Chokladkex

Den 2011-08-31, kl 22:47:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Glömde kanske säga att det blev inget att fara och cykla till butiken för att köpa choklad sen heller, när jag råkade hitta goa chokladkex i skåpet så ;) Så det blev en kopp kakao& lite kex! Okej detta var det oseriösaste inlägget nånsin men kände ändå att förmedla detta! Nej, nu avslutar jag inlägget här med lite bilder, gonatt!

Min mugg är köpt från second hand, va tycks? (: Gillar muggar med just text på sig å så ;D

Bild på läppen - stygn.

Den 2011-08-31, kl 20:51:28
Filed in FOTO | Kommentarer: 0
sprucken läpp och flera stygn i läppen.. läppen lite sned efter olyckan.. inte alls snyggt.. och värre har det sett ut!
Nu använder jag en vårdande läppomada från apoteket som "vårdar" sprucken läpp! (:

A new challenge every day.

Den 2011-08-31, kl 17:01:34
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Har powernappat där vid 14 tiden i ca 40 minuter, skönt! Vår hund Citzy sussade bredvid mig ^^
Var helt pigg sen när jag vaknade och sen klädde jag på mig vardagskläder och åt glutenfritt knäckebröd som skall ha massa fibrer i sig,gott är det med (:

Här är bild på knäckebrödsförpackningen för er som intresserar;
Blev nyss sugen på choklad så skall nog sätta mig på cykeln och cykla ner till byn för att köpa lite choko, omnom! <3 Sen blir det mys med film&choklad! :DTipu

Den 2011-08-31, kl 12:30:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 3
Den kom och tiggde när jag,mamma&hennes väninna åt glass :D

Ösregn!

Den 2011-08-31, kl 11:45:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
bilder lånade från we<3it 

Plötsligt hörde jag ett svosch ljud och de visade sig att det kom en stor ösregnskur! Märks att hösten är här då dom senaste dagarna har det bara regnat&regnat... och löven börjar bli gula och i andra färger än grönt! 
Men det skall nog bli skönt med hösten egentligen :) Fota bland höstlöven m.m! Och så fyller jag ju 20 i höst, på min namnsdag så det får vi int glömma :D

Och glöm heller inte frågestunden på min blogg, jag svarar på frågorna i ett videoinlägg på lördag kväll runt nie så passa på! Kom till frågestunden genom att klicka HÄR :)

Hur många lingon finns det i världen - trailer

Den 2011-08-31, kl 09:21:44
Filed in | Kommentarer: 0

Sjukling

Den 2011-08-31, kl 09:17:50
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Vaknade med jätteont i halsen och helt hängig så jag bestämde mig för att bli hemma idag. Har ringt till stället där jag "jobbar" att jag inte kan komma idag. Och där finns några aktivitesledare som hjälper en om man behöver (:
För er som missat så är jag på en aktivitetsenhet 3-4 ggr i veckan och där får man välja helt själv vad man vill göra för handarbete som t.ex sticka, virka, sy, träslöjd m.m :)

Inatt drömde jag om att jag köpte en Nikon systemkamera med 18-105mm objektiv  med FULL HD för 309€/ ca 3090 kr o.O Konstigt.. x)
Nu skall jag se på filmen "Hur många lingon finns det i världen" som jag blev på hälft med iförrgår kväll och sen sova en stund till!

Har inte så mycket och säga nu då det ännu är morgon, men det blir nog mer uppdatering under dagens lopp så håll utkik! (:


bild från juli som jag inte ännu visat! =)

Roliga SVT-nyheter!

Den 2011-08-30, kl 19:39:26
Filed in | Kommentarer: 4

New in - Shoes!

Den 2011-08-30, kl 19:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 1
Dom var på rea så kostade bara lite på 20 € (: (ca 200kr)

Vad tycker ni? Iallafall blir man MYCKET längre med dom trots att jag nu är ca 170cm UTAN SKOR,hehe ;)

Thanks for good people!

Den 2011-08-30, kl 18:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Kom ändå tidigare hem än tänkt! Tack för att det finns goda människor som kan bjuda skjuts när det regnar ute istället för att själv hamna vänta på bussen i några timmar (:
Först var jag och kollade hur mycket pengar jag hade på kontot och där väntade sig en överraskning, jag har fått mitt sista lön från arbetspraktiken! Lite försenat men det skadar ju inte alls :D

Annars så köpte jag som sagt ett par skor med kilklack och sen var jag&min hund och gå runt i stan och sista stoppet var till djuraffären för att han skulle få välja själv vad han vill ha för "godis". Sen när jag betalat det så började det ösregna så försäljaren skulle ändå till Tenala idag så hon erbjöd skjuts. Tack så jättemycket :D

It began to rain, but then came the sun.

Den 2011-08-30, kl 14:44:49
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
bild från arkivet


Rubriken stämmer verkligen på vädret idag! På morgon ÖSREGNA det, bokstavligt men sen mittiallt på eftermiddagen så blev det jättevarmt, +20 grader i skuggan och solen gassade på som nån värre sommardag.
Och såklart gick man med tjock jacka på morgon när det var kallt&regningt och sen på eftermiddagen hamna man bära på den i stan ca en timme tills buss kommen.

