, och jag har sovit jätteskönt inatt,somnade verkligen fort! ;D Nu skall jag fixa dom tidsinställda inläggen och sedan skall jag gå och laga mig klar (laga håret och så) :)


bild från http://www.kennethjansson.net/wp-content/uploads/morsdag2.png

Fullspäckad dag

Den 2012-05-12, kl 23:05:36
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Efter att jag kom hem så kollade lite på en film som jag blev på halft med igår och efter det fotade lite och sen läste bloggar :)  Sen pratade jag med lite kompisar på msn och lyssnade på musik  och så har jag hunnit också under kvällen ringt några telefonsamtal. Nu är det 100% klart att jag far till min kära mor imorgon, längesen jag träffat henne så det skall bli trevligt att få träffa henne, älskar dig mamma <3 Det är dessutom morsdag imorgon här i FINLAND.

Men jag far dit på eftermiddagen först så hinner blogga före det så don't worry! Bloggen kommer att vara som normalt,normal uppdatering och sånt (:

Nu börjar mina ögon gå i kors så dags och sova,gonatt på er!

När jag var och cyklade 10 km en dag så tog jag denna vackra bild på solnedgången,älskar färgen på himlen! :)

2 motljusbilder men med moln (x

Den 2012-05-12, kl 19:33:04
Filed in FOTO | Kommentarer: 6
FOTOGRAF: Jag  KAMERA: Canon EOS 550D

Visit to Kasnäs

Den 2012-05-12, kl 17:20:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
jag är inte sådär blek,solen lyste rakt på ansiktet från fönstret, just so you know ;)

Idag har jag varit till Kasnäs och simmat då, simmade sjukt mycket :D Sedan doppade jag mig mellan varven i +5 graders vatten, en sak kan jag säga ISKALLT!! Avslutade allt med vattenlöpning,  var så skönt ALLT,simningen,sitta i bubbelpool,vattenlöpningen, doppa sig i det iskala vattnet,ja som sagt ALLT :D  For till Kasnäs med buss och kom tillbaka med buss, var en utfärd med ett härligt gäng ^^

Före vi simmade så åt vi på buffé , jättegod mat och efterätt,åt tills jag blev proppmätt XD På väg hem i bussen sov jag till en största del för jag var så trött men nu är jag pigg när jag tog mig en kort tupplur!

Hoppas eran lördag varit bra :)



Badhus

Den 2012-05-12, kl 07:35:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Har ätit frukost och fixat mig och redo för att starta dagen,eller ja,den har redan börjat men nu bär det av till ett ställe för att bada med mina kompisar!! Vi hörs sen när jag kommer hem igen :)

FOTOVÄGG

Den 2012-05-11, kl 22:48:41
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag har jag varit lite kreativ, hängt upp foton på väggen - eller ja , man sätter de i plastfickor som ni ser på bilden ovan men hela är inte med på bild,kan ta bild på hela någon annan dag,täcker ganska mycket över en vägg kan jag lova er! Sedan så ramade jag in ett större foto också. Och sen så skall ni veta att jag har tagit alla dessa foton själv så det blev personligt :) Före det såg jag på filmen "Flickan", har sett den förut men det var så längesen! Och så läste&kommenterade jag bloggar och nu ikväll har jag som sagt varit kreativ men därimellan har jag pratat med några kompisar via msn :)

Jag skall upp kl 8 imorgon för att jag skall till Kasnäs och bada men bloggar sen när jag kommer hem igen,ett inlägg kommer upp på morgonen före jag far.  Men nu så skall gå och sova så jag inte är allt för trött imorgon! Gonatt på er!

Fyllda paprikor (:

Den 2012-05-11, kl 19:41:04
Filed in MAT/RECEPT | Kommentarer: 1
Detta som ni ser nedan på bild har jag ätit idag, fyllda paprikor med köttfärs,vitlök, riven ost & gurka och färsk persilja till, väldigt gott! :D


FOTO:  Jag  REDIGERING : Jag

UTMANAD

Den 2012-05-11, kl 19:24:45
Filed in | Kommentarer: 0

Jag blev utmanad av Camilla att svara på dessa 11 frågor!


