Aj, min fot! :O

Den 2012-01-31, kl 21:38:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Nu just skulle jag gärna kunna byta fot med någon! Alltså jag har en gammal skada i foten som gör att foten sväller upp då och då och av bara lite ansträngning men nu är det nog någonting fel på den igen. Har suttit på den lite ofta nu på sistone men idag så steg jag snett och efter det haft hela dagen suttit på sängen och haft foten nere mot golvet men plötsligt blev det sjuttons värk i den och kan nu knappt gå på den.
Det gör fruktansvärt ont så man bara vill skrika, tog en 500mg värktablett men inte hjälpte den så nånting är fel :O Tog med flit lite bilder på fötterna för att se skillnaderna och det är faktiskt stor skillnad, sjuka foten är massvis uppsvullen..

Vad har jag annat gjort idag då? Städat rummet (före jag fick ont) , läst bloggar, ätit, chattat med 7 kompisar på en gång och det var verkligen fullt upp med chattandet så blev flera timmars fördriv där men så är det när man har intressanta diskussioner :D Spelade spel på msn med en också..

Blev ingen yoga idag för att jag hade feber i morse ännu men nu känner jag mig bättre :) 



Glutenfri kladdkaka

Den 2012-01-31, kl 15:18:42
Filed in MAT/RECEPT | Kommentarer: 9
Jag hittade ett bra recept på glutenfri kladdkaka på nätet med majsmjöl nyss så här kommer det ;




Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl rårörsocker
1 dl majsmjöl
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor att "bröa" formen med   (alternativ 2&3; istället för kokosflingor så ersätt det med baklåtspapper eller/och smör)


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smöra en form med cirka 23 cm i diameter. Bröa med kokosflingor. (alternativ 2&3: bakplåtspapper eller/och smör)

3. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.

4. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.

5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).

6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.



Feber

Den 2012-01-31, kl 11:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 4




Min temp höjdes ännu mer igår så blir ingen yoga idag. Bättre att ta det lugnt när man har feber,känns som jag skulle kunna sova hur länge som helst nu! Men det blir alltid så när jag är sjuk, brukar ni också ha likadant?
2 dagar sprängande huvudvärk och en hel natt+dag med att frysa så förväntade mig nog att febern skulle komma och nu kom den. Igår kväll fick jag jätteont i magen så hoppas att det inte är någon magsjuka på gång, vi får hoppas på att det är bara lite feber jag har och inget annat.

Blev iallafall väckt av att telefonen ringde på förmiddagen men sen somnade jag om för ca 1 h och 30 minuter, skönt! :)
Sen så uppfyll er önskan om vad ni vill se mer av på min blogg genom att rösta i ett att inlägg, här är direktlänk;
http://mandacecilia.blogg.se/2012/january/vad-vill-ni-se-mer-av-i-bloggen.html så jag vet och såklart kommer jag att uppfylla era önskningar :D
Uppskattas stort :)

Nu låter min mage som en motorsåg så skall gå och äta nåt, bloggar sen!

Misslyckade ugnspannkakor XD

Den 2012-01-30, kl 20:57:09
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
FOTO&REDIGERING : Jag  KAMERA: Canon EOS 550D 

Ont i magen efter misslyckade ugnspannkakor! Nå man kan int alltid lyckas, men det var ganska intressant då utanpå så var det nästan helbrunt och inuti var det halvgeggigt XD

Har varit krasslig idag också så har vilat för det mesta och sen sänkt ljusstyrkan på datorn när jag hade sån kraftig huvudvärk (igen) men värken for när jag sänkte ^^
Chattat med en hel del vänner idag och sen dendär kommentaren om kroppstemperatur,jaani, en som inte tycks veta riktigt hur det egentligen är! ;) Sen så vet jag såklart vem det e som kommenterade...
Imorgon eftermiddag är det yoga som gäller så vi får hoppas att jag är friskare då :) I veckan nångång skall jag kanske fara också till Karis och umgås med en vän,och på lördagen är det barnledardagar som gäller,ska bli kul det också! :D



Modell för en dag

Den 2012-01-30, kl 16:49:47
Filed in FOTO | Kommentarer: 7
3 bilder från självporträttfotografering idag! Hade kameran på självutlösare :)

9e bilden: Någon i din släkt.

Den 2012-01-30, kl 16:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0


Lotta  (:

Monday

Den 2012-01-30, kl 14:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Igår kväll före jag skulle sova mätte jag tempen och då visade sig vara 37.. med andra ord stegring för mig. Hade först 35,3 och sen till sist 37. Kändes verkligen i kroppen kan jag säga att tempen höjdes,skönk,höjdes!

Min normaltemperatur brukar vara 35,5.

Hade ännu huvudvärk idag när jag vaknade men när jag sänkte på ljusstyrkan så försvann värken så nu är den så gott som borta, med andra ord så troligen var det migrän. Men skönt att den gav vika nu!

Nu blir det att fota lite självporträtt, har nyss sminkat mig och fixat håret så nu gäller det att fota :D

Hoppas ni får/fått en bra start på veckan!

Vad vill ni se mer av i bloggen?

Den 2012-01-30, kl 12:57:46
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
När jag kollade statistiken innan då jag loggade in på bloggen såg jag att det stigit till 96 unika besökare! :D Tack alla som läser min blogg, ni är underbara och också ni som kommenterar :) 

Det gör mig att fortsätta blogga och håller kvar min inspiration för bloggningen! :) Är  det nåt speciellt ni skulle vilja se på bloggen?
Rösta nedan;


Mått dåligt :/

Den 2012-01-29, kl 22:41:04
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Mått dåligt hela dagen, har haft spränghuvudvärk så tog en värktablett och gick lite om, sen har min temp också haft humörsvängningar och har känts i kroppen! Iallafall så lite av värken finns det kvar ännu men tror det går om jag sover! :) Så skall nog inte vara uppe så länge till..  

Därför har jag int heller bloggat när jag mått kasst men vi får hoppas på en bättre dag imorgon! :)
Har inte gjort så mycket, bara vilat och pratat med lite kompisar.

Men nu skall jag gå och äta nåt och sen troligen sova, godnatt på er! :) 



Min mysiga morgonfleecerock med öron i huvan! ^^

Statistiken höjts! 2012

Den 2012-01-29, kl 22:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1



Vad glad jag blev när jag såg statistiken på bloggen! :D  Hoppas vi når över 100 ännu! Kan hända att  gjort det nångång men för detta år så är detta rekordet hittils och mer skall det bli! :D

Superkraft i håret!

Den 2012-01-29, kl 17:58:19
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 6
Alltså mitt hår måste ha någon superkraft då det vuxit sjukt mycket på 3 månader! :D Kolla bilderna;


Oktober 2011 Ovan
Januari 2012 Nedan
Stor skillnad visst? :D



Sluta tjata om undervikt&övervikt!

Den 2012-01-29, kl 17:10:29
Filed in | Kommentarer: 1



Trött på att folk skall anta genast att man har en ätstörning bara för att man är underviktig! Bara för att man är underviktig behöver det inte betyda att man har en ätstörning! Sen så tror jag att det är knappast kul att höra hela tiden att man har äs fast man inte har och annat tjat om sin undervikt! Ibland kan vara okej men att hela tiden är INTE OKEJ!

SLUTA TJATA ÅT UNDERVIKTIGA PERSONER! Det finns faktiskt såna som tar illa upp. Jag har inte tagit illa upp men jag är trött på tjatandet hitådit! Känner också andra som får en massa "skit" för att dom är underviktiga men inte har en äs. Vi som är underviktiga orkar inte höra på tjatet, vissa börjar faktiskt må ännu sämre av det. 

Det är egentligen nästan samma som att man skulle gå och säga åt en fet person "usch vad ful&fet du är, du måste gå ner i vikt!"   Inte orkar vi smala heller höra tjatet på att vi är för smala. Vissa är smala från naturen och faktiskt FÖRSÖKER sträva att gå upp i vikt, och inte lyckas. Det är egentligen svårt att gå upp i vikt för vissa och gå ner för andra.
Vissa kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt! Jag är en av dessa, tror det finns säkert flere därute som känner igen sig i detta!



8e bilden: En person som du saknar.

Den 2012-01-29, kl 17:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0

Saknar min fina vän Mirjam (:

Dagens citat av Mahatma Gandhi

Den 2012-01-29, kl 10:46:39
Filed in Tips! | Kommentarer: 7
Här kommer dagens citat! ;
"Det finns mycket i livet som inte kan förstås,
men livets huvudsakliga mål är: att tänka rätt, handla rätt och leva rätt."
källa: Mahatma Gandhi

Godmorgon söndag!

Den 2012-01-29, kl 09:50:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
FOTO: Jag  KAMERA: Canon EOS 550D   OBJEKTIV: Canon EFS 55-200mm f4-5.6 is

Bilden ovan är tagen ca 21 på kvällen igår!


Godmorgon på er annars! :)
Vaknade först 8:15 av att jag hade sån värk i magen (mensvärk) och var SÅHÄÄÄÄÄÄR trött så mina ögon orkade inte hållas uppe trots några gångers försök. Har nämligen vaknat hela tiden på natten av att jag frös, ändå har jag haft 20-25 grader i mitt rum (värme element). Brukar oftast ha vid 18 grader för jag måste verkligen ha svalt när jag skall sova men nu trots att jag hade på mer värme än normalt frös jag :O
Har fått helt härliga kommentarer på sistone, tack så jättemycket, ni e underbara :D <3 Nu skriker min mage så skall gå och äta frukost och mäta tempen då jag fryser lite fortfarande.  

Sunday today, have a good day! :)

http://tildagrubb.blogg.se/ du som bloggar med det bloggnamnet så läs detta!

Den 2012-01-28, kl 22:31:27
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Tilda,du som bloggar på http://tildagrubb.blogg.se/

Du skrev att du skulle "skaffa lösenord och läs detta" men har inte hunnit läsa inlägg på  bloglovin på ett tag så nu undrar jag om du skulle kunna skicka via mejl eller kommentar (självklart publicerar jag inte kommentaren) lösen till din blogg? För vi följer ju varann via bloglovlin right? :D



Vågigt hår

Den 2012-01-28, kl 21:44:33
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Sade tidigare idag att jag skulle fota mitt hår så ni skulle få se mina vågiga lockar jag har. Jag har ju vågigt hår naturligt så nu fick ni också ta del av det! :D



Outfit för 28.1.2012

Den 2012-01-28, kl 21:37:46
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 0
Bilderna ovan så kan ni se hur jag ser ut idag! :)

Designtips! - få bilder,annonser osv synas i alla sidor på din blogg (arkivsida,framsida,osv)

Den 2012-01-28, kl 17:48:26
Filed in Tips! | Kommentarer: 3
Hade fått en kommentar för någon vecka sen att bara min bloglovinknapp,bilder i menyraden osv syns på framsidan men inte när man är t.ex på inläggsida så nu tänkte jag dela av mig hur ni fixar det!

Gå in först på kodmallar.
Kopiera sedan bildkod,annonskod och sånt från framsidan som ni har på menyn där och klistra in på arkivsida,kategorisida och inläggsida. Ni ser bild ovan på det jag menar!
Spara varje gång förrän ni byter "sida". Alltså sätter ni in koden/koderna på arkivsida och när ni gjort det så spara och sedan byter ni till nästa osv.

Kollade på några bloggar jag följer och såg att dom hade samma "fel" som mig men nu har jag fixat mitt och vill uppmana er att också fixa det när ni har tid! :D



Skall jag ha en tävling där ni kan vinna skönhetsprodukter?