Har lackat min låda en tredje och förmodligen sista gång som jag håller på i handarbetssalen/slöjdsalen. När jag kom dit idag var dom "skulle int du komma först på onsdag?" och jag funderade helt att vad pratade dom om. En hade tydligen sagt till dom andre att ja skulle komma på onsdag fast det var nog meningen att jag skulle komma idag (tisdag) x)
Senast nästa vecka så borde min låda bli klar och då kommer de bild på den så ni vet vad jag har pratat om senaste veckorna!
Klockan 12 bar det av iväg till hvc för att ta för andra gången rabies vaccin. Man måst tydligen ta det 4-5 gånger.. och dett var min andra gång.
För en stund sen var jag hemma och kom egentligen bara hem en vända för att äta lite och hämta pengar för sen skall jag in tillbax till stan för att betala ett par fina  skor med kilklack som jag reserverade idag! Såklart hade jag int pengar med mig då när jag gick in i WILD SHOE och såg dem..
Ni får se bilder senare på dem!
Skall fara med bussen kl 16:20, tar min hund Citzy med för vi skall gå i 2 djuraffärer så får han välja själv vad han vill ha! E int jag snäll matte? :D Lite före kl fem är vi i stan och sen kommer vi hem på kvällen.
Är bra att han får se lite ny omgivning och få annat att tänka på efter dendär händelsen. Han blir så pigg&glad när han får vara ute! 

Nu skall jag gå och laga mig klar och sen hoppa på bussen ti stan,  uppdaterar ikväll igen! 
Hoppas ni får en bra dag :)

Life is simple, don't make it complicated

Den 2011-08-29, kl 17:00:00
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 2
16,95 € \ 169 kr från ONLY!

You can't live without music

Den 2011-08-29, kl 16:19:54
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Som ni säkert märkt så har jag lagt en hel del musikvideoklipp till bloggen men det är för musiktips för er, kanske faller någon i smaken?! Och sen för att ha låtar att lyssna på och tyckte det behövdes lite musik till min blogg!

Har inte gjort så mycket idag, har nästan regnat hela dagen så har bara suttit inne. Pappa var idag med vår hund Citzy till veterinären, han fick 2 sprutor i ryggen. Tyckte int alls om det,stackarn! Sen idag har han bara legat under sängen... igår likadant. Säkert psykiskt efter lördagen och när han int mår bra/har sjukt så brukar han bygga "eget sjukhus" åt sig så vi hoppas det går om snart!
Annars så idag har jag rengjort läppen, lyssnat på musik, ätit glass och ögonshoppat. Med ögonshoppat menar jag - kolla på olika klädsidor, skosidor osv ;D Denna vecka eller följande vecka borde jag få min sista lön från arbetspraktiken och då blir det sen shopping med Paula för hon skall få lön nästa vecka så, it will be fun!
Vi båda är i behov av nya kläder&annat stuff till hösten. Jag har redan lite skrivit ner på ett papper vad jag behöv och i vilka butiker sakerna finns. Hoppas dom finns kvar i butikerna när vi ska på shopping! :)
Men mer om shoppingen sen när det närmar sig!
Nu skall jag kolla runt lite och se om jag hittar nå bra filmer att ladda ner, filmtips tas också emot, tack! :D

Club Can't Handle Me / Dynamite - Flo Rida (feat.David Guetta) / Taio Cruz (cover) Megan Nicole

Den 2011-08-29, kl 14:54:31
Filed in | Kommentarer: 0

FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN!

Den 2011-08-29, kl 14:53:06
Filed in | Kommentarer: 5
Tänkte köra igång med en frågestund på bloggen! Var jättejättelänge sen jag hade en senast. Och nu tänkte jag göra på ett litet annat sätt. NI FRÅGAR och jag tar upp frågorna&svarar på dem i ett videoinlägg, vad sägs om det?
Blir lite mer personligt då :D
Ni har  tid på er att ställa frågor ända tills söndag kväll! Så fråga på nu, ingen fråga är för dum! Kommer ni på en till fråga trots att ni redan frågat, så fråga igen då! ALLA frågor besvaras i ett videoinlägg på söndag, alltså den 4 september! Om ni vill att er fråga skall svaras i ett inlägg istället så kommentera det då i samband med din fråga!

ALLA ANDRA KOMMENTARER SOM INTE HAR MED FRÅGESTUNDEN ATT GÖRA HÄNVISAS I ETT INLÄGG UNDER/I ETT ANNAT INLÄGG!
BILDERNA ÄR FRÅN GOOGLE!

Enkel men snygg!

Den 2011-08-29, kl 13:26:41
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 1
Gjorde ihop snabbt en outfit, kavajen&väskan piggar upp outfiten! Går att ha på fest eller på en tur i stan. Också som vardagsklädsel om man vill klä sig lite snyggare (:Tävling - dagens blogg

Den 2011-08-29, kl 12:33:11
Filed in | Kommentarer: 0
Jag är med och tävlar om att bli dagens blogg hos Ida! Hennes bloggadress är ; http://idas.myshowroom.se
För att komma direkt till tävlingen så klicka HÄR! (:
Dagens outfit!(:

Secrets - Maddi Jane

Den 2011-08-29, kl 11:00:00
Filed in | Kommentarer: 1

Barn som sjunger "Det vackraste jag vet"

Den 2011-08-29, kl 10:15:15
Filed in | Kommentarer: 0
Today is a new day.

