Våga prata inför en mängd folk!

Här vill jag dela med mig av tips för er som har t.ex svårt/är rädda för att prata inför folk,t.ex om ni har någon presentation och inte är modiga så här är steg för steg hur ni skall gå till väga för att VÅGA MER och bli mer självsäkra!

Kontrollera dina känslor och våga prata inför folk.
En av de allra vanligaste rädslorna i Sverige är att inte våga tala inför en grupp.

Handsvetten tränger fram, hjärtat slår. Du kommer knappt ihåg ditt namn, än mindre vad du ska säga. Prova Mikael Widerdals tips för att mota bort de obehagliga känslorna.

1
. Erkänn för dig själv att det finns en oro. Sätt
ord på den och definiera vad du är rädd för. Då blir pro­blemet synligt och går att jobba med.

2. Öva. Börja med någon du känner, sedan i små grupper. Stirra dig inte blind på mängden, en eller hundra har inte någon betydelse.

3. Sätt upp mål och delmål. Ingen förväntar sig att du ska gå från ett klassrum till Globen från den ena dagen till den andra.

4. Ta död på rädslan. Skriv ner värsta tänkbara scenario så blir det mindre läskigt. Det värsta som kan hända med spindeln som springer över din hand är att du blir rädd – inte att du dör.

5. Slappna av. Nyckeln till en bra presentation är
att du känner dig trygg. Varva ner så blir du mer till­gänglig till dig själv. Trygghet kommer inifrån.

6. Sök information. Du måste kunna ditt ämne. Om det är något under presentationen som du märker att du inte kan – erkänn och be att få återkomma i frågan.

Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!