Mera människor behöver få hjälp!

Har nog funderat länge på detta... men det är så att det är så många i dagens hjälp som behöver få hjälp. I vård t.ex.
Det är jättemånga som mår dåligt i dagens läge men tar inte emot den hjälp de behöver/skulle få.
Bara för att man varit på ett mentalsjukhus t.ex så kan/blir man kallad för dåre och att man varit på dårhus. Men ett mentalsjukhus här INTE bara för mentalt störda personer utan också för dem som mår psykiskt dåligt. Många som skär sig, gör andra hyss och annars bara också gör något/säger något som ett rop på hjälp. Jag har själv varit inlagd på mentalsjukhus pga att utan det skulle jag int leva i dagens läge och jag valde att få hjälp efter om&men och jag ångrar det inte i dagens läge.
Det är så många som lider och int tar emot den hjälp dom skulle få/behöva.. är ganska synd egentligen. Men man har två val, antingen att "lida"& må dåligt utan hjälp eller ta emot den hjälp och stöd man får och har rätt att få i dagens samhälle.
Vi behöver varandra. Ta emot hjälp av andra! Vi behöver närhet och känslan av att vara accepterade för att livet skall vara i balans. Stöd från andra påverkar välbefinnandet . Ju mer stöd vi får från andra desto bättre klarar vi av problem och svåra livssituationer.

Mänskliga relationer kräver vård och omsorg. Grunden för dem är ömsesidighet. En god relation till en medmänniska innebär att vi respekterar varandra och lyssnar på och värdesätter varandras åsikter. Lyssnandet kräver närvaro och förmåga att sätta sig in i den andras situation. Öva upp din förmåga att diskutera frågor som ligger dig varmt om hjärtat.

Att dela problem med varandra är bra. Det hjälper oss att strukturera svårigheterna och lösa upp knutarna och kanske se saker ur ett nytt perspektiv.

Lär känna nya människor även om det känns skrämmande och inte alla gånger är så lätt. Många av oss är rädda och tycker att det är lättare att hålla sig i skymundan än att stå i rampljuset. Men vi kan lära oss bemästra social rädsla och stärka vårt självförtroende – och på det sättet förbereda oss på besvärliga situationer. Kom ihåg att du inte är den enda som är osäker och rädd. Det första steget är alltid det svåraste.

Det som är snett är från en källa som du hittar HÄR (länk)

 



Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Copyright på denna blogg! Fråga om ni vill låna nåt!