1. Vad är det tidigaste minnet du har från någon händelse?

När pappa stod i köket med kylskåpet öppet så var jag där och sa "jag vill ha kovl"

 

2. Har du några fobier?

paketbilar

 

3.Vilket är ditt drömjobb?

jobba med barn eller något inom foto (:

 

4. Om du fick byta liv med någon för en dag vem hade det varit och varför?

ingen faktiskt.

 

5. Vad gjorde du igår klockan 15.00?

var på datorn ^^

 

6. När brukar du lägga dig på kvällen resp gå upp på morgonen?

Det varierar beroende på om jag har något inplanerat nästa dag men där mellan 23- kl 3 på natten. Och vaknar upp där mellan 8-12 på morgonen.

 

7. Så här spenderar jag en riktigt varm sommardag på bästa sätt?

på stranden med kompis/ar och har gott käk med mig!

 

8. Det här får det att vattnas i munnen på mig?

svår fråga! Men något inom foto kanske ;)

 

9. Favorit affär?

gina, Cubus, H&M,bikbok

 

10. Det bästa med att vara mig är?

intelligent,teknisk ^^

 

11.Hur skulle ditt drömbröllop se ut?

ute på något vackert ställe och förhoppnings vis en fin dag! (:

 

 

Egentligen skulle man sedan utmana 11 andra bloggare och formulera 11 nya frågor men jag orkar inte tänka just nu så mycket så ni får ta dessa ovanstående frågor och jag utmanar alla som vill göra den på sin blogg så blir det rättvist,hihi! :D


You are beautiful just the way you are

Den 2012-05-11, kl 11:36:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
FOTO : Jag (Amanda)
Godmorgon alla fina :)  Drömde inatt att jag var i skola och var utanför gymnastiksalen medan dom andra var i gymnastiksalen och hade gymnastik. Men plötsligt så höll dom öva nåt med soppåsar, hade soppåsar över axeln,nåt med sortering eller så,helt sjukt XD Nå iallafall, jag fick panikångest där jag satt utanför rummet och började gråta och skrika och plötsligt slängde jag en tidning i golvet allt vad jag orkade :/  Efter det vaknade jag och tänkte för mig själv "tur så var det en dröm!"  . Allt kan man drömma om tydligen,eller ja, det är ju så!
Nu när min snuva har äntligen försvunnit nästan helt och hållet så har jag råkat smitta pappa, oops! Nu har jag annars fått ÄNTLIGEN min telefon att fara på service, för er som inte vet så gick den sönder några dagar innan jag skulle resa iväg.
Har inga speciella planer för idag, KANSKE far ikväll till stan, annars blir det en lugn hemmakväll :) Imorgon skall jag till Kasnäs så det skall bli nice :) Nu skall jag iallafall sätta på någon film och se den!

Vad skall ni göra idag?

Dagens

Den 2012-05-11, kl 00:14:52
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Min dag har varit ganska så chill men ändå bra :D Jag har sett på film,lyssnat på musik,sjungit, ,bakat, läst bloggar och pratat med lite friends på msn.

Sedan så kollade jag i en mapp på skoj och där hittade jag massa material från när jag gick i skola, var ganska intressant att läsa om företagande! Har också en nästan 300 sidors bok som handlar om att vara förtagare och det var vår ända skolbok under tiden jag gick där ;)
Men nu håller mina ögon fara fast hela tiden så blir att sova nu,gonatt  på er (:

2 hårfrisyrer

Den 2012-05-10, kl 23:05:21
Filed in Tips! | Kommentarer: 0

Banan i chokladyoghurt

Den 2012-05-10, kl 22:49:46
Filed in MAT/RECEPT | Kommentarer: 1

Testade nytt recept idag,eller ja, för mig var det nytt och det är banan i chokladyoghurt.  Skippade mandlarna. I början var smaken lite speciell men vänjde mig snabbt :) Som på bilden står så är både receptet och bilden tagen från recepten.se
Men här har ni receptet; 

Ingredienser:

Gör så här:

Blanda yoghurt, kakao och fruktsocker. Smaka! Tillsätt ev. mer fruktsocker om så önskas.