Den 2012-01-28, kl 17:10:00
Filed in | Kommentarer: 1

BILDER LÅNADE FRÅN GOOGLE


Om jag skulle ha en tävling där man kan vinna skönhetsprodukter, skulle ni vara med då? :) Tänkte nämligen ha en tävling på bloggen men då måste jag ju veta om det finns intresserade där ute. Är ju ingen idé att ha en tävling om ingen deltar!

Med enkla regler och som INTE krävs att man skall följa min blogg på bloglovin om man inte vill!... Om det finns intresse för tävlingen så blir det av! :)

Svara alla så jag vet om ni är intresserade eller inte ?! :)



7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

Den 2012-01-28, kl 17:03:37
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Bild från sommaren som jag tog 2011 :)

6e bilden: En bild på ditt syskon.

Den 2012-01-28, kl 16:58:52
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
6e bilden: En bild på ditt syskon.

Hoppar över denna! Kan säga att jag har 4 st och tänker inte lägg ut bild på någon av dem när jag inte har lov)

Tävla hos Yarp om att vinna handtvål från Stockholmsgruppen,5 st vinner!

Den 2012-01-28, kl 13:13:49
Filed in | Kommentarer: 1



Jag tävlar hos
Yarp om flytande handtvål från Stockholmsgruppen
5 vinnare kommer att dras!
Var med du också,
tävla här!
"

Glutenfritt bröd på erbjudande!

Den 2012-01-28, kl 12:55:27
Filed in Vardag | Kommentarer: 0



Har varit och handlat och för första gången ser jag att dom har något glutenfritt på erbjudande! Perfekt för mig som är glutenintolerant :D  Det var bröd som var på erbjudande som annars brukar vara rätt dyra men nu fick jag det för nästan 50% billigare!

Vaknade med atth håret var lite lockat och det ser ut som jag skulle gjoirt själv några smålockar i håret just nu fast det har kommit naturligt,men så är det när man har naturligt lockigt hår ;) Skall hem till pappa redan idag så skall försöka komma ihåg att ta bild så skall ni få se. Dagens outfit kommer ikväll också..

Inget annat speciellt har hänt idag, var nyss på en kort promenad med hunden tills han gjorde sina bestyr och efter det gjorde han en u-sväng ;)
Senare idag skall jag fara hem tillbaka :)
Hoppas ni haft ett bra veckoslut hittils!




Shower

Den 2012-01-27, kl 20:45:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
bildkälla; http://www.alwin-bathware.com/wp-content/uploads/2011/12/shower.jpg


Kom nyss från duschen så nu är man fräsch&ren :D Frös helt grymt mycket när jag kom därifrån så det blev att snabbt klä på sig nattlinne och sen sätta på sig sin mysiga fleecemoronrock som är så varm och skön så nu försöker jag få up värmen, har iskalla händer just nu men nog skall värmen komma upp småningom :)

Innan så var jag ut och gå med hunden i ca 40 minuter, var helt inpackad med ytterkläder (dubbelvantar,dubbelstrumpor osv) då det är så kallt ute nu på kvällen. När jag kom in greppa jag tag i kameran och fotade lite med mitt nya objektiv, är jättenöjd med den! :D Sen såg jag lite på the voice of Finland och när det var slut gick jag och duscha och nu sitter jag som sagt här.
Skall läsa lite bloggar nu och dricka freeway orange läskedryck. Hur har erat veckoslut börjat?



Sjukhustvprogram

Den 2012-01-27, kl 16:59:21
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Har suttit och sett på 3 olika sjukhusserieavsnitt i några timmar nu, vet inte vad det är men jag har nästan alltid sen jag var liten gillat sjukhusprogram och gillar fortfarande! :)

Nu blir det att ta en liten kort promenad ute i kylan med hunden och sen äta nåt! Ha det gött!



Outfit 27.1.2012

Den 2012-01-27, kl 16:13:58
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 1
Det var länge sen jag lade upp senast dagens outfit bild så nu tyckte jag det var dags så här nedan ser ni två bilder på hur jag ser ut nu ;


Have a nice weekend

Den 2012-01-27, kl 12:17:18
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Är hos mamsen nu, råkade stiga av några busshållplatser för tidigt men vad gör det, fick ju ändå skjuts därifrån till mamma! :D Okej, vi for tillbaka in till Karis centrum för att hämta från busstation min ena väska jag råkade lämna efter mig. Tur så var ingen ann just där förutom personalen så hade tur! :D

När jag kom hit så var strömmen borta en stund, for nästan genast ut och gå en stund med mammas hund när jag kom till henne. Sen när strömmen kom tillbaka åt jag mat och till efterätt glas med bär,gottigott! :)

Tror att det blir att bara glo på tv idag, då min mamma skall på jobb så kommer vara ensam hemma med hunden. I nåt skede skall jag duscha också..
Har med minilaptopen och kommer vara här ända till söndag eller måndag så säkert uppdaterar jag bloggen lite då&då :) H
Have a nice weekend!

5e bilden: En gammal bild på dig själv.

Den 2012-01-27, kl 11:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
2009

Saknar mitt långa hår!

Statistiken just nu!

Den 2012-01-27, kl 11:00:00
Filed in | Kommentarer: 0
Jag gillar min statistik,främst när den höjts för denna månad :D

Packning

Den 2012-01-26, kl 22:07:14
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
bild från google.

Skall ju till mamma imorgon så nu blir det att packa :D Efter det inta kvällsmedicinerna och sedan sova,godnatt på er alla :)

Lookbok outfit inspiration

Den 2012-01-26, kl 21:32:17
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 1
Här kommer lite olika outfits jag tog från lookbok.nu!

Treat me right.

Den 2012-01-26, kl 19:49:52
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Mitt humör brast idag på dagen så har knappt orkat göra något.. Eller ja,före det brast såg jag på en serie och efter lite matpaus så fortsatte jag se på serien och just nu håller jag ännu på att se på den. Är nämligen rätt många avsnitt men är bara bra tidsfördriv,är ju trots allt en bra serie jag ser på!

Just nu har jag igen liten paus då jag chattar lite på fb och försöker se det positiva i livet. Alla har vi våra up and downs men som tur är så brukar det dåliga gå om! Måste försöka se mer på det positiva, just nu behöver jag lite positivt in i mitt liv. Men blir nog bra då jag kommer lite bort hemifrån imorgon och är hos mamma över helgen, det skall bli kul :D

Fick för mig att baka glutenfria ugnspannkakor så tror jag gör det så får jag lite annat och tänka på och lyssna på positiv musik! :)
FOTO: Jag  KAMERA: Canon EOS 550D

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN!

Den 2012-01-26, kl 18:00:00
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 0
Vad gör du på fritiden?
Vad är det bästa du vet?
vad är det värsta du vet?
Vad gillar du att fota mest?
vilket är det favorit foto?
vem är din bästa vän?
vad e dina bästa/sämsta sidor enligt dig själv? :
vad skönt med yoga :) e du på de ofta?
Vad gör du på fritiden?
SVAR: Fotograferar, dansar, gym,umgås med vänner och så är på yoga en gång i veckan

Vad är det bästa du vet?
SVAR: oj det finns mycket! Men vänner som finns där för en när man behöver en, att fotografera och umgås med barn.
vad är det värsta du vet?
SVAR: våldtäckt,mobbning,pedofiler, folk som pratar skit om en.
Vad gillar du att fota mest?
SVAR: jag gillar att fota allt egentligen! Men mest människor, bilder som har fokus och bokeh i bakgrunden och naturen.
vilket är ditt favorit foto?
SVAR : har flere men här är bild på en av dem;

vem är din bästa vän?
SVAR:  Chris, Cicci E, Amanda K, Camilla, Richard och Mirjam. Sen finns det nog också MÅÅÅÅÅÅÅÅNGA fler men dehär var nog dom närmaste! (:

vad e dina bästa/sämsta sidor enligt dig själv?
SVAR: bästa är nog att jag är intelligent,omtänksam - finns där och vill hjälpa allt och alla. Finns kanske fler men som jag kommer inte på just nu. 

Sämsta sidor:  jag har nästan alltid stökigt rum xD , att mitt humör kan svänga väldigt snabbt (har borderline)
vad skönt med yoga :) e du på de ofta?
SVAR : jag går en kurs som började i tisdags men jag är en gång i veckan så inte så jätteofta men kommer att vara det nu en gång i veckan ända fram till våren :D

Vinterbilder 2012 part II

Den 2012-01-26, kl 17:00:47
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
ALLA BILDER I DETTA INLÄGG ÄR TAGNA AV MIG MED MIN CANON EOS 550D med kitobjektivet! :D



Vill ni se del I av bilderna så är det bara att gå in på denna länk ;http://mandacecilia.blogg.se/2012/january/sno-overallt-men-olika-bilder.html

Med och tävlar om spapaket!

Den 2012-01-26, kl 13:37:31
Filed in | Kommentarer: 4
Är med och tävlar om att vinna spakpaket hos Nadja , för att komma direkt till tävlingen; http://nadjaslivliga.blogg.se/2012/january/tavlingsdags-igen.html#comment :D

Gör det bästa av ditt liv!

Den 2012-01-26, kl 13:30:10
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag vakna jag vid elva och var rätt trött men det är för att jag igår var och köpa allergimedicin och den har faktiskt hjälpt! Nu har allergiska reaktioen försvunnit, men kommer självklart ta kuren till slut då det är läkaren som ordinerat det :)

För er som undrar så äter jag dagligen 6 st olika mediciner.. men måste är ett måste och några av dem kan jag bara inte leva utan. Nej, jag är ingen drogmissbrukare men jag sover inte på nätterna om jag inte tar två av mina mediciner jag har.
Slutpratat om det,  idag får vi se vad dagen  bär med sig, tror det blir bara att chilla här hemma men det är också skönt! Imorgon på förmiddagen så skall jag iväg till mamma, träffade henne senast på julen så skall bli kul att få träffa henne igen :D  Har nog nätet till förfogande där så blir att uppdatera bloggen åtminståne lite :)

Sista chansen!

Den 2012-01-26, kl 13:02:56
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Idag är det sista chansen fram till kl 18:00 (19:00 finsk tid) att skriva frågor till mig på frågestunden!! Kl 18:00 idag svarar jag på alltså alla frågor! Ni kan skriva i detta inlägg frågor, vill ni se vad andra skrivit så gå in antingen http://mandacecilia.blogg.se/2012/january/fragestund-pa-bloggen.html eller/och http://mandacecilia.blogg.se/2012/january/glom-inte-fragestunden-som-avslutas-om-tva-da.html
Observera att jag svarar på ALLA frågor!
ASK ME QUESTIONS!


4e bilden: En bild på något som gör dig glad.

Den 2012-01-26, kl 12:31:46
Filed in FOTO | Kommentarer: 1
Barn gör mig alltid så glad! Behöver bara se ett barn eller bild på barn så får jag ett leende på läpparna :D

Fototips vad man kan fota?

Den 2012-01-26, kl 11:00:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
Alltså jag har brist på vad jag skal fota. Är ju bara vitt överallt därute... så har ni fototips vad man kan fota på vintern? Vad brukar ni fota på vintern? Både inomhus och utomhus. Ge tips åt mig.
Är i behov av förslag/tips! Vad vill ni se för bilder i min blogg så drös in med en massa förslag! :D





Den 2&3 bilden har jag fotat själv med min systemkamera! (:

VINN 1KG GODIS!

