Hur man får friskt hår

 
 
Tänkte tipsa om hur man får friskt hår,jag har skrivit detta själv:
 
1. Tvätta håret helst bara 1-2 dagar i veckan eftersm det sliter på håret att tvätta ofta.  Håret vänjer sig till slut att tvätta sällan. När jag var i tonåren tvättade jag håret varannan/var tredje dag men om jag bara var hemma lät jag bli att tvätta det och nu hålls mitt hår rent länge så behöver tvätta det bara max 2ggr i veckan.
 
2. Shamponera två gånger, helst i hårbotten,shamponera inte längre ner än till öronsnibben eftersom när du sköljer av rinner det ner längs med håret och gör resten av håret rent ändå.
 
3. Applicera endasst balsam i längderna och topparna, från öronsnibben neråt.  Skölj håret med kallt vatten eftersom det sluter håret och gör så att håret ser glansigare ut.
 
4. Använd hårinpackning 1 gång i veckan, gärna en moisturizing hårinpackning. Applicera hårinpackningen efter shamponeringen och avsluta med balsam eftersom hårinpackning öppnar håret och balsamet sluter håret!
 
5. Använd ett djuprengörande shampoo varannan vecka för att rengöra håret på djupet. I samband med det kan du även använda djuprengörande balsam eller så använder du balsamet som du brukar använda i vanliga fall.
 
 
 
6. Borsta inte håret när det är blött eftersom det sliter på håret, om du gör det så använd då tangle teezer eller en bredtandad kam.
När du börjar borsta/kamma, börja vid topparna och arbeta dig uppåt.
 
7. Använd ALLTID värmeskydd när du använder dig av plattång, locktång och hårfön eftersom det annars sliter på håret men försök att undvika att platta och locka osv så mycket som möjligt.
 
8. Använd ett serum som du kan lägga i vått/torrt hår. Själv använder jag mig just nu av arganolil serum.
 
9. Tupera inte håret om du inte måste eftersom det sliter på håret.
 
10. Ligg inte på håret när du ska sova, ha det helst i en lös fläta eller som en stor boll mitt på huvudet. Om du har det löst så ta håret så att du har det tex på dynanbakom ditt huvud.
 
Och till sist, för att håret skall må bra behövs det även vitaminer och proteiner!
 
Hoppas ni fick lite tips :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: MATILDA

Vilket bra inlägg! :D Ska verkligen börja ta hand om mitt hår nu!

2014-09-22 @ 19:21:24
URL: http://matildays.se

Lämna en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!