Klicka ut i portionsskålar. Skär banan i skivor och fördela i portionsskålarna.

Strö över mandel och råsocker.


Torsdagen den 10.5.2012

Den 2012-05-10, kl 12:22:17
Filed in Vardag | Kommentarer: 10
Vaknade för kanske en timme sen,försökte somna om men det var som drömmarna skulle stannat för det for ingenstans framåt hur än jag försökte så jag steg upp istället och såg på klockan,tur det för jag vill inte sova bort hela dagen.

Idag är det mulet väder så blir inte att göra så mycket, dammsuga rummet, äta och se på filmer tror jag att det blir och sen är jag sugen på att baka nåt men det återstår att se! Och självklart kommer jag uppdatera blogg en en del idag :)
Men nu låter min mage som en motorsåg så skall gå och äta nu! Hoppas ni får en bra torsdag ^^

Bloggen blivit nästan fotoblogg? Nej inte riktigt!

Den 2012-05-09, kl 21:15:11
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Hoppsan,märkte att min blogg har på senaste tiden blivit nästan helt och hållet en fotoblogg XD Men var inte oroliga,den har inte blivit det, det är ju en blandning mellan foto,vardag,outfit,tips och matblogg, såja, en ren blandning :D

Men det är ju min blogg så jag bestämmer vad som kommer att komma upp i bloggen men självklart får ni komma med förslag också för dom uppskattas.

Har bara inte hänt så mycket i min vardag på sistone efter att jag kom hem då jag är nästintill bara hemma. Men i helgen kommer det bli ändring på det för på söndagen får vi troligen gäster och sen är det ju morsdag här i Finland :) För er som inte vet så är mina föräldrar skillda men jag bor hos pappa och det är en bra bit ifrån dom så blir inte att träffa så ofta fast jag önskar att jag skulle kunne träffa min fina mamma oftare :)

we<3it   (bilden)

Jag i Hurghada första dagen

Den 2012-05-09, kl 20:47:14
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Som rubriken lyder så här är lite bilder på mig första dagen i Hurghada (Egypten) :D 


Vaniljglass med jordgubbar

Den 2012-05-09, kl 19:52:42
Filed in MAT/RECEPT | Kommentarer: 3
3 bilder från idag, vaniljglass med jordgubbar <3
Bilderna är tagna av mig med min Canon EOS 550D! Min favoritbild av dessa tre är den sista, vilken är din? :)

+16 grader ute,woopwoop!

Den 2012-05-09, kl 19:18:12
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
+16 grader idag ute, hur skönt som helst!  :) Men bara det att jag är fortfarande med Egyptisk värme men ja, vänjer mig nog med finländska värmen snart. Var nämligen i bara t-shirt och korta leggings och det brände faktiskt till sist i ryggen ^^ Åt glass ute i solen också idag, som ni kan se på bilden nedan. Det var väldigt gott :D
Hela kvällen idag har jag chattat på msn,läst bloggar och lyssnat på musik. Före det så var jag bara ute i solen men har måsta skydda mina ben för flagar som bara den, men så är det sen när man varit mycket i solen i Egypten ;)
Första gången som jag flagar så som jag gör nu, men det sägs ju att nångång skall det vara första gången (eller ja,till många saker säger man så).

Men nu skall jag se på tv, adios! (:


Jag ute på altanet med glassen + jordgubbar ^^

Staden jag bor i

Den 2012-05-09, kl 14:39:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Idag kom jag på att jag inte gjort 30 dagars listan på ett tag, ni som undrar vilken lista så klicka HÄR (länk) så förstår ni ;D  Dag 1 har jag redan gjort och den hittar ni genom att klicka HÄÄR! (öppnas ny sida)
Nu kör vi med dag 2!