Den 2011-08-29, kl 10:13:56
Filed in Vardag | Kommentarer: 0

Vår hund Citzy (:


Jahapp, så var det måndag igen. Nu har då nästsista veckan av augusti gått. Jag förstår int hur veckorna kan gå så fort! Det kändes ju just som det var i början av augusti men nu i veckan går vi ju in i september :O = HÖÖÖÖÖST!
Skall nog fota massa höstbilder i höst :)

Vaknade typ kl 10:20 idag för att sen ringa till hvc i Ekenäs för att dom ska beställa vaccin dit åt mig från Helsingfors men pga att jag hade tydligen det gamla telefonnummret dit och av att jag mistat så mycket blod sen olyckan och var/är helt trött&dåsig ringde jag till mamma och sköta om hon ringa och också förklara allt..hon är mycket bättre på det än mig. Och jag skall ta vaccin mot arabies ännu 3-4 gånger till! Tack mamma för att du ställer upp, älskar dig <3
Idag får vi  se dagen bär med sig, har ont i läppen men det är inte så konstigt då man har flere stygn där + en "plupp" som int vill försvinna. Typ som en läppbit som skulle ha fastnat och börjat växa PÅ läppen (på fel ställe av läppen) ser de ut som.  Går int att ta själv det loss för då börjar det blöda förskräckligt. "Pluppen" hade igår spruckit lite och usch va de blödde!
Försvinner den inte av sig själv så då skall jag operera bort den (:

Men som sagt, vi får se vad dagen bär med sig idag!
Hurdan kommer er dag att se ut idag? Hoppas ni får en bra dag!

Videoinlägg!

Den 2011-08-28, kl 21:20:00
Filed in Videoblogg | Kommentarer: 0
EDIT: Laddade upp videon på nytt pga att bakgrundsmusiken var för högt på men har ändrat det nu så hoppas det är bättre nu!
Berättar mer om hundolyckan och ger er ett tips som en läsare önskade att jag skulle göra!
Spola några sekunder framåt om det har "frysit" men ljudet går ändå så funkar det normalt igen, åtminståne åt mig gjorde det när jag spolade lite framåt i videon! :)
Glömde säga i videon att jag var och äta till Harolds, grillshnitzel (glutenfritt), mums! Och glömdeo ckså och säga att det mörka på min läpp är stygn och lite blod pga att jag blödde idag igen men putsar läppen varje dag/då det behövs + har en liten bit som är som en "plupp" i läppen..
Det blev ganska långt (lite på 5 minuter) videoinlägg och sorry för dedär som är i mitten, fick int bort det!


ENJOY!

Bio

Den 2011-08-28, kl 10:07:51
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Idag blir det bio med min vän Amanda K :) Vi skall se på finlandsvenska långfilmen Iris. Det är min ena väns lillasyster som har huvudrollen! Annors så är det jättelänge sen jag var på bio men det ska bli nice!
Efter att jag  varit på bion så kommer det upp ett videoinlägg men bli inte skräckslagna av att jag har stygn&sår i läppen men det skall inte hindra mig från att videoblogga eller gå på bio eller ja, vad som helst!

Dessutom har man sen mer och berätta i videoinlägget på kvällen (:

Hoppas ni får en bra dag!

Olycka inträffad!

Den 2011-08-27, kl 22:51:53
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Tyvärr har jag inte gjort ett videoinlägg idag pga att det slutade tragiskt idag sent på dagen när jag var ut och gå med vår hund Citzy till butiken för att köpa batteri till min digikamera men måsta fa hem igen en sväng på nytt pga att jag hade för lite pengar med mig men hemvägen slutade tragiskt. Citzy blev i slagsmål med en annan hund och han blev under så jag tog upp Citzy i famnen för att skydda att inte de skulle bli värre skador men så råkade Ctizy bita mig i läppen för att den andre hunden fortfarande bet&slet i hans svans.
Kvällen slutade med att jag hamnade till sjukhuset för att sys i läppen, 3 stygn! Och sedan med taxi till Helsingfors för vaccination för arabies.

Vår hund har ALDRIG varit aggresiv men han försvara sig genom att bita ju när den andre bet&slet i hans svans. Jag kommer att förklara noggrannare och bättre imorgon i ett videoinlägg hur allting gick till/vad som hände för pappa är och sover just nu och jag är väldigt trött efter allt så kommer med nya krafter imorgon.

Gonatt!

Himlen är oskyldigt blå

Den 2011-08-27, kl 13:47:29
Filed in | Kommentarer: 0

Två tjejer sjunger låten Himlen är oskyldigt blå,  fint sjunger dom! (:

10 worst thing that can happen to your piercing or future piercing - video!

Den 2011-08-27, kl 10:07:00
Filed in | Kommentarer: 0
Värt att se!
WARNING: För dem som är extra känsliga....

Uppdatering hög!

Den 2011-08-27, kl 10:03:26
Filed in | Kommentarer: 0
Ville bara säga att nu börjar statistiken höja igen när jag har börjat uppdatera bloggen ofta/re, tack så jättemycket :D
Jättekul att ni läser min blogg! Skicka gärna kommentar/er så att jag kan läsa era bloggar med :) Ni e underbara <3Good morning sunshine!

Den 2011-08-27, kl 09:29:59
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Vaknade kl 9:30 men för att veta vad klockan var måsta jag sätta på datorn för att kolla för jag hade tappat bort min telefon. Det visades sig att min telefon har hela natten varit bland mina fötter... ups! Verkligen konstigt ställe!
Solen skiner idag så det blir säkert att fara ut en sväng på dagen, ut på en fotorunda kanske?! Annars så har jag nyss ätit ett glutenfritt knäckebröd och ett glas mjölk för dens om intresserar ;)

Och sen så har jag funderat på att göra ett videoinlägg på dagen eller ikväll, vad säger ni om det? Vill ni det? Är det nåt ni vill att jag skall ta upp i det, vardagen, favoritklädesplagg eller något annat? 
Kom med förslag! Alla förslag tas i beaktande! :D
En bild jag tog i onsdags, vad tycks? (:For the first time

Den 2011-08-26, kl 22:58:30
Filed in | Kommentarer: 0

Hon sjunger så grymt bra! :D

Sad cat - video

Den 2011-08-26, kl 20:53:39
Filed in | Kommentarer: 0

Självporträttfotografering i min hemmastudio!