Den 2012-01-26, kl 00:28:46
Filed in | Kommentarer: 2

Jag är med och tävlar om att vinna 1 kg godis hos Tina :D Hon har en jättefinblogg! Länk till hennes fina blogg; http://tinanj.se

Brun

Den 2012-01-25, kl 22:36:07
Filed in FOTO | Kommentarer: 0

2 bilder tagna idag. Vita vid ögat är pga att jag hade solglasögon på när jag solade idag på dagen ;)

Allergisk reaktion

Den 2012-01-25, kl 13:38:57
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

bildkälla


Har varit i stan idag , nämligen är det så att jag fick i måndags två nya mediciner, en var för mina muskelspänningar och det andra var lite starkare värkmedicin för min ryggskott men sen lite senare fick jag allergisk reaktion., Min hals svälld upp, klia i halsen och gjorde ont när jag skulle svälja. Så idag for jag till hälsocentralen igen och fick allergimedicin så nu skall allergisk reaktionen ge vika :)

Värkmedicinen jag fick i måndags heter arcoxia och fick höra idag att den kan ge sådana besvär om man är allergisk. Första gången nånsin jag har reagerat på läkemedel men som det sägs "nångång skall det vara första gången".  Som tur var så var inte allergiska reaktion så illa, om man tänker hur det faktiskt kan bli!

Sen var det solarium som stod på tur och det blev lyckat resultat :D Efter det for jag på café för att äta mellanmål,åt en munk med sylt,gott var det! 

For sedan till matbutiken för att handla och sen åkte buss hem och nu är jag här. Filmade sedan runt vår hus, som ni kommer få ta del av i bloggen inom kort! En rundtur i huset med andra ord,så ni får se hur jag bor! :)
Meddelar om det sen någon dag, skall ju redigera klippet och så, så det lär ta en stund!

Medan ni väntar kan ni ju passa på att fråga i min frågestund,nämligen så avslutar jag den imorgon kl 18:00! (19:00 finsk tid) http://mandacecilia.blogg.se/2012/january/fragestund-pa-bloggen.html :)

Thats all for now!

Muskelvärk

Den 2012-01-25, kl 13:01:54
Filed in Vardag | Kommentarer: 3

FOTO: Jag  KAMERA: Canon EOS 550D


Idag när jag vaknade och skulle stiga upp ur sängen så kände jag hur det smått värkte i benen, vilket betyder att IDAG först fick jag muskelvärk i benen från då jag gymmade i måndags. Trodde jag redan skulle få igår men inte. Nå tur så för jag var på yoga igår som sagt :)

Idag så blir bara chilla,se på filmer och chatta på facebook och msn men helt skönt det också! :) Orkar ändå inte röra på mig så mycket idag.
Kom ihåg att glöm inte min frågestund som avslutas imorgon, desto mer frågor desto bättre!;  http://mandacecilia.blogg.se/2012/january/fragestund-pa-bloggen.html


Hoppas ni får en bra onsdag! 



3e bilden: En bild på någon i din familj.

Den 2012-01-24, kl 23:48:43
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Det får bli på ett av mina djur då mina syskon och föräldrar vill knappast vara med på bild i min blogg. Om dom vill så får dom säga det åt mig (vet nämligen att några i familjen läser min blogg så!)


Bild på min bamsekatt Fabbe :D  Han fyller 11 år på valborgsmässoafton och leker fortfarande! :)



Dagen i sin helhet 24.1

Den 2012-01-24, kl 21:26:25
Filed in Vardag | Kommentarer: 0



Har ju lite bloggat i skilda inlägg lite vad jag gjort idag men tyckte jag skulle också göra en sammanfattning/dagen i helhet inlägg :D

Åt lasagne till brunch (var typ det sista vi hade kvar från i lördags) , efter det loggade in på facebook ,bloggen och dayviews och uppdaterade lite på alla dessa nämna sidor. Chattade lite i facebook med några vänner :)
Sedan såg jag på mitt programschema att det var yoga idag så det var sedan bara att förbereda sig (då menar jag byta om till kläder,packa ner filt och liggunderlag) och klä på sig ytterkläderna, ta med sig sakerna och gå dit där yogan skulle äga rum. 

Vad gjorde vi på yogan? Lite avslappning,stretchning/yogarörelser och lite träning med andningen. Gick jättebra :D 
Jag kan genom att andas på ett sätt bli vigare, alltså jag vet hur man gör. En kompis som har varit med i yoga i flera år har lärt mig det för några år sen. Int för det att jag är rätt vig annars också, jag kan få upp min fot över nacken , kan någon av er? :D Jag har kunnat det sen jag gick i dagis! Kanske före också? Vet inte riktigt..

Efter det for jag till posten&butiken (dom är på samma ställe) för att  hämta ut mitt paket (objektivet) och så köpte jag från butiken glutenfri müsli och yoghurt, så nu skall jag gå och käka det och se på en serie!

Hoppas ni haft en bra dag!! :)

2 första bilderna med zoomobjektivet!

Den 2012-01-24, kl 19:32:27
Filed in FOTO | Kommentarer: 2

Canon EFS 55-250mm f/4-5.6 IS

Den 2012-01-24, kl 19:24:26
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
M
I söndags beställde jag ett nytt objektiv,bilderna som ni ser ovan och idag var det att hämta den från posten, snabb leverans eller hur? :D



Glöm inte frågestunden som avslutas om två dagar!

Den 2012-01-24, kl 16:05:12
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Som ni kanske vet så har jag frågestund på min blogg! Tycker att ni skall fråga på så svarar jag på frågestunden i ett inlägg den 26.1, alltså på torsdag!  För att komma direkt till inlägget så gå in på denna länk; http://mandacecilia.blogg.se/2012/january/fragestund-pa-bloggen.html
När jag kommer hem från yogan hoppas jag på att det har dykt upp fler frågor än vad det är nu! :D
Är hemma där vid ca 19:30 (svensk tid 18:30 ) :)  (skall nämligen fara genast till butiken efter yogan så tar ett tag tills jag är hemma ) 

Ni kan också ställa frågor i detta inlägg som jag svarar på frågestunden men skriv då att frågan/frågorna skall komma med till frågestunden så att jag vet!

FRÅGA PÅ NU I FRÅGESTUNDEN! :D

Yoga

Den 2012-01-24, kl 15:24:44
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Om ca en timme så skall jag gå ner till byn för att fara på yogakurs! :D Börjar 17:30  och slutar kl 19. :D (finsk tid,vilket betyder att vi är en timme före här än i Sverige! )




Nästan ingen muskelvärk!

Den 2012-01-24, kl 14:15:06
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
FOTO: Jag  KAMERA: Canon EOS 550D
Vaknade med BARA muskelvärk i högra armen och lite i magen :O Helt konstigt, trodde jag skulle få mer muskelvärk efter mitt hårda pass igår men tydligen inte xD  Seriöst, jag jobbade hårt, lite för hårt t.o.m! Ni skulle sett mig när jag steg bort från springmaskinen, jag gick vingligt/snett en stund! Jag och mina vänner skrattade åt det för det såg lite roligt ut ;)

Är vrålhungrig så nu blir det att äta mat och se på skins! (:

Här får ni veta mer om mig i detta inlägg!

Den 2012-01-24, kl 10:03:00
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 3
Listan är snodd från http://crossthehills.blogg.se/, kika in hennes fina blogg vet ja! (:

Berätta 4 sanningar om dig själv
* Jag har rest runt om i hela Finland, finns väldigt få städer som jag INTE varit till!
* Jag är intelligent/smart (många säger det,likaså jag!)
* Jag är kvällspigg
* Jag får min fot över nacken ^^

Berätta 4 saker du har gjort idag
* åkt buss
* klätt på mig
* bloggat
* gymmat

Berätta 4 saker du har på dig just nu
* oxröd stickad tröja
*  leggings
* linne
* strumpor

Skriv ner dina 4 bästa vänner
* Amanda K.
* Jennifer G
* Chris G
* Cecilia E
(har såklart flere också! )

Skriv ner 4 saker du hatar
* Mobbning
* Våldtäckt
* pedofiler
* falsk prat.

Skriv ner 4 saker du älskar
* Mina vänner
* Min kamera
* Choklad
* Min familj!

Lasagne

Den 2012-01-23, kl 22:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
KAMERA: Canon EOS 550D   FOTOGRAF; JAG


Några bilder på lasagnen jag åt, pappa gjorde 2 stora satser så har ätit varje dag lasagne sen lördags :D Kanske enformigt tycker ni men jag har faktiskt inte ätit lasagne på jättelänge pga allergier (jag inte då vissta om) men nu äntligen blev det glutenfri lasagne och det tål jag. Mumsigt var det :D

Gym i 3 timmar!

Den 2012-01-23, kl 21:34:10
Filed in Vardag | Kommentarer: 0


Förlåt för kass bloggning men har haft fullt upp idag sen 8 på morgonen!! Tänkte inte heller på att göra tidsinställda då det blev massa saker att göra sådär slumpvis. Nämligen jag och en kompis bestämde oss idag plötsligt att göra det ena och andra men det var det värt! :D

Nu till min dag då, läs för det är intressant, kanske lite långt men varit händelserik dag! ; 
Jag steg upp kl 8 på morgon, drack lite läskedryck snabbt och sen sprang jag till bussen och hann med den. For till stan för att träffa en läkare för att förnya lite recept, där träffade jag i vänterummet min vän Jennifer ,båda var nyvakna men  vi pratade en stund tills vi båda skulle fara på våra ärenden. När jag var klar väntade jag på att Jennifer skule bli klar och så pratade vi en stund till, sen skilde våra vägar och jag for till en annan läkare.

Ytterligare där träffade jag 3 kompisar i vänterummet! Helt amazing hur man kan träffa slumpvis så många vänner på en dag. Och det är inte slut här än.. läs vidare! Sen ringde jag till min vän Amanda K att hon skulle komma och möta upp mig och sedan gick vi tillsammans till centrum för att vi först skulle fara och sola till solarium. Efter det gick vi i lite butiker,köpte svarta byxor med lite "låtsashål" och ett armband som är perfekt till fest! :)
Och så for vi till ett café och äta.  For sedan hem till Amanda K. Mittiallt fick vi för oss det skulle vara kul att fara på gym och tur hade jag rätt utsyrsel på så det var bara att fara!

Vi gymmade i 3 TIMMAR! Kan ni fatta,så länge! Och då hände det roliga, Jennifer kom dit medan vi var där, tänk att samma dag träffa samma person flere gånger, sånt händer inte ofta! Men det var jättekul :D
Sprang i slutändan på springmaskinen i nästan 1h 30 min..   under ca en timme så sprang jag i 10km/h hastighet. Jag tyckte det var helt passligt men mina vänner tyckte det gick skitfort ;)  Stackrana, jag gjorde dom slut/svettiga bara av att dom såg på mig xD


Ja,där tog min dag slut. Grattis och stor applåd till er som orkade LÄSA ALLT :D
Imorgon kommer jag antagligen vakna med grym muskelvärk då jag tränade ALLT men det är det värt!
Nu skall jag gå och lyssna på musik och läsa bloggar så bloggar jag kanske själv lite senare ikväll och bloggar sen imorgon igen!


Godnatt på er iallafall IFALL jag inte bloggar mer idag :)

Snö överallt men olika bilder

Den 2012-01-22, kl 22:58:24
Filed in FOTO | Kommentarer: 2
Här är då en samling av bilder jag fotade igår! Detta var int allt men vi sparar dom andra bilderna till någon annan gång :D ALLA BILDER ÄR FOTADE AV MIG MED MIN CANON EOS 550D OCH TAR NI NÅ BILDER AV MIG SÅ LÄNKA TILL MIN BLOGG ELLER FRÅGA LOV  FÖRST! Annars så ser jag att du snott bild/er av mig så blir det genast polisanmälan/brottsanmälan!