DAG 2 - Staden där jag bor

Det är mer som en by än stad, här finns bara egnahemshus och radhus. Massa skog,åkrar osv, är som man skulle nästan bo ute på landet.
Men vi har apotek,bensinmack, matbutik och sedan nån butik till, en skola,sportplan och en kyrka och sedan några stränder. Såja, det finns inte så mycket här, och här jag bor är det för det mesta ganska lugnt :)

bild på Tenala kyrka, snodde bilden från google. Orkade inte leta efter någon annan bättre bild XD

Lycklig!

Den 2012-05-09, kl 01:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Åh typiskt också, jag hade filmat ute videoblogg ,lite annorlunda men sen när jag är klar med den och skall spara så stänger datorn av sig självt, så typiskt! Så det kommer upp någon annan dag för jag orkar seriöst inte klippa ihop idag längre, höll på med timtal innan så.
Solade idag i ca 2 timmar och tog en massa självporträtt, sedan gick jag in och laddade upp bilderna till datorn, sedan redigerade jag några bilder som behövdes bli redigerade och efter det läste jag en massa blogginlägg igen, ca 1000 inlägg (ja,ni läste rätt, 1000 inlägg! Men ni skall räkna med att en del inlägg kan vara från en och samma blogg. Ja,ni som använder bloglovin vet hur det funkar ;)
Hände också idag en sak som gjorde att jag blev världens lyckligaste tjej! :D Eller ja, hände och hände men fick en sak bekräftat av en så då blev jag väldigt lycklig! 

Men nu är jag så trött så jag skall gå och sova snart,gonatt på er. Avslutar inlägget med en bild jag tog idag som jag är nöjd med!  :)

Jordgubbssmoothie!

Den 2012-05-08, kl 21:07:26
Filed in MAT/RECEPT | Kommentarer: 4
Gjorde världens godaste och ganska så nyttig smoothie!

FOTO: Jag  KAMERA: Canon EOS 550D
Fotot blev kanske lite för ljust,försökte redigera den men de gav ingen rättvisa så det fick bli såhär,lite kontrastlös men låt gå :)
Receptet på denna underbart gooda smoothien då? Den har jag kommit på själv och du behöver bara 2 ingredienser till det och det är;

250 gram jordgubbar (färska eller djupfrysta,båda går lika bra)
3 dl mjölk (jag använde laktosfri)

KLART! Sen kan man experimentera själv hur man tycker ,går att lägga till ingredienser och så, allt går efter ens smak :)

Dagens outfit 8.5.2012

Den 2012-05-08, kl 16:21:35
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 6
3/4 ärms tröja - gina tricot
Leggings - fått av mamma
Strumpor - seppälä


Och jag är fullt medveten om att jag är utan skor på bilderna :D

8.5 En solig dag!

Den 2012-05-08, kl 11:56:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Godförmiddag! Vaknade först kl 9 men somnade om till halv tolv,och kollade genast ut,strolande sol och +15 grader! :)

Så det blev att klä på sig shortsen idag, skall snart fara och äta min försenade frukost och sedan ut i solen. Vill inte sitta inne när det är såhär fint väder,måste ju passa på nu!  Har märkt att mina inlägg har blivit ganska korta på sistone men så går det när man har knappt något att berätta om men hoppas det är okej! Iallafall så veckans planer är att på lördag fara till badhuset i Kasnäs,det skall bli skoj :D På söndag är det morsdag här i Finland och då kommer kanske min ena storebror och hans flickvän hit så då skall vi fira morsdagen (:
Annars har jag inga direkta planer, njuta av solen och kanske fota!  Btw, jag rensade garderoben igår och det blev en hel låda full med kläder som jag inte använder längre, kanske dags för loppis eller vad säger ni?

Men nu skall jag fixa något att äta och gå ut, hoppas ni får en bra dag! :)

Solnedgång 7.5.2012 :)

Den 2012-05-08, kl 00:19:13
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
KAMERA :Canon EOS 550D  OBJEKTIV: Canon 55-250 mm EF IS  FOTO: Jag (Amanda)

10 km cykling!