Den 2011-08-26, kl 17:00:00
Filed in FOTO | Kommentarer: 1

Visst påminner denna ovan om skolfoto? :PDet blev ganska många självporträtt. Hoppas ni gillade dem! (:

Styling!

Den 2011-08-26, kl 14:27:17
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Har nyss stylat mig själv (sminkat mig, stylat håret m.m) och skall snart fara ut och fotografera och ta med min reflexskärm så kommer det lite nya bilder. Skall nog fota inne också men före jag börjar med fotograferingen så skall jag äta mat! Bloggar senare idag igen efter min photoshoot och då kommer det upp såklart från photoshooten bilder så håll utkik! :D  Mitt stativ är tyvärr sönder (ena benet på stativet är i delar) så får se hur det går men nog skall det gå! 

UPDATE= Det blir inomhusfotografering pga dåligt väder ute!

Lite bilder från juli när jag var och fotade med Danni <3 (:
;

Stickad halsduk

Den 2011-08-26, kl 11:40:00
Filed in Tips! | Kommentarer: 1
Stickad tubhalsduk är ett MUST i höst/vinter! Denna får du för 9,95€ / 99kr från gina tricot.

Höstoutfit

Den 2011-08-26, kl 11:10:00
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 0
En lätt höstlig outfit! Den varma jackan är härlig visst? :D
Vet inte vad som hände då plötsligt lite av collaget blev rosa/lila..

Fler bloggläsare?

Den 2011-08-26, kl 10:53:41
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Vill du ha fler bloggläsare? Då rekommenderar jag dig att klicka HÄÄÄÄÄR!

Fotostudio

Den 2011-08-26, kl 10:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
Vill ha egen fotostudio! :D Åååh ge mig alla tillbehör till det NU! Har typ halvt redan en, äger en reflexskärm och sen min vägg i rummet ser ut som studiobakgrund så det fattas lite till som studioblixt, softbox, vit paraply (vaddetnusenheter) och sånt. Får önska mig i födispresent lite stuff  till en fotostudio eller pengar så att jag kan själv köpa. Fyller ju nämligen om EXAKT två månader 20 år så det är ju stort. Eller på sätt och vis då det är jämnt tal och inte räknas som tonåring mera! :D
Bra sidor och hyfsat pris på studioutrustning finns på respektive sidor;
tvspelsweb.se
Cyberphoto
Kaffebrus
Finns säkert fler sidor men dehär var dom jag kom på nu. Vet ni några fler sidor med fotoutrustning så skriv en kommentar eller mejla mig på mandisfoto@live.fi!

Good night and sleep tight!

Den 2011-08-25, kl 22:50:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Har gjort lite tidsinställda inlägg tills imorgon då jag skall det komma två kvinnor till mig kl 11 för vi ska ha ett litet möte här men di sa för någon dag sen att det kan dra ut lite på tiden att dom kanske skulle komma först efter 11:30 men det får vi se imorgon sen! Hur länge mötet varar vet jag inte men säkert drygt en timme eller lite på men istället för att bloggen skulle vara helt tom gjorde jag lite tidsinställda inlägg! (: Borde också städa lite i rummet före dem kommer!
Efter mötet skall jag äta lunch och sen borde jag fota lite nya bilder på mig själv för har bara bilder på mig senast från juli så är dags med na nu tycker jag ;)
Nu skall jag sätta på ER (emergency room) och se några avsnitt av första säsongen och sen inta min sömnmedicin och sova, godnatt! Imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Videoinlägg med kissen

Den 2011-08-25, kl 21:55:03
Filed in | Kommentarer: 0
Tidigare i veckan så skrev jag om att min katt Pimu kom och kelade med mig om ni kommer ihåg?! Senare på kvällen kom hon igen och då satte jag snabbt på webcamen och filmade så att ni skulle få se hur det ser ut när hon skall kela/ha uppmärksamhet av mig! Två gånger bet hon mig i kinden väldigt svagt som ni märker men annors är hon hur snäll som helst!  Och söt :D Men diva är hon iallafall! ;) Hör ni också hur hon spinner under videon? 


Tourettes syndrom

Den 2011-08-25, kl 20:27:58
Filed in | Kommentarer: 1
Kollade nyss på en dokumentär om tourettes syndrom. Väldigt intressant faktiskt! Handlar om killar både äldre som yngre som lider av tourettes syndrom och får veta hurdan deran vardag är och hur det är att leva med sjukdom tourettes. Man lär sig en hel del via dokumentären. Rekommenderar starkt att ni ska se på den! :)

För att komma till sidan för att ladda ner den så klicka HÄR :D

I want!

Den 2011-08-25, kl 16:25:11
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 2
JAG VILL HA!