Fin sång! = I never told you...

Den 2012-01-22, kl 20:18:32
Filed in | Kommentarer: 0

Vinter 2012

Den 2012-01-22, kl 20:17:25
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Förlåt för kass bloggning men har gjort en hel del idag! Sökt efter laddaren till kameran, smått städat, ätit lasagne, beställt nytt till kameran - canons egna objektiv 50-200m IS och en extern blixt! :D Sen beställde jag lite smått&gott från yves rocher som jag behövde, men det får bli till en överraskning i bloggen VAD jag beställde säger vi!

Kanske det inte lät så mycket men det tog nog ett tag med att välja och tänka smart vad jag skulle beställa ;) Satt säkert i några timmar och funderade och kolla igenom..  men det var det värt!

Glöm sen inte min frågestund jag har på bloggen! Kom direkt genom att klicka på denna länk (öppnas i nytt fönster) ; http://mandacecilia.blogg.se/2012/january/fragestund-pa-bloggen.html
Frågestunden avslutas på torsdag och jag svarar på alla frågor så fråga på! :)

Nu skall jag läsa lite bloggar jag följer,har nämligen lite på 200 inlägg att läsa! Och såklart skall jag ha bakgrundsmusik på medan jag läser. Efter det lite redigering på bilder så jag kan lägga ut bilderna på bloggen som jag lovat, alltså dem som jag fotade igår!

Hoppas ni haft en bra helg!

Avslutar med en bild som jag tog igår,vad tycks om denna?; 

FOTO: Jag   KAMERA: Canon EOS 550D

2. En bild på dig själv

Den 2012-01-22, kl 13:08:40
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
Fotolista nr 2 - en bild på dig själv;



Nytt bankkort!

Den 2012-01-21, kl 23:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Dagen INTRESSANT LÄSNING SÅ LÄS;

; , vaknade vid 12 och satte på datorn. Chattade lite med kompisar och så sen åt jag lite och efter det for jag ut och fotografera. Blev en hel del bilder! Filmade också lite med systemkamera. Kommer lägga upp bilderna iallafall imorgon på bloggen så håll utkik!

Beställde nytt bankkort idag,denna gång med bild så den blev lite personligare :D
Ni får se sen när jag får kortet! Ikväll när jag skulle hämta jaffa (läskedryck) så när jag kom med glaset till rummet så det första jag gör är att tappar det i misstag i golvet och som det smällde! XD
Ny inställning för livet har jag också fått, LÄS DETTA ;

Leva livet så lyckligt det går,tänka på bra saker osv och göra saker som får mig och bli glad :) Sagt åt mig själv "DEHÄR SKA BLI ETT BRA ÅR,JA SKA GÖRA DET BÄSTA AV DET!".  Liksom varför slösa en massa tid på det negativa/dåliga då det finns så MYCKET vi kan istället glädjas över.  

Jag säger inte att det är lätt då jag har varit med om allt möjligt och hamnat återigen på sjukhus efter sjukhus men detta år skall det bli UTAN sånt. Ibland känns det som man bara vill ge upp med allt MEN jag vill leva livet,pojkvän, skaffa familj, kanske gifta mig, resa utomlands (upptäcka världen), mina drömmar är mitt mål och det är DOM jag kämpar för och mina vänner!  Trots att livet är fullt med motgångar men för varje motgång vi vinner så blir vi STARKARE! :)
Alla har vi våra upanddowns, men nu har jag ändrat inställningen på livet,det kommer vara tufft men jag ger livet en till chans och en ny chans! :) 



Nu skall jag se på filmen Cars 2 (av begäran) och sen sova,godnatt! :)

Dagens musik

Den 2012-01-21, kl 21:00:00
Filed in | Kommentarer: 1
Den sista är jättegripande!

Fototips - hur får man bort det mesta av det blåa på foto

Den 2012-01-21, kl 20:53:37
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
När ni är ute och fotar i vinterlandskapet så kan det hända att era bilder blir blåa,kanske en del och ni vet inte hur ni skall få bort det? Då har jag ett tips åt er! 
Öppna photoshop eller något liknande (själv använder jag mig av gimp och det är nästan som photoshop bara att lite enklare version + gratis!)

Här har jag gjort en enkel guide; 
Här är bildskillnad före och efter bild, visst är det skillnad!?? :

KLART!

1. Någon du umgås väldigt mycket med

Den 2012-01-21, kl 20:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Börjar med fotolistan nu;

Här är bild på en av mina vänner som jag umgås rätt mycket med:

Amanda heter hon :)

Vill ni också göra fotolistan? Gå till DETHÄR inlägget och så är det bara att kopiera listan till er blogg!

Världen är full av snö

Den 2012-01-21, kl 18:51:13
Filed in FOTO | Kommentarer: 2


Såhär ser det ut just nu på vår gård, vem sade att vi hade lite snö? Visst har vi rätt mycket? :D Jag BOKSTAVLIGEN fick plumsa i snön när jag skulle gå på gården och fota x) BILDEN ÄR TAGEN IDAG!

JAG HAR FOTAT BILDEN,lånar ni den så länka åtminståne varifrån ni tagit den eller säg åt mig att ni lånat bilden!! :)



Nytt i bloggen!

Den 2012-01-21, kl 16:08:35
Filed in Tips! | Kommentarer: 2
Fixade lite nytt på bloggen, inte så märkvärdigt men lade till profilbild och sedan en följ mig på bloglovin "knapp" :D Har ni bloglovin så är det bara att klicka på knappen så kommer ni genast till min så kan ni börja följa mig :D

Då hålls ni up to date iallafall med min blogg :)



Winterland

Den 2012-01-21, kl 13:43:48
Filed in Vardag | Kommentarer: 1


Alltså det är helt sjukt hur mycket snö det är ute just nu :D Har nyss ätit mellis, ekologisk gröt&1 apelsin så nu blir det att greppa tag i kameran och fara ut och filma :)

Sen när jag kommer in så hoppas vi på att glutenfria lasagnen är klar så blir det att äta, sen dess jag fick diagnosen glutenintolerans så har jag inte ätit lasagne så i våras blir det för ett år sen men nu äntligen då jag har köpt hem glutenfria lasagneplattor, älskar lasagne! <3

Tycker ni bloggläsare om lasagne? (:

Men nu skall jag sätta på ytterkläderna och fara ut, bloggar sen mer när jag kommer in och nya bilder förväntas då komma till bloggen :D

Bloggtips; läsvärd blogg hos Cornelia :D

Den 2012-01-21, kl 13:39:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 2
Cornelia hade på sin blogg en gissartävling och att den som gissar rätt först får länkning på hennes blogg och jag gissade rätt först :D För att jag är så snäll så länkar jag hennes blogg på min som tack till att jag vann och att hon länkade mig :D

Kika in vet jag, en läsvärd blogg och vad det handlar om kan ni se på hennes header här ovan som jag lånat till detta inlägg! hennes blogg är http://kindofscofield.blogg.se/



Fotolista - börjar idag!

Den 2012-01-21, kl 12:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden:
En bild på dig själv.
3e bilden:
En bild på någon i din familj.
4e bilden:
En bild på något som gör dig glad.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på ditt syskon.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: En bild på din favoritplats.
11e bilden:
En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: En bild från ett ställe du älskar.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En bild på barndomsvänner.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En bild som du är nöjd med.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: Någon du älskar.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.
Skall köra igång med denna fotolista! Körde ju innan med en lista som blev på hälft men är det inte lite lönlöst att fortsätta när jag inte uppdaterat listan på ett bra tag? Kör igång med denna fotolista iallafall och börjar senare idag så håll utkik! :)

MASSA SNÖ :D

Den 2012-01-20, kl 22:21:17
Filed in Vardag | Kommentarer: 9
Vi har fått en massa snö idag, HELA DAGEN LÅNG! Hade nog snö innan men nu är det dubbelt mera, eller ännu mera en det :D

Ser man ut i fönstret så är ALLTING VITT förutom asfalten som är plogad men iallafall. Såhär vitt har det inte varit under hela vintern så imorgon hoppas vi på att den "ökade" snön är kvar och jag far ut och fota och filma med min systemkamera, great! Så kommer det nya bilder till bloggen också, just nu har jag bara gamla bilder att ladda upp.

Nå, vad har jag gjort sen jag senast bloggat? Inte särskilt mycket, sett på videoklipp på youtube, sett på funny homevideos som kom i tv,eller ja, egentligen var det på finska "Hauskat kotivideot", liknande som american funniest homevideos, men alltid kul att se på det :D
Pratade lite med pappa, då jag länge önskat att få lasagne så imorgon skall vi göra lasagne, MUMS :D För första gången glutenfri lasagne t.o.m så blir intressant men säkert gott! Har nyss duschat så nu är man fräsch och ren igen.

Nu skall jag gå igenom lite filmer och se vilken det blir att se på före läggdags,gonatt på er :)


Bild tagen i december med min kamera :)



Danskänsla av låten!

Den 2012-01-20, kl 21:10:13
Filed in | Kommentarer: 2
Får sån känsla av att dansa till denna låt varje gång jag hör på den :D ; 

Chokladbollar - mitt eget recept :)

Den 2012-01-20, kl 17:06:22
Filed in Tips! | Kommentarer: 3
Har bakat chokladbollar idag då jag int bakade igår, åt nämligen glass istället igår så idag blev det chokladbollarnas tur :D Jättegoda blev chokladbollarna. Skall nu äta chokladbollar och läsa bloggar :)
Mitt eget recept jag brukar använda;

100 g margarin
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
När du hällt upp alla ingredienser i en skål så är det bara att knåda ihop allt till en jämn smet och sedan rulla bollar av dem. Rulla dom i kokos,havregryn eller något annat du vill och så är det klart!

Jag brukar sätta chokladbollarna i ett fat och en stund i kylskåpet, ca 15-30 minuter och sen är det bara att börja äta och njuta av det goda chokladbollarna :D



FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN!

Den 2012-01-20, kl 13:25:38
Filed in | Kommentarer: 3
Senaste tiden har jag fått nya läsare till bloggen så tänkte köra med en frågestund! Svarar på ALLA frågor :D
Fråga så mycket ni kommer på/ni bara kan! 

Det är säkert många, både nya&gamla läsare som vill veta mer om mig? Det kan va allt från olika frågor till this or that osv. Låt er fantasi flöda och så kan ni också komma med tips vad ni vill läsa mer om i min blogg osv!

FRÅGA PÅ! Tycker ni att jag skall svara på frågorna i ett inlägg eller videoblogg? Ja, nå det var inte jag som skulle fråga er saker utan NI SKALL FRÅGA MIG :D

Svarar på ALLA frågor den 26.1.2012! 


Förmiddag!

Den 2012-01-20, kl 11:30:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
PÅ FOTO: Jag  KAMERA: Canon EOS 550D

God förmiddag! :D Vaknade för en stund sen.. pga vissa skäl så kommer jag sluta arbeta på dagiset men det som är bra att jag får fortsätta där senare så min arbetsplats är kvar så det är bra :D Är ändå bara arbetsprövning/arbetslisträning så men sånt behövs också! :) Går ju inte i skola heller så finns inte så mycket jag gör på vardagarna nu..
Nåndag när vädret tillåter så tänkte jag fara ut och filma med min systemkamera, blir att göra en liten vintervideo. Just nu snöar det en hel del och är rått och lite mörkt ute trots att klockan inte är så mycket så får bli tills en annan gång då det är uppehåll och lite ljusare väder!