Den 2012-05-08, kl 00:13:13
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Det blev visst cykling istället för promenad. 10 km cykling blev det ikväll. Score på det! :D  En hel del uppförs- ,nerförs backor och sen lite raka sträckor. Känner mig sååå stolt! Tur har man bra kondis från innan iallafall (: 

For till stranden och sedan cyklade jag en annan väg hem. Tog också foto på solnedgången som var så fin ikväll, bilden kommer i ett annat inlägg. Nu skall jag iallafall läsa bloggar och skype:a, det blir min kväll det! Godnatt sötisar :')

Have a good evening!

Den 2012-05-07, kl 20:27:43
Filed in Vardag | Kommentarer: 3


Tjenare alla bloggläsare (:

Sovit till kl 12 idag,vaknade några gånger innan men somnade om genast,sedan dess har jag läst bloggar, nästan 3000 inlägg att kolla igenom! Lyssnade på musik under tiden jag läste bloggarna, och sedan redigerade jag lite bilder från resan. Det har kommit FOTON DEL 2  på bloggen från när jag var till Hurghada som ni kan se på inlägget under detta :) För att se FOTON DEL 1 så klicka HÄÄÄÄR!
Men nu skall jag gå ut på en promenad, önskar er en bra kväll (:

Hurghada bilder del 2 (:

Den 2012-05-07, kl 20:10:15
Filed in FOTO | Kommentarer: 1
ÄKTA KROKODILSKINN!
Städerskan hade gjort såhär fint på vårt hotellrum (:
Gatumusikant.

Dikt skriven av mig 2012(:

Den 2012-05-06, kl 23:50:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
En dikt jag kom på ikväll, på kanske 4 minuter (:

You are my everyhthing
When I'm down you get me up
You light up my world
Nobody is like you
Such a wonderful thing
That has happend to me
Take my hand, we will go trough everything together
Doesn't matter how long our distance is
Because you are always in my mind
And I can't stop thinking about you
I will always be with you wherever you are
Because I'm always in your heart ♥


(c) Amanda Lundkvist (jag)



Foton våren 6.5.2012

Den 2012-05-06, kl 16:25:07
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
ALLA BILDER ÄR FOTADE AV MIG MED MIN CANON EOS 550D OCH OBJEKTIVET CANON EF IS 55-250MM ! (:

Vad tycks om fotona? :) Måste erkänna att jag blev väldigt nöjd med dom flesta!

Vårväder, för en stund ialalfall! (:

Den 2012-05-06, kl 13:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Har sovit väldigt djupt inatt,vaknade första gången klockan 10, perfekt! :) Och vad är bättre än att vakna till att solsken :D Men steg upp först kl 12, sen när jag skulle fara ut så kom såklart molnen men jag fotade sen istället och fick en hel del bilder, ljuset var bort trots dom svaga molnen så bilderna kommer upp i ett annat inlägg, fick många fina bilder, många som inte behöver redigeras ens så jag är nöjd! :D

Men nu skall jag redigera dom som behövs och sen kommer bilderna till bloggen så håll utkik!


Godnatt sötisar

Den 2012-05-06, kl 00:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Jag vill ha värme! Vårvädret suger ju, molningt..lite sol men jag vill att det skall vara +20 grader minst! :) Ville bara skriva ett inlägg och säga det och säga godnatt på er :)

Sjukling

Den 2012-05-05, kl 22:34:08
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Är sjuk fortfarande så jag har sovit nästan hela dagen idag..vaknade kl 17. Mår bättre nu men jag låter fortfarande som en häxa (x Jag for sedan till butiken för att köpa lördagsgodis och när jag kom hem såg jag på några avsnitt på en serie och efter det har jag bara skype:at och läst bloggar, har en massa bloggar att läsa nu när jag varit borta så länge!

Därav ingen bloggning idag,har inte heller något speciellt och skriva om så.. sen när jag har lite mera krafter så kommer jag att skriva lite mer om resan vad vi gjort och så, är säkert kul för er att läsa :)

Men nu skall jag fortsätta att läsa bloggar,hoppas ni haft en bra lördag. Kramar.