För denna snygga blåa tröja från H&M blir din för bara 14,95€ / ca 149 kr! :D

Whos laughing now

Den 2011-08-25, kl 14:52:44
Filed in | Kommentarer: 0
Laddade mest upp denhär för musikvideons skull, kolla på den! :P

6 saker du kanske inte visste om mig

Den 2011-08-25, kl 14:39:32
Filed in Amanda (jag) | Kommentarer: 0

bild för över en månad sen


1.  Jag lärde mig läsa när jag var 4 år gammal och sen dess har jag varit med i  olika läsklubbar. Först barnboklubben tills jag blev 10 år för då ändrades det automatiskt till läsebokklubben trots att det var samma kedja. När jag var över 14 år slutade jag där och fortsatte istället med i Funtasie tjejbokklubb i 4 år som numera heter GIRL IT.

2. Jag har ALDRIG flygit flygplan vilket innebär att jag aldrig varit till södern men velat/vill!

3. Jag har varit till NÄSTAN ALLA städer i Finland men i Lappland bara varit högst till Levi.

4. Jag har kört över gränsen mellan Finland&Sverige med bil!

5. Att köra över broar med bil får mig för stunden att bli panikslagen då jag tror/är rädd att bron skulle vara för murken och inte hålla längre!
6. Jag har varit laktosintolerant sen födseln men gick bort när jag var 5 år och kom tillbaka när jag gick på högstadiet men otroligt nog har det blivit så att jag tål inte att BARA dricka vanlig mjölk sådär bara men innehåller nån produkt som choklad mjölk klarar jag mig utan problem!
Där fick ni lite sanningar om mig, tänkte egentligen skriva bara 5 men jag måsta skriva den sista ocskå! =)
Skriv gärna också på eran blogg (isf länka det i en kommentar här under) eller här under i en kommentar " 5 saker du kanske inte visste om mig", skulle vara roligt att läsa :D

Billig telefonräkning!

Den 2011-08-25, kl 14:13:39
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Jag e så glad sen dess jag bytte för drygt en månad sen abonnemang till ett kontrakt så att jag får en räkning på bara 13 € /månad (130kr) . Annors hade jag förr  mellan 15-40€ räkningar, i medeltal var det 30€ så nu är det jätteskönt att ha det såhär så sparar man pengar till annat också då jag försörjer mestadels mig själv med nästan allt.

DNA abonemmanget hade bara slarvat med mitt kontrakt då jag råkat få en 100€ (ca 1000kr) räkning men det visade sig att dom hade skippat min nätinkostnad som hörde till paketet och det är ju annars svindyrt att surfa på nätet på telefon om man int har något kontrakt som jag har... Men ringde här innan till kundbetjäningen och fick det fixat så behöver bara betala 13,15 € för senaste telefonräkning. Känns väldigt skönt så sparar man pengar till annat också :D

Oops, försvovning!

Den 2011-08-25, kl 11:20:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Råkade försova mig visst.. klockan 11 på förmiddagen kommer pappa in och säger att en har försökt ringa till mig 4-5 gånger då jag borde egentligen vart vid handarbetsalen och jobba från  kl 9 på morgonen. Men såklart hade jag min telefon på ljudlös vilket jag brukar ha nästan varje natt då jag vill sova ifred. Sov som en stock dessutom och det tackar jag mina nattmediciner för! Nå idag skulle handarbetsalen vara bara öppen till kl 11 för på eftermiddagen skulle "ledarna" ha något möte på eftermiddaagen så självklart blev det att stanna hemma!
Och imorgon är jag ledig, skönt det! :D Om vädret tillåter så blir det säkert att fota så att det kommer upp nya bilder till bloggen då :D
Nu har jag nyss ätit 2 bitar glutenfri pannkaka med sylt på till morgonmål och har inga speciella planer för idag. Skall antagligen kolla runt på olika klädsidor på nätet och skriva upp priser och sånt av det jag tänker/behöv köpa så jag vet hur mycket pengar det far åt det och se vad allt jag har råd med :)
Hoppas ni får en fin dag var än ni befinner er, hemma, i skolan eller på jobbet!

Kram/ Amanda

Självgjort armband

Den 2011-08-24, kl 20:55:05
Filed in | Kommentarer: 2
Kunde inte motså att fota armbandet iallafall tillika jag tog bilder på dagens outfit när jag ändå hade hela dagen idag armbandet på mig så det hörs ju till outfiten men tänkte låta bilderna på armbandet komma i ett eget inlägg så här är bilderna;Vad tycks? (: 
Som sagt, har gjort armbandet HELT SJÄLV :D

Onsdagens outfit

Den 2011-08-24, kl 20:43:00
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 0
T-shirt - H&M \ Långärmad - Vero Moda \ Ring - H&M \ Skor - Converse

Hela dagen på stan! (:

Den 2011-08-24, kl 19:39:26
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Bild från arkivet.
Som rubriken lyder så spenderade jag hela dagen på stan med vänner&andra jag int känd från tidigare så varav därför bloggningen har varit låg idag! Hoppas ni ursäktar mig :)
Men kul har jag haft och väldigt trevligt att också få träffa nya människor :D Först träffade jag Mando i Matildas café och sen gick vi till fpa för jag skulle fylla i flere veckor på min arbetspraktik som inte var ifyllt än trots att de det var 12 augusti som det var sista dagen jag skulle få pengar från fpa för min arbetspraktik. Så nu inom några veckor borde det komma pengar in på konto och då skall jag och shoppa till Helsingfors. Måste ju införskaffa nytt till hösten nu ju :)
Sen gick vi runt i lite klädbutiker och efter det chillade i Busters en stund och så mötte vi Lotte&Cessi och efter det for vi en gårdspark och där va ett stort gäng som vi chillade med sen :)
Först var jag såklart till aktivitetsenheten mellan 9-11 och fortsatte på min låda jag håller på att göra själv. Lackade bara det och "facken" till lådan och imorgon skall jag lacka kanske ett tredje lager till annors så blir det bara att limma och lite spika och sen skall jag måla yttre kanterna antagligen med vit målfärg och då kommer ju inte spikarna att synas/stickas ut om jag målar så därför :P
Medan jag väntade på att lacket skulle torka (en timme) så gjorde jag snabbt ihop ett armband som ni får se imorgon.  Hinner inte ta bild på det nu &imorgon kommer jag använda för första gången min självgjorda college så håll utkik för då kommer det upp den dagens (torsdagens) outfit och då får ni se hur den blev och se ut! 
På tal om collegen så när jag visade åt pappa så sa han "Den ser helt ut att vara köpt från en butik!" fast fick övertyga han om att jag har gjort den själv och då blev han helt förvånad men glad :)
Ooops, blev visst ett långt inlägg men tack/vad bra för den som orkade läsa! :D

Glutenfri ugnspannkaka

Den 2011-08-23, kl 19:43:16
Filed in Tips! | Kommentarer: 2


Det blev glutenfri ugnspannkaka istället för plättar :D Pappa får vänta sig en fin överraskning nu sen när han kommer hem från jobbet lite efter kl 21 :) Var en sväng till butiken och köpa jordgubbsylt för det kan man ju inte vara utan när man skall äta pannkaka!
Och nu vill ni säkert veta receptet jag använde så här kommer det;
Ingredienser;
 • 2½ dl jyttemjöl
 • ½ tsk salt
 • 6 dl mjölk
 • 3 ägg
 • 3-5 msk smör
 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. Vispa mjöl, salt och hälften av mjölken till en slät smet.
 3. Tillsätt äggen och resten av mjölken.
 4. Vispa jämnt.
 5. Smält smöret och rör ner det i smeten.
 6. Häll allt i en smord långpanna.
 7. Grädda i 20-25 minuter.
 8. Servera med en god sylt.
Så nu är det bara dags att ta fram ingredienserna och börja  baka om ni blev sugna! ;)

Lugn låt; Lady Antebellum - Hello world

Den 2011-08-23, kl 14:59:00
Filed in | Kommentarer: 1

Glutenfri mat/bakning (:

Den 2011-08-23, kl 14:45:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Steg upp idag 7:40, sen klädde jag på mig "dagens kläder" som jag hade valt igår kväll färdigt (: For med bussen in till stan 8:40 och hade cykeln med. Sen cyklade jag till min "arbetsplats" och fortsatte med att göra en låda med flera olika fack i. Igår kom jag så långt att jag fick alla fyra väggar limmade och idag har jag sågat träbitar av fanell till facken och placerat fackens väggar i hyllan så som jag vill ha det :) Blir 5 st fack/lådor inne i den stora lådan. 3 st lika stora fack och sen 2 andra som är i två olika storlekar och en av dom e ganska så stor.
Svårt att förklara i text men sen när det är färdigt så kommer ni få bild på det men det kan dröja några veckor så håll utkik! Imorgon skall jag lacka allt och sen låta det torka och medan jag väntar på att det skall torka (några timmar) så kommer jag hoppeligen göra lite smycken :) Kom hem för en stund sen annars...
Idag har jag bestämt mig för att baka nåt på kvällen, eftersom jag har celiaki så blir det glutenfritt men tänkte på att göra glutenfria plättar kanske för det är ganska lätt :D

Nu skall jag åtminståne surfa runt på lite klädsidor för jag behöver verkligen skaffa nytt inför hösten! 
Har ni nåt favorithöstplagg som är ett "MÅSTE" på hösten? 


Måndagens outfit 22.8.2011

Den 2011-08-22, kl 20:37:09
Filed in Outfits/Fashion | Kommentarer: 0
Glömde att ta gårdagens outfit och lämnade såklart kläderna i stan...
Men här kommer dagens outfit;

Cardigan - Vero Moda \ Vitt linne under - H&M \ Jeans - Cubus \

Måndagens händelser

Den 2011-08-22, kl 20:15:07
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Vaknade vid 7 och kände på mig att jag knappt sovit något innat. Kändes som man skulle ha somnat för bara några timmar och sen vakna av att väckarklockan pep. Men jag steg genast upp och fixade mig&klädde på mig och sen snabbt ut och just när jag kommer vid vägen så kommer bussen men som tur var stannade bussen mitt i backen så jag missade inte den :D 
Int så kul om man första dagen av "ny aktivitet" skulle missat bussen! 

Fick min college sydd klart idag men ni får vänta på bild tills imoron! Och så har jag ändrat mig med vad jag skall göra för nästa projekt och det blir smyckeskrin eller sånadär små lådor i olika storlekar som jag sätter in i min ena bordslåda som man kan dra ut :)
Idén kom från nyaste IKEA-katalogen och här har ni en bild på det jag tänkt mig ;

OBS: Jag bor i Finland så priset är i EURO!
Vad tycks om mitt projekt? Väldigt bra att få sina saker organiserade med detta system med lådorna.
Jag har tänkt ha smycken och smink åtminståne, får se om jag kommer på nåt till. Kommer att komma bild på resultatet sen men det kan dröja några veckor för skall börja först imorgon med mätning&planering och sen börja med arbetet :)Helgen i sin helhet

Den 2011-08-22, kl 13:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Glömde bort igår kväll att skriva om helgen vad jag gjort. Och en sak som hände på fredagkväll va förvånande!