Har nyss ätit frukost och nu blir det att se på film, bloggar mera sen ^_^

19.1.2012 21:00 (20:00)

Den 2012-01-19, kl 20:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 6
Idag har jag sett på film, på Trespass, såg på den för någon dag sedan men blev på hälft. Helt ok film :) Har annars bara varit hemma och nyss var jag en sväng till butiken för att köpa havregryn,glass och så en chokladplatta åt pappa. Så på samma gång fick jag min dagliga motion! En kort en men det är ju bättre än ingenting :)
Åt för en stund sen glass som ni såg i föregående inlägget,gott var det :D Inte har det hänt nåt speciellt annars,chattat på fb med mina kompisar,sjungit,lyssnat på musik så en chilldag helt enkelt! Härligt med såna dagar. Imorgon blir det att baka chokladbollar, annars så får vi se vad morgondagen bjuder på.

Ha en fin fortsättning på kvällen :)



Trespass

Den 2012-01-19, kl 20:00:00
Filed in | Kommentarer: 0

Om Trespass:

Kyle och Sarah är ett lyckligt gift par som bor med sin dotter i en lyxig villa. Men en dag när de kommer hem krossas idyllen och deras hem invaderas av fyra män som tar dem som gisslan. De verkar vara ute efter pengar men snart visar det sig att ingenting är som det först verkar och alla involverade i gisslandramat har något att dölja.



Vaniljglass med kinuskisås!

Den 2012-01-19, kl 19:51:59
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Det blev glass med kinuskisås istället för chokladbollar, mums! :D

Min lunch

Den 2012-01-19, kl 14:37:44
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Min lunch, vem sade att det var stor portion? Är ju ganska lite men jag är int hungrig men äter lite ändå! ^^

Chokladbollar :)

Den 2012-01-19, kl 12:48:28
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Sovit 6-7 h och vaknade pigg så det var bara upp och hoppa! Fixade frukost, 2 glutenfria knäckebröd med smör,skinka&ost på :)

Idag så tänkte jag göra chokladbollar,mumsigt! ^^ Måste idag till butiken en sväng för att köpa glass..  så idag blir det att gotta sig med en massa gott :D


MIN BILD! Bild på chokladbollar från då jag bakade senast med min vän Amanda K (:

Frost i fönstret

Den 2012-01-18, kl 23:10:52
Filed in Vardag | Kommentarer: 4

FOTOGRAF : Jag  KAMERA: Canon EOS 550D


Vilken/vilka tycker ni bäst om? :)

Mörkblont hår

Den 2012-01-18, kl 22:56:40
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Jag vill ha mörkblont hår! :D Nästa gång jag färgar det så blir det nog mörkblont :)

Livet är INTE en dans på rosor.

Den 2012-01-18, kl 18:13:38
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
MIN BILD! FOTAT MED MIN CANON EOS 500D
Inatt hade jag ont i magen och trodde jag skulle kasta upp när som helst.. men kastade upp en gång!  Vaknade idag morse och funderade varför jag hade så svårt att somna om men då insåg jag att jag glömde ta mina kvällsmediciner före jag gick och sova. Då händer det att vaknar jag en gång eller flere gånger har jag svårt att somna.. Måste varit riktigt borta igår då jag annars brukar ALLTID ta mina kvällsmediciner.. dessutom hade jag också svårt att koncentrera mig på en film...
Idag mår jag lite bättre men är lite allmänt trött och har sjukt i magen men ligger på sängen med datorn i knät, idag har min kontaktperson varit hit,pratade och kom till några beslut :) Annars så har jag sovit, ätit och läst bloggar&lyssnat på musik. Snart tänkte jag fara och äta kvällsmål för jag är hungrig! :D
Ha en bra kväll!



Suit of Sweden tävling!

Den 2012-01-18, kl 16:59:22
Filed in | Kommentarer: 5
Jag är med och tävlar om suit of sweden hos http://eemma.se/ :D  8 st vinner! Vinner jag så vill jag ha den lila :)

Fototävling hos http://crossthehills.blogg.se där du kan vinna en sak från uffesakerochting.se! :) (:

Den 2012-01-18, kl 16:47:02
Filed in | Kommentarer: 2
Jag är med och tävlar i en fototävling hos http://crossthehills.blogg.se och här är mitt bidrag! Temat är porträtt och jag har tagit denna bild själv =självporträtt!
Man kan vinna valfri vara från http://uffesakerochting.se . Om jag vinner så vill jag vinna detta(tandblekning) ; http://www.uffessakerochting.se/store/p/0/tandblekning-white-light-2197
För att komma direkt till tävlingen så gå in på denna länk: http://crossthehills.blogg.se/2012/january/utkast-jan-17-2012.html :)



Sneakpeak på mitt nya påslakan

Den 2012-01-18, kl 14:00:00
Filed in | Kommentarer: 4
Köpte nytt påslakan från IKEA i lördags och här är sneakpeak på det! ;



Good night people!

Den 2012-01-18, kl 00:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Med denna bild från weheartit så säger jag godnatt till er alla bloggläsare! ^^

Illamående

Den 2012-01-17, kl 23:36:33
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Har mått illa från och till, smakat spya i munnen men endå försökte äta lite då&då, ont i magen - rivande värk så min dag har sett ut att ligga på sängen och ha datorn i knät (dator"underlag" under förstås) sen dess jag kom hem från sjukhuset och vilat och sett på film..
Inte så innehållsrik dag med andra ord men är man sjuk så är man, får hoppas mitt magsår läker bara bra nu! (:
Lite borta har man också varit då jag fått medicin både igår&idag intravenöst. För er som inte vet vad det betyder är att man får medicin rakt in i blodådran, i mitt fall där jag hade dropp, alltså på handen.. Kan säga att det är väldigt uttröttande att få medicin intravenöst!
Men imorgon med nya krafter..






Länkbyte med Hannah (SPOINK)

Den 2012-01-17, kl 18:31:16
Filed in Tips! | Kommentarer: 4

Länkbyte med Hannah, också känd som spoink ;) En blogg om ALLTING :D Klicka på bilden för att komma till hennes blogg :D Eller länken; http://spoink.blogg.se . Läsvärd blogg, och hon bloggar som sagt om allting! :D
Hon är jättesnäll,rolig och glad :D

På akuten - bild

Den 2012-01-17, kl 15:11:12
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Bild från när jag var på sjukhuset..

Hemma från sjukhuset

Den 2012-01-17, kl 15:10:32
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Nu är jag hemma från sjukhuset! (: Funkade bara att mobilblogga genom att skriva rubrik men kunde inte ladda upp bilder eller skriva nåt men lite kortfattat; 

Iförrgår hade jag massa smärta i kroppen så jag tog värkmedicin 4 gånger. Dom tre första gångerna så var det 2-3 h mellanrum och med fjärde 6 h mellanrum.. Följande dag så började jag må dåligt och hade ont och spydde blod! Så jag for till akuten och blev nästan genast inlagd!
Jag äter också andra mediciner så det får inte blandas med vissa andra mediciner och fick reda på först igår kväll eller var det idag morse att ibumetin (burana) inte får blandas med mina andra mediciner och idag fick jag reda på att det var magsår.

Nu skall jag äta en tid magmedicin och så hoppas vi att magsåre skall läkas! :)



Footprints in the sand

Den 2012-01-16, kl 11:57:30
Filed in Vardag | Kommentarer: 6


Vaknade först lite efter 7 på morgonen då det var meningen jag skulle på jobb till 8 men mätte tempen och visa 37 så bestämde mig för att bli hemma idag och ringde till jobbet. Sen höll jag på spy men sådana spyreflexer som jag har svalde jag automatiskt (det händer ofta så) ...  Somnade om och vaknade vid 10 tiden trots att jag trodde jag sovit jättelänge men inte! 

Satte på datorn, såg på en film - Main street. Men nu har jag pausat lite för att blogga och lyssna på musik. Hittade en jättefin låt, footprints in the sand heter den ; Länk: http://www.youtube.com/watch?v=8_fqrXmjyq8&feature=related

Finns nämligen flere låtar som heter lika så därför ger jag länken åt er! 
Annars så finns det någon som kan förklara att när man bäddar in och sätter låt till bloggen så att det blir bara dedär "svarta/gråa" sträcket istället för att också behöva se själva "videon". Kan någon vara snäll och förklara till mig hur man gör? :D
Men nu skall jag gå och se filmen klar!, hoppas ni får en bra start på veckan! :)


Anorexia - video

Den 2012-01-15, kl 23:17:14
Filed in | Kommentarer: 1
Denhär videon måst ni kolla! Texterna som kommer i videon skall ni också läsa..så sanna ord. Tycker synd om dem som har drabbats ELLER drabbas av anorexia, att denna onda sjukdom skall finnas! (gäller också lika för andra sjukdomar, not good at all! )  :/

8. Min familj

Den 2012-01-15, kl 19:33:24
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
1.Berättar om mig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sedan
7. Vad gillar du att mesta fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar
---------------------------------------------------------------


Min familj består av mamma&pappa och 3 storebrorsor och en storasyster :) Sen så hos pappa har vi 4 katter (bondkatter men en av dem är typ lika stor som vår hund,lite "högre" e katten bara från markhöjd)& en hund (papillon)och hos mamma en hund (dandie dinmont terrier) &vattensköldpadda :D



Ont i magen

Den 2012-01-15, kl 17:40:06
Filed in Vardag | Kommentarer: 0


Har jätteont i magen :( Haft sen dagen någongång.. tog 500mg panodil men skall ta nu igen.. Sen har jag suttit och chattat med kompisar, sett på tv sådär halvt - har int riktigt kunnat koncentrera mig och nu tänkte jag snart fara ut och få frisk luft! :)

Dagen har varit ovanligt tung så har inte gjort nåt speciellt då jag knappt haft krafter men orkade just och just fixa 2 mackor åt mig och lite te! 
Men nu snart skall jag fara ut och gå en sväng men vi hörs/ses! (:


Sömnlös natt

Den 2012-01-15, kl 12:36:32
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Sov nästan ingenting inatt.. när jag sku vakna på morgon för att fara iväg på barnpassning så istället somnade jag om, så trött var jag! Men hade panikångest och ångestattack igår kväll och inatt.. tungt&jobbigt!
Men jag lever ännu.. och är väl det viktigaste eller hur? (:
Nu sitter jag och ser på en film som kommer från tv (Norbit) och äter chips och choklad! Men borde nog också äta riktig mat snart ^^



BILDKÄLLA

7. Vad gillar du mest att fota?

Den 2012-01-14, kl 20:20:29
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
AVSLUTAD LISTA!

1.Berättar om mig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sedan
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar
---------------------------------------------------------------

7.
SVAR: Gillar mest att fota naturen, porträtt och barn! :)



ALLA BILDER FOTADE AV MIG!!
AVSLUTAT DENNA LISTA,ORKADE INTE GÖRA TILL SLUT!

IKEA och shopping!

Den 2012-01-14, kl 19:23:47
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Har idag varit först till Salo och gått runt i second hand affärer, sen for vi till IKEA och gå runt, åt, och gick igen runt :)  Köpte en hel del, t.o.m saker jag sökt efter i ett långt tag och nu äntligen var det dags att dom kom hem till mig! :D  Är rätt slut nu men det var verkligen värt att fara på en shoppingtur! 

Lägger upp imorgon bild på allt det jag köpte! ^^ Imorgon är det barnpassning som gäller och på måndag tillbaks på jobb! Skall bli kul :) 



Mot salo

Den 2012-01-14, kl 09:39:13
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Nu skall jag dra mot Salo på lite shopping med min vän Amanda K som var också hit igår! Så bloggar först när jag kommer hem! Hejs :)

Tråkigaste videon? xD

Den 2012-01-13, kl 21:26:41
Filed in Videoblogg | Kommentarer: 1


Glömde att filma under bakningen och kom på det rätt i slutet men bättre lite än ingenting! Ja, alla vet vi hur man gör men ni får stå ut med detta "tråkiga" iaf XD ;) kanske för vissa är den tråkig menmen...
Fokusen ligger lite fel jag vet... för att  göra den lite mindre tråkig lade jag till en "baka" sång :D

6. Några bilder för 2 år sen

Den 2012-01-13, kl 20:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
1.Berättar om mig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sen
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar
---------------------------------------------------------------
6. Några bilder för 2 år sen


Vinter 2010

Våren 2010

Sommaren 2010


Hösten 2010







TRÄNING!

Den 2012-01-13, kl 19:35:59
Filed in | Kommentarer: 2
Nu har jag nytt träningschema,
Yoga  tisdagar kl 17.30-19
Zumba började redan 11.1 men jag kom med iaf och börjar 18.1 onsdagar 19.15-20.15
FÖRSTA HJÄLP kurs; 28.1.2012 OCH 11.2.2012 lördag 9-16:00  :D

Sen också Core träning (som pilates) som börjar först i april men det skall bli kul och där är det att man blir vältränad till sommaren! ;) :D

Fredagen den 13nde!

Den 2012-01-13, kl 17:36:05
Filed in Vardag | Kommentarer: 0



Har inte bloggat på hela dagen då jag fick en kompis hit och ugmåtts med henne hela dagen! :) Hon for just hem och vi har spelat olika spel (FOQUS, Hugo, Quinnes world record ) pratat, bakat chokladbollar och sådant kul :D  Jag har tydligen talang när det gäller att ha en penna på handflatan och sedan skall man "släppa" eller kasta den och fånga den och på en minut skulle man försöka göra så många såna försök som möjligt! :D
Stackars min kompis som kämpade och kämpade men till sist lärde jag henne hur man gör ^^  För vissa är det svårare och för vissa är det lättare..så är det bara :P

Filmade och fotade lite med min systemkamera så nu såhär som kvällsunderhållning skall jag klippa ihop lite klipp från när jag filmade med min systemkamera och redigera lite bilder :) Är ju fredagen den 13nde idag men jag har ju int haft nå otur idag iaf! :D Bilderna som är i början av inlägget är annars från idag!

Hur har er fredagen den 13nde varit,haft otur ? ;)
(fast jag tycker det är bara strunt med att det är otur fredagen den 13nde osv.. )

Svartvita sommarbilder 2011

Den 2012-01-12, kl 22:10:26
Filed in FOTO | Kommentarer: 5


Tyckte det var dags för lite svartvita sommarbilder såhär mitt i vintern! Längtar efter värme&sol! :D

5. Min mobil

Den 2012-01-12, kl 17:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
1.Berättar om mig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sen
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar
---------------------------------------------------------------
5. Min mobil;



Sony Ericsson Xperia neo V MT11i (blå)



Hjärnskakning

Den 2012-01-12, kl 16:22:30
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
FOTO: Jag   KAMERA: Canon EOS 550D


Kom ju hem från sjukhuset mellan onsdag-torsdag natt så har sovit idag halva dagen, men det behövdes verkligen då jag kom hem så sent och var helt slut efter händelsen.. Fick hjärnskakning också så såklart det tar på ens krafter.. Men nu har jag fått vila ut, är lite trött men annars mår jag helt bra nu! :) Lite slut är man men det är ju helt förståeligt efter gårdagens händelse!

Idag blir det att ha filmamaraton för mig själv med godis ^^ 




Varför jag inte bloggat?

Den 2012-01-12, kl 00:39:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Har inte bloggat resten av dagen,varför undrar ni säkert? Jo för att det hände en olycka... jag var ut på en promenad och så flög jag omkull och slog nacken&huvudet. Lite ryggen också.. Fick lätt hjärnskakning och lite vriden nacke men nu är jag hemma igen!! 

Får vila upp mig hemma nu så blir inte jobb torsdag och fredag och på helgen är jag ledig men på måndag igen så kör vi efter återhämtning! :)


bild från akuten...

Men huvudsaken är att jag är back on track nu igen och nu så bloggar jag enligt hur mycket krafter jag har :) Nämligen efter en hjärnskakning så är man ju ibland lite yr vilket det är i mitt fall och jag behöver mycket vila men bloggar åtminståne lite per dag men kan nog bli mer! Hoppas ni inte försvinner bara för det för blir ingen bloggpaus :)



4. Min barndom

Den 2012-01-11, kl 15:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
1.Berättar om mig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sen
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar
----------------
Min barndom;

Jag föddes den 26.10.1991 och vägde 3500gram. Födddes med gulsot. Av någon konstig anledning gick jag ner i vikt och har nästan alltid varit underviktig efter det. Våren 2011 blev jag normalviktig men nu ligger jag på undervikt igen. Men jag strävar till att få en normal bmi! Men nu till min barndom
:

Har varit laktosintolerant sen födseln.. Mina första 5 år bodde jag i Trollböle som hörs till Ekenäs. Sedan flyttade vi till en by som heter Tenala som i dagens läge också hörs till Ekenäs, och där bor jag fortfarande.
Jag blev redan mobbad i dagis av dagistanterna och gick i Dragsvik i dagis med min första bästa vän som jag träffade redan första dagen jag var född.

Började sedan grundskolan vid 6 års ålder i Höjdens skola i Tenala (jag skulle fylla 7 det året). Hade en bästa vän jag umgicks med nästan varje dag tills åk 4 då hon började mobba mig. Jag blev mobbad resten av grundskolan och mobbarna höjdes från 1-2 st till 41 st. Blev utsatt för våld i 16 års åldern.. 

Bortsett mobbningen så hade jag helt ok barndom, rest runt i hela Finland,finns få ställen som jag kan säga att jag INTE varit till :P Var på kryssning flera gånger till Sverige, upp till 5 gånger tror jag. Jag mistade kompisar men fick också nya som jag är i dagens läge bra vänner med! :)

November 2007 hände något fantastiskt som förändrade mitt liv och jag fick en ny tro på livet och allt dedäran och efter det har jag varit med om magiska saker och ting :)

2008 började jag vara med aktivt i ett evenemang som heter Kulturkarnevalen som ordnas 1 gång per år och därifrån har jag också fått en massa nya kompisar!
2007 fick jag min första digikamera och år 2009 fick jag min första systemkamera och då började jag aktivt med fotograferandet.
2009 hamnade jag in på sjukhus på ungdomsavdelningen på psyk pga långvarig depression men blev utskriven en månad senare!

Annars så 2007 hade jag min första halloweenmaskerad och det var kul :D Vet inte vad jag skall berätta mer om min barndom men som sagt, ni får fråga om det är nåt ni undrar över! :)





Sjuk

Den 2012-01-11, kl 14:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Vaknade med feber och att mina krafter var helt borta trots att jag sovit hyfsat inatt... sen somnade jag om och sov lite inpå dagen men fortfarande var mina krafter borta... Drack ett glas saft och sen tvingade mig själv upp så nu är jag uppe och sitter på soffan och ser lite på tv och chattar på facebook med en.
Nu  skall jag fara och äta  brunch,bloggar mera sen! :)
Kramar.

Mina intressen

Den 2012-01-10, kl 21:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
1.Berättar om mig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sen
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar
----------------
Dina intressen;

Kort och gott; Mitt intresse är att fotografera! (:


Movietime!

Den 2012-01-10, kl 15:57:32
Filed in | Kommentarer: 4


Ska se på denna film nu, SMURFS! :)

Svensk musik

Den 2012-01-10, kl 14:30:00
Filed in | Kommentarer: 1

Dagis, jobbdag 2

Den 2012-01-10, kl 14:27:20
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

BILDLÄNK


Kom hem vid kvart över två från dagiset idag, några barn var lite smågriniga idag men det gick nog bra! :) När jag skulle fara till jobbet så råkade hända en liten "olycka" men ingen blev skadad hoppeligen! Bra att mina "kolleger" förstod mig och det då jag pga olyckan kom lite för sent men endå fick jag sluta kl 14 (: På jobbet så först läste jag saga för 3 flickor, dom andra barnen lekte.. efter det var det att klä på sig ytterkläderna och fara till Höjdens skola för att se på teater , nämligen Alfons och Molgan. Helt ok teater!  När det var slut var det att återigen ta på sig ytterkläderna och fara till dagiset och så var det lunch. Efter lunchen vilostund och 3 av barnen somnade och när vilostunden var klar var det att gå ut och låta resten sova. Såklart blev det några dagistanter kvar inne för att hålla öga på dem som sov :)

Hann vara ute i bara en timme då det var en tjej som var lite bråkig idag och var tvärtemot men efter 1 timme så gav hon sig äntligen! 


När jag kom hem letade jag efter en kabel som jag hittade, en kabel som hörs till min fjärrutlösare men hade ju köpt den för min sony och tyvärr så passar inte den till min nuvarande jag har då jag har en canon. Men den som jag har nu är för både sony&nikon så om nån vill köpa för billigt av mig så KÖP! Priset är 15€ (ca 150kr), priset går att diskuteras också :)





FAKTA LISTA (inställt inlägg)

Den 2012-01-10, kl 10:20:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
1.Vad är ditt mellan-namn? Cecilia

2.Vad skulle du vilja heta i förnamn? Madeleine , men är nog nöjd med Amanda också som jag heter! :)

3. Är du i ett förhållande nu? nej

4. Om ja, hur länge har ni varit tillsammans? -

5. Vem var du tillsammans med sist? K

6. Får man fråga varför det tog slut? känslorna försvann..

7. Har du haft ett seriöst förhållande? Japp

8. Vem vet mest om dig? flere,t.ex Ricke,Jennifer,Chris och Cicci..

9. Vad gör du på fredagskvällar? varierar. umgås me vän,sitta framför datorn,fotar,redigerar,ser på film..helt beroende på!

10. Bästa filmen du någonsin har sett? oj det var många,kan inte välja en!

11. Har du haft sex med fler än 5 personer? -  nej

12. Har du någonsin varit full? Ja

13. Har du testat droger? tobak...

14. Röker du? rökt ibland men nu :NEJ

15. Snusar du? NEJ

16. Saknar du någon just nu? Ja!

17. Hur mår du idag? Har mått sämre, men också bättre,så bara okej!

18. Hur många tabletter tar du dagligen? 4-5.
.
19. Vad gjorde du för exakt ett år sen? *kollar bdb" Färgade håret och var på sjukhus!