Nice dag (:

Den 2012-05-04, kl 22:49:52
Filed in Vardag | Kommentarer: 7
Kom hem där 22 tiden, när jag steg ut ur bilen så råkade min bror och hunden komma precis där och hunden såg mig att jag satt i bilen som stannade så han drog sig mot mig ivrigt ;)  pratade sedan med bror en stund och när vi kom in så pratade jag med pappa en stund och såg lite på ishockey och sen kom jag hit till datorn :)

Det var riktigt trevligt att få träffa lite folk idag trots att jag har knappt någon röst men min förkylning är bättre nu så det är ju huvudsaken :) Som ni kanske set/märkt så har del 1 bilder från resan kommit.. inlägget under detta :D

Har huvudvärk så skall göra nå annat nu men gonatt på er så skriver jag imorgon igen!


Hurghada bilder del 1

Den 2012-05-04, kl 22:08:19
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Här är bilder från Hurghada del 1 som jag fotat förutom bilden som är på mig, del 2 kommer någon annan dag! :)


quotes från we<3it

Den 2012-05-04, kl 21:02:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

Its friday

Den 2012-05-04, kl 15:45:42
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
bild tagen idag,ville bara visa mina solränder ;D visst är man brun?


Fredag vilket betyder helg!
Fick sömn först sent så tog en tupplur på dagen,därav ingen bloggning tidigare idag. Om 1 och en halvtimme skall jag fara iväg så skall börja snart sminka mig och fixa mig och äta mat före jag far, sen när jag kommer hem kommer det komma lite bilder från resan så håll utkik! :)





You have to keep going.

Den 2012-05-03, kl 23:34:13
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Dendär känslan när man är och handlar och pengarna inte räcker till,precis så hände det med mig idag,uups! Men fick handlat iallafall mat och nytt puder, måste ju ha i annan nyans pudret nu när man är brun :)



bild tagen igår

Jag tog cykeln med till stan så cyklade till några butiker och cyklade runt på stan,när jag handlat klart for jag till busstation för att vänta på bussen som tog mig hem och efter det har jag sett på filmen Never say never, den kom på Canal + Emotions, var bara av en slump när jag bläddrade genom kanalerna. Sen har jag druckit massa varmt för jag är fortfarande förkyld och min röst är krasslig. Skall egentligen på kalas imorgon men får se hur det blir med det..
Nu skall jag iallafall fortsätta prata på skype och sen efter det sova så godnatt på er :)

Hello torsdag!

Den 2012-05-03, kl 13:09:14
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
Vaknade vid 10 men somnade om och sov ytterligare 2-3 timmar. Steg upp och klädde på mig, åt frukost och sen for jag ut för att pumpa luft i hjulen på cykeln pga att jag tar med cykeln till stan. Är för lat för att gå ;)
Hoppas jag hittar allt jag behöver,annars blir det en sväng till storstaden Hesa imorgon före jag far på födelsedagskalas (:
Men nu måst jag rusa iväg och fixa mig och sen bege mig ut till byn där bussen plockar upp mig!


bild från Kairo när jag red på en kamel :)



2 april :)

Den 2012-05-02, kl 23:08:50
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Är stormförkyld så har inte blivit så mycket med uppdatering här,sorry! :/ har bara sovit,varit ut en sväng, sett på några filmer som kom i tv (har nya kanaler så måst ju passa på!) pratat med pappa och sen visat åt pappa nästan allt jag köpt från Egypten. Måst säga att efter varit borta i nästan en månad är det skönt att vara hemma igen, först var jag med kompisar,sen hos släkt i en vecka och sen i 2 veckor i Egypten... men jag saknar värmen!
Imorgon på dagen så skall jag en sväng till stan,måst köpa nytt smink nu när jag blivit brun! :D Och sen till apoteket för att köpa något till min enorma förkylning så att den försvinner fort, skall egentligen på fredag på kalas och övernatt så då vill man nog vara frisk/are..
Har inte så mycket annat och säga,men hoppas ni gillar att jag är tillbaka igen efter min långa resa,bloggen kommer bli som vanligt igen :)
Har också saknat er bloggläsare <3 och hoppas ni blir flitiga i att kommentera som ni varit innan!