Till saken;

För första gången på fredagen togs min ätstörning på allvar! Och då är det liksom ett bra tag sen näringsterapeuten ringde till avdelningen och pratade med en av mina egenvårdare och sa hur dom skulle gå till väga och hjälpa och stöda med mig med maten&det...

Men jag tror också det var pga att på fredagen innan kvällsbiten så var jag&bekant på en EXTRA LÅNG promenad och vi var ute i flere timmar så sen när det var dags för kvällsbit hade dom satt skillt åt mig yoghurt som extra...och sen såklart ett glutenfritt knäckebröd.. medan dom andra bara fick en macka :P Och annors så brukar jag antingen äta BARA en yoghurt eller BARA ett knäckebröd..
Annors hände inget speciellt på fredagen!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
På lördagen kom pappa efter mig 12 tiden och då just före det hade jag ätit lunch&packat och så for vi till K-supermarket för att handla lite glutenfri mat åt mig och sen hem. Bloggade, pratade i telefon och tog det bara allmänt lugnt och 17 tiden cyklade jag till butiken för att köpa nyaste numret av SOLO-tidningen! (:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Söndag;

Vaknade 11 tiden, steg upp och åt frukost. Sedan satte jag på datorn och läste lite bloggar och lyssnade på musik. 
Två-tre tiden åt jag lax till lunch och efter det kom jag tillbaka till datorn - surfade runt på nätet. Sen på kvällen kollade på ett avsnitt av serien Supersize vs. Superskinny.

Så inte så speciell helg!

Svar på frågekommentar;

Den 2011-08-21, kl 20:33:08
Filed in Vardag | Kommentarer: 3
sv: Jag laddar ner! Går att ladda ner på t.ex thepiratebay.org eller andra nerladdningsprogram :)

Supersize vs. Superskinny

Den 2011-08-21, kl 18:35:37
Filed in | Kommentarer: 3
Skall se på några avsnitt av supersize vs. superskinny nu!

Ha en bra fortsättning på kvällen! :)

Kvällens låt

Den 2011-08-21, kl 18:16:44
Filed in | Kommentarer: 0

Kela med kissemissen

Den 2011-08-21, kl 16:00:00
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Min kisse vid namn Pimu vilket betyder tjej kom plötsligt och klättra i min famn och pussade mig i ansiktet och knuffade på mig men till sist bet hon mig svagt i kinden xD Den busungen!:P
Satte snabbt på webcamen medan hon var i min famn och knuffade och pussade mig så här är lite bilder;

Jepp, jag vet att dynvaret är för litet men det är en megadyna som e jättetjock :P

Söndag =)

Den 2011-08-21, kl 12:42:59
Filed in Vardag | Kommentarer: 2
Idag har jag bestämt mig att jag skall ta en lång promenad och upptäcka nya stigar :) Tar cykeln med ifall man blir lat och inte orkar gå tillbaka och då kommer man snabbt hem iallafall :D Och så följer kameran med såklart och hoppas att jag upptäcker nåt/mycket att fotografera :)

Vaknade annars idag lite före 11, åt glutenfri fiberrik knäckebröd med en kalkonskiva och en tomat på. Nu skall jag läsa lite bloggar och sen fara ut på min upptäcksfärd om det ännu fortsätter att vara uppehåll! :) 

Skriver mer ikväll sen! Kommer troligtvis upp dagens outfit då.. är ju längesen jag lagt upp det så nu är det dags igen! :)

UPDATE: Det börja regna nyss (ca 13:50) så blir nog ingen fotodag idag... kanske fotar mot kvällen droppar och så sen när det slutat regna. Om det slutar dvs! Så nu blir det att bara läsa bloggar och sen se på Emergency Room :)

Emergency Room

Den 2011-08-20, kl 21:22:00
Filed in | Kommentarer: 1
Har laddat ner äntligen hela 1 säsong av Emergency Room.. när jag var yngredå jag gick i grundskolan (lät som jag sku va jättegammal nu men nej jag är 19 år och fyller 20 om några månader!) och ännu i dagens läge kollat/kollar på Emergency Room då och då när det kommer från tv :)
Blir att ikväll kolla några avsnitt av Emergency Room och sen ännu imorgon ;D

Bloggningen är normal igen!

Den 2011-08-20, kl 13:04:31
Filed in Vardag | Kommentarer: 5
Från och med idag kommer bloggningen vara normal igen! Kommer att blogga varje dag nu :) 
Kommer att bara vara i aktivitetsenheten mellan 9-11&12-14 där man "jobbar" med träslöjd/syslöjd och sådant och man får göra vad man vill. Annors så kommer jag att vara hemma om kvällarna&sova hemma.
Just nu håller jag på att göra en egen college i aktivitetsenheten och har bara muddarna kvar vid ärmarna och sen är den klar och då kommer det komma bild upp på bloggen! Får se sen vad jag skall göra till näst men tror att det blir antingen en egen designad fotoram eller en spegel med någon sorts ram runt om det finns all material där på aktivitetsenheten eller om dom kan beställa där :)

Ni av mina bloggläsare får gärna kommentera om ni är kvar och läser min blogg för skulle vara trevligt och veta vem som är kvar! Så skriv en kommentar så vet jag och då gör ni mig glad! Och självklart kollar jag era bloggar och svarar på er blogg så kommentera på! :D


