Konsten att få långt hår.

Tips för att få långt hår;

♥ Man bör inte klippa det i tid och otid. Toppa ytterst lite av topparna och max var tredje månad. Låt det gärna gå 4-6 månader om inte topparna blir för slitna (beror på hårkvaliteten och om råden nedan följs). Säg till frisören att du ska växa ut håret och inte under några omständigheter vill klippa mer än 1-1,5 cm.
♥ Slit inte på håret genom att använda uttorkande stylingprodukter eller varma tänger. Bestäm dig för att endast använda det till fest och max en gång i veckan. Låt håret lufttorka.
♥ Använd inpackning 1-2 ggr per vecka. Gärna en lätt proteininpackning mitt i veckan och en kraftigare på helgen, särskilt dagen efter då håret ev. har blivit stylat.
♥ Tvätta håret max varannan dag, gärna mer sällan, med ett återfuktande schampo. Massera hårbotten omsorgsfullt för att stimulera cirkulationen. Testa torrschampo för att fördröja tvätten ytterligare en dag.
♥ Lägg gärna i en skyddande produkt, särskilt i topparna.
♥ Skydda mot solen med hjälp av sjal, hatt/keps eller hårprodukt med UV-skydd.
♥ Lägg i en inpackning på stranden.
♥ Skölj bort ev. klor- och saltrester så fort som möjligt efter bad.
♥ Ät gärna något kosttillskott med mycket B-vitamin.
♥ Ät ordentligt och slarva inte med maten (=banta inte). Oljor är bra för huden och därmed håret.
♥ Sätt gärna upp håret i en lös knut mitt på huvudet eller fläta under natten, och sov på satinörngott för minsta möjliga slitpåverkan.
♥ Använd skonsamma hårsnoddar.
♥ Knutar och flätor ett bra sätt att piffa upp ett hår på utväxt.
♥ Och det tråkiga sist: En del har hår som växer långsamt eller som har kortare tillväxtperiod, vilket gör att det aldrig blir riktigt långt. Det är tyvärr inte alla som kan få långt hår. Trist men sant, men du är inte ensam. Det finns så mycket annat snyggt man kan göra med håret då.

Källa; http://www.amelia.se/blogg/kathe/2008/07/07/konsten-att-fa-langt-har/index.xml



Trackback
© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!