20. Bästa minnet från sommaren? att jag utvecklade mig inom fotograferingen och var till österbotten och hälsa på släktingar :)

21. Senaste landet du besökte bortsett från sverige? Finland

22. När var du där? nu,hela tiden.

23. Är du rasist? NEJ

24. Har du helt svenskt ursprung? nix

25. Om nej, vart kommer du ifrån? Finland, och så har jag lite utländska rötter också!

26. Föredrar du svenska eller utlänska tjejer/killar? Beror på..

27. Ser du fram emot någonting just nu? ja,massor!

28. Sköter du skolan?Jag går inte i skola

29. Vad hade du för betyg förra terminen? helt ok då jag gick i skola,ibland bättre,ibland sämre!

30. Vad är det bästa du fått på ett prov? MVG (10)

31. Vilket ämne var det? FINSKA

32. Har du fått IG på ett prov? Ja.

33. Har du spelat/spelar du i ett band? Nepp!

34. Anser du dig vara intelligent? ja! :D en av mina egenskaper ju :)

35. Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? åh svårt! men sommaren 2010 t.ex och sen när man gick i dagis och lågstadiet :)

36. Vilken va den värsta tiden då? resten av skoltiden,blä! och hela året som jag var 16 och 2010.

37. Har du mått jättedåligt psykiskt? JAPP

38. Har du skurit dig eller gjort dig själv illa på nått sätt? ja ;/

39. Har du haft sömnproblem? mm...

40. Hur ofta gråter du? varierar..

41. Vad gör du när du mår dåligt? pratar ut med minst en vän men också ibland med flere, och mår dåligt såklart.

42. Vem vänder du dig för att prata med när du mår dålig? olika <3

43. Vill du ha tillbaka någon av dina ex? nej

44. Vilken klass går du i nu? INGEN

45. Vilken skola? går inte i skola

46. Har du varit otrogen någon gång? nej,ALDRIG!

47. Har någon varit otrogen mot dig? tror inte det!

48. Är du stolt över dig själv? sometimes

49. Vad är det bästa med dig enligt dig själv? Att jag är mig själv, bryr mig om andra oavsett om jag själv har det svårt, finns där, pratglad, mina ögon,mina långa ben :)

50. Vad får du ofta komplimanger för? ögonen,benen,håret, min intelligens.

51. Har du lätt att få folk att skratta? ja!

52. Cider eller öl? om jag måst välja så cider.

53. Har du några talanger? hmm..fotografering?;) Nä,men att jag är händig av mig, om vi nu ska kalla det för talang! :D annar så intelligens om det också räknas ;)

54. Vet du om någon är kär i dig? Ingen aning! säg till mig om du är det! ;)

55. Är du kompis med ditt/dina syskon? ja.

56. Vad står det i ditt senaste sms? telefonen ligger i jackan så orkar inte kolla x)

57. Hur lång är du? 170 cm ca.

58. Hur mycket väger du? 53 kg

59. Vilken storlek har du på kläderna? beror på men S-M

60. Har du svarat ärligt? ja!

Staden där jag bor

Den 2012-01-09, kl 22:48:13
Filed in Tips! | Kommentarer: 0
1.Berättar om mig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sen
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar
----------------
Jag bor utanför staden Ekenäs i en by som heter Tenala. Här finns 1 apotek,post,2 matbutiker och 2 dagisar (i ena matbutiken säljs gammal mat, BLÄ!)) och så finns det en kyrka med 2 gravgårdar (nya&gamla) 
Sen finns det också bank (som skall troligen sluta) och en bankautomat, några frisörer typ bredvid varann och så några cafér finns det också men jag är sällan dit! Och så finns det en butik som kallas för Frimans och där säljs lite ett och annat (böcker,tröjor,trädgårdsaker,godis osv).. En skola har vi också där det är från åk 1-9.
Det finns inga höghus här jag bor, bara radhus och egnahemshus.  :) Sportplan har vi också...  så nu vet ni lite om byn där jag bor! :)






Good night (:

Den 2012-01-09, kl 21:41:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Med denna bild vill jag bara önska/säga er good night! :)

ben&jerrys glass!

Den 2012-01-09, kl 21:23:58
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Hemma igen! ryggen=myalgia.  Jag är MINST vig på ryggen då ryggen växt fel efter en olycka.. Skulle annars göra videoblogg ikväll men hinner tyvärr inte.. jag vet att jag sade att jag skulle göra det idag men fick annat för mig och göra plötsligt..blev nämligen att komma hem från jobbet,äta och sen rusa iväg för att hinna med bussen till stan! Kom nyss hem MEN i veckan gör jag videoblogg nog! :)


När jag var klar med dagens ärenden gick jag till butiken för att belöna mig med b&j glass! MUMS :D

svarar på anonym fråga om sjukpension

Den 2012-01-09, kl 15:00:00
Filed in | Kommentarer: 5
Anonym om Berättar om mig själv:
Du kan inte få sjukpensionspengar, det får man ju om man är sjukpensionerad, dvs. man tvingas gå i förtidspension pga. sjukdom. :O
Måste bara svara på detta; JAG KAN VISST FÅ! Min läkare skrev åt mig sjukpension tills 31.12.2012. MEN det är JÄTTESVÅRT att bli sjukpensionerad.. jag är det BARA tillfälligt och jag är det pga sjukdom. Jag har vårdats på sjukhus både på vanligt sjukhus och psyk. Jag har borderline,paniksyndrom (panikångest,ångest osv ) och långvarig depression. Som jag också sa i ett inlägg TILLFÄLLIGT sjukpensionerad. LÄS före du kommenterar tack! :)

Före det var jag sjukledig och fick sjukdagpenning men här jag bor kan man BARA få det i 300 dagar och sen byts det till sjukpension/rehabiliteringstöd men i mitt fall är det tillfällig sjukpension vilket betyder att jag får gå i arbetslivet också.. det var lite krångligt i början men efter om och men får jag jobba fast jag är sjukpensionerad men jag får ingen lön för jobbet men sjukpensionspenningen är ganska hög för min del så det är bra :)

Ont i ryggen

Den 2012-01-09, kl 14:53:23
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
1 jobbdagen avklarad då! Gick bra :) Vi var mest ute och därimellan äta lunch och efter lunchen läsa saga (: Barnen var så glada då det är massa snö ute så det kan åka pulka,rattkälke och så..

Jobbade 8:30-14:00. Med chefen bestämde vi att jag nu skall jobba 8-14, går bra för mig! :D 
Det var ganska kul då jag såg att solen lyste bakom träden och sedan sade jag "nog vore det bra om solen skulle komma lite högre upp på bilden så man skulle kunna fotografera (får finare bilder då när solen skiner och det är snö) och gissa vad som händer? JO efter några minuter kommer solen högre upp! Min önskan funkade tydligen :D

Fick sen plötsligt jätteont i ryggen..haft det nu då&då men idag var det molande och stickande värk och helt som någon skulle knivhuggit mig så efter om&men blir det läkare.. har skolios också och tidigare har jag jobbat massor med barn,datorarbete och så.. bäst till få kolla upp det! För några år sen hostade jag så hårt att revbene sprack.. läkaren tyckte det var bara onödig strålning för att röntga så nu är resultatet felväxt på högra sidan :O 
Skulle nyss vända mig till höger för att gosa med katten men det rev till som bara den så jag skrek ett högt AJ!

Nu skall jag göra vid mig och sedan fara med bussen in till stan för att fara till sjukhuset.. vi får höras sen!

Jobb dag 1

Den 2012-01-09, kl 07:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Godmorgon! Om en stund skall jag gå till jobbet... första dagen idag så skall bli spännande! Uppdaterar bara en kortis så inte bloggen blir tom ända tills jag kommer hem efter 15 tiden.. (:

Nu skall jag sminka mig ,borsta tänderna och allt dedäran som behövs fixas på morgonen före man skall till arbetet/skolan! Önskar er en god fortsättning på dagen och så skriver jag när jag kommer hem igen :D

Jobb börjar imoron! :D

Den 2012-01-08, kl 21:17:13
Filed in Vardag | Kommentarer: 7
Nu i vinterkylan så bjuder jag på en somrig bild jag fotade med min före detta systemkamera Sony A300 :)


Börjar kännas så småningom att man stigit upp kvartföre nie idag! Men har varit faktiskt rätt kul dag idag. Först på ett möte, men blev lite ändring så blev istället barnpassning men jag älskar barn :D Bra lite "försmak" förrän jag börjar jobba imorgon i dagis. Visst, med andra barn men ändå :)  Är tredje gången jag börjar jobba på samma dagis som jag nu skall jobba på men det skall bli kul :D
Tog nyss medicinerna och skall nog om en stund gå och lägga mig då det är imorgon arbetspass 8:30-15:00 . Gäller till att vara pigg då! 

Efter mötet så gick jag till apoteket för måsta köpa antibiotika för min UVI och sedan när jag skulle fara tillbaka därifrån jag kom före apoteket stötte jag på 2 vänner som jag inte sett sen november så det var kul! Jag chockerade en vän och en annan vän chockerade mig, nämligen tänkt jag inte känna igen en av dem ;)

Men nu skall jag börja göra mig redo för sängen och småningom börja fara och sova! Hoppas ni haft en bra helg som vart och får en bra start på skolan/jobbet då ni börjar efter lovet :)

Good night people!

Berättar om mig själv

Den 2012-01-08, kl 16:40:00
Filed in | Kommentarer: 2
1. Berätta om dig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sen
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar
-------------------------------------------------------
1. Berätta om dig själv

Jag heter Amanda i förnamn och i mellannamn Cecilia och bor i en liten by utanför Ekenäs i södra Finland. Mina hobbyn är att fotografera,dansa och baka! På fritiden brukar jag fotografera,umgås med kompisarna, sitta framför datorn och chatta,blogga,redigera bilder, sen så brukar jag också vara barnvakt ibland..
Jag har varit laktosintolerant sen födseln men nu är det så att jag tål inte att dricka vanlig mjölk bara sådär men när det är blandat i mat&bakelser går det bra! Våren 2011 blev jag diagnostiserad med glutenintolerans och andra födoämnesallergier är råa mandlar&äppel.

Jag bor i ett stort egnahemshus med min pappa,mellersta storebror, 4 katter och en hund. Annars så har jag 4 syskon, 3 bröder och en syster.
Just nu är jag tillfälligt sjukpensionerad (man får det efter man har fått 300 dagar sjukdagpenning och sjukpension är JÄTTESVÅRT att få) men skall börja jobba 9 januari via arbetspensionsanstalten.. alltså imorgon i dagis i ca 2 månader och det skall bli kul! :)
Jag har färgat håret i nästan alla färger man kan tänka sig förutom "chockfärger" som rosa,grönt och blått ;) I juni år 2011 blev jag moster!

Om ni undrar nåt mer om mig så är det bara att fråga så svarar jag på det/dem!

30 dagars lista!

Den 2012-01-08, kl 16:04:06
Filed in | Kommentarer: 0
Hittade en 30 DAGARS lista hos en tjejs blogg som jag tänkte också göra här på min blogg, börjar redan med nr 1 idag i ett annat inlägg!

LISTAN:
1. Berätta om dig själv
2. Staden där du bor
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sedan
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar

Statistiken höjts!

Den 2012-01-08, kl 15:33:20
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

Båda bilderna är fotade av mig med min Canon EOS 550D

Blev glad när jag loggade in på bloggen och såg att statistiken höjts! :D Iförrgår hade jag 86 sidovisningar och 49 unika besökare och igår hade jag 137 sidovisningar& 68 unika besökare! Det är inte mitt rekord men iallafall! :)

Idag kväll så kommer det komma upp en videoblogg på min blogg, har inge bestämd tid ännu men håll utkik i jämna mellanrum så kommer det! :D

Blev glad när jag loggade in på bloggen och såg att statistiken höjts! :D  iförrgår hade ja på bloggen 86 sidovisningar å 49 unika besökare å igår hade  ja haft 137 sidovisningar å 68 unika :D Stor skillnad/förväxling på en dag! Fast det är inte mitt rekord ;) Dagens vet jag självklart inte om ännu då hela dagen har inte gått men ser bra ut!  Ni e så fina som läser min blogg och kommenterar, blir redan glad för att ni ens kommenterar ett hej eller något annat fint :D
Idag kväll kommer jag köra med ett videoinlägg , vet inte ännu vilken tid men håll utkik i jämna mellanrum! :D

OUTFIT FÖR 8.1.2012

Den 2012-01-08, kl 14:57:02
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Blus - Gina tricot | Linne - Seppälä | Kjol - PREMODA | Strumpbyxor - Gina tricot |
Idag kände jag mig för att vara ganska vit ;) Lite suddiga bilder får ni stå ut med idag, vi säger att jag kände mig suddig fast jag inte gjorde det! Haha! :D



NI ÄR ALDRIG ANONYMA!

Den 2012-01-07, kl 22:12:33
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Bara så ni vet så är ni ALDRIG anonyma då era ip-adresser sparas ALLTID och jag kan spåra er! :)... Och vissa skriver anonymt för att få ens kommentar publicerad på ens blogg (den person det handlar om) MEN jag publicerar inte sånt jag anser som opassande.. (: 

Sen vissa personer känner jag väl då jag vet på vilket sätt dom skriver så då vet jag ju typ genast det handlar om. Inte för att skryta men jag kommer åt ganska lätt och får reda på snabbt. Sen är det också FEGT av att inte skriva ut vem man är. Och jo , alla får ha sina egna åsikter MEN jag står för den jag är och tar inte illa åt mig. Det krävs MYCKET nuförtiden för att jag skall ta åt mig..
Och för den som sa att min outfit inte alls passar ihop,struntsamma,jag var bara hemma hela dagen! Jag bor  ca 13 km ifrån stan och är dit väldigt sällan :) Sen har jag nog muskler vilket du sa att jag inte har MEN dom är osynliga.. jag har alltid varit smal om armarna och haft smalt ansikte och ändå kan jag bära en tung matkasse som e proppfull med ett finger UTAN att det känns :) 
Jag väger också lite för då jag böt till glutenfri kost så rasade jag ner snabbt många kilon. Pga att vetemjöl faktiskt är en "bov" som gör att man går upp i vikt om man äter mycket som innehåller vetemjöl..  Okej,det är olika från person till person men endå. 

Kommentaren blir inte publicerad som sagt men där har du iaf svaret på det du sa/konstaterade och jag svarade sann fakta på det :)
Men nu skall jag inte ödsla mera tid på såntdär anonymt beroende på!

TILL DAGEN;

Idag har det varit chilldag, sett på tv, chattat med vänner och så. Skönt att ta det bara lugnt på lovet!:) Okej, jag har egentligen haft "lov" ganska länge då jag varken studerat eller jobbat på länge men nu som jag skrivit tidigare i bloggen så skall jag börja jobba på måndag. Skall nog bli kul :D



DAGENS OUTFIT 7.1.2012

Den 2012-01-07, kl 19:10:54
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 3
IGNORERA ATT JAG SER TJOCK UT PÅ BILDERNA! Egentligen väger jag för lite men just nu har jag en "infektion" i kroppen..

Blus - Seppälä (fick till julklapp) | Linne - Gina tricot | Shorts- H&M | Strumpbyxor - Gina tricot (nya)

Gick såhär hemma bara!

Sällsynt batteri?

Den 2012-01-07, kl 14:22:59
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Klockan 9:20 vaknade jag av att jag var både trött och pigg.. men satte sen väckarklocka på och sovde i några timmar till. Slutade med att jag till sist drömde samam sak hela tiden så det var bara att stiga upp då, men var pigg så ingen fara! Duschade å klädde på mig och nu sitter jag här fräsch&ren!
Känns annars att man sovit länge nu hela veckan och nu redan vaknar på morgonen och är pigg.

Men det är bara bra det för som sagt på måndag börjar jag jobba i dagis och då blir det ju väckning alltid där vid 8 tiden.
Jobbet börjar kl 9 men jag brukar alltid vara snabb på moron oavsett om jag är trött eller pigg.. är oftast nämligen klar på 10-30 minuter och där innebär att jag ätit frukost, klätt på mig, tvättat tänderna, sminkat mig, fixat håret osv :D
Nu skall jag ta reda på varifrån man får små batterier (23A 12V, också känt som dessa ; L1028, EL12, VR22 ) till minn fjärrutlösare!


UPDATE: Hittade för 0,99 dollar! :D

Sådant batteri och det är mycket mindre än en vuxens lillfinger!






Kom med förslag!! Du kan påverka min blogg till det bättre!

Den 2012-01-07, kl 01:07:55
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
Händer inte så mycket speciellt i mitt liv nu så finns inte så mycket att berätta om..sitter mest bara framför datorn och chattar med vännerna, ut och gå med hunden,handla mat då och då (händer inte så ofta då pappa brukar köpa) ..
Vad vill NI bloggläsare ha mer av eller önskar som fattas i min blogg? Foto/redigeringstips,hur man får fler läsare, videobloggar (visar t.ex mitt rum,pratar osv ),frågestund (möjlighet att svara i videoblogg om ni vill det!)  m.m
Snälla kom med förslag! NI kan också påverka av att min blogg inte blir så tråkig :) NU är jag så trött så jag får streta (stavning?) emot för att hålla ögonen uppe så säger nu här , gonatt! Nya möjligheter och nya händelser imorgon :)

BILD PÅ MIG HUR JAG NÄSTAN SÅ UT PÅ NYÅRET (men hade håret utsläppt med lite lockar i)
Kofta: fått till present och minns inte märket just nu men orka kolla! xD
Linne: Lindex
Strumpbyxor: Lindex

Julbilder

Den 2012-01-06, kl 17:53:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
ALLA BILDER är fotade av mig med min Canon EOS 550D :)

DUMMA BUSS(AR)!

Den 2012-01-06, kl 16:03:29
Filed in Vardag | Kommentarer: 3

Skulle fara in till stan med en buss som brukar fa OAVSETT om det är helgdag eller inte (förutom på lördag och söndag), och den har farit förut om det är en helgdag på en vardag...
Så jag väntade i ca 15-20 minuter men den kom aldrig så sen for jag hem... och så kollade jag på nätet och där visade sig såklart att bussen INTE for. Jag tog förgivet att den for pga att den har farit nästan alltid förutom lördag&söndag.

Tack nyår som ändrat så man vet inte vad! >_<  Nå nu skall jag redigera lite bilder från julen så kommer dom upp hit till bloggen som jag lovat! :)



En välsovd natt

Den 2012-01-06, kl 14:53:15
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
FOTO: JAG | KAMERA: CANON EOS 550D

Inatt somnade jag helt snabbt,bra det! :) Sen vaknade jag på morgonen men somnade genast om och då fortsatte drömmen jag blev från innnan :O  Nå i varjfall,drömmen fick aldrig ett slut men struntsamma, steg upp och klädde på mig och borstade håret, blev en hästsvans då jag har bad hair day idag.. men skönt att ha håret borta från vägen ibland. Har nämligen nu fått långt hår så det e helt sjukt men bara bra det för jag skall låta det växa JÄTTELÅÅÅNGT! :D

Senare idag kommer det upp lite julbilder som JAG fotat,vet att julen är över men bättre sent än aldrig ladda upp bilderna,eller hur?

Vi skrivs/hörs, tudels!

Frost i bilder

Den 2012-01-05, kl 18:34:17
Filed in Vardag | Kommentarer: 9
För någon vecka sen fotade jag frost så här kommer bilderna! ;


ALLA BILDER ÄR FOTADE AV MIG MED MIN CANON EOS 550D med kitobjektivet 18-55mm!

Vad tycker ni om bilderna? :)

5.1.2012

Den 2012-01-05, kl 17:02:57
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Kändes som det var igår som det blev nyår men har ju redan gått 5 dagar på nyåret! Den 9 januari, alltså på måndag börjar jag jobba, det skall bli kul :) 
Efter att varit arbetslös ganska länge så måst jag bara säga, ÄNTLIGEN! Nå i varjefall så idag vaknade jag nångång på förmiddagen men somnade typ genast om då jag var så trött så jag knappt så någonting..  Sov lite inpå dagen,men det behövdes verkligen! Småningom skall jag nog börja vända på dygnet då jag som sagt börjar jobba och då är det väckning nästan varje dag kl 8 på morgonen.
När jag steg upp från sängen hoppade jag in i min onepiece (ja,igen!) och kollade lite igenom nyaste H&M katalogen som jag fick hem i förra veckan och nu så skall jag läsa bloggar.

Önskar er en fin dag!
Kramar /Amanda

onepiece

Den 2012-01-05, kl 00:15:16
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
DAGENS OUTFIT:  ONEPIECE
Har nästan hela dagen gått omkring här hemma i min onepiece, hur skön som helst! :) Chill dag,såg på filmen "Kielletty hedelmä" , på svenska blir det "Förbjuden frukt" , har sett den några gånger förut och visa sig att jag kom ihåg filmen utantill fast det var längesen jag såg den senast! Nu blir det sängen för min del, gonatt på er ^_^ 



Nätet funkar på en dator men inte på den andra.

Den 2012-01-04, kl 18:36:46
Filed in Vardag | Kommentarer: 4
FOTO:JAG | KAMERA: CANON EOS 550D
Hej på er! ^^

Hur går dethär ihop? Plötsligt slutar internet funka på min stora laptop men när jag satte på min minilaptop så där funkar nog nätet :O Helt weird! Nå,hoppas d fixar sig.  Idag har det bara varit en ta det lugnt dag,pratat med lite vänner via nätet, vilat, ätit pizza och sett på film.
Nu skall jag fortsätta se på film, kom bara en sväng för att säga hej och uppdatera bloggen! Hoppas ni får en bra kväll :)

2012 wishes

Den 2012-01-04, kl 11:01:09
Filed in Vardag | Kommentarer: 8

15 timmars sömn

Den 2012-01-03, kl 17:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Oj sov visst 15 timmar inatt! xD Men det behövdes verkligen! Vaknade först inatt att det var brännhett vid fötterna och visade sig att lite av täcket hade farit över värme elementet men som tur är vaknade jag i god tid! Skyddsängel där? :)

Inte kul om det skulle ha börjat brinna! Men som sagt, som tur var så vaknade jag i tid! :)
Tur i oturen! Fast blev nog lite panik där mitt i natten...

Idag har jag inte gjort nåt speciellt,efter jag vaknade sen på dagen efter dramatiska händelsen åt jag två mackor och drack godmorgon saft, älskar den saften! :D Senare idag händer nog inget speciellt, skall fota lite här inomhus så kommer kanske bilder upp till bloggen sen.. Annars så igår fick jag tillbaka min stora laptop,den var nämligen på fixning men nu funkar den som den ska! :)


Sweet home!

Den 2012-01-02, kl 20:17:46
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
..And I'm back again! Trött är jag som bara den så det känns i ögonen (svider), men annars mår jag helt okej :)
Blir nog inte mera bloggning idag men imorgon så är det back to normal med bloggen igen!  Det kan jag säga att jag har haft ett awesome nyår och fått nya kompisar och såklart träffat mina "gamla" vänner..okej dom är inte så gamla men ja, ni förstår hoppas jag ;D

Blev igen sen då ändrade planer igen så for på ett evenemang istället och firade nyår där och ångrar mig inte det ens en sekund! :)
Härliga människor och möten osv!

Kommer kanske lite bilder från evenemanget sen någon dag här :) 

Hoppas ni haft ett bra nyår! Och sweet dreams! :)
1.1.2012 färgade jag håret! :) (bild tagen idag och ja,jag är trött på bilden och det blev ett snett smile xD )

© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!