Utedag

Den 2011-08-13, kl 19:30:04
Filed in Vardag | Kommentarer: 1

bild i repris

Har varit sen klockan ett-två på dagen ute. Först hemma hos pappa på gården och sen efter att min yngsta storebror kom så for jag och min mellersta bror med honom först till han och packa lite från hans lägenhet saker in till bilen och sen bar det av till mamma i Åminnefors (Pojo). Har berättat om det mer i inlägget nedan =)

Sen har jag en stund sett på tv på lite program (mamma har en 60 tums tv) och efter det bara suttit ute på gården med datorn i famnen i många timmar och på sidan om ätit jordgubbskvark. Nomnom! Kom in för en stund sen för att jag har nu så iskalla händer trots att jag klädde på mig varmt och vill inte riskera att bli sjuk så bäst att komma in i värmen :)
Kommer att vara hemma ca elva tiden på kvällen nångång.. (finsk tid)
Hoppas ni haft en bra dag eller åtminståne en helt ok dag!


Flyttning på G

Den 2011-08-13, kl 16:22:28
Filed in Vardag | Kommentarer: 0
Nejnej, jag skall int flytta utan det är min yngsta storebror som skall flytta till mamma i Åminnefors (Pojo) så jag har hjälpt lite med flyttningen som att burit in saker till bilen och sedan dammsugat ett rum hos mamma och så var jag också därimellan och äta fiskgryta och ut och gå med mammas hund Elvis (:


Elvis fotad av mamma (:

Näringsterapeut

Den 2011-08-13, kl 10:26:01
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Är hemma igen över helgen på permission och skall på måndag tillbaka till sjukhuset. Jag kan säga kort varför jag är på sjukhuset för dem som missat; pga en överdos och jag klarar inte att leva på egen hand än..
Varför rubriken heter näringsterapeut är för att i onsdags var jag hos min näringsterapeut och vi pratade lite om hur min glutenintolerans har gått och så har jag fått nu diagnotiserat att jag har ätstörning. Jag har vetat det själv i lite längre tid men nu när det är diagnotiserat av ett "proffs" så kan man säga om det mer då man nu är 100% säker på att det är det. Så nu borde/hoppas jag att få hjälp med det också. Jag klarar inte mig själv med det heller utan jag behöver stöd&hjälp. Jag kämpar för livet&ätstörningen och det är ganska tungt. Vilja skriva detta så att ni vet hur allt ligger till! 

Hoppas ni haft en bra sommar som börjar snart lida mot sitt slut. Än är det int slut men hösten börjar närma sig och det har iallafall jag märkt med vädret att det blivit kallare.
Vet inte vad jag skall göra idag förutom att cykla till ett ställe där en 21 årig kille körde ihjäl sig på söndag morgon och sätta ljus dit. Igår kväll körde vi förbi stället när pappa kom efter mig från sjukhuset och där fanns en hel del ljus men som sagt så skall jag fara till olycksplatsen idag själv..
Ha en bra dag! (:Lite släktträff (:

Den 2011-08-03, kl 19:21:42
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Har som sagt träffat lite släkt idag :) Min kusin,hennes fästman och deras dotter&son och sen min pappas bror&hans flickvän (:
När dom varit hos oss ett bra tag och jag umgick mest med Lotta (min kusins dotter) som är 13 år gammal och vi hade det jättekul tillsammans (: Sen när vi ätit tårta&kex och sånt och pratat en hel del så for vi sedan med två bilar till Nitlax för att där ytterligare träffa på lite folk. Jag,Lotta och Mathias (kusins son) simmade med kläderna på. Mathias med bara shorts och jag&Lotta med bara t-shirt och trosor xD 
Vattnet var säkert någå +24 grader!
Efter att vi simmat;

Sen  gick/satt vi ganska mycket på bryggan och pratade,skrattade och fotade och så såg vi två trollsländor som parade sig så jag fotade det å här är bildresultatet;
Fotade massvis men fler bilder hinner jag tyvärr int lägga på bloggen mera för att jag måst fara tillbaka till sjukhuset nu.. Varför jag int säger vart/vilket sjukhus är för att jag vill int att alla skall få veta det för det är min ensak men på ett sjukhus där jag blir bra omhändertagen iallafall!
Ni får ha de så bra så mobilbloggar jag när jag hinner från sjukhuset!
Kram från mig :)

Dagspermission

Den 2011-08-03, kl 12:19:14
Filed in Vardag | Kommentarer: 1
Är på dagspermission för att ungefär kl 14 tiden (finsk tid) så får vi besök av släktingar :) 
Dagen hittills; Ca halv nie på morgonen ringde pappa till avdelningens telefon och sen frågade han först mig om jag slipper på dagspermission men jag gav ttelefonen över till min ansvarsvårdare för att jag int kan bestämma över sånt utan det är ansvarsvårdaren så berättade pappa åt min vårdare och han jakade så sen for vi först till min syster för att föra åt henne tomater som pappa odlat helt själv och så hälsade vi på min systerdotter Linnea. Hon hade just vaknat när vi kom dit och hon har verkligen vuxit. Babysarna växer så snabbt och så söta e dom med :D <3
Kan ladda upp lite nya bilder på Linnea sen när jag får lov av min syster att publicera dem. Är jag som tagit bilderna men iaf när det inte är min dotter så måst man alltid ha lov först.. menar : jag går enligt reglerna :)
Snart blir det mat och efter att vi ätit skall vi ta fram två tårtor och duka fram kex och sånt tills släktingarna kommer :)

© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!