Brilliantsmile - vitare tänder

Den 2012-05-02, kl 20:44:49
Filed in Vardag | Kommentarer: 2

Just före jag for iväg och resa fick jag denna tandkräm av Lina som bloggar på http://linnssa.se/. Den skall ge vitare tänder och måst säga att jag märkte redan skillnad från första början, värt att ha! Den kommer från brilliantsmile.se/ . Vill du ha vitare tänder så rekommenderar jag att du köper denna tandkräm :D

Dag 1 - Berätta om dig själv

Den 2012-05-02, kl 18:55:32
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Nu börjar jag med 30 dagars listan och idag skall jag berätta om mig själv!

Jag heter Amanda och är 20 år, ca 170cm lång, bor i södra Finland,ursprungligen blond men mitt hår har blivit mörkare med tiden. Drömmer om egen lägenhet, brinner för fotografering :)
Bor med min pappa och mellersta storebror och 4 katter och 1 hund.
Jag varken studerar eller jobbar men skall troligen börja studera i höst :) Efter grundskolan har jag prövat på lite olika utbildningar som företagsekonmi,djurskötare och sen jobbat lite då och då i dagis. Sen blev jag så sjuk att jag måsta avbryta mina studier men är i mycket bättre skick nu och är redo igen för studier/jobb.
Har en tuff bakgrund men lever livet och är en stark person för det är ett under att jag lever idag!
Älskar att resa men har bara varit till Sverige,Estland och Egypten och sen finns det FÅ STÄDER i Finland som jag kan pricka i som jag inte varit till. Alltså jag har rest i hela mitt liv och är något jag kommer fortsätta med ända tills jag tar mitt sista andetag!
Om ni vill veta mer så är det bara att fråga :)

30 dagars lista

Den 2012-05-02, kl 10:00:00
Filed in | Kommentarer: 1
1 - Berätta om dig själv
2 - Staden där jag bor
3 - Mina vänner
4 - En bild på mig för 1 år sedan
5 - Bloggarna jag läser
6 - Bild på din garderob
7 - I din väska finns
8 - En bild på någon jag saknar
9 - En bild på mitt rum som det ser ut just nu
10 - Ett kort någon annan tagit på mig
11 - Detta gör jag på helgerna
12 - Här handlar jag helst
13 - Bild på det jag köpte senast
14 - En tv-serie jag älskar
15 - Min dator
16 - Detta är jag beroende av
17 - Något du vill ha just nu
18 - Detta åt jag till frukost
19 - Min profilbild på Facebook
20 - 3 saker jag gjort idag
21 - En bild som påminner mig om gamla tider
22 - Mina syskon
23 - Mitt favoritklädesmärke
24 - Det jag tycker är det bästa med att blogga
25 - Min drömkille
26 - Min dag
27 - Min skola & min klass
28 - Bästa tidsfördrivet
29 - En bild på min handstil
30 - Den här veckan
Börjar ikväll eller imorgon! :D

Hem ljuva hem!

Den 2012-05-01, kl 21:56:08
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Är hemma igen! Eller jag ha vari de sen lite före kl 15 :)Men stormförkyld är jag,blev det nästsista dagen under resan..Annars så var jag så flitig att jag började packa upp genast med några pauser som t.ex matpaus och dricka saft paus.  Skönt och ha det undan redan nu! Trots att det var +12 grader här idag så tyckt jag att det var kallt men så är det när man är van med +20 till +45 graders värme ;)  Men nog vänjer man sig fort med denna finländsk värme snart igen hoppas jag!
Bilderna från resan kommer någon annan dag då det är ca 200 bilder så bilderna kommer att komma efter hand/i olika inlägg, agerade modell några gånger också,helt kul var det.

Måst säga att det har varit riktigt trevlig resa trots omständigheterna, då jag t.ex spenderade 4 dagar av min tid på sjukhus och det var sån befrielse att komma ut därifrån..
Men jag lever och klarat mig bra så det är ju huvudsaken! :) Jag godkänner och svarar på era kommentarer imorgon :D

Fin solbränna har man fått! :) Men e nog en aning brunare än på denna bild ^